Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Savageboy

senior tag

válasz bakkir #613 üzenetére

PPTP-vel én is szenvedtem anno nem sok sikerrel, inkább az OpenVPN-t javaslom, sokkal használhatóbb szerintem.

A routeren be kell állítani egy DDNS-t, hogy ne kelljen a változó IP-cím miatt szórakozni, azután pedig az OpenVPN szervert a VPN menüben.

Nem árt tájékozódni a kolis tűzfalat illetően, hogy milyen portok vannak nyitva, TCP 80 és 443 szinte biztosan, szóval ha a routeren nem használod a HTTPS-t, akkor a 443-as port tökéletesen megfelel a VPN-nek. Emellett érdemes bekapcsolni a "Kliensek utasítása az internet-forgalom átirányítására" opciót esetedben, mivel így az alapértelmezett átjáró a gépen a VPN lesz, a játékok nem a sima kolis neten keresztül akarnak majd próbálkozni. :) A gépekre kell majd emelett kliens szoftver is, amihez le kell majd tölteni a profil fájlt (ovpn) - ezt is meg lehet tenni a router felületéről - és bemásolni az OpenVPN/config mappába. Kiindulási alapnak valami ilyesmi beállítás megteszi: [kép]. Miután elmentetted a beállításokat, fent visszaváltva az általános beállításokra megjelenik majd az exportálás opció, azzal tudod az előbb említett profilt letölteni.

Új hozzászólás Aktív témák