Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
paralele
csendes tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Így sem kapcsol be.
Nem volt semmi AS és semmi belső meghajtó. Kvázi kártyaolvasóként ment épp. (A kártyának semmi baja.)
Átmásoltam a kártyáról pár fájlt a számítógépre, majd bontottam az usb-t, hogy elindítsak egy programot a kütyün, de nem reagált. Reset, erre jött a ReInit üzenet, aztán úgy maradt. Utána resetre kikapcsolt, azóta semmi. -
-
kamillo67
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Majd én segítek neki:

töltsd le ezt:
[link]Másold be a a kibontott "util" könyvtárat a residentflash-be.
Indítsd el benne a "regtorles.exe"-t.
Ha kikapcsolt készenlétbe kapcsold be, majd nyomj egy resetet.
Ha elindult várj 1/2 percig, akkor magától megint újraindul. Ekkor már az ererdeti lesz a registry-je.N770BT-n tuti hogy működik.
Üdv
-
Emi1986
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Heló!
Teljesen kiszedtem a házból az integrált áramkört és a kijelzőt is és amennyire a kábel engedte úgy dugtam össze. A kijelzőbe menő kábelt is mozgattam,de nem jelentkezett kontakthiba.Én sajnos kezdek tanácstalan lenni. Remélem valakinek van még ötlete.
Annyi észrevételem van, hogy enyhe sípoló hangot ad ki a készülék gyors pattogás mellet, de ezt csak akkor hallom, ha nagyon közelről hallgatom, pedig nagyon jó fülem van.Csatolok egy képet is amin látszik a szétszerelt eszköz.
Köszönöm az eddigi segítségeket és várom a továbbiakat
) -
PLaci58
addikt
válasz
gyurma111
üzenetére
Hali.
"kezeli csak nem látod "
Annyira nem látom, hogy nem jelenik meg, hogy beírhassam az adatokat.
A sárkányos oldal jelzi, hogy nem kezeli és ezért nem is jön fel a belépési frame.
Más oldalakra be tudok lépni.
Az Ucwebet kipróbálom, elég nehéz volt megtalálni, mert mindenhonnan törölték.
Netfront jó, de csak időkorlátos verzióm van, még az Alpháról
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Ha elég a 3,7 V, akkor meg kellene próbálni az akku poz csatija, meg a bemenő +5V ág közé egy diódát betenni vissza irányba. (Tehát, hogy a +5V-ot ne közvetlenül az akksi kapja, hanem a +3,6V-ot kapja a bemenet.) Hátha erre a kis feszre nem lép működésbe a töltő elektronika, mert ha igen, akkor elég vicces lenne, hogy magát tölti, miközben elég rendesen merül.
A másik alternatíva, hogy beszerelsz egy másik csatit, amin az akksi fesze jön ki közvetlenül, vagy egy kapcsolót, amivel meg tudod szakítani a diódás részt. (Váltó kapcs lenne a legjobb, egyik állásban töltene, a másikban a diódán adná vissza az akksi feszét. Ha tudsz figyelni arra, hogy ne dugd be az usb-t rossz kapcsolóállásban, akkor a dióda sem kell...) -
PLaci58
addikt
válasz
gyurma111
üzenetére
5 V akkor van az USB-n ha tölti az ember vagy PC-re csatlakoztatjuk.
Ahhoz, hogy rendesen menjen, kéne valami bele, ami felismeri az eszközt, leválasztja a töltő áramkört és kitesz oda 5V-ot.
Gondold el, hogy ha kitesz oda 5V-ot, akkor azzal egyből elkezdi tölteni magát
Az OTG-vel kéne valahogy átkapcsoltatni, de ehhez rajz kéne.
Megaztán nemigen gyártanak miniUSB-s eszközöket.
Nem tudom PDA-knál hogy oldják meg pl. az egér csatlakoztatását. -
WindyJoe
aktív tag
válasz
gyurma111
üzenetére
USBOTG1 van...
Már csak a ce 6.0 a gyenge láncszem...5V-ot érdekes lesz kihozni, merthogy a Li ion aksik 3,6 V körül mennek, az 5V csak a töltéshez kell, mert nagyobb árammal kell tölteni, de amúgy sztem 4,5 V-ról is lehetne már tölteni, nem lényeg...
Szóval ha elég az USB WIFI-nek a 3,6 V (Ki kell próbálni.), akkor csak egy dióda kell, ha nem, akkor meg nem valószínű, hogy meg lehet oldani a dolgot, hacsak nem olyan elfuseráltan csinálták, hogy nagy áramfölvételű 5V-os alkatrészeket építettek bele...
A rajzot be tudnátok linkelni? -
WindyJoe
aktív tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Hupsz, ezt tényleg nem írtam le.
x920BT-ről lenne szó, a chipje SiRFatlasIV-es, elméletileg tudja, TMC-t is lekezeli.THX a választ.

-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Lehet, hogy ezzel a Coranet-A-val nem komálják egymást.
Na mindegy, elméletben működik a kapcsolódás, majd kiderül a gyakorlatban mi lesz, 2 nap múlva elutazom, aztán ügyeskedek.Lehet, hogy mégiscsak az elemtartós megoldást kellett volna választanom a plusz tápforrásként, akkor tudnék próbálkozni más szabad hotspotokra is.
De már nem nagyon lesz időm újabb barkácsolásra és próbálgatásra.Köszi a türelmet és a sok segítséget mégegyszer!

-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Ok, ok, de mi állítsak?
Nem sok lehetőség van:
- egy pipa, hogy ez ad-hoc kapcsolat legyan-e
- legördülő menü, hogy WEP kulcs alkalmazása legyen-e, ha igen akkor további beállítások ezzel kapcsolatbanEnnyi, vagyis a többi kilóg a képernyőből.
Ad-hoc módban associated lett a Coranet-A-val, de a net továbbra sem OK, nem ad IP adress-t, Default Gateway-t. A kapcsolat adatait néztem most.
-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Reggel volt még nem emlékszem mit írt ki, de a kiválasztó ablak eltűnt.
Sajnos el kellett indulnom dolgozni, kapkodtam már, csak megörültem, hogy feljött a kiválasztó ablak. Alul a tárcán a monitor piros X-el át volt húzva. Csak annyi időm volt, hogy ráböködjek az iexplorer-re, és láttam hogy nem megy, erre én mentem el dolgozni.
Már alig várom hogy hazaérjek, meleg a pite.

-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Persze, a RT2501USB.dll-re gondoltam, csak kevertem az rt73.bin-el. Korábban olvastam, hogy az is kell a system könyvtárba.
Az SI-ben lévő regedit programmal dolgoztam eddig, de ha hazamegyek a munkából a PC-re installált, és a ActiveSync-el együtt dolgozó CeRegEdit 0.0.5.2- vel fogom a registry beállításaimat remélhetőleg nem elszabni.CeRegEdit 0.0.5.2 link, hátha kell valakinek:
[link] -
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
A loader.reg még akár működhetne is, de hogy miért nem tudom megnézni a Regedit programmal nem értem. Lehet valahogy másképpen törölni egy reg bejegyzést/kulcsot?
Megpróbálnám újra beimportálni.Az rt73.dll-t bemásoltam a windows könyvtárba, de tobábbra is az USB eszköz megnevezését kéri. (vagyis pontosítok, az eszköz driverének megnevezését)
-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Megcsináltam a loader reg bejegyzést, de a regeditben nem tudom megnézni, mert Fatal ablakban piros X mellett WndProc feliratot ad ki, és még törölni sem tudom a bejegyzést.
Pedig csak az elérési utat adja meg hexadecimálisan ahogy látom, nem értem mi a baja.Amúgy már nem fagy le a kütyü, hanem feldob egy "adj nevet az USB eszköznek" ablakot.
Ha leokézom, kiírja, hogy, nem tudja betölteni a drivert, és újra a megnevezést kéri.Most mit tegyek? Azon kívül, hogy elmegyek aludni.
-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Valami nem okés a registry bejegyzésemmel, mert az importálásnál hibaüzenetet kapok:
az első felugró Debug ablakban:
string not cosed
(leokéztam)
a második felugró Error ablakban:
syntax error
leokéztam
harmadik Message ablakban:
Registry importing was finished.
leokéztamNa, ha már finished, gondoltam kipróbálom, de persze lefagy a kütyü.
Beugrik a kiválasztó képernyő, hogy tölteni akarom vagy kapcsolatot létrehozni, azután átugrik a kapcsolódás ablakra, amikor csik szaladgál, de ott lefagy a kütyü.A bejegyzésem a következő:
------------------------------------------------------
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\LoadClients\Default\Default\Default\RT2501USB]
"Dll"="RT2501USB.DLL"[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\ClientDrivers\RT2501USB]
"Dll"="RT2501USB.DLL"[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RT2501USB]
"DisplayName"="Ralink RT2501USB NDIS Miniport Driver"
"Group"="NDIS"
"ImagePath"="RT2501USB.DLL"[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RT2501USB\Linkage]
"Route"=hex(7):\
52,00,54,00,32,00,35,00,30,00,31,00,55,00,53,00,42,00,31,00,00,00,00,00[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RT2501USB1\Parms]
"DriverVersion"="V1.0.5.1"
"BusNumber"=dword:00000000
"BusType"=dword:00000000
"Channel"="3"
"SSID"="xxxx"
"CountryRegion"="5"
"RadioOn"="1"[HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\RT2501USB1\Parms\TcpIp]
"Subnetmask"="255.255.255.0"
"IpAddress"="192.168.5.19"
"DefaultGateway"="192.168.5.1"
"DNS"=hex(7):\
31,00,39,00,32,00,2e,00,31,00,36,00,38,00,2e,00,35,00,2e,00,31,00,00,00,00,\
00"
EnableDHCP"=dword:00000001
--------------------------------------------------------------
Miután ellenőriztem a Regedit progival a kütyün, úgy látom az utolsó két sor nem jelenik meg, ott lehet valami hiba.
(A DNS sor, meg az EnableDHCP sor)Az rt73.bin file-t és a RT2501USB.dll file-t bemásoltam a ResidentFlash\System könyvtárba. A többi filet, ami a letöltött, becsomagolt könyvtárban volt nem kell?
(pl.: rt2501usb.bib, RT2501USB.lib, RT2501USB.rel stb, még 9 file)Egyáltalán jó a system könyvtáram, vagy trükközni kell hogy a WinCE onnan vegye a file-okat?
Bár már a Papalaci féle SI2.3.3 fenn van, lehet még kell valamit ügyeskedni?Hilfe!

-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Nem az elem/akkutartós megoldást választottam, hanem hálózati töltőset, ami kihúzható vezetékes, USB aljzatos, így szabadom farigcsálhatom a vezetékeket. Csak 4 vezetékkel találkoztam mindkét kábel esetében, plusz az árnyékoló vezetéksodronnyal.
Itt egy kép a "munkámról":
Az USB hosszabító vezetékét nem is vágtam ketté, csak a szigetelésből kivágtam egy részt pengével. Még csak összecsavargattam a vezetékeket, de kipróbáltam egy pendrive-val, és szépen felismerte.
Holnap megveszem a wifi dongle-t és remélem a második része is menni fog a dolognak.Köszi mégegyszer!
-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Szia Gyurma!
Még nem állt össze a rendszer, de már többet olvastam annál, amit a "wifi" keresőszóra kaptam.
Fel is merült bennem pár kérdés, bár remélem jól gondolom, azért kérdeznék.
1. A mini USB 5 pólusú, a sima USB csatlakozó 4 pólusához képest van egy "x" pólus. Ha egy USB toldó vezetéket szétvágok az USB aljzat kedvéért, akkor ugye 4 vezetékem lesz. Ha egy USB-miniUSB vezetéket vágok szét ott esélyem van, hogy 5 vezeték lesz, vagy csak négy. Mintha lett volna szó az "x" pólus groundra kötéséről, ez kell akkor 5 vezeték esetén? Gondolom 4 vezeték esetén a csatlakozóban eleve a groundra van kötve az "x" pólus.
2. Nem kell semmit keresztbe kötni ugye? Színt színnel kell párosítani? (csak mert volt valami megtévesztő kép linkelve korábban)
3. A bemásolandó reg bejegyzés akkor a driverben is megtalálható legyen, vagy a Placi58 által kiegészített? (mintha Ő a saját routere miatt adott volna hozzá sorokat)Köszi előre!
-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
OK, amíg el sem kezdem, addig nem is derülnek ki az esetleges akadályok, majd hétfőn nekilátok, mert most nem vagyok otthon.
Bár elvileg van egy újabb winCE wifi driver, amit csak regisztráció után+ 5 feltöltés után+azt a oldal rendszergazdája ellenőrzi= lehet letölteni egy oldalról, azt nem osztanád meg a itt velünk? Vagy a Ti a régebbi drivert használjátok?
-
ZsoAce
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Ez jó hír, mert elutazom, és elvileg HotSpot-os környékre, gondoltam viszem magammal a Wayteqet. Viszont nem kicsit bonyolultnak tűnik a kapcsolat összehozása. Tudnál benne segíteni egy összefoglaló leírással? A korábbi linkek egy része sem él már.
Nem próbálkozok mással, találtam is egy ilyen USB-s wifi eszközt nem is túl drágán.
-
-
Kozmajani
csendes tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Köszi a gyors választ. Találtam is. El is indult, ki is írta, hogy frissítve, de ezután is csak a logo maradt a képernyőn. (OS72C.img - erre gondoltál ugye?) Az SD-ről való boot-olásnak van valami trükkje, vagy csak simán reset? Milyen fájloknak kellene az SD-n lenniük?
-
kamillo67
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Simán nem fog elindulni.Ha el is indul, trükközni kell majd vele. A shell összetétele kicsit más mint a 770-en. Én csak prószáltam, de nem jött össze. Van egy 820BT residentflash mentésem, ha kell.
A saját BT-t nem próbáltad scripttel indítani és azzal utána leállítani? -
PLaci58
addikt
válasz
gyurma111
üzenetére
Gondoltam, hogy nem kapok levelet

Gratulálok a javításhoz.BT-t már elindítottuk valamelyik programmal, de nekem nem kellett semmire.
Valaki a BT-s TMC vevőt kapcsolta így rá. Ha jól emlékszem a BthManager progival, de csak 30 perces verziót sikerült szerezni. A BlueSolei jó lenne, de azt nem tudtam rendesen telepíteni, mert mindíg újraindítást kért
-
PLaci58
addikt
-
snowdog
veterán
válasz
gyurma111
üzenetére
Annak idején rengeteget turkáltam a gépben, és egyszer nekem is volt ilyenem. De ha agyon ütnek sem emlékszem mitől jelent meg.
Rákerestem a neten, és ilyeneket találtam, hátha segít:
"Felbukkant egy új probléma. Mms-t szeretnék küldeni. Csatolnék 1 képet a kártyáról. Önállóan átnevezi az SDMMC-t SDMMC2-nek, és közben
keletkezik 1 SDMMC könyvtár, ami csak a Cookies, History, Temporary Internet Files könyvtárakat tartalmazza. Közben megjelenik a "homokóra" és csak pörög-pörög. Valaki járt már így? Mi lehet az oka?
Nyomok 1 resetet. Az SDMMC könyvtárat át tudom nevezni. A keletkezett SDMMC2 átnevezését látszólag nem engedi. De ha megteszem ezeket a lépéseket és újraresetelek, visszaáll a rend. SDMMC újra a kártya neve, és a plussz könyvtár törölhető.
Minden okosság érdekelne!""Ha létrejött egy SDMMC2, akkor kártya kivesz, SDMMC töröl, kártya visszatesz, és jó."
Ha ez sem segít, akkor további leírások. [link]
"You may find that if you use an SD card bigger than 1GB that you get the SDMMC2 problem once you do a hard reset. This is probably caused because the card is formated as FAT16 or FAT32. You will notice that the original card is FAT. I had the SDMMC2 problem when I installed a 4GB card. I formatted it with FAT and all is now ok. If you are not sure what I mean by the SDMMC2 problem; it is when you boot the unit after setting everything up and the icons have disapeared from the desktop and the program menu. Click on "My Device" you will see SDMMC and SDMMC2 folders in the explorer."vagy
-
snowdog
veterán
válasz
gyurma111
üzenetére
Windows mappát nem tudod lementeni mert irásvédett
Nemrégen olvastam egy trükkről, amivel ki lehet menteni majdnem mindent a Windows könyvtárból. Szerettem volna valamit átírni az egyik fájlban, de azt a fájlt sem engedte kimásolni. Keresgéltem egy kicsit a neten, és megtaláltam a megoldást. Az volt az érdekes, hogy tulajdonképpen a megoldás végig kéznél volt, ugyanis használom az SPB Backup programot.
Tehát kell készíteni egy SPB Backup mentést. A mentett állományt át kell másolni a PC-re, majd az SPB Unpack Tool-lal (ingyenes PC-s program) ki lehet bontani akár a Windows könyvtárat is.

A program leírása itt található [link]
Le kell tölteni az SPB Backup ingyenes próba verzióját, és abban megtalálható az SPB Unpack Tool (Spb Backup Unpack tool is included into the desktop Spb Backup installation pack.).
-
törölt tag
-
PLaci58
addikt
válasz
gyurma111
üzenetére
Jó is az a V1-es alaplap

Brogy!
Nem mondtam, hogy annyival tölti, azt írtam, hogy olyan töltő van hozzá!
Nem mértem áramfelvételeket, ezért nem tudok erről nyilatkozni.
Lehet számolni is. 1700 mAh-ás akksit mennyi, mondjuk 2-3 óra alatt tölt fel a hálózati töltővel. Legyen 3 óra. Az akkor kb. 800mA. (1700x1,4 / 3). Mivel nem állandó árammal töltődik, ezért simán mehet 1A fölé a töltőáram a töltés kezdetén. -
gyurma111
aktív tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Network mappa rendben
Felraktam a PocketLan progit,látja az otthoni hálózatot,azonban a megosztott mappákat nem nyitja meg.Ugyan ez a progi a régi / ..ám annál jobb.. BPv350./ kütyün simán kezeli a megosztott mappákat,csatlakozás után automatikusan kapcsolódik hozzájuk.
Zene hallgatáshoz,képnézegetéshez jó dolog a filmet is viszi csak ehhez kevés a szabad memória.
Teszteltem a wlan usb adaptert 3V-al simán működik
Saját aksiról is meg lehet /ne / oldani a tápellátást
-
wfalcon
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Hát valami nem OK a wlannal.
Host mód után ki-bekapcs, de semmi. Alapos - szinte karakterenkénti - registry bejegyzés átvizsgálás, mégsem működik (PLaci reg+kiegészítései a CeRegEdittel lettek beimportálva). Valahol találtam egy wlan.exe-t, hátha azzal lehetne valamit bűvészkedni, de az is hibaüzenettel elszáll. A WinCE hálózati kapcsolat létrehozásánál fel sem kínálja a csatolót.
Használtok más progit is a beállításokhoz, vagy csak a WinCE hálózati beállításait? -
wfalcon
tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Elvileg a leírtaknak megfelelően csináltam mindent. Ez a host módba kapcsolás utáni navi ki-be kimaradt.
Otthon kipróbálom.
Az adapter ledjének fel kellene villannia, ha rádugom (mert nem teszi, ha a navira dugom)? Ha a PC-re dugom, egyet villan, majd kicsivel később villog, míg csatlakozik a hálózathoz, utána már csak akkor, ha aktív.szerk: Az OTG progiban az auto opció mit takar?
Dunstan: az usb nálam szinte mindig meghajtóként van, csak ha szükségem van rá, állítom AS-re.
-
PLaci58
addikt
válasz
gyurma111
üzenetére
Két eset lehetséges.
1, Megfordítod a készüléket, hogy a jobb oldalra essen a csatlakozó.
Igaz így elég nehéz lesz kezelni (hátulról
)
2, Nem veszel hozzá ilyet. Felétek úgy sincs soha közlekedési esemény.
ott minden út simán járható (TMC szolgáltatás szerint!)petjon!
Tudtommal tudja kezelni a 16GB-ot is. Nekem csak 8GB-os van. Azzal semmi gondja nincs. -
Degeczi
nagyúr
válasz
gyurma111
üzenetére
köszi, valóban ez kellett!
a Windows alá bemásolva a GX.DLL-t már működik is, és tényleg mintha gyorsabban pakolgatná az épületeket(korábban azért nem próbálkoztam ezzel, mert vmelyik bejegyzés azt állította, elég a Gapisetup-ot elindítani, nem kell a DLL-t másolgatni)
-
Anti666
aktív tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Aha, így már tényleg indul a gapi előtte, de sebb. növekedést hát nem tudom, én nem igen veszek észre...
Csak megjegyzem, hogy a tcpmp pluginnel is próbálkoztam, új common.dll meg felirat driver, de be is halt újra a tcpmp, hibás nem megnyitható file format hibával, de már újra jó

-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gyurma111
üzenetére
az USB szabvány szerint még alacsony sebességű módban is 2.8V a magas jelszint küszöbértéke, nagysebességű módban pedig már csak 0.4V = ez minden további nélkül teljesíthető 3.7V-os táppal is, az adatkapcsolathoz nem muszáj 5V-ot kialakítani
az persze más kérdés, h egy olyan eszköz, ami USB-n várja a tápot, ami minden szabványos eszköznél 5V, nem tehet ki oda kevesebbet
-
Degeczi
nagyúr
-
ablbd
csendes tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Már régesrégen kiprobáltam a saját gyártmányu rommot, tökéletes

SDHC-ről adom be neki, 30 másodperc alatt betőltiA BL téma lassan de biztosan halad, ha valami érdekes kiderülne, tudatni fogom veletek. Mig el nem felejtem, a testvér fórumban (ROM) irtam pár dolgról amit eddig a BL-ból hámoztam ki
-
ablbd
csendes tag
válasz
gyurma111
üzenetére
A BL-nek ehez semmi köze, az csak flashel vagy szükség esetén megformatálja a particiókat. Mit is várnál el tőlle, csomó szöveggel benne csupán 0x6500 byte.
Tőbb romot már átböngésztem, még a platform builderrel is eljátszadoztam de sehol sem találtam utalást arra hogy ezt szoftware utján csinálnak meg. Még nem mértem, de szerintem vagy a kvarc oszcillátor csak ennyit tud, vagypedik a gép belsejében állitották be ezt a frekvenciát, de mindenképp ez hardware téma.
Ha mégsem ez lenne a magyarázat, akkor ezt a proci belső romjában levő program alitja be erre az értékre, még mielött elinditaná a boot loadert... de ez a mi szempontunkból teljesen ugyanaz.
Érdemes lenne azért megmérni az oszcillátor frekvenciáját.Ja, milyen verzió a rom amit megszereztél?
-
ablbd
csendes tag
válasz
gyurma111
üzenetére
Nem kedvelem különösen a DiskRW, mert nekem fontos hogy benne maradjon az MBR, onnan gyorsan a rom kezdetéhez ugrok, itt meg előbb számolgatni kell szektorokban...
Pdocread-et használom, már csak azért is mert remote és kényelmesebb így.
A Wayteknél az 1-es particióban 0x180000-nel kezdődik a rom, de az nagyon furcsa dolog, írtam is cikket róla, röviden elmondom. A boot loader a 0 particióbol indul és mivel hogy a 0 particiónak megfelelő MBR az 1-ggyes partició első blokkjára mutat, onnan még egyszer leolvassa a p0-nak megfelelő adatokat és ugrik a 0x180000-re. Valószinüleg hogy a handlert meg tartja és habár az 1-ggyes particióbol olvassa az adatokat, ő azt nullának vélí. Érdemes megnézni a 1-ggyes particiónak az MBR-jét: pontosan arra a blokkra mutat mind legelső adatblokk ahól a dugi FAT partició kezdődik (és persze egy bytal előbb végeződik a ROM). Ha levágjátok hexedittel a végét [0x1980000-tól) majd az elejét [0 ... 0x17FFFF] és kimentitek OS72C.img néven, késsz is lenne a ROM. Talán fél óra kell hozzá, de csak ha piszmogtok vele
. -
PLaci58
addikt
válasz
gyurma111
üzenetére
Szerintem tud csatlakozni, mert átírja a megtalált hálózat adataival.
Nekem az itthonihoz jó, mert nem kell kerestetni, hanem egyből felmegy (elvileg! 1x megtette ez a rossz USB dugó is).
Linkage-t én írtam bele. Megnéztem az eredeti USB és az SD kártyás részt és mindekettőben így volt. Szerintem ez a "gyári" beállításhoz kell.
Keresni tud e nélkül is.Hmm. Ez tényleg kimaradt:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\LoadClients\Default\Default\Default\RT2501USB]
"Dll"="RT2501USB.DLL"[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\USB\ClientDrivers\RT2501USB]
"Dll"="RT2501USB.DLL"
Ezt a részt nem mentettem ki hozzá
Látom figyelsz
Nekem így nem fagy le! Simán kihúzhatom bármikor.
-
sanyi775
csendes tag
válasz
gyurma111
üzenetére
A tiszteletet komolyan gondoltam, bocs ha bántónak tűnt.
Olvastam az összes hozzászólást amit említesz, úgy látszik az én képességeimmel van a gond!
A dll a helyén van, viszont a "hozzáadott registry bejegyzés"-t nem tudom hova tenni.
Nem találtam ilyet, nyilván ez hiányzik nekem. A zeroconfig-ról sem olvastam sehol.
Itt lehet a gond!
Köszönöm a segítségeket, még ha letoltok is, a lényeg hogy összejöjjön.
Tbmf: Köszönöm a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i5-G4 I 8GB I 180GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- HP Elitebook 735 G6 13 3 FHD Laptop AMD Ryzen 5 Pro 16 GB RAM 512GB SSD 6 hónap garanciával
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)