Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• x123456

aktív tag

Egy linuxos topic-ban már írtam, de az inkább csak siránkozás jelleggel történt: 64 bites Ubuntu 10.04LTS-re felraktam a legfrissebb virtualbox-ot. Ebbe került guestként 512M RAM-mal és 128M videomemóriával egy szintén 64 bites 10.04-es desktop. Utóbbi csak azért, mert ez akadt hirtelen a kezembe, mással akartam használni, de kellett valami a teszthez.
    Guestre rögtön telepítés után felraktam a GuestAdditions-t is.
    Eddig szép, csak amikor x idő után lockolja magát a guest, akkor nem tudok normális úton belépni. Hiába nyomkodom a billentyűket, nem foglalkozik velük. Ha egérrel kattintgatva megnyitom a virtuális billentyűzetét, onnan elfogadja a jelszót, de a folytatás megint kétesélyes: volt, hogy ezután működött a billentyűzet, de olyan is, hogy továbbra is csak az egerészős változat ment. Harmadik variáció, hogy egyszerűen lefagyott a guest, már az egérre sem reagált. Azt nem tudtam ellenőrizni, hogy hálózaton elérhető-e, mert NAT-ra volt állítva, azt meg ugye nem lehet pingelni. (mire észbekaptam, addigra legyalultam a cuccot)
    Ehhez hasonlót tapasztalt már valaki? Nem annyira az esetleges megoldás izgat, inkább arra lennék kíváncsi, hogy egyedi az esetem vagy másnak is csinál hasonlókat a 3.6.2-es változat. (3.6.1 egy Ubi Intrepiddel szinte gond nélkül megy)

Új hozzászólás Aktív témák