- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz lanszelot #18302 üzenetére
Hello!
A gondolat jo, de ugy erzem, hogy ez mar tulmutat mostani tudasomon. Van egy datum, amikor meg ha ladsan is, de biztosan mukodott. Hol talalom meg ezt a funkciot, kell-e valami kulonleges tudas,amire figyelni kell? Tarhely adminban keressek, vagy a WP adminban? Mi ennek a menete?
Koszonom
Megprobaltam 301-es redirekt-re rakni, de az sem megy at ha osszeomlik. Megfodult bennem, hogy csinalok egy sima uzenetet tartalmazó oldalt és magát a domaint A rekordjat allitom at, de akkor minden google talalt 404-et fog adni, ami nem mokas.
Esetleg lenne bator vallallkozo szellem, aki erdemben tudna vele foglalkozni, nemi penzmag ellenben?
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
martonx
veterán
válasz lanszelot #18297 üzenetére
"Ezek nem adatból generálnak, hanem egyesével be kell vinni az adatokat."
Ezt nem tudom értelmezni? Esetemben a családfa weboldal egy json-ből dolgozik. Az nem adat? Noha annak idején a json-be a családi adatokat nyilván egyesével be kellett egyszer vinni, sőt időnként a mai napig is karban kell tartani
Most akkor szezon vagy fazon? Vagy bármit mondunk, úgyis csak a magad elképzelését hajtogatod, hogy mi miért nem jó?
Amit belinkeltem tökéletesen jó mindenre, ami organization chart rajzolás weben, teljesen függetlenül attól, hogy honnan jón az adat. Json-ból generál on-the-fly orgchartot. Az meg, hogy a json honnan származik, már a te dolgod, az orgchartjs leszarja, csak jusson el hozzá, és ha eljutott, akkor ő abból készíteni fog neked egy rajzot."Olyan sehol a világon nincs ami generálni tudna."
Ember, nem szégyen dokumentációt olvasni, megnézni a demókat, eljátszani a kóddal. Mert ez bizony pont azt csinálja, ami szerinted a világon nincs. On-the-fly generál organization chartot a json-ben kapott adatokból.Szívesen!
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz lanszelot #18293 üzenetére
Szia!
Erre van elég jó kész megoldás. [link]
Én ezzel csináltam családfa weboldalt. Annyi csalás van a megoldásomban, hogy ez egy fizetős megoldás, de van 30 napos trial-juk, és hehe 30 napo után se történik semmi, szóval mondhatni ingyen használható ilyen minimalista személyes célokra.Én kérek elnézést!
-
inf3rno
nagyúr
válasz lanszelot #18293 üzenetére
A family tree kicsit megtévesztő, ez nem fa, hanem gráf. Miért ne lenne megoldható js/php-val? Csak arra kéne rájönni, hogy egy szülők - gyerekek ágat hogyan tudod ábrázolni, aztán azt ismételgetni. Az egyedüli nehézsége, hogy térben elég távol kerüljenek az egyes családok egymástól.
Buliban hasznos! =]
-
-
nevemfel
senior tag
válasz lanszelot #18187 üzenetére
Valami magyar ftp proxy kéne neked, de nem tudom, hogy létezik-e ilyen ingyenesben.
Esetleg az atw-nél lehetne érdeklődni, hogy van-e mód arra, hogy külföldről tudd használni az ftp felületet. Le merném fogadni, hogy van, de csak a fizetős csomagoknál. Bár nem ismerem az atw-t.
Rally against apathy draws small crowd
-
Bzozoo
tag
válasz lanszelot #18090 üzenetére
Igen azt már pont nem olvastam, mert körülbelül akkor fogalmaztam meg az üzenetem.
Ebben az esetben viszont azt mondom, hogy először legyél tisztában az alapokkal, mint bármilyen dolog feltöltése a szerverre. (SSH, SFTP, FTP stb...). Utána olyan dolgok, hogy HTML, CSS, JavaScript, PHP, Node.js . Ha már ezek mennek, akkor keress rá, hogy tudnak ezek a scriptek kapcsolódni egy DB hez. Ami nem csak SQL pehet.[ Szerkesztve ]
-
Gardaai
senior tag
válasz lanszelot #18088 üzenetére
Erre nézz rá: [link] (tizennyolcadig leckénél kezdi összemosni a PHP-t a MySQL és phpMyAdmin-nal, de szerintem kezd a nulláról, ha nem vagy képben)
Egyébként ez egy szög egyszerű alapozó "tanfolyam", de szerintem pont ezért jó, mert még akár a laikus is megérti. Biztos van jobb is, de szerintem indulásnak pont elég.
Jó tanulást!↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz lanszelot #18085 üzenetére
Milyen CMS-t használsz vagy statikus oldalad van?Milyen adatbázisod van most (ha van CMS, akkor kell lennie)?Naptár hogy van megcsinálva? Saját fejlesztés, plugin, esetleg külsős CDN-ről húzod be? Miket tud? Hol tárolja jelenleg ha beleírsz valamit?
Szerk.:
Látom közben jött új infó (lehet nem frissítettem az oldalra).
Külsős naptár vagy egyedi fejlesztés?
Meg kéne nézni jelenleg hogy működik. Miket tud? Tárol jelenleg infókat? Általában szokott lenni hozzá dokumentáció. Azt kell kideríteni ez milyen naptárat használsz.Gondolom nem egy hatalmas projekt, MySQL szokott általában az adatbázisért felelni, amit PHP nyelvvel szoktak lekezelni.
Elérni a webszolgáltatódnál kapott cPanel, Plex... kezelőfelületen az adatbázisok alatt érsz el, a generált adatokkal amit a webtárhelyed megrendelésekor minden esetben megküldenek e-mailben. FTP, adatbázis, cPanel, e-mail stb. stb. minden benne van.
[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
disy68
aktív tag
válasz lanszelot #17371 üzenetére
A legegyszerűbb, ha a fa struktúrát tárolod JSON formátumban, amit javascript kigenerál html-ként. Minta fiddle.
A ged fájl egy szöveges fájl, ahogy nézem, aminek ismerve a struktúráját át lehet alakítani más formátumba is, pl. json-né. A leírásban van is egy link konkrétan ennek a struktúrának a megjelenítésére a D3 library egyik diagramját felhasználva.Ha keresgélsz még ebben az irányban (gedcom, json, family tree), lehet, hogy találsz még más megoldásokat is.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
martonx
veterán
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #17364 üzenetére
Ebben tudnátok segíteni, hogy " ez is teljesen jó, és ez érthető is" ebben van 2 is, és nem kell js hozzá.
Mindkettő html és css.
Bemásolom notepad++ ba majd milyen néven mentsem a html-t és milyen néven a css-t hogy működjön? -
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #17364 üzenetére
Huhh, ez nagyon komoly, ez nagyon tetszik
Lehet mozgatni, lehet zoomolni, tökéletes -
törölt tag
válasz lanszelot #17362 üzenetére
SZVSZ. Ezek akkor jók, ha van egy adatbázisod és többet akarsz generálni, paraméterezni, esetleg variációkat csinálni összetett lekérdezésre.
Én a helyedben fognék egy Inkscape-t, megrajzolnám egyrészt az elemeket hozzá ( dobozok, összekötések), majd összeraknám a teljes fát. Akár valamilyen nagyobb négyzetrácsra.
1db SVG fájlt 1 sor beilleszteni HTML-be.
Aztán megint pár sor HTML-be rakni két gombot, egy zoom érték +/-, ami javascriptel módosítja a kép transform scale értékeit. ( fake zoom)
Ez néhány órás munka, a nagyrésze a vektor prototípust összerakni, hogy utána könnyen lehessen rádobálni az új tagokat.
-
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #17359 üzenetére
Tehát például ez tetszik, csak nem találom a teljes kódot
Vagy ez is teljesen jó, és ez érthető is, csak a 2 file-t nem tudom milyen néven/kiterjesztéssel kell elmenteni.
No, meg majd valahogy a txt-ből az adatokat be kell olvastatnom.
Itt van egy java script, amit úgy ahogy értek, de nem tetszik, és nagyon át kellene írni, ami nem fog menni. De ehhez a html is hiányzik, csak a js van meg
[ Szerkesztve ]
-
Norby86
őstag
válasz lanszelot #15881 üzenetére
Hello!
Én ezt próbáltam ki, nekem bevált: [link]
Más: Azt hogy tudom jelezni a google felé hogy ha a weboldal egy része már inaktív és törölni szeretném a google keresési találatai közül? Mert volt erre valahol pár éve egy funkció amivel nem létező linkeket beküldve pár nap alatt eltávolították a google keresőböl.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
disy68
aktív tag
válasz lanszelot #15885 üzenetére
"Java-ba" nem "ment" egyik sem, max javascript-et generál hozzá a felhasználóbarát működés miatt. A html5 meg a html aktuális verziója, amit erősen ajánlott használni a mai világban.
Ha elérhetővé szeretnél tenni képeket anélkül, hogy azokat más felhasználhassa, akkor a vízjelezésen kívül nem sok lehetőséged lesz, pláne egy sima html oldalnál. A kép így vagy úgy eljut a felhasználó gépére és ami nála megjelenik, azt le is fogja tudni "tölteni". Ha más nem akkor nyom egy printscreen-t.
-
disy68
aktív tag
Amíg nincs konkrét javaslat, addig is akár megnézheted milyen kész megoldások vannak.
-
DNReNTi
őstag
Attol mert valami hatterkent van berakva, meg ugyan ugy lementheto, igaz nem 2 kattintasbol, hanem 3-bol. Egyebkent ez nem egy bonyolult dolog, valoszinuleg letezik is valami hasonlo bongeszos, kepnezegeto framework, de megirni sem horror. Meg az is lehet talalsz ra embert aki occoba megoldja.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
GG888
senior tag
válasz lanszelot #13796 üzenetére
Nem lehet, hogy egészen véletlenül lehagytad a http(s):// előtagot a link elől?
Kezdőknél gyakori hiba, ilyenkor meg az akármi.biz.nf/mail.google.com címet keresi a tárhelyeden, ami nyílván 404es hibával fog elszállni.
pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Path of Exile 2
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Politika
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gyúrósok ide!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest