- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- stefi68: AnySoft Keyboard (magyarul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
válasz
martonx #1749 üzenetére
Tulajdonképpen egy "egyszerű" szerszámnyilvántartó progit szeretnék csinálni. A különböző féle szerszámokat egy táblában tartanám nyilván, a jellemzőiket egy másikban. A progival lehetne új szerszámot felvenni, átkönyvelni két tárhely közt, életutat figyelni (azaz mikor lett kikönyvelve és mikor kaptuk vissza). A "gond" az hogy a szerszámok közt van olyan amik egyformák, de meg kell különböztetni őket egymástól. Ezeket a rajzszámuk és egy egyedi azonosító alapján lehet egyértelműen meghatározni, de értelem szerűen a jellemzőik egy másik táblában ugyan azok. Remélem érthető vagyok.
Nah, és itt jön az amit kérdeztem. Teszem azt az első Form-on megjelennének egy listbox-ban, vagy comboboxban, vagy datagrid-ben, vagy datagridview-ban ha már VB2010- de tulajdonképpen tök mindegy - a jellemzőkben felsorolt szerszámok. Ha valamelyiket kiválasztom, akkor egy új ablakban (hogy miért új ablakban, annak is megvan az oka) egy listbox-ban már csak az ehhez tartozó egyedi azonosítók jelennének meg. Itt kiválasztom a megfelelő egyedit, majd egy könyvel gombon meg kellene adni hogy egyrészt kifelé, vagy befelé történt a könyvelés, egy állaptra vonatkozó típusú érték paramétert kellene megadni, és tulajdonképpen ennyi.
Ezt a feladatot már többféle módon is megoldottam.
Legegyszerűbb az volt, amikor a dataset megfelelő tábláit hozzákötöttem a vezérlők datasource tulajdonságaihoz. Itt ott akadtam el amikor egy kapcsolótáblával kellett volna dolgoznom. Tehát mondjuk a második ablakban a szerszám neveit - típus alapján - egy harmadik táblából (PL.: Szerszám neve a jellemzők táblában csak egy kód, amit a harmadik táblából tároltam) kellett volna kiválasztani. Ekkor gondoltam arra, hogy adatkészletből feltöltök egy objektum kollekciót (itt minden objektum már létrehozásakor kikeresi számára a hozá tartozó infókat (név, azonosító, tulajdonságok, állapotinfók...stb), majd ezeket már egyszerűen tologathatom a Formok közt. Így is megcsináltam. Itt tök egyszerű a szerszám beazonosítása ID alapján, és az SQL parancsok is végtelenül leegyszerűsödtek. A formok közt is már csak egy kis kollekciót kell átadni. Véleményem szerint nem túl elegáns dolog viszont az, hogy feltöltök egy adatkészelet, aztán azt még "átképzem" objektummá, és innen ered a kezdeti kérdésem... Még arra gondoltam hogy egy (-két..-öt?) datareaderrel is meg lehetne oldani ugyan ezt, így még nem próbáltam, de a visszaíráskor akkor megint SQL-ben kellene megírni az utasítsokat, ami (szintén) nem erősségem. Meg hát szerintem még 100 más módon is meg lehetne oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam topic
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- E-roller topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fotók, videók mobillal
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MacSzerez.com - iPhone 13 Mini / 128GB / Kék / Új gyári Apple akkumulátor! / Garancia!
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest