- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
bundli
tag
Merged/Összevont cellák tartalmának törlésére valami ötlet valakitől? Azt találtam róla neten, hogy ha unmergelem őket akkor lehet törölni, de ez az opció sajna nem játszik nálam, mert utána összevonva kellenének.
Tehát adott egy A1
100-as tartomány, ahol kettesével össze vannak vonva a cellák, bennük tartalommal. Ezt hogyan lehet törölni?
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2700 üzenetére
Köszi, ez azóta megoldódott!
Most olyan problémám lenne, hogy van 3 darab cella, amelybne szöveg van, ezt szeretném kimenteni egy txt fájlba egy gombbal úgy, hogy gombnyomáskor el lehessen dönteni azt, hogy hova mentődjön a fájl egy popup menüben.
Az egyszerűség kedvéért legyen A1:A3 tartomány amit egy .txt fájlba kelljen kimenteni
-
bundli
tag
Arra rájöttem, hogy az Interior.Color-t is másolni kell. Csak azt másolni tudom, de a contentet vele már nem.
A belső színt ezzel a paranccsal lehet másolni:
rngPaste.Interior.Color = rngCopy.DisplayFormat.Interior.ColorMost már csak arra kéne rájönni, hogy a tartalmat hogyan másoljam mellé.
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2697 üzenetére
Köszi szépen, úgy néz ki jól működik, de elég fekete mágia számomra, még tanulmányozom
Egy olyan érdekes dologban kérnék segítséget, amire lehet nincs is megoldás, mert már órák óta Googleban keresek rá választ, de nem találtam.
Hogyan lehet másolni cellákat úgy VBA segítsgével úgy, hogy minden formázás megmaradjon, tehát még az is, hogy az egyesített cellákat is átvigye és cellaszegélyeket is.
Erre is itt egy példa excel file: katt
Tehát az "Original" fülön található formázást kéne átmásolni a "Copy" fülre. Valamiért nem sikerül ugyanolyanra varázsolni..
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2695 üzenetére
Valóban, most ezt sikerült megoldanom, mondjuk kicsit trükközve egy scripttel, de működik
Még anno volt ez a táblázatos kérdésem, ami csodálatosan is működik. Annyit kéne rajta módosítani, hogy egy cellába meg kéne adnom, hogy hány darab táblázat legyen összesen és akkor aszerint kéne változni az A2-es cella értéke. Továbbá se új tábla, se tábla törlés nem kéne bele.
Esetleg ebben tudnál segíteni, hogy mit kéne változtatni azon?(Röviden: Beírom a G2-es cellába hogy három, akkor 3 darab táblázat közül lehessen kiválasztani és csak szerkeszteni lehessen az adott táblákat)
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2693 üzenetére
Hát ez több mint tökéletes, köszönöm szépen, nagyon hálás vagyok a segítségeidért, tényleg!
Lenne viszont megint egy problémám. Amennyiben van egy kis ideje valakinek ezen a hosszú héten ránézhet ha tud majd:
Az lenne a feladat, hogy volt eddig sok-sok sornyi adat amelyek közül néhány feltétles formázással ki volt szürkítve. Ezt meg lehetne oldani VBA-val automatikusan hidoelja azokat a tartományokat amelyek a feltétles formázás által ki voltak eddig szürkítve?
Feltöltöttem egy excel fájlt, amelyben meg van adva egy celle ahol a bizonyos szám található és annak az értékétől függően kellene a megadott tartományokat hideolni.
-
bundli
tag
Máris lenne valami, de talán nem oly nehéz:
Arra esetleg van bármi ötleted, hogy az hogyan oldható meg szépen, hogy meg van adva egy szám, legyen ez most 3. (B1-es cella)
Ekkor az Excelnek az adott munkalapra az alábbiakat kéne írnia egymás alá az A oszlopba:
Teszt 1
Teszt 2
Teszt 3Ha ez a szám változik, aszerint kéne megfelelő mennyiségű Teszt X-et generálni.
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2687 üzenetére
Jó. hogy írtad, az & sor-t vedd ki. Helyesen:
Na igen, pont azt a részét nem értettem amit ki kellett venni
Ez a Nevadas script azért nem semi, most hogy így leírtad már értem, de magamtól ilyet biztos nem írtam volna.
Köszönöm a segítséget!
(Holnap még lehet írok egy kérdést
)
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2685 üzenetére
Hú, ez nagyon jól sikerült, köszönöm! Viszont lenne pár kérdésem az Apply_Changes makróval kapcsolatban:
Else
sor = Application.Match(Range("A2"), .Columns(1), 0)
End If
Range("B2:D4" & sor).Copy .Range("B" & sor)És a Nevadas makróval is:
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="Táblák", RefersToR1C1:="=Rejtett!R1C8:R" & sor / 3 + 1 & "C8"
Ezek pontosan mit csinálnak? Nekem nem teljesen világosak sajnos. Le tudnád írni kérlek?
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2683 üzenetére
Nos rendben, akkor itt található a fájl ahol van a .xlsm fájl, benne makrókkal.
Valamiért bugos mikor az első táblázatot választom ki, arra nem jöttem rá, hogy miért van így.
Ezen felül ugye azt kéne megoldani, hogy bal felső fülben lehessen létrehozni táblákat és a gombokkal meg törölni és módosítani.
-
bundli
tag
válasz
Delila_1 #2681 üzenetére
Köszönöm, ez most úgy néz ki, hogy működik, viszont egy csavar kimaradt belőle, amit lehet nem túl jól írtam le. Összesen max 6 ilyen táblázat lehet amelyeket ki lehetne választani, de alapjáraton egy sincs feltöltve, ezt a felhasználónak kéne tudnia egyesével hozzáadni, de lehet hogy csak 4-re van szüksége, ebben az esetben nem lenne szabad kiválasztani az ötödiket, mert az nem is létezik.
Röviden úgy képzelem el, hogy van egy munkalap, ahol csak kiválasztgatja ezeket a táblázatokat és egy másik munkalapon (vagy ugyanezen a munkalapon rejtett cellákban) lennének magák a táblázatok.
Alapértelmezetten lenne egy 0. menü ahol az új táblázatokat lehetne felvenni.
Köszönöm mégegyszer az eddigi segítséget!
-
bundli
tag
Sziasztok!
Elnézést a késői válaszért, először is köszönöm mindenkinek a segítséget Apollo17hu válasza jött be, utána láttam csak Delila_1 javított válaszát, amikor már kész voltam.
Viszont most egy ennél szerintem nagyságrendekkel nehezebb kérdéssel jönnék. Gyakorlatilag ugyanez lenne a feladat mint előbb, vagyis adott egy sor vagy sorok, amelyeket duplikálni kéne. A probléma már ott kezdőik, hogy a cellákban nem egyszerű értékek vannak, hanem formulával számoltak. Tehát ha lefut a script, akkor nem cask simán át kéne másolni az értékeket, hanem adott esetben a formulákat is. Mindezt úgy, hogy akár generikus is legyen. (tehát offszetelje el a cellát megadott értékkel, amennyibe kéne)
Amit még szeretnék, az pedig az, hogy legördülő menüvel lehessen választani a létrehozott másolatokból, tehát minden egy helyen lenne.
A könnyebb érthetőség kedvéért hoztam is egy példát rá:
És felfedve a formulákat:
-
bundli
tag
Sziasztok!
Van egy 5x5-ös cellatartományom, legyen ez most A1:E5.
Azt szeretném megcsinálni, hogy egy gombnyomásra ezt az 5x5-ös területet másolja be ezalá mégegyszer. Ha megint megnyomom a gombot, akkor a következő alá illesztené be és így tovább.
Eddig idáig jutottam, hogy:
ActiveCell.Range("A1:E5").Select
Selection.Copy
ActiveCell.Offset(6, 0).Range("A1").Select
ActiveSheet.PasteEz pont azt csinálja ami nekem kéne, de csak akkor ha "jó helyre van kattintva".
Tehát ha máshova van kattinva induláskor, akkor már el van rontva az egész. Egy Rows("1:1").Select után tökéletes, egészen a második kattintásig, mert utána ugyanúgy mindig az 1:1 cellától fog indulni.
Valahogy azt kéne megoldani, hogy elmentse egy változóba azt, hogy hányszor lett már másolva. Ezt akár egy segédcellába is le lehetne menteni, de nem tudom hogyan. Azért is jó lenne ezt elmenteni, mert minden egyes másolt blokk mellé oda kéne írni, hogy ez éppen hanyadik.Nagyon megköszönék bármi nemű segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Modding és elektronikai kérdések
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged