Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) gojko.m válasza Atomantiii (#1299) üzenetére


gojko.m
senior tag

Megnéztem a VLC-vel néhány tv csatornát, ami több hangsávot tartalmaz. Ezek közt is volt, aminél a háromból csak egy hangsáv működött (M4 HD).

A problémára ez lenne a tippem:
Ha a nem működő audió sávok nem üres hangsávok, akkor valami különleges kódolással lehetnek tömörítve, amit a VLC nem tud értelmezni (egyébként az SMPlayer sem). Gondolom, a DVB Dream ezeket az audió sávokat képes kezelni és - valami népszerűbb formátumba - tovább kódolni.

Ha így van, akkor talán a hiányzó kodek megtalálása segíthetne a VLC-nek.

Egyébként a DVB Dream milyen infót ad a hangsávok kódolásáról?

(#1302) gojko.m válasza cooi11 (#1300) üzenetére


gojko.m
senior tag

Szia!
Gyorsbillentyűt nem ismerek. Viszont be lehet állítani, hogy ne kérdezzen rá, hanem mindig ott folytassa a lejátszást, ahol előzőleg abbahagytad:
Eszközök > Beállítások > Kezelőfelület > Lejátszólista és példányok > Folytatja a lejátszást? > Mindig

(#1303) Atomantiii válasza gojko.m (#1301) üzenetére


Atomantiii
őstag

De itt biztosan működnie kellene az adott hangsávnak. Mert ugye dvb dreammel működött.

A dvb dream ennyit ír a hangtulajdonságokra és LAV audió dekóder van beállítva a hangra.

(#1304) gojko.m válasza Atomantiii (#1303) üzenetére


gojko.m
senior tag

Mivel tudhat többet ez a dvb dream? Az MPEG-1 nem különleges kódolás. Az MPHC meg szintén a LAV audio dekódert használja és csak egy hangsávot tud az is kezelni a problémás streameknél. :F

(#1305) Atomantiii válasza gojko.m (#1304) üzenetére


Atomantiii
őstag

Ez az, hogy más mpeg-1-es hangsávok meg más videókon hol működnek, hol nem vlc-vel is. Nem értem, már újraraktam a rendszert is de ugyanaz a helyzet.

(#1306) cooi11 válasza gojko.m (#1302) üzenetére


cooi11
senior tag

Köszönöm!

(#1307) dzsihad


dzsihad
csendes tag

Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy nálam élvezhetetlenül szaggat a VLC szinte minden HD formátumú filmnél.
3.0.6 verzió, gépem videókártyám elég jó, szóval azon nem múlik, meg más lejátszók viszik szépen, viszont messze nincs olyan szép képük mint a VLC-nek, HDR10 minőség. Eddig csak a VLC mutatott nekem igazi minőségi lejátszást, viszont, szagat az egész. valami ötlet? esetleg olyan másik lejátszó ami normális minőségbe adná vissza a HDR10-et?

(#1308) prozodus válasza dzsihad (#1307) üzenetére


prozodus
őstag

Régebbivel nem próbáltad?

A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!

(#1309) convar


convar
csendes tag

Sziasztok! Ennél a proginál hogy lehet a beállításokat exportálni/importálni?
Pl. egy win 10 újratelepítés esetén, mert hogy a közeljövőben ez a terv.

Előre is köszi a választ!

Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!

(#1310) gojko.m válasza convar (#1309) üzenetére


gojko.m
senior tag

Szia! Mondjuk én win8.1-et használok, de nem hinném, hogy lenne eltérés. Szóval, a C:\Users\User_Name\AppData\Roaming\vlc (természetesen a User_Name helyére a saját felhasználóneved kerül) mappa tartalmazza a VLC beállításokat. Ezt kimásolod, a újratelepítés után meg vissza.

(#1311) PuMbA válasza dzsihad (#1307) üzenetére


PuMbA
titán

Milyen videókártyád van és milyen oprendszered? :) Rendes HDR10 lejátszáshoz Windows 10 és Radeon RX460 vagy újabb; NVIDIA GTX 950, 960 (970 és 980 nem jó) vagy GT1030 GDDR5 (DDR4 nem jó) vagy újabb kell.

[ Szerkesztve ]

(#1312) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Sziasztok!

Sok MKV formátumú filmnél a felirat valami más betűtípussal van megjelenítve, vagy más méretű, de volt olyan hogy fehér helyett sárga volt stb.

Nem lehetne valahogy beállítani, hogy minden felirat olyan legyen mint mikor egy "sima" .srt formátumú feliratot használok? A beállításokban próbáltam turkálni, de nem sikerült változást elérnem. :R

(#1313) gojko.m válasza HollyBoni (#1312) üzenetére


gojko.m
senior tag

Azért lehet mert nem szöveges formátumú felirat fájlt pakoltak az MKV konténerbe. Valószínűleg idx/sub párosban tárolt feliratokat tartalmaz a videód. Ezek lényegében háttér nélküli képecskék a felirat szövegével (ill. a másikban az időzítési infók vannak). Ebből adódóan fix méretűek.

(#1314) Rick4


Rick4
félisten

Sziasztok!

Lehet nektek egyszerű lesz a válasz, de én sehol sem találok megoldást a problémámra.

Adott 3 db gép különféle konfigurációban, 2 noti, és egy asztali, mindháromnál használjuk a vlc-t streamelésre házon belül, és mindháromnál ugyanaz a gond. Adott egy Vu+ uno 4K SE típusú műholdvevő, ami a streamet adja, a webes felületén kiválasztom a csatilistából a csatornát, kattintok, a vlc megnyitja a streamet, és megy szépen minden,m ilyen évek óta, a régi gépemmel, a régi műholdvevőmmel is működött, már 7-8 éve is. Nincs is vele baj, azonban azzal, ahogy a vlc helyet foglal az asztalon, van. A jobb alsó sarokba szeretném tenni, a böngésző jobb szélét középfelé húztam, és e fölött más is meg van nyitva, tehát egy adtt téglalapban kellene "maradjon". Beigazítom az egérrel, megy egész nap, bezárom, másnap kattintok, letölti és nyitja a gép a streamet a vlc-vel, ami ilyenkor fogja magát, és pl "lecsúszik" az óra és a tálca mögé, felfelé a fölötte lévő részre, vagy bárhova, de ott maradni végképp nincs kedve. Namost pontos infóm nincs, de mintha fél- egy éve kezdődött volna ez, előtte nem tűnt fel, hogy ennyit kell vele vacakolnom.

A kérdésem, hogy tudnám fixálni egy adott helyre? Win10 is van, az adataimnál lévő gépen ill egy Lenovo Y70-70 Touch notinál, illetve win 8.1 egy 14"os Lenovo Yogánál. Bármiféle egérrel történő beállítás stb gyakorlatilag hatástalan. Egy vlc futása van engedélyezve csak.

Köszönöm előre is az ötleteket!

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1315) Rick4 válasza Rick4 (#1314) üzenetére


Rick4
félisten

Köszi, így volt ez jó, mp-hc-vel minden tökéletes, fixen ott van második napja ahova raktam.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#1316) intuicio


intuicio
aktív tag

Veszélyes hibát találtak az egyik legnépszerűbbb ingyenes és nyílt forráskódú médialejátszóban, a VLC-ben, és amíg nem érkezik meg a hibajavító folt, érdemes lehet letörölni az appot. A sérülékenységet Windowson, Linuxon és Unixon mutatták ki, macOS-en és Androidon nem fordul elő.

A német CERT-Bund kiberbiztonsági szakértői azonosították a CVE-2019-13615 számon nyilvántartott hibát, amely távoli kódfuttatást tesz lehetővé. Magyarán a támadók a sérülékenységet kihasználva szoftvereket telepíthetnek és futtathatnak az áldozat számítógépén, és megnézhetik az ott tárolt fájlokat.

Még senki sem használta ki a hibát, de a VLC nagyon elterjedt program, ezért fennáll a veszélye, hogy a kiberbűnözők hamarosan támadásba lendülnek.
Index

(#1317) azbest válasza intuicio (#1316) üzenetére


azbest
félisten

Állítólag a problémát egy lib okozza, a videolan twitteren tagadja a hiba létezését vlc oldalon, s a bejelentők/felhasználók oprendszerének frissítetlenségére hivatkozik. Csakhogy LTS verziókról van szó, nem mindenki használ rolling releaset, hogy napi szinten minden a leges legutolsó legyen. Ezeket a csomagokat pedig nem a core csapat tartja karban, hanem közösségi.

A libebml 1.3.6-os verziójába került be a biztonsági javítás 16 hónapja.

Viszont, a vlc csomag universal repós maintainerei közt van videolan-os. A vlc forrása bármilyen (>ubuntuban 1.0.0) verziójú libmatroskát elfogad. A mostani ubuntus 1.4.8-as libmatroska még régebbi, sérülékeny libebml-lel megelégszik.

De a videolan által már javítottnak mondott vlc 3.0.3 megjelenése előtt kijött a libmatroska 1.4.9 és a javított 1.3.6-os libebml is. Ha a függőségekbe beteszik, akkor nem állt volna elő a mostani helyzet.

De még most a legfrissebb verziónál sem olyan libmatroskát hivatkoznak, aminél már követelmény a javított lib. Ennél már arra sem lehet hivatkozni, hogy de hát nem ők függenek a csomagtól, hanem a függőségül függ csak tőle :)

Ja és ubuntu 18.04 alatt, a normál repós vlc eltávolítása után fel lehet tenni snap csomagból olyat, ami az ő konténerében már javított libet használ, tehát nem sérülékeny. Ez lehet a megoldás, mert vlc-t hiába frissítjük a gépen, a libből a régi marad.

Hogy más - nem linux - oprendszerek alatt mi a helyzet, hát azt nem tudom. Arról nem twittelt a fejlesztő.

[ Szerkesztve ]

(#1318) Sz_Imre


Sz_Imre
senior tag

VLC 3.0.8
Javítások listája

Biztonsági rések javításokat is tartalmazza, amiről volt hír is, véleményem szerint érdemes frissíteni aki teheti.

[ Szerkesztve ]

(#1319) Riska.91


Riska.91
tag

sziasztok. az utóbbi időben ez a problémám a feliratokkal:

mi lehet a probléma?

A szívre célozz Ramon! A szívre!

(#1320) kezdosql


kezdosql
tag

Sokadszorra vegignezve minden menut, sehol se talalom, hol lehet megmondani a VLC-nek, hogy az osszes video fajltipust regisztralja win7 alatt, ahogy az Irfanview teszi?

(#1321) Visormail válasza kezdosql (#1320) üzenetére


Visormail
addikt

A beállítások/kezelőfelület fülön ha görgetsz legalulra ott van egy társítások beállítása gomb. Azzal nézted?

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1322) kezdosql válasza Visormail (#1321) üzenetére


kezdosql
tag

Oh, kosszepen, pont a blokk aljaig mutatta, nem lattam, hogy lejjebb tudok gorgetni
es legalul meg egy kis blokk van, egyetlen sorral, koszonom!

Viszont a mkv videot tovabbra se fogadja el, minden egyes alkalommal, amikor olyan videofajlra kattintok, ujra meg kell neki mondani, hogy a vlc-vel nyissa meg.:-(

(#1323) Visormail válasza kezdosql (#1322) üzenetére


Visormail
addikt

Egy mkv-ra jobbgomb, társítás, vlc és kipipálni mindig ezt használja?

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1324) kezdosql válasza Visormail (#1323) üzenetére


kezdosql
tag

Igen, ezt kell csinalnom minden egyes alkalommal, de csak mkv-nal.
Tucatnyi mas tipusu videonal azonnal inditja a vlc-t.

(#1325) kezdosql


kezdosql
tag

Meg egy kerdes, amire eddig szinten nem jottem ra:

Meg lehet jegyeztetni valahogy vlc-vel, hogy adott video fajlbol mely reszeket jatssza le?
Pl. megnyitaskor a 5p 25mp-ol jatssza le a videot 7p 45mp-ig.

(#1326) Visormail válasza kezdosql (#1324) üzenetére


Visormail
addikt

Na de ott van egy pipa, hogy mindig ezzel a programmal nyissa meg.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1327) kezdosql válasza Visormail (#1326) üzenetére


kezdosql
tag

Ezert vakarom a fejem, hogy a mkv-nel miert csinalja :F

Masikra - adott idore ugras - van otleted?

(#1328) Visormail válasza kezdosql (#1327) üzenetére


Visormail
addikt

Maximum parancsorból [link]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1329) gojko.m válasza kezdosql (#1327) üzenetére


gojko.m
senior tag

(#1323) Visormail: "Egy mkv-ra jobbgomb, társítás, vlc és kipipálni mindig ezt használja?"

Igaz, hogy win 8.1-et használok, de a jobb klikk > Társítás - tudtommal - csak egyszeri alkalomra vonatkozik a windows-ban (pl. nálam nincs is 'mindig ezt használja' kipipálás lehetőség).

Az állandóra társítás egy adott fájltípushoz másképp működik:
jobb klikk az .mkv fájlra > Tulajdonságok > Általános > Társítás > Módosítás... > kiválasztod a listából a VLC-t > OK

[ Szerkesztve ]

(#1330) Visormail válasza gojko.m (#1329) üzenetére


Visormail
addikt

Mindegyik windowsban ott van a pipa és még nem találkoztam ilyennel, hogy ne működött volna.

Ha már hozzá van társítva valami más, akkor azt odateszi a listára és azok közül választva valóban csak egyszer társít, de akkor meg ott van a lista alján, hogy Alapértelmezett program választása vagy Másik alkalmazás választása verziótól függően, akkor megint ott a pipa. Amit te írsz, az is ugyanoda visz.

Társítás a Windows 7-ben

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1331) gojko.m válasza Visormail (#1330) üzenetére


gojko.m
senior tag

Már bocs a szőrszálhasogatásért, de - ha jobban megnézed - valami kimaradt a felsorolásodból. Valóban ott van a pipa, ha a Társítás-t követően nem rögtön a VLC-re klikkelsz, hanem az Alapértelmezett program választásá...-ra, és csak ezután a VLC-re.

(#1332) szasanyi


szasanyi
félisten

Már egy ideje zavar, hogy a VLC Player filmlejátszás közben V-Snyc hibát (vizszintes képtörezedést) mutat. Próbáltam különböző beállítások megváltoztatásával orvosolni, de sikertelenül. YT-on találtam egyféle megoldást Radeon-hoz, de én RTX280-at használok.
Tapasztal más is ilyet, ill. ven-e erre megoldás?

(#1333) mtomi95


mtomi95
senior tag

Üdv!
Miért akadozik a gépemen az elő adás? Pl a TV2 meg az RTL fáljt leszedem és lejátszás közben összevissza akad a VLC-vel meg minden ilyen programmal... :/
Gépem:
i5 3470, 8GB ram, Rx 470, 4GB, net is teljesen korrekt! Help!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#1334) szazbolha


szazbolha
addikt

Üdv!
VLC lejátszóról hogy tudok R-N303D hálózati lejátszóra flac-ot küldeni?
Küzdök vele egy ideje , de nem megy....

(#1335) gojko.m válasza mtomi95 (#1333) üzenetére


gojko.m
senior tag

Most akkor online vagy offline nézed ezeket a műsorokat?

Online nézve nálam is, másoknál is voltak gondok a lejátszás során. Valószínűleg a kiszolgálói oldalon lehet probléma. Ha viszont letöltötted, akkor kérdés, hogy mivel? Nálam a youtube-dl vagy ffmpeg progikkal lementett adások tökéletesen lejátszhatók (VLC, SMPlayer, MPC-HC lejátszókon tesztelve).

A témával kapcsolatban látogass át ebbe a topikba is: Videó stream letöltése

(#1336) mtomi95 válasza gojko.m (#1335) üzenetére


mtomi95
senior tag

Szia!
Ez a fájlnak a kiterjesztése: .xspf
Ezt indítja a VLC majd megy az elő online adás, de akadozik az RTL és a TV2 is.

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...

(#1337) gojko.m válasza mtomi95 (#1336) üzenetére


gojko.m
senior tag

Oldal linke(ke)t tudnál adni?

(#1338) gojko.m válasza mtomi95 (#1336) üzenetére


gojko.m
senior tag

...azért lenne jó, ha tudnál egy-két példa videót linkelni (vagy azt leírni hogyan jutottál el az .xspf fájlokig), mert általában .m3u8 fájlok segítségével játszhatók (vagy tölthetők) le a videó streameket ezeken az oldalakon.

(#1339) gojko.m válasza mtomi95 (#1336) üzenetére


gojko.m
senior tag

Basszus... :W ...azért lassan csak leesik milyen .xspf fájlról, meg élőadásról írsz. Végig azt hittem, hogy az említett adók honlapján található videókról beszélsz. De gyanítom, hogy a m...dig tv-s csatorna gyűjteményről van szó. Ezzel, nálam is ugyanez a helyzet. A két adó akadozik a többi jó. Lehet, hogy lassan búcsút inthetünk ennek az ingyenes stream gyűjteménynek is... :(((

(#1340) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!
VLC-ben el lehet érni, hogy a különböző videófájlokat különböző ikonnal jelenítse meg? Valahogy úgy, mint a Foobarban. Jelenleg a VLC-ben ez van.

(#1341) sinci01


sinci01
aktív tag

Sziasztok. Hol lehet kikapcsolni a pittyenést, amikor zenét hallgatok, és vált a zeneszámok között? Egy mix lemez hallgatásakor nagyon idegesítő ez a rendszerhang track váltásnál, de sehol nem találtam rá beállítást. Köszi!

(#1342) Visormail válasza sinci01 (#1341) üzenetére


Visormail
addikt

Nekem nem pittyent soha a számok között.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1343) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Mit és hol kell beállítani, hogy film indításakor felajánlja, hogy ott folytassam, ahol abbahagytam?
Filmek számát lehet növelni, amire ez vonatkozik?

(#1344) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Sziasztok!

Van valami biztos tipp arra, hogy a 4K-s videók ne akadjanak VLC-ben? Dedikált GPU nincs a gépben, proci i7 8700, de a feladatkezelő szerint 5% körüli a leterheltség, tehát kétlem, hogy a proci nem bírná. Már minden létező beállítást végignyomkodtam, amit a Google kidob, mint lehetséges megoldás.

(#1345) Sanyi.mTs válasza Jhonny06 (#1344) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

MPC-vel is akadozik?

(#1346) Visormail válasza Sanyi.mTs (#1343) üzenetére


Visormail
addikt

részletes beállítások, kezelőfelület, elsődleges felületek, Qt részben "folytatja a lejátszást?"
Ez alapértelmezetten arra van állítva, hogy kérdezzen, tehát nem kell csinálni hozzá semmit. Írták itt korábban, hogy csak akkor ajánlja fel, ha egy videóban már 5 vagy 10? percnél tartottál legalább.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1347) Sanyi.mTs válasza Visormail (#1346) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

win 10-en vlc-3.0.8-win64 telepítve és az van/volt beállítva, hogy kérdezzen. de nem kérdez, pedig a filmben már 20 perc felett jártam.

(#1348) Visormail válasza Sanyi.mTs (#1347) üzenetére


Visormail
addikt

Akkor passz, nálam szokott működni.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#1349) repro


repro
tag

Sziasztok!
Amikor a jobb egér gombbal megnyitom a VLC-t felugrik az ablak és megjelenik a lista. Hogyan tudom ezt törölni?
Köszönöm.

(#1350) whiskeys


whiskeys
őstag

sziasztok. asztali vlc tudja, ha streamet játszik akkor fel lehet venni egy piros ikonra kattintva. ez valahogy a mobilos app-ban lehetséges? vagy valami hasonló app esetleg? köszi előre is

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.