- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Weblap készítés
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus
addikt
Fetch-api, crud műveletek - a React jeleníti meg, a végpontokat meg Php, vagy Node.js-ben írom meg. Akkor ez félreérthető volt. Az axios is meg a r.query is a fetch-et használja, csak kényelmesebb. Képben vagyok nagyjából.
Régen ezt az egészet lerendeztük Php+html+css-sel, nem bohóckodtunk js-el, igaz az nem volt aszinkron, meg csak pár ezer fős adatbázis volt. Meg bármilyen sql-t le lehetett futtatni, így belegondolva.
Ok, köszi SSR-t megnézem. -
Bzozoo
tag
-
hiperFizikus
senior tag
-
föccer
nagyúr

Na jah. De szerencsére találtam olyan bérelhető webshopot, ami majdnem mindenben passzol az igényeimhet. Azt jól feltöltöttem, beüzemeltem 2 hét alatt élesítettem, azóta öröm bódogság

Ezt a WP-s foshalmazt meg felélesztettem úgy néz ki, de csak annyira, hogy felkerült egy karbantartási oldal, meg meg tudom benne csinálni a 301-es átirányításokat szépen az új oldalra, mert volt néhány jó rankje. Sajnos a bolton nagyon érződik az 1 hónap kiesés, nagyon visszazuhant az érdeklődés. Most indexeltettem be a google-val az új oldalt, elkészültek a hirdetési fiókok, próbálunk még belőle kihozni valamit az idei évre.
Sajnos jó nagy szoppantyú volt ez az átvétel. -
Victoryus
addikt
Elkezdtem a Buy me regisztrációt, és kérdezi a vállalkozás nevét, adószámát. Ott is Stripe van. Lehet elszúrtam, és valahol meg lehetett volna adni, hogy egyéni. szerk: nézem YT-on, egy helyen kérdezte, hogy nonprofit/individual/company... ott nonprofitot válaszottam.
Majd átrágom mégegyszer, valahol csak újra lehet kezdeni a folyamatot.
Parteont nem néztem.
Revolut ok, azt kiraktam, köszönöm.
ko-fi -ról még sose hallottam, de ránézek arra is. Köszi! -
lanszelot
addikt
Hello,
Volt egy kis időm, és alaposan átnéztem a linket amit ajánlottál.
Tud exportálni. ami nagyon jó lenne.
De sajnos nem tudja az adatokat kezelni.
Családfában a kötések sokkal összetettebbek.
És nem legidősebbtőt a legfiatalabbig tart.
Apa kötődik az anyához, és nem egy a kötődés számuk.
A táblázatban az apa egy szinten van anyával ugyanazzal a kötődéssel.
Gyerekek kötődnek az anyához egy szintel lentebb, de minden gyerek ugyanazzal a szinttel...stb.
Több mint 400 embert kellene átlogikáznom ki kihez hogyan kellene beszintelni.
Először le kellene modellezni pl papíron mind a 400+ -t majd beszámozni, és bevinni a szintezés adatot, ami isszaonat nagy munka lenne.
Mivel az oldal bármikor változhat, megszűnhet, mint a flash tette anno, így adat változáskor a családfában újra kellene kezdeni a beszámozást, a még működne az oldal. /pl ingyenes megszűnik/Meg is csinaltam az oldalt vele, de nem tudja kezelni az adatokat.
Mindenkit egy sorba rak. /amiatt amit írtam/Itt van hogyan néz ki a családfa adat [link]
-
lanszelot
addikt
Az oldalon manuális bevitel van, de nem olvastam utána, mert egy családfa nem apa anya gyerekek.
A generálás , mint írtam egyszeri kell legyen, nem minden alkalommal.
A 19 ik században és előtte átlagban, 10 gyerek volt és több anyától. Anya belehalt a szülésbe, apa másik anyát vett el, az is belehalt pár gyerek után és másik anyát vett el akitől gyerekei lettek.
Sok ilyen van, ezt nem tudja ábrázolni.
Olyan katyvaszt csinálna.
Rengeteg kimondottan családfa fa struktúra készítő programot próbáltam. Mindnek beletört a bicskája.
Több száz ember van a családfámban. Kb 400 ember
Hatalmas adat, úgy belassulna az egész hogy percekig lehetne várni mire legenerálja.
Szépen leírtam, hogy a sebesség a fő gond.
Ezért kell legeneráltatva felraknom.
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen.
Mint írtam ezek egyáltalán nem jók.
Ezek nem adatból generálnak, hanem egyesével be kell vinni az adatokat.
Ehhez nem kell sablon, nagyon könnyű megcsinálni.
A létező adatból generálás a gond.
Vannak programok is amik legenerálják, pl Mac Family Tree, de nagyon sok az utómunka vele.
Létező program, vagy sablon csakis gedcom file ból tudná generálni. Az a szabvány.
Olyan sehol a világon nincs ami generálni tudna.
Ezért gondolkodom hogyan tudnám megvalósítani. -
vodrosjozsi
addikt
-
vodrosjozsi
addikt
Igen, anno is ez volt a legfőbb problémám, hogy 0-ról minimális költségvetéssel nem fogok tudni azonnal weboldalt csinálni, miközben ugye sokkal gyorsabban keresném meg a weboldallal a weboldal költségét
Most a Google sites/wordpress van kilátásban mivel van domain-em, csak nem tudom, hogy mennyire lehet ezekkel normális weboldalt csinálni. -
szuszinho
őstag
-
föccer
nagyúr
-
Zaji
őstag
-
Zaji
őstag
-
F-ECT$
titán
-
nevemfel
senior tag
-
F-ECT$
titán
-
hiperFizikus
senior tag
-
lanszelot
addikt
-
nyesteb
tag
A leírtakkal teljesen egyetértek. Ha bejön valakinek az üzlet, ott már vannak egyedi kérések, illetve lehetnek, de amíg nem, addig az olcsó felé mennek.
Én több száz weboldalt csináltam már, sokat egyedileg, sokat valamelyik keretrendszer alatt, de a tapasztalatom az, hogy előbb próbálkoznak és ahogy írtad, utána talán elmennek az egyedi fejlesztés felé. Sajna a partnereim többsége nem akar sokat fizetni a marketingért (ez is oda tartozik), ilyen közegbe kerültem be és egyenlőre nehezen tudok kitörni belőle..Net alatt még nem dolgoztam, nem ismerem, én 20 éve a PHP világában mozgok, de ha ennyire jó a másik irány, lehet érdemes lenne egy kis kitekintést tennem, hátha...
Nekem egyenlőre más a tapasztalatom a vidékkel kapcsolatban. Itt helyben (8-as kezdetű) a vállalkozásoknak a 150e is már sok a netes megjelenítésért. Volt, aki 50e-ért csináltatta meg és nézett, hogy nem olyan lett, amilyet akart. Persze nem én csináltam, utána keresett meg.
A többieknek meg a lényeg, hogy szép legyen, de olcsón. Hallottam 25e-ért elvállalt webshop felépítésről is, ami persze megakadt és azóta sem csinálnak vele semmit sem. Most már igen, mert nálam van, azóta működik. Persze nem ennyiért.De köszi az infót, megnézem a .Net lehetőségeit is.. Eddig nem volt rá szükség, talán a jövőben más irányt vesz az életem...
-
nyesteb
tag
Nem baj, hogy nem értünk egyet, sőt, ezért jó ez a szakma..

Én annak vagyok híve, hogy az oldal legyen a megrendelő tulajdona, nem másé, mert akkor mindig függeni fog mástól. Igen, van értelme a bérelt shopoknak, de ott nagyon minimális a mozgástér szinte mindenben, legalábbis sok helyen így van.
Az egyedi fejlesztés mellett vagyok én is, csak ezt kevesen tudják megengedni a köreimben. Aki kezdő shopozó, ő nem fog beleölni fél milliót, milliót (vagy többet) egy egyedi fejlesztésbe, főleg, ha kiderül a számára, hogy az csak a kezdet, azt karban is kell tartani, mert pl. a php is folyamatosan fejlődik, felnyomják az oldalt, ha népszerű lesz, stb. Ezekre is áldozni kell, nem elég megcsinálni az oldalt.Én rengeteg olyan oldallal találkoztam már, ahol egyedileg elkészült minden, majd a fejlesztő elment pl. a google-nak dolgozni komoly pénzért és onnantól nem volt elérhető, értelemszerűen fél-kettő év múlva nem működött az oldal úgy, ahogy annak kellett volna.
Minden fejlődik ebben a szakmában, nem lehet egy működő oldalt sem évekre magára hagyni, mert elmegy felette az idő.
De sok kis vállalkozás nem tudja kifizetni az egyedi megoldásokat. Nekik jó pl. a WP. Persze én ott sem tömegcikket adok, figyelek az egyediségre, de ha nincs pénz, akkor sem kell kizárni őket a piacról.Persze én is jobban örülnék néhány egyedi fejlesztésnek, akik nálam maradnak karbantartásra, mert ebből jobban lehetne fejleszteni a vállalkozásomat, de sajna vidéken kevésbé jellemző ez. Így marad a sok kicsi sokra megy elv.
-
CactuS
Arcképgyáros
-
op9
aktív tag
Köszönöm!
Próbáltam utánajárni a dolognak, és 2 dolgot nem értek.
Miért kell nekem a static site hosting, miért nem elég az App service?
Ebben a videó sorozatban az első 2 rész, ami nekem kellene kb.
A videó vége felé van static site hosting, de az csak egy blog bejegyzés részére, de nekem arra nem lenne szükség.A custom domain-t láttam, h CDN-re is lehet kérni, amire nekem nem igazán lenne szükség, de arra, h az App service egy értelmes domain alatt legyen, arra igen, viszont arra meg a Free (F1)-es tier nem elég, és máris a legolcsóbb az $13 havonta.
Így már nem igazán érné meg. Vagy valamit benézek?
-
op9
aktív tag
Köszi!
Heroku Eco-ja is jó lehet...
A Static site hosting is képes arra, h adatbázistól függően más-más jelenjen meg egy oldalon?
Azt hittem, h a static site hosting annyit jelent, hogy van fix html oldal, meg az ahhoz tartozó url-ek, és nincs semmi számolás, csak a fixen feltöltött html-t jeleníti meg. -
buherton
őstag
-
TomMusic
őstag
Általában túlgondolok dolgokat, szóval lehet igazad van
Megfogadom tanácsod
[arcoskönyv]
Nem csak azért, mert az oldaladról jön a "kattintás"?
De, valószínűleg azért.
Ha máshonnan töltöd be az oldalt, ahogy egy bot tenné, akkor is átenged ?
Igen, mobilnetről próbáltam, és úgy is engedi, de talán azért mert már oldalbetöltéskor ott a JS kód ami megfuttatja a gombnyomást. -
Taci
addikt
-
Meggyi001
veterán
Én régimódi vagyok
. Amúgy ami fiatalkoromban volt divat, 20-30 éve, szinte bármilyen téren, az most megint divat. Ami meg most menő / cool /zsír, az majd 20 év múlva nem lesz az, és 50 év múlva megint divat lesz.... és ez így forog körbe körbe. Nem akarok olyan lenni, mint mindenki más."Ez mondjuk elég gáz, hogy ehhez képest el vannak rejtve az áraik."
Elég gáz , igen.

"nem veszítesz semmit, sőt nyersz vele, ha elengeded."
Sztem nyerek vele: tudást, tapasztalatot, új ismereteket. stb. Az eltérő vélemények, elvek, eszmék pedig fontosak és szükségszerűek. Kicsit unalmas lenne a föld, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanazt gondolnál, ugyanazt enné...
"Helyetted gugliztam kicsit: javascript rss widget a megfelelő kulcsszavak arra, amit keresel."
Hidd el, napok óta goolizok, napok óta
Számtalan kódot próbáltam, nem működnek. Most majdnem mondtam egy példát a másságomból, hogy a rangunkat is én találtam ki például, de nem. Nem a veteránt, rosszul emlékeztem. A "titánt" találtam ki én.
-
Meggyi001
veterán
Vágom és olvasom persze. De amikor be login-olok, mert be kell, anélkül nem csinál semmit, akkor már kiírja ezt, és már nem 3, hanem 2 nap van vissza:
De majd vasárnap kiderül. Azt hittem, hogy csináltatok már ilyen html/php kódot, ami ilyen hírfolyam kiírást csinál.
-
Meggyi001
veterán
-
Meggyi001
veterán
Na, kb. így szeretném megcsinálni, ahogy most van, csak ingyen ugye. Mert meglehet, csak keresem a modját....csak még nem jöttem rá. Ez ahogy most van elvileg 3 nap múlva eltűník vagy fizetős lesz...
A weblap : https://gamergep.hu/
Ahonnan szedtem: https://rss.app/feed/ZjgPkBQZhq7eUA6y/embed?tab=ticker
-
Meggyi001
veterán
marquee = egy beírható szöveg fut a képernyőn , röviden
Hírforrás, például ez:
https://infostart.hu/tudomany/rss/
https://hvg.hu/rss/tudomany
https://hvg.hu/rss/vilag
https://www.penzcentrum.hu/rss/tech.xmlSzóval a weblapomon azt szeretném, ha a hírek így mennének, mint a windows tálcám felett:
-
Taci
addikt
-
törölt tag
-
TomMusic
őstag
-
TomMusic
őstag
-
Tomi_78
aktív tag
-
TomMusic
őstag
-
TomMusic
őstag
-
edari
őstag
Nekem a php-val amúgy semmi bajom, persze csak addig valószínűleg amíg nem váltok node-ra vagy go-ra.
Bár már lassan 2 éve vue+tailwind kombóval (tailwind meglepően jó, nagyon tetszik, vue meg nálam bestof - hát kinek mi
) dolgozok, szóval a backend részt szinte teljesen elhagytam.
Node-ot kéne kicsit átnéznem, lehet bejönne, csak szinte semmi időm nincs rá. -
edari
őstag
-
Gergello
addikt
-
Victoryus
addikt
-
Victoryus
addikt
-
Gergello
addikt
-
oszi666
őstag
-
oszi666
őstag
-
Taci
addikt
Mert jól mutat az alkalmazások között (mobil, tablet), vagy desktopon az asztalon.

Másképp meg csak leírásokkal meg kerülőkkel tudnám akár kezdőlapra vagy a könyvjelzőkbe "rakatni" az oldalt - így meg egyből jön a felugró, hogy lehet telepíteni, és el is intéz mindent szépen.De amúgy azt a részét (cache.addAll) kitöröltem a service worker.js-ből, simán csak ezt hagytam benne:
self.addEventListener("fetch", fetchEvent => {fetchEvent.respondWith(caches.match(fetchEvent.request).then(res => {return res || fetch(fetchEvent.request)}))})
és úgy látom, így úgy működik, ahogy szeretném.Amúgy már nem is tudom melyik webshopnál láttam ezt először, akkor tűnt fel, hogy tök jó lenne, ha az én oldalamat is lehetne így kezelni - azóta kerestem a megoldást rá.
De most úgy néz ki (lekopogom), hogy működik. Bár finomítani biztos kell majd még.
-
Taci
addikt
Köszönöm.
Mivel nem akarom, hogy offline bármi is megnyíljon (mert amúgy sem tudna, így az oldal csak szétesne), gondolom, akkor úgy kell megcsinálnom, hogy legyen az oldal elején egy ellenőrzés (window.addEventListener('online', updateOnlineStatus); ), és ha nincs online, akkor mutasson valami statikus (Ön jelenleg nem csatlakozik a hálózathoz-szerű) oldalt. Mert ugye ha már PWA, akkor az offline státuszt is illik valahogy szépen lekezelni. Viszont megint csak mivel PWA, ezért ezt a főoldalba kell beépíteni. (Ha jól logikázom.)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Taci
addikt
-
Taci
addikt
-
Taci
addikt
Macen (Safari) nem úgy működik az egyik JS, ahogy kellene. Macem nincs, a BrowserStack-en pedig az éles oldalt érem el, ezért gondolkodtam egy ilyen megoldásban.
A külön tesztkörnyezet megvan (abban fejlesztettem), de Safarihoz nincs hozzáférésem rajta.
De lehet, beírom a JS topikba a specifikus kérdést, mert fura "hiba": a keresősávban figyelem a billentyűleütést, és ha beír valamit a user, aktív lesz a keresőgomb, megjelenik a törlés gomb stb. Viszont Safariban hiába írom be, nem aktiválja, csak akkor, ha megnyomom a Shift billentyűt. Semmi más nem aktiválja...
Ezért akarnám a konzol logjait aktiválni, hogy lássam, mi történik - de nyilván nem a produktív oldalon. -
Golyobis
tag
Szia,
Kösz a segítséget.
A robots.txt-nek ez a tartalma:
User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Allow: /wp-admin/admin-ajax.php(Nem értek hozzá)
Linkeket most elkezdtem kirak(at)ni, egyellőre nincs túl sok az igaz, viszont van google ads kampány.
(Ha minden igaz, akkor furfangos módon az egyik előbbi kommentemben is keletkezett egy link az oldalamra.)
Lehet hogy igazad van, és várni kellene, de ami nekem nem illik bele a történetben, hogy miért nem ment végig a screaming frogos crawler sem?
Viszont most kaptam egy tanácsot, miszerint talán a yoast seo okozza a gondot (bár amúgy tényleg hasznos). Utánajárok, és később jelentést teszek az eredmény felől. Hátha megoldódik végre a dolog.
-
Taci
addikt
Közben rátaláltam erre én is, köszönöm.
Telefonon (Android) engedélyezni kellett az USB hibakeresést (debugging), majd meg kellett keresnem a (valamiért "eldugott") Remote Devices tabot (ami korábban menüből nyílt, most viszont már achrome://inspect/#devicescímről). És onnan még remote is lehet kezelni a telefont.
Köszönöm a segítséget!
@nevemfel: Köszönöm.
-
Taci
addikt
Nyilván rajtad nem múlik.
Köszönöm, akkor ezen nem is agyalok tovább.Lenne még egy kérdésem:
Már elkezdtem szolgáltatóhoz átköltözni, és így végre már valós mobil eszközön is tudom tesztelni az oldalt. Így viszont előjött pár dolog, ami Chrome-ban a Dev Tools alatti mobil nézetben nem.
(Pl. az is egyfajta hibát generál a működésben, hogy amikor megnyílik az oldal, és görgetek lefele, a Chrome ugye elrejte a címsort. És ez egy kicsit bekavar, de ezt nem lehet Chrome desktopon még mobil nézetben sem tesztelni, mert ott nincs ilyen címsor. )Javítani nagyon nehézkes így, mert "nem látom" asztali gépen, mit javítok, minden változtatást át kell vinnem, aztán telefonon kipróbálni.
Van esetleg valamilyen mód rá, hogy "valós mobilváltozatban" használhassam a Chrome-ot?
Így elsőre csak az jut eszembe, hogy felrakom az Android Studio-t, azzal emulálok egy Androidot, abban meg ott lesz a Chrome (vagy felrakom rá). Az hozzáfér a localhost-hoz, és máris könnyebb a hibakeresés.Viszont ez sem a legegyszerűbb, hátha van egyszerűbb módja is.
Köszi.
-
Taci
addikt
-
Teasüti
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Linux alatt végül sikerült feltenni, valami Windows specifikus baja volt meg egy csomó mindent még generáltatni kellett volna. Mondjuk vissza is mondtam a projektet és az együttműködést ezzel a lendülettel, mert nekem kb. a hátam közepére hiányzik a PHP és időm sem lenne heti 2-3 nap erre. Maradok node-nál, ha csak lehet, azt ismerem a legjobban, és kimondottan tetszik az architekturális megközelítése. Sosem szerettem ezt az Apache és szinkron kód minden kérésnél külön szálon megközelítést.
-
Speeedfire
félisten
-
inf3rno
nagyúr
Ja tudok róla, hogy már Edge van, ilyen szinten azért még képben vagyok, de sosem próbálgattam, hogy mi hogyan esik szét melyik alatt. Pont ez az, ami miatt elment a kedvem a frontendtől, hogy nincs egységes környezet, és ami egyik böngészőben működik az totál nem a másikban, vagy csak x verziótól. Egyébként is egy tákolásnak érzem az egész HTML-CSS-JS háromságot, plusz amit a JS nyelvvel csináltak ES6-nál, attól a hányinger kerülget. De ez már tényleg off.
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
-
Coyot
őstag
-
Memora
senior tag
-
zzolika
aktív tag
Majd a hardver gyártók megoldják. Valakinek el kell adni a 64 GB-os ram modulokat is.
A Firefox ezzel az egy fórumlappal is 644 MB ram-ot foglal le, szóval az a plusz 50-100 MB már tényleg nem sokat zavar
Amikor én tanultam programozni, még muszáj volt a ~400 KB szabad ram-ba beférni, na ott kellett optimalizálni, mert ugye 640 KB mindenre is elég... -
Coyot
őstag
Akkor így tiszta.
Amazonon volt hostolva egy nagyobb projectem, amit dokumentáció nélkül letöröltek. Nekem kellett visszaállítani aws-re. Elmondani nem tudom hogy utáltam az egész kócerájt.disy68
A datagrip-et megnézem köszi, alapvetően nincs gondom amúgy az ssms-el (gyors, intellicence is elégséges), pedig kezelgetünk 1000 táblát és legalább ennyi tárolt eljárást. Triggereinket meg sem merem számolni
-
Coyot
őstag
-
Coyot
őstag
-
zsolti_20
senior tag
-
cuebler
senior tag
-
Prog-Szerv
csendes tag
-
inf3rno
nagyúr
-
leroyclub
senior tag
-
Prog-Szerv
csendes tag
-
Prog-Szerv
csendes tag
-
Prog-Szerv
csendes tag
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Hát ez van, szerintem ilyenek teszik ki a piac nagy részét. Én is csinálnám, de van bennem valami zsigeri undor a CMS-ekkel kapcsolatban, és egyébként is az olyan projektek érdekelnek, amiknél egyedi kódot kell írni. Majd talán idén vagy jövőre újraindítom a vállalkozásom ezzel kapcsolatban, aztán meglátjuk mire jutok. Ha az egyedi szoftver nem megy, a hálózatos és a infobiztonsági munkákból remélhetőleg anélkül is megélek.
-
inf3rno
nagyúr
Nem néztem nagyon bele, csak átpörgettem. Az feltűnt, hogy nekem ez irreálisan magas ár egy CMS-es megoldásért, amibe ráadásul valami sablont szór bele, tehát még csak nem is saját munka, de ha valaki hajlandó megfizetni, akkor miért ne?! Az árat az is emelheti, hogy milyen gyorsan kell megcsinálni valamit, amiről semmit nem tudunk. Én pl elég nehezen tartom a határidőket, és nem szeretem összecsapni, mert utána csak én fogok szívni vele, amikor bele kell fejleszteni.
-
CactuS
Arcképgyáros
-
Fecogame
veterán
Legalább 10x gyorsabb a Publii-val készült weboldalam, mintha WP alapú lenne, szóval a pagespeed-nek biztosan nem árt :)
SEO-zni pedig gond nélkül lehet, nincs vele gond.
-
I02S3F
addikt
-
törölt tag
Tudom, hogy sokáig megmaradhat, én inkább a céljáról beszéltem.
Az alkalmazás szempontjából "érdektelen" adat, arra jó, hogy a kliens bizonyos dolgokat akkor is megőrizzen, ha a session újraindul.
De nem a hagyományos értelemben vett adattárolás (na ez megint nem túl precíz megfogalmazás).Adatbázis: azért kezdtem el írni, hogy nem tudom kívülállóként szemlélni a saját kérdésemet, szerintem érthető, hogy mire gondolok, de ettől még lehet, hogy másoknak félreérthető.
-
Taci
addikt
Na igen, pont amiket írsz, emiatt gondolom, hogy ezeket a WP-dolgokat (userkezelés, kommentek) én nem tudom az oldalamnál használni, ezért kell más irányba keresgélnem, ezért jutott eszembe a Firebase - vagy egyre szimpatikusabb az ötlet, hogy megírom magamnak az egészet.
De hogy mit használok a WP-ből? Egyelőre semmit, csak a DesktopServer (lokál WP-fejlesztői környezet) által feltett PHP-t és SQL-t.
Meg az alap sablon-nak egy lenullázott template-jét, hogy az oldal HTML kódját legyen hová beillesztenem.Tényleg kezdő vagyok ezen a területen, így nem azzal indítottam, hogy WP-plugin.
Örültem, hogy ha valami kódrészlet működött. Aztán így épült fel szépen lassan.Öszvér megoldásom van, működik, egyelőre más nem számít. Aztán max majd később a WP-topikban érdeklődöm - ha már egyszer van külön topikja, - nem ezt akarom eltéríteni, direkt nem is akartam WP-s dolgokat behozni.
Köszi.
-
Taci
addikt
Valamit elképesztően rosszul csinálsz
Ebben egyetértünk.
Azért indultam ennek a fura kombónak (WP + saját HTML kód), mert bár az adott volt, hogy HTML-lel kóddal fogok dolgozni, korábbi ismereteimből és tapasztalataimból láttam, mennyire jó lehet egy WP-alap. Már ha csak a biztonságot is nézem: rendszeres frissítések, spamszűrő, WordFence stb. Van valamennyi tapasztalatom is vele, és mivel arról fogalmam nem volt, van-e (biztonságos, folyamatosan frissen tartott) alternatívája ennek, így maradtam a WP-nél.
De bármilyen helyreigazításnak örülök, ami a jó irányba terel. Ami nekem kell: HTML, CSS, JS, PHP, SQL.Amúgy a legtöbb sokkérdőjeles (
) kérdésedre a válasz az, hogy ez nekem még mind egészen új. Tényleg. Novemberben vagy decemberben kezdtem el tanulni a fenti techonlógiákat. De szépen lassan majd helyükre kerülnek a dolgok, mert folyamatosan tanulok - ezért is kérdezek. A saját tartamadhoz is minek kellett saját tábla?
RSS-ből húzom be a tartalmat, és nyilván én is pluginkereséssel kezdtem neki, volt 1-2 úgy-ahogy használható is, de amire nekem kell, egy sem tudta, a töredékét is max csak fizetősen (ami nem gond, ha fizetős, csak akkor nyilván már úgy tudjam használni, ahogy én akarom).
Ezért írtam meg a saját kódot rá, ami kezeli az RSS-ek tartalmát, ehhez pedig saját tábla kell, hogy úgy tudjam tárolni és kezelni az adatokat, ahogy szükségem van rá.És ezért sem világos számomra, hogyan lehetne "keverni" a WP userkezelését. Ez valószínűleg azért van, mert amikor a WP-s fícsörökre (és a userkezelésre is velük együtt) gondolok, mindig az van a szemem előtt, hogy oké, működik, de nagyon korlátozott funkcionalitással. Mint az előbb említett pluginoknál is. Oké, hogy van WP alá olyan plugin, ami névben mondjuk megegyezik és hasonló funkcióra utal (pl. RSS feed import), a végén mindig az derül ki, hogy nem 100%-ban jó, mert valami valahol hiányzik, máshogy vagy, mint nekem kellene. És pont így gondolok a userek kezelésére is a WP-s megoldással, ezért is kerestem egyből alternatívát, amit bármennyire személyre szabhatok, csak rajtam és az általam írt kódon múlik.
De még azért sok idő, amíg a userekig eljutok, szóval jegelem is ezt a témát magamban. Ha pedig majd visszatérek rá, megnézem, hogyan tudom ezeket a dolgokat egy kalap alá hozni.
Köszi a türelmet.

-
I02S3F
addikt
-
Taci
addikt
De ha Wp, akkor miért pluszban Firebird???
Ezt mire érted? Hogy kapcsolódik a WP a kommentelés lehetőségéhez jelen esetben? Mármint ahogy írtam is, ez nem egy szokványos WP sablonos oldal, ahol adott a kommentelés lehetősége. Azok az elem, amikhez kommenteket szeretnék engedni, nincsenek jelen WP-ben, csak SQL-ben egy külön létrehozott táblában, így ehhez nekem kell kódot írnom. Ezért is kérdeztem, milyen rendszert érdemes használnom. Vagy hogy ha már benne vagyok a témában, megcsinálhatom én is.De ha rosszul értelmezem a kérdésed, kérlek, magyarázd el a dolgot.
Köszönöm.A SEO-részt pedig köszönöm, akkor majd nézem más forrásból, inkább akkor nem keverem ezzel a témával.
-
Taci
addikt
Ha CMS alatt tartalomkezelő rendszert értesz (bár ebben a témakörben ez a betűszó nem hiszem, hogy mást jelentene
), akkor WordPress alatt fut az oldal, viszont nem WP-sablonnal. Illetve de, csak egy üres template-tel (az alap sablonra), amiben a saját HTML kód van. (Kusza, de csak így tudtam megoldani, hogy meglegyenek a WP-funkciók (security plugin pl.), és a saját HTML kódomat használhassam az oldal felépítésére.)
Viszont ha a WP-t említetted, én pedig felhoztam a plugint, akkor esetleg a kettőt összekapcsolva mondjuk a Yoast-ra (vagy hasonló SEO-pluginra) utaltál? Csak mert oké, nyilván azt is lehet (és talán kell, ajánlott) használni, de szeretem érteni a mögöttes dolgokat is, mi-miért, ezért kérdeztem, hogy mire kell figyeljek a kódomban, mert akkor úgy módosítom, nézem át stb. Rendben, hogy elvégzi egy plugin is, de jobb szeretem magam csinálni, ha nem nagy munka, plusz még tanulok is vele.A másik témában pedig akkor marad a Firebase (bár csak később lesz időm ebbe belekezdeni). Viszont ugye Google-termék, szóval egyhamar azért nem fog a támogatása megszűnni, lehet rá építeni.
Köszönöm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pmonitor
aktív tag
-
pmonitor
aktív tag
Az biztos, hogy 2 dolog nagyon fontos szempont náluk:
1.: A webhely/oldal látogatottsága
2.: A kiemelt(pl. fejléc, félkövér) szöveg.Gondolj bele: a prog.hu-n minden topic-nak kiemelt(<h1> -es) szövege van. Ráadásul 1 téma - 1 kérdés rendszer van. Másrészt minden topic frissíti magát bizonyos időközönként(sztem ez azért pofátlanság a userekkel szemben). Mondjuk nem tudom, hogy az egy helyről jövő frissítéseknek milyen súlya van a google-nél, de a semminél biztos, hogy jóval több van. Ezekért írtam, hogy jobb a szerkezete.
Az oldalamon én az 1D vágás kifejezésre próbáltam meg a google-t ösztönözni az előbbrébb való helyezésre. Az oldalamon félkövér szöveggel írtam, valamint egyes fórumokon(index.hu, gyakorikerdesek.hu, itcafe.hu) is így tettem. És lám, az oldalam az 1D vágás kifejezésre az első oldalon szerepel még idézőjelek nélkül is. Ezért is hangsúlyozom ki, hogy a prog.hu-nak sokkal jobb a szerkezete pl. ennél a fóruménál. Itt van max 1 tucat téma(mint pl. ez a topic), és a tizenhétezerakárhányszáz postra 1 cím. A prog.hu tudástárában topic-onként 2-20 postra van egy cím <h1>-es tag-gel. Azért nagyon nem mindegy!
-
pmonitor
aktív tag
Ezt nem nagyon lehet tapasztalni. Pl. a prog.hu igencsak lassú, mind az index.hu-hoz, mind az itcafe.hu-hoz képest. A google mégis előbbrébb hozza a prog.hu találatait. Szóval én nem érzem, hogy a sebesség olyan sokat jelentene. Persze azzal is hibázhatok, hogy csak ezt nézem. De nagyon látványos a sebességbeli különbség, és mégis előbbre helyezi. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy a prog.hu-nak jobb a szerkezete, mint az index-é, vagy az itcafe-é. A fene tudja, hogy a google mi alapján sorol egy oldalt előre/hátra?
-
inf3rno
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azt hiszem a Chrome-ba épített ellenőrző program is küldi az adatokat nekik. Az meg ugye országon belüli 4G vagy gyors netről van.
Persze jó kiindulási alap egy ilyen teszt, de nem dob ennyit a helyezéseken. A felhasználón múlik: megérkezik az oldalra, google analytics figyeli mit csinál és Chrome küldi a statokat mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Weblap készítés
- (kiemelt téma)
- Projektor topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Xiaomi 15T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- Nintendo DS/3DS játékok EGYBEN
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Blue-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4829,100 Akksi
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnos jó nagy szoppantyú volt ez az átvétel.
Majd átrágom mégegyszer, valahol csak újra lehet kezdeni a folyamatot.

) és ő meg tudta csinálni.

Meg az alap sablon-nak egy lenullázott template-jét, hogy az oldal HTML kódját legyen hová beillesztenem.