Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok
szükségem lesz 1 hosszabbítóra kültéren, kb 20 méterre. A kérdésem az volna, hogy a kábelen túl milyen dugó és aljzat kell hozzá, tekintettel arra, hogy az időjárási körülményeket bírnia kell. (eső, hó, hideg) Konkrét ajánlást várnék....
-
Üdv. Srácok alap helpet szeretnék kérni, mert elakadtam. Van egy Legrand 770061 dimmer kapcsolóm, ami tönkrement(hiába tekerem le teljesen villognak a lámpák, szóval valami kontakthiba, de nem tudom mivel lehetne javítani). Vettem egy másikat(Legrand 775906), ami nem teljesen ugyan az. Tudnátok segíteni, hogyan kössem be? Azt látom, hogy a barna közös, a 2 fekete viszont valamerre megy a lámpákhoz.
-
313313
addikt
válasz
bluemirage #3544 üzenetére
1Gbit teljesen elég végfelhasználóknak. Legalábbis nálam.
Egyenlőre 1Gbit az elérhető, nem is biztos, hogy mostanában fejlesztenek, mert új előfizetőket nem tudnak szerezni... Hiába fut az optika a villanyoszlopokon, rákötni nem lehet. Kedves önkormányzat elintézte, hogy amilyen a villany bekötés olyan lehet a net is. És persze végig földkábeles a villany, szolgáltató meg nem fog aszfaltot bontani bekötésenként.... Amúgy is Digi optika van, Telekom rézdrót, Invitel(Digi) csillagpontos kuax.... Ahol nem földkábeles a villany, oda már Telekom is feldobta az optikát.... -
Ne haragudj... de 2 éve Cat5E-t behúzni már nem volt jó döntés
2013-ban már Cat6-ot húztam, de 2016-2017 fele már általános volt. Cat5e csak kaputelefon és más hasonlóra maradt. 2,5Gbit / 5Gbit-es szabványt nem fogja vinni az 5e, az pedig már a küszöbön, nemcsak ingatlanon belül, hanem már a szolgáltatók is: pl. a GigaerősNet 2000/1000 Mbit.
De ha szépen van kivitelezve akkor idővel át lehet majd húzni....
-
313313
addikt
Én 2 éve rendeltem a házhoz 125m2+13m2 műhely. 3-4* rendeltem, mire minen meglett kb akkori áron majd 400.000-450.000 huf. Annyi extra volt, hogy szobánként 6 konnektor (abból maj 70db kellett) 6 db utp csatlakozó, 3 tv, 3 telefon, meg a 300 méter utp cat 5E...jah meg egy T2-es túlfesz levezető.
-
topi66
aktív tag
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy padlófűtésnél ha bekötöm az eph-t az osztó-gíűjtőbe az nem túllihegés,vagy valóban ajánlott?
-
demars
addikt
Egy ismerősömnek rendeltem netről szerelvényeket, jóval olcsóbb mint a helyi villamossági boltban. Dobtam hozzá néhány kisebb cuccot amit használok, meg tudom, hogy elfogy hamarosan. 151000 HUF hamar összejött.
Pedig vezetéket még nem is hozatok.
Öcsém műhelyéhez a tartó, kábelek, stb a következő lépés lesz.
Horror árak vannak -
bubi92
őstag
haliho
szeretném dimmelhetővé tenni a világítást itthon. Ez alapvetően a kapcsolón és az izzón múlik csak ugye? Tehát a lámpa testnek nem kell semmi speciális funkcióval rendelkeznie? -
alph4
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnénk kérni, egy kis mosdóban kellene egy jelzőfényes kapcsolót bekötni (az előző el volt törve és már régebben le lett véve, nem rémlik hogy volt kötve). Ha nem bonyolult és valaki megírná mit hova pontosan, akár odafirkálva akkor ehhez az egy kapcsolóhoz nem hívnék szerelőt
Köszönöm.
-
Elims
veterán
Sajnos nem.Mivel minden kábeltálca elmegy a szekrényig,vmint olyan gyárban van,ahol nagyon fontos az esd,bizony minden ilyen fémszerkezetet eph-zni kell.
Az más kérdés,hogy mennyi szerepe van..,de hivatalosan kellene.
Kábeltálcát még 11m-en is kellene minden olyan csatlakozási ponton,ahol teljesen megvan szakítva a tálca.Értem ezt T elágazásoknál,stb.
Igaz,hogy ezek után minden toldásnál is kellene,mert mondjuk 30m hosszban nem egy-két toldás van.
Az biztos,hogy komolyabb helyeken nem veszi át az ezt ellenőrző "mérős ember",ha ezek nincsenek meg. (Sokan csak így hívják.)Szerk.:
Csemberlen: "Egy csomó felesleges dolgot megcsinál inkább az ember..."
Pontosan.
-
csemberlen
őstag
válasz
bluemirage #3531 üzenetére
Egy csomó felesleges dolgot megcsinál inkább az ember, hogy ne kössenek bele. Ilyen a fém polcok bekötése, és az előremenő/visszatérő lakáson belüli csövek.
-
demars
addikt
válasz
csemberlen #3530 üzenetére
Gázkazánnál viszont nézte a szakember a fűtési előremenő és visszatérő csöveken a bilincseket, pedig azok is az épületen belül vannak.
Én bekötöm mindet (2 fűtés cső, 2 víz cső, gáz cső), a gázóránál viszont nem kell átkötés, ha a szekrényben fém konzolra vannak rögzítve a szerelvények. -
-
Elims
veterán
válasz
csemberlen #3519 üzenetére
Köszönöm!
Én is így gondolom..313313: Én úgy tudom,hogy fűzhető az eph bizonyos keresztmetszetig.
-
d@minator
addikt
& csemberlen: Köszi mindkettőtöknek.
Ez hasnos volt. Tehát picit mélyebbre hagyom, megszárad, aztán glettelés, csiszolás és festés vagy még kell valami? Mennyi idő után glettelhető a vakolat? Azt is vizezzem? Ugye nem fog repedni? (Egyelőrre csak a csíkot festeném be már a meglévő színre.)
Ja és erkélyajtó ablakkal felett kell elvigyem. Ha betonáthidaló van megszívtam? -
d@minator
addikt
Sziasztok! Horonymarás (10méter koax, géppel) után gipsszel rögzítjük a csöveket, ez eddig OK. Utána mivel kell bevakolni? Vizezni kell a téglát? Innen (OBI) tud valaki keresni anyagot, hogy mit kell venni pontosan hozzá?
-
demars
addikt
válasz
csemberlen #3513 üzenetére
Tudom
4x9 m kell plusz a sallangok, menetes szár, rögzítő elemek, stb
Meg ugye kábelek, meg elosztó dobozok (majd meglátjuk hogy jövünk ki olcsóbban. Előre szerelt vagy csináld magad) -
lappy
őstag
válasz
csemberlen #3516 üzenetére
Akkor az elég drága volt (kalkuláltam egyet és nekem tálca + egyebek (c-sín, csavar, menetes szár) volt 50)
-
lappy
őstag
válasz
csemberlen #3513 üzenetére
ez csak a kábeltálca volt vagy minden egyébbel együtt?
-
Zaji
őstag
Ezt javaslom. A rögzítést többféle módon megoldhatod, de mindenképpen a fém tartóváz legyen az elsődleges.
-
Rogiii
aktív tag
Viszont hiába van az óránál 1x32a, a konyhába menő 2,5 vezetéket maximum 16a-re szabad biztosítani.
Azt meg ki kell tapasztalni, hogy ekkora áramerősség mellett hány főzőlap mehet egyszerre.
Vezetékcsere nélkül semmiképp se cseréld nagyobbra a kismegszakítót, mert később balesetveszélyes lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Steam topic
- Politika
- Vicces képek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Automata kávégépek
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest