Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #13252 üzenetére
Nem irigyellek. Brutál.
Nekem AMD A8 7670k + 8GB RAM + 128 GB SSD gép van melóban. Ezen nehezen Resolvoznék. Meg inkább németezek, ha van időm. Annyiból szerencsém van, ha nincs nagy pörgés inkább lelépek. Otthoni fél-egy órás gépezéssel esélytelen lépést tartanom ez így már teljesen nyilvánvaló lett számomra.Annyira kinyílt a világ és annyi mindent szeretnék jól megtanulni, elsajátítani, hogy ahhoz három élet kevés lenne. Szelektálni kell. Maradok a netezés, tévézés, online shooter vonalon
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #13167 üzenetére
Kerestem egy példát: [link] Mindig, minden mozgás szaggatott. Máshol meg látni, hogy elveszti a részletességet hullámokban :[link]
Nagyon fura az egész. Anno ki is akartam kérni "teddpróbára" keretében a gépet, de 2 hónapra kaptam időpontot....Amúgy fotózás miatt (pl. vakuvezérlés) és ergonómia okán egy nagyon jó gép. Szándékomban volt lecserélni rá a GX80-at, de ezek a videó minták elég bénák. Valahogy természetellenes. Én a gyenge procira vezetem vissza, mert ugyan ez a szenzor van a GH5-ben is (tudtommal).
Ja, és a Reid féle minták is ugyan ilyen döcögősek. Nem is értettem miről hadovál a csóka. Na az volt az igazi április 1.
-
törölt tag
válasz
Tuninger #13172 üzenetére
Mondjuk most, hogy egy Zhiyun Crane Plus ára 300-400EUR körül mozog az IBIS-t nem tekinteném annyira szuper kötelező funkciónak milc videózáshoz, hogy cserébe lemondjak mondjuk a raw-ban rögzítésről.
Fotózáshoz vagy "kiránduláson előkapom és már forog is" típusú felvételekhez persze a gimbal nem váltja ki az IBIS-t, de ott a raw videózásnak sincs sok értelme. -
-
taranis
addikt
válasz
Tuninger #13121 üzenetére
Ez minden Fuji videóra vonatkozik, kivéve talán a HLG-re, mert ott más a kódolás, azzal itt most nem foglalkoztam. Szóval igen, eléggé hülye egy helyzet, de a Resolve felhasználóknak valószínűleg a 100%-a, és a Premiere felhasználóknak nagy része rossz színeket látott, és az lett ajnározva. Hozzáteszem adott szituációkban szerintem még jobban is néz ki a rossz verzió
Tájképek pl. melegebbek tőle. Az FCPX userek láttak jó színeket, de minden verziót én sem ellenőriztem le. A videó végén lévő táblázat talán a legbeszédesebb.
Az F-Log->Eterna LUT arra épít, hogy az F-Log színei már azok, amiknek lennie kell, így itt most nem releváns a működése. Amúgy igen, konvertál színteret is. Viszont mivel rákérdeztél, úgy érzem le kell írni, hogy a javításkor itt nem színtér konverzió történik, mert a gond sem színtér gond. A BT.601 és a BT.709 szabványok ugyan tartalmaznak színtereket, de azok között minimális a különbség. Fontosabb, hogy ezek a szabványok tartalmaznak képleteket a RGB->YUV konverzióra is, és eléggé más konstansokkal dolgozik a két szabvány, így ha nem a megfelelő YUV->RGB konverzióval jelenítjük meg a YUV-ba kódolt képet, akkor ilyen látványos különbségek is létrejöhetnek.
A videóba nem tettem bele, de ha érdekel, itt van egy 8K-s klip, benne 16 millió színnel, H.265-be kódolva a BT.709 mátrixszal:Itt van ugyanez a BT.601 mátrixszal kódolva:
Ugyanolyannak kellene lennie a két képnek, de láthatod, hogy a BT.601-es verziónál mintha a green-magenta vonalon össze lenne nyomva a színtér. Valamint a helytelen mátrix esetén egyes értékek 0-100 IRE-n kívülre esnek, akár 17%-os kinyúlás is lehet. Ezért a LUT-ot sem volt egyértelmű megcsinálni. A LUT-ok 99%-a simán ignorálja a 0-100IRE-n kívüli tartományt, amelyik meg dolgozna vele, az eltérően viselkedik az egyes editorok alatt. Hiába, ez nem kimondottan az a probléma, amit LUT-al szokás megoldani.
-
kovsol
titán
válasz
Tuninger #13072 üzenetére
Rolling shutter azért néhol eléggé feltűnő, gondolom azért egy Red nem ilyen lenne.
Én már egy ideje nem cifrázom, beállítottam az EOSHD 4.0 színprofilt, és ahogy kiesik a kamerából úgy használom. Igaz én főleg saját célra készített utazós videókat csinálok amit nem szoktam publikusra kirakni.
[link] [link]
Többnyire 400mm kézből volt lőve minden ezekhez, meg is látszik néhol a rázkódás sajnos. Az első ISO6400. Szerintem tökre jó lett ennek ellenére a minősége, de a youtube tönkre vágta néhol a hátteret elég erősen. Eredeti videó nem ilyen. -
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12996 üzenetére
Hát ezt nehéz megfogalmazni de valahogy nem jön át, cinematikusnak nem elég cinés, de közben mintha nem is lenne elég részletgazdag. Valahogy nem áll össze. Kicsit így vagyok a GH5 képével is persze, hogy a Canon képvilága még mindig sokkal jobb. Blackmagicnél meg a production kamera az aminek szerintem pont annyival jobb a képe.
Egyébként félre értés ne essék igazából ahogy írtam is a mostani áráért nem tudok belekötni. Sőt ajánlanám másoknak is. -
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12988 üzenetére
A stabilizálás tök jó de a képpel én továbbra sem vagyok annyira kibékülve.
Viszont továbbra is azt mondom, hogy akik művészkedni akarnak egy kicsit azoknak tök jó kis kamera, németben 400 EUR-ért szinte mindig van, de van amikor feléért is ki lehet fogni, és azért az árért gyakorló (sőt sokkal komolyabb) kamerának is nagyon jó! Persze kell hozzá még egy üveg meg egy gimbal, de aki filmezni akar (azaz nem run&gun stílus) annak lehet, hogy még mindig sokkal jobb megoldás mint a mindenféle régebbi fényképező.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #12979 üzenetére
Pont ezért örülnék neki, ha a gyártók nem azt csinálnák, hogy ott a 4K, szarjuk le az FHD-t, hanem rendes, atom minőségű FHD-t is lehetne rögzíteni (tudom vannak ilyen próbálkozások, de jobb lenne ha ez általános gyakorlat lenne). Semmibe nem telne és nagyon sokan örülnének neki (én is). Egy csomó esetben érzem teljesen overkillnek még 2019-ben is a 4K-t, közben meg már a 8K-ról megy a marketinges agymosó puhítás, hogy kezd el félretenni a pénzecskédet már most, mert hamarosan beindítják a pénzporszívót.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12959 üzenetére
És pont ezért nem is használok VLOG-ot
CinemaD-ben megy az esküvő azt nagyon gradelni sem kell.
Egy Blackmagic Pocket Cinema Camera
Ez azért messze nem lesz ugyanaz szerintem. Maga a kamera is sokkal gyengébb, annó lőttem pár felvételt egy ilyennel de én nem ájultam el tőle. Persze várom a tesztet
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #12954 üzenetére
Közben pont ezért zseniális a Blackmagic "RAW", mert pont azokat az előnyöket tartja meg, amik miatt sokan vágyódnak a RAW után, közben egy csomó terhet levesz rólad azzal, hogy ami kamerán belül elvégezhető, az legyen ott elvégezve és nem kell a feldolgozásánál azzal szívni, hogy a számítógéped egy kegyelem tarkólövésért könyörög. Tök jó híd a tömörített kodekek és a valódi RAW között.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12956 üzenetére
Nem is feltétlenül szétesésről beszélünk, de Sonyval összehasonlítva (Full Frame-el) az jött le videóból, hogy a kisebb szenzor ellenére a BMRaw 12:1 az sokkal szebb, jobb szineket, szinteret ad.
Egyébként szét már semmi nem esik, meg ez megint olyan, hogy a GH5-öt az esetek 99%-ban 4K 8bit 150Mbit-el használom. Esküvőn kutya sem veszi észre a különbséget. -
taranis
addikt
válasz
Ezt továbbra is tartom, sőt alig látni különbséget a 200Mbps-es 10bit H.265-el szemben. Viszont a wb-t be kell lőni jóra, még lognál sem lehet úgy tekerni postban mint rawnál. De ezzel a hátránnyal együtt lehet élni, én mindig custom wb-t állítok. Illetve érdekelne az expodisc, valaki nem próbálta itt a topicból?
-
narumon
őstag
válasz
Nyilván azért mert mások a prioritásaink, nekem 60fps-nél több nem kell azt is riktán használom. Felbontásból viszont jöhetne akármennyi az mindig jól jön a kivágások miatt
A Blackmagic RAW pontos hátterét nem ismerem de az tény, hogy mindenki áradozik róla és baszott jól is néz ki 12:1-nél is ami pedig elég kicsit fájlokat is nyom. Emellett a többi codec elég csúnyán elvérzik.
Szerk: Egyébként a Fuji 400Mbit h265 az biztos? Mert nem találtm ilyet, mindenhol azt írják, hogy 200Mbit, a 400Mbit az ALL-I ugyanúgy mint GH5-nél.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12952 üzenetére
- Prores video /kizárt, licenszet kell fizetni, és "elavult" codec, a h265 a jövő, nem prosumer kamera/
Nem pont proresre gondoltam igaz, hanem valami RAW-ra - azért a Blackmagic RAW igen odabasz. H265 szerintem még odébb lesz a jövő, illetve nem feltétlenül a minőségéről híres.
- 6K felbontás (8K trükkökkel) /6K most is van, 8K 2020ra várható, mert 2017ben megmondta a pana/
6K most trükkökkel van, ami anamorphic lencse nélkül "csak" 5K - ezért jöhetne egy normális valós 6K felbontás és kb ugyanilyen trükkökkel mint most a 6K a 8K
- Külső rögzítőegység csatlakoztathatósága (USB C-n keresztül mondjuk) /a gyorsuló SD kártyák mellett értelmetlen, a h265 mellé nem indokolt, és továbbra is "csak" consumer kamera/
Ezt még talán el tudom fogadni akkor viszont rá kell menni az UHS-II-re.
- Jobb AF /ezt már az S1-el is illett volna meglépni/
Ez bevallottan fotós kamera ott meg eddig sem volt gond az AF-el (még a GH5-ével sincs), viszont a GH5 meg bevallottan videós kamera.
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #12931 üzenetére
Akár hány Gopro 7 Black/Iphone xr videót megnézek, mindegyik után az az érzésem, hogy átlag usernek nappali felvételekre nehezen indokolható drágább/macerásabb setup. Lehet van már videóra is műbokeh applikáció
(#12934) vond: PDAF-ről nem pletykálnak? Ezt az AF paródiát ideje lenne befejezniük.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12931 üzenetére
Noh igen és akkor már odateszem, hogy persze önmagában nem feltétlenül kell a HLG de jó ha van, vagy hogy tényleg csak picivel de jobb a követő fokusz, stb stb. Tehát ügyesen csinálta a Sony mert pont ilyen kis dolgokkal jobb, hogy az ember azért erősen elgondolkozzon, hogy az újabbat válassza.
Emez meg gopro helyett jó, de éppen most adtam el minden goprós cuccot már, most nem is tudom kell-e bármi ilyesmi.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12928 üzenetére
Nem tudom, de én már a múltkor is linkeltem a különbségeket, meg összehasonlítos reviewk alapján is abszoút a 6400-et hozzák jobbnak. Egyébként szívesen vennék egy 6300-at használtan 150 körül (ez lenne a reális ára) de valamiért 220-240-ért vannak a használtak, ehhez képest néztem a 270-et, de igazad van Einfinityn végül is 172 körül jön ki az új.
Jó lenne valóban kézbe fogni mindkettőt hogy amiket írnak különbségek azok tényleg mennyire különbségek és mennyire nem. Illetve, hogy tényleg megér e 100e forint különbséget.
Abban szinte biztos vagyok, hogy A6300 tulajoknak nem éri meg váltani - a kérdés az, hogy ha most vesz az ember újat akkor mi van. Illetve melyiken bukik kevesebbet később az ember. (Mindkettőnek nagyon magas az itthoni ára, tehát elvilegben egyikkel sem szabadna túl nagyot bukni 1-2 év múlva).
SZERK: Jah most, hogy megint néztem van egy nagy dealbreaker ami miatt eleve kiesett a 6300-as. Nagyon gyorsan túlmelegszik és a képernyő sem látható rendesen. Ez wedding videónál mindkettő musthave...
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #12919 üzenetére
Grat! Végre egy kis modding. Egy videóban azt láttam, hogy csak kiszerelték. Jó nagyot vinyetál.
Teasüti: Aztat azért máig nem értem, hogy ezek a grafikus kártyák iszonyt mennyiségű dolgot tudnak játékok alatt, már-már fotorealisztikus képet mozgatnak, animálnak. Videó szerkesztőkben ennek tükrében abszolút parlagon hever. Persze a gpu monitorok jeleznek valamit, de akkor is nevetséges, hogy egy-két 3d felirattól megnyekken egy mai gép.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #12886 üzenetére
A G80 és a GH5 ugyanazt az AF rendszert/algoritmust használja (csak a G9-nél jött be újabb szoftveres mókolás, ami csökkenti a huntolást és próbálja imitálni a focus pullert, de továbbra sem tökéletes).
Fotó alatt én nem éreztem sehol bizonytalannak, gyors, megtalálja amit kell és nincs félrefókuszálás. Igaz nem fotózok ugráló bringásokat meg szaladgáló gepárdokat.
Videó alatt katasztrófa. AF-S módban is érződik az, hogy itt egy CDAF tolja. 1080p 60p módban kicsit jobb, 4K 30p alatt kifejezetten szar. Nincs meg az a finom amplitudó mint a Sony vagy a Canon PDAF-nél.
-
_q
addikt
válasz
Tuninger #12841 üzenetére
Ha kikapcsolom akkor meg megkapom hogy Magyarorszagon magyarul beszélünk és írunk, használjak ékezetet. Manuálisan meg nem fogok ékezeteket tenni
A5000-el próbálkoztam manuálisan, de mivel kit objektivem van csak hozzá nem foglalkoztam a jelölésekkel. Tudom a 3 alapfogalmat: rekesz, záridő, ISO. Meg néhány alap dolgot szerintem. Az objektiv jelölésekkel viszont nem vagyok képben
Amúgy érdekel a téma régen ezért se full alap gépet vettem, most is hasonlóan vagyok ezzel.
Nézegettem videókat, látom az újabb vagy inkább ki sőt komolyabb gépekkel fehér egyensúlyt meg más hasonló "bonyolultabb" beállítást is lehet használni. Ez nem rettent el, max nem fogom használni. Azt se szeretném, ha minden automatába menne. Jó lesz ez.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12776 üzenetére
Ugyanúgy 425 AF pontja van mindhárom kamerának.
Egész pontosan "The three cameras share the same number of phase detection points (425). The a6300 and a6500 have 169 contrast detection areas whereas the a6400 raises that to 425 (the same number as the phase points)."
A melegedés egy dealbreaker esküvők esetén, mert azok többsége nyáron van 35 fokban, elég ciki ha kikapcsol a gép.
Viszont az IBISt nem a GH5-höz hanem ahhoz kell hasonlítani hogyha nincs stabi. Mert ennyi erővel azt is lehet mondani hogy dobd fel a gépet egy Ronin S-re és akkor minek vesz bárki GH5öt...
De pont azért hasonlítom a GH5-höz mert azzal lehet mászkálni is, viszont ha megnézel egy videót ahol A6300 vs A6500 és mászkálnak vele szinte nulla különbség van a két kép között. Azaz az A6500 úgy viselkedik mint amiben nincs IBIS - vagy nagyon gyenge. Tehát egy esküvőn ahhoz is kellene a gimbal mindenképpen.
-
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12773 üzenetére
Hát most elolvasva az összehasonlítást azért nem ilyen egyszerű a dolog, mert ha megnézed akkor írják (és videókban is látszik), hogy a 6400-es subject trackingje bazi jól működik, rögtön megtalálja és szinte hibátlanul követi is, sem az A6300 sem A6500 nem csinálja utána normálisan. Aztán azt írják, hogy jobb feldolgozót kapott, ezért több ISO-t tud (nem csak szám alapján hanem noise szinten is), ráadásul a sokkal több contrast detection point miatt 169 vs 425 azt írják 2FÉ-kkel rosszabb körülmények között is ugyanúgy működik. HDR Profilt is csak a 6400 kapott, valamit az új menü rendszert kapta ami sokkal használhatobb mint a régebbi gépeké. A melegédési problémák is megszűntek.
Ez így együtt azért már elég jelentős. Az A6500 IBIS-e a Panasonichoz képest egy vicc. Kézből mászkálva szinte használhatatlan szóval ebből a sorozatból bármelyikhez kell a gimbal szerintem.
Einfinityn egyébként most 860€ a 6400 -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #12762 üzenetére
Ebben az elgimbalosodott világban már senki nem emlékszik ezekre a filléres trükkökre, amikkel minden DSLR junkie videózott 10 éve?
Használtam én tripodot még válltámasznak is.
Most rohanás közben nem találtam jobb videót, a kamu steadicamnél bemutatott minta snitt szerintem nem a legjobb, lehet ezt ennél szebben is csinálni, de a lényeg talán megvan.
Szegény fórumtársnak rohadtul nem arra van szüksége, hogy állandóan azt lesse, hogy mire nincs pénze most éppen, hanem ki kell menni videózni, ha kell, akkor ilyen filléres trükkökkel. Venni kell egy belépő szintű, de már használható videós állványt vagy legalább egy monopodot és gyakorolni vele a finom mozgásokat.
Le kell tojni azt is, hogy most nincs mivel vágnia (még) az anyagokat, az ráér. Az is mindegy mivel videózik, fogja meg azt ami van, menjen ki a Margitszigetre (vagy bárhova) és had szóljon.
-
_q
addikt
válasz
Ha hülyeséget írtam elnézést, nagyon az elején vagyok igen kevés tapasztalattal. Ez biztos feltűnt
A felsorolást nem teljesen értem, ha arra célzol, hogy szerinted ezeken a lépéseken megyek végig akkor nem szeretnék felesleges kiadásokat.
(#12763) narumon
Ki fogom próbálni, hétvégi videókra ráfér és legalább élesben is látom. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Korcsolyázva azért nem olyan nehéz.
A 120fps meg persze, hogy jótékony hatású. Lelassítod az ötödére, 24fps-re, és máris sokkal kevésbé tűnnek fel a nem kívánt bemozdulások. Már 50»25-nél, vagy 60»24-nél is érezhető, itt meg aztán pláne. Gondolom, ezt is mondja el, nem hallgattam meg.
Ezt a lopakodó, nindzsás lépkedést egyébként érdemes kifejleszteni, mert nagyon sokat számít.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12542 üzenetére
Hát a fizetős igény is megnőtt azóta
Egyébként a kettő nem függ össze, az egyik fele a dolognak ugye a fizetés kiegészítésa másik meg a szerelem projektek, most is használok manuális vintage obikat, nagyon szeretem őket, de értelemszerűen esküvőknél nem igazán az a jó megoldás
Einfinityről mit lehet tudni? -
Kukcaman
senior tag
válasz
Tuninger #12522 üzenetére
Igen, valamiért én is a G7 felé húzok pedig teszteken látom, sötétben keresgéli a fókuszt.
Hosszabb távra tervezném a gépet, szóval az objektívek ára/minősége is fő szempont lenneVond: Választanék újabb gépet, de a költségvetés már nem engedi. 120K a lélektani határ kit obival, persze ilyenkor minimálisan feljebb is megy.
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #12492 üzenetére
Igen, már közben látom az előző frissítéssel kapcsolatos videókat, ez egyre jobban néz ki, ha nem egy hibás darabot fog ki az ember, mint egyesek, de lehet már erre is jobban figyelnek.
Elég kevésszer látni, pl.
Mást nem nagyon látok és szerintem nem is lehet ennyivel többért eladni, ha lesz raktáron 1300 euró körüli áron ami a legalacsonyabb, akkor majd lehet veszek egyet, előbb-utóbb csak megoldódnak a raktárkészleti dolgok (meg persze kelleni fog hozzá sok más dolog is még).
-
_q
addikt
válasz
Tuninger #12447 üzenetére
Viszont ez igaz a Premiere is, amire azt mondtátok, hogy kevésbé igényli a VGA-t. Tehát full vs full. Aki megveszi ott a Davinci olcsóbb, cserébe hardver igényesebb. Aki nem veszi meg, ők meg mehetnének a kisebb hardverigényű szoftver irányban. Ki mit preferál nem tudom, de használni még is Davinci-t használnak sokan. Ezért merült fel, vajon ennyivel felhasználóbarátabb a Davinci vagy az ingyenességét használják ki az emberek beáldozva az erőforrás igényét?
Premiere amúgy hasonlóan épül fel mint a Davinci? Tehát egy programon belül van színezési, hang és videó vágási felület is?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #12366 üzenetére
Ebben a videóban, mikor a proxies-ra állítja át a Change Source Folder-ben akkor Media Offline lesz, viszont ha a proxies h264-re akkor nem lesz Media Offline hanem tényleg átirányítja az abban tárolt fájlokra. Valamint természetesen ezt oda vissza tudja állítani. Nálam ez valamiért nem megy.
-
hibavissza
veterán
-
Teasüti
nagyúr
-
_q
addikt
válasz
Tuninger #12368 üzenetére
Tegyük fel megcsinálom proxy-val a videót, ami alapból 5 GB full HD volt lett belőle 10 GB kimeneti anyag. Ezt utána ha lassan is, de vissza tudom konvertálni h264-be? Tehát lehet a proxy-t arra használni, hogy a vágás idejére használom, hogy gyorsítsa az eljárást, de a végén a méret meg egyéb jó dolgok miatt visszakonvertálom?
-
_q
addikt
válasz
Tuninger #12366 üzenetére
GTX 1050-hez képest jócskán elmarad az 1000M-es videokártyám
Sajnos nincs most youtube hozzáférésem, de megnézem majd a videót. Laptop a praktikus otthonra, abból viszont nem nagyon hozok ki hasonló videokártyát vagy fele akkora teljesítményt, persze úgy értem, hogy nem horror áron. Zbook és Thinkpad fronton is hasonló teljesítmény a kínálat, processzorban erősek inkább.
A videó cím alapján mondjuk nem tudom a proxy mit akar jelenteni, eddig csak céges szinten hallottam, amikor is tiltanak bizonyos hálózati portokat, így pl youtube se elérhető.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Tuninger #12355 üzenetére
Használja a VGA-t, de nem dekódolásra és enkódolásra. Anélkül meg kínlódás H264-et vagy HEVC-t vágni. Én gyakorlatilag csak ezért vettem meg a Studio-t. Azzal már egy erősebb laptop is vígan elvan 4K-n.*
Nekem minden kamerám ebben a formátumban rögzít, és az élet túl rövid ahhoz, hogy mindenhez proxy-t generáljak.
Amúgy még a proxy is nagyobb terhelést ró a laptopomra (80% cpu), mint a hardver dekóder (30% cpu).(#12357) Tuninger
Win10-nek van egy beépített HEVC/H264 dekódere - nem meglepő módon -, ami viszont kizárólag CPU-n működik (aka szoftveres).
Resolve Free meg ezt használja. A saját dekóderüket (ami hardveresen gyorsított) csak a Studio verzióban vetik be.*És ez az, amiért imádom a Resolve-ot. Más vágó programoknál erős cpu korlát van és 32 giga ram alatt meg se forduljon a fejemben 4K-t vágni. DR meg tök jól elvan a 4K-val egy közepes procival és 16 giga rammal, meg egy jobb fajta GTX 10xx VGA-val. Ez a konfig nagyjából minden játékosnál adott.
-
_q
addikt
-
_q
addikt
válasz
Tuninger #12355 üzenetére
"csak egy videókártyát"
Ha nincs is több?
Vagy úgy érted hogy a studio verzió használja a processzort is mondjuk? Teasüti azt írta, hogy a windows kódolását használja. Ezt így elsőre nem értem mit jelent.
Sony a5000 van jelenleg. Gondolod ad annyival többet az a6000, hogy megérje váltani rá? Kb 40 ezer Ft-al drágább.
-
-
MrChris
nagyúr
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Tuninger #12345 üzenetére
Na felment youtubera az én verzióm
Meglepett mennyire nem voltak színek, ez nem a gép hibája.
Az obi nyitva bizony lágy, főleg képszélen, a kiskutyás snitt azért élesebb egy kategóriával mert az F4.
Nagyon nehéz pontosan élességet állítani vele manuálisan és mint látszik a stabi is nagyon elkélne mikor csavarom a fókuszt...Na meg kellene egy normális tripod.
-
törölt tag
válasz
Tuninger #12272 üzenetére
Azért szoktam én is lehetőség szerint az amazon.de-ről vásárolni, mert nagyon jó a supportjuk. Ha látják, hogy valódi a problémád (értsd: nem próbálod átverni őket), akkor nem keresnek kiskapukat, hanem simán fizetnek vagy küldik a cserét. Ezt a legtöbb magyar kiskerről sem tudnám nyugodt szívvel kijelenteni (tisztelet a kivételnek).
-
törölt tag
válasz
Tuninger #12254 üzenetére
Én már küldtem vissza cuccot amazon.de-re, itt le van írva mit kell csinálni: amazon.de return
Gyakorlatilag csak rámész a termékre a vásárlásaid között, return opció és végigvisz a folyamaton. A végén ki kell nyomtatni néhány lapot, rajta van, hogy melyiket kell a csomagba rakni, melyiket kell ráragasztani és melyiket kell a futárnak adni. A postaköltség átlag 3-5ezer körül szokott lenni, ha garanciális a visszaküldés, akkor utólag a postát is visszatérítik.
Ennél jobban szvsz nem érdemes belemenni a részletekbe, mert szétoffolnánk a topikot. Ha bonyolultabb a helyzet, akkor érdemes a prohardver amazon topikban kérdezni. -
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #12205 üzenetére
Ez is olyan mint bármi más van olcsó is, drága is, használt is, márkás, noname, egyszerű egy csuklós meg dupla csuklós... ebayen 100e körül már léteznek.
135-ért új kínai, 4kg önsúly.
Valamint vannak ezek a mókás kinézetű háton rögzített kameratartók, felül stabilizátorral. Nem a mellkast nyomják, hanem a bejáratott hátat. Egy riggel, monitorral ellátott gimbalt rá lehet aggatni.
Teljesen egyedül dolgozva viszont körülményes lehet a használata. -
MrChris
nagyúr
válasz
Tuninger #12199 üzenetére
Próbáltál már steadi armot? Persze nem egy kánikula barát. Azon elférne minden gimbalostul, kontrollmonitorostul, tápostul és nem kéne csuklóból kitartani. Meg a rezgéseket nem a karod nyelné el, hanem a steadi arm. Általában elsiklunk felette, hogy ez is extra izommunka ami alól a gimbal/steadicam nem mentesít.
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #12199 üzenetére
Persze, ezt én is látom, de valamitől akkor is lényegesen kellemesebb, mint amit a legtöbb kamerával csinál, meg néha mintha túl lenne húzva a grade, itt meg pont nem. Kis túlzással azt mondom hogy az 1DXII-re emlékeztet (ami ugyanígy a Log hiányától szenved, de még így is kellemes, természetesen mutatja a mozgást, nem videós, nem "flat" vagy "videós" amit sok kameránál látok).
A GoPro-ban viszont én csak egy nagyon erősen digitális képet látok, ami homlokegyenest az ellentéte annak, amit én kellemesnek találok, nem csak egy grade-en múlik az egész (persze annál jobb, mint enélkül, meg nem is erre használják).
-
hibavissza
veterán
válasz
Tuninger #12190 üzenetére
A "szinte semmi" az most nem tudom mennyi.
Tudtommal annyit ad hozzá, hogy látod a kijelzőt kültéren, ha 4K-ban rögzítesz mivel nem veszi vissza a kijelző fényerőt. (Tévedek?) Mivel narumon direkt 4K-ra keresett kamerát és pl. esküvőt videóz gondoltam ez nélkülözhetetlen. Meg aztán jobban is kontrollálhatóak a felvételek (főleg így, hogy a jó ár-érték arányú gimbal belelóg a hátsó kijelzőbe). Mivel munkáról volt szó nem a praktikum az első. Annyiban abszolút igazad van, hogy külső kijelző nélkül is pont ugyan azt fel tudja venni csak kicsit kényelmetlenebb.
-
-
p_adam
addikt
válasz
Tuninger #12169 üzenetére
Persze, az egyik videóban gyenge (de egy erősebb, szerteágazóbb rendszer része), a másik meg állóképekben, lehet választani, hogy melyik a fontosabb
Az üzemidő kétlem hogy jó lenne, egy EOS M5 akksi egy FF szenzorral annyit fog tudni, mint az EOS M50 - bár van, aki szerint az a váz is tök jó, meg tényleg nagyon kicsi ahhoz képest mi mindent sikerült belerakni, tehát minden relatív. -
törölt tag
válasz
Tuninger #12157 üzenetére
Valószínűleg azért, mert az apple összerúgta a port az nvidia-val, mivel az nvidia nem hajlandó megosztani a driverei forráskódját a partnereivel, így az apple nem tudja az osx-et és azon belül a metal api-t nvidia-ra optimalizálni. A nagyobb osx-es programok ezért már nem is használnak CUDA-t. Valószínűleg amd kártyával pont a forítottja lenne az élmény: windows alatt hirtelen leromlana a sebesség osx-hez képest.
-
törölt tag
válasz
Tuninger #12151 üzenetére
Ami a legviccesebb a premiere-el, hogy miközben a sebességhez nem ad hozzá érdemben, mégis maxra pörgeti az erőforrásokat.
Láttam olyan dual xeon tesztet, aminél mind a 32 thread 100%-on pörgött, mégis a pár száz MHz-el gyorsabb 8 magos i7 győzött 16 thread-el.
Adobe-ből simán kinézem, hogy a render engine nem tud többet 8 szálnál, a többit meg kamuból pörgetik, hogy ha a paraszt lecsekkolja az erőforrásokat, akkor úgy tűnjön, mintha minden szál dolgozna.
Ezért nem szeretem, amikor a hardver tesztekben premiere benchmarkokkal példálóznak: totál megbízhatatlan az egész. -
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12151 üzenetére
Ezt írtam én is fentebb. Ezért nem cseréltem le még a 750Ti-t. Viszont az is igaz, hogy az alapot szinte mindennel hozzá. Skálázódni szarul skálázódik, de egy normális alap rendszerrel elég gyors. (Nekem gyorsabbnak tűnik mint ugyanazon a gépen a DR pl.). Persze vannak effektek amik DR-ben sokkal gyorsabbak, jobbak.
-
narumon
őstag
válasz
Tuninger #12145 üzenetére
Ezt nem tudom százalékos megosztásban de a többi szoftver sem számol gyorsabban százalék ide vagy oda.
A GUI meg megszokás kérdése, nyilván én Premierben mindent rutinból nyomok, ahhoz képest a DR tök pilótavizsgásnak tűnik így elsőre, marhára nem találtam semmit benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest