Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer
tag
válasz
martonx
üzenetére
Tulajdonképpen egy "egyszerű" szerszámnyilvántartó progit szeretnék csinálni. A különböző féle szerszámokat egy táblában tartanám nyilván, a jellemzőiket egy másikban. A progival lehetne új szerszámot felvenni, átkönyvelni két tárhely közt, életutat figyelni (azaz mikor lett kikönyvelve és mikor kaptuk vissza). A "gond" az hogy a szerszámok közt van olyan amik egyformák, de meg kell különböztetni őket egymástól. Ezeket a rajzszámuk és egy egyedi azonosító alapján lehet egyértelműen meghatározni, de értelem szerűen a jellemzőik egy másik táblában ugyan azok. Remélem érthető vagyok.
Nah, és itt jön az amit kérdeztem. Teszem azt az első Form-on megjelennének egy listbox-ban, vagy comboboxban, vagy datagrid-ben, vagy datagridview-ban ha már VB2010
- de tulajdonképpen tök mindegy - a jellemzőkben felsorolt szerszámok. Ha valamelyiket kiválasztom, akkor egy új ablakban (hogy miért új ablakban, annak is megvan az oka) egy listbox-ban már csak az ehhez tartozó egyedi azonosítók jelennének meg. Itt kiválasztom a megfelelő egyedit, majd egy könyvel gombon meg kellene adni hogy egyrészt kifelé, vagy befelé történt a könyvelés, egy állaptra vonatkozó típusú érték paramétert kellene megadni, és tulajdonképpen ennyi.
Ezt a feladatot már többféle módon is megoldottam.
Legegyszerűbb az volt, amikor a dataset megfelelő tábláit hozzákötöttem a vezérlők datasource tulajdonságaihoz. Itt ott akadtam el amikor egy kapcsolótáblával kellett volna dolgoznom. Tehát mondjuk a második ablakban a szerszám neveit - típus alapján - egy harmadik táblából (PL.: Szerszám neve a jellemzők táblában csak egy kód, amit a harmadik táblából tároltam) kellett volna kiválasztani. Ekkor gondoltam arra, hogy adatkészletből feltöltök egy objektum kollekciót (itt minden objektum már létrehozásakor kikeresi számára a hozá tartozó infókat (név, azonosító, tulajdonságok, állapotinfók...stb), majd ezeket már egyszerűen tologathatom a Formok közt. Így is megcsináltam. Itt tök egyszerű a szerszám beazonosítása ID alapján, és az SQL parancsok is végtelenül leegyszerűsödtek
. A formok közt is már csak egy kis kollekciót kell átadni. Véleményem szerint nem túl elegáns dolog viszont az, hogy feltöltök egy adatkészelet, aztán azt még "átképzem" objektummá, és innen ered a kezdeti kérdésem... Még arra gondoltam hogy egy (-két..-öt?) datareaderrel is meg lehetne oldani ugyan ezt, így még nem próbáltam, de a visszaíráskor akkor megint SQL-ben kellene megírni az utasítsokat, ami (szintén) nem erősségem. Meg hát szerintem még 100 más módon is meg lehetne oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Energiaital topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- További aktív témák...
- iKing - Samsung Galaxy A56 5G 5G sebesség, nagy kijelző, stabil üzemidő 8/256 GB
- Asus TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Samsung NX300 MILC + 18-50mm + 50-200mm
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - 55 Ciklus - 100% akku , 2,5 év gari
- HP 14 Elitebook 840 G7 FHD IPS i5-10210U 4.2Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
- de tulajdonképpen tök mindegy - a jellemzőkben felsorolt szerszámok. Ha valamelyiket kiválasztom, akkor egy új ablakban (hogy miért új ablakban, annak is megvan az oka) egy listbox-ban már csak az ehhez tartozó egyedi azonosítók jelennének meg. Itt kiválasztom a megfelelő egyedit, majd egy könyvel gombon meg kellene adni hogy egyrészt kifelé, vagy befelé történt a könyvelés, egy állaptra vonatkozó típusú érték paramétert kellene megadni, és tulajdonképpen ennyi.