- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9691 üzenetére
Resolveban, ahogy Taranis is írja, simán lehet bármelyik gradeből LUT-ot generálni. De hamar rájössz ám hogy nem a LUTolás a megoldás mindenre, nekem is volt vagy 12 konverziós LUTom az a6300hoz, tisztogatás után maradt 2 db, egy az ETTR SLOG2höz, egy pedig a Auto Expo +2EV-s SLOG2höz, a többi ment a kukába. Átláthatatlan ha mindenhez van LUT
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9691 üzenetére
Nem lenne könnyebb igazából, csak nem kellene programot beszerezni, kínosan érezni magad hogy 0 USD-ért "veszed" meg, majd futtatni, hanem ott lenne a letölthető hald, aztán ha kész van, csak be kell dobni az oldalra. Még az is lehet, hogy megmutatná pár mintaképen keresztül, hogy milyen lesz a lutod rajtuk.
Resolve alatt van LUT export, Color tabon engedélyezd hogy látszódjanak a clipek előnézetei, majd jobb gomb egy előnézeti képre, aztán "Generate 3D LUT (CUBE)". Annyi, hogy 33-as LUT-ot generál, nagyobbat nem tud. A legtöbb dologhoz persze elég, de az F-Log-os konverziómhoz már nem igazán, oda kell a 64-es. -
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9687 üzenetére
Örülök hogy tetszik, pedig a look converterhez képest sokkal pontatlanabb eredményt ad. Ez mondjuk legalább ingyenes.
-
EkSYS
senior tag
válasz
MrChris #9612 üzenetére
kösz... nem akarok venni..jelenleg egy mk3-al nyomom, de csak pusztán és szigorúan privat life.
Kíváncsi vagyok mennyire "praktikusak" panák a professzionális világban. Mióta megvan az mk3, elég sok víz lefolyt a Dunán meg a dslr videózásban, Soha nem bírt egy komolyabb pana a kezem közé kerülni.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9606 üzenetére
Még a high bitrate codec sem feltétel, sőt, hiszen nem kap erős gradet a felvétel, persze nem baj ha tud nagyobb dinamikát, de a Panák a gyári standard profillal letekert kontrasztal 10EV dinamikát súrolják ami már elég arra amire nekem kell. Mint ahogy az NX is. Mindkettő mellett szólnak érvek, azt hiszem az esét tesztvideók nézegetésével fogom tölteni
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9586 üzenetére
Jó ez csak engem mindig zavar ha látszik az utólagos stabi, és itt azért látszik, főleg az utolsó snitten.
Én meg azt nézem hogy még ha nem is lesznek pontosan a lutjaim akkor is van hasznuk, itt egy F-Log felvétel:
Így néz ki ha kézzel adok neki egy kis kontrasztot meg szaturációt:
És így néz ki, ha erre még rádobom a Provia lutomnak csak a színkonverziós részét:
Szóval még ha az is derül ki, hogy nem pontos, akkor is érdemes lehet használni a zöld cast eltüntetésére. Kézzel is lehet, ha pl a gammából elveszünk egy kis zöldet, de a járda is el fog tolódni a vörös felé, míg a lut megvédi.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9582 üzenetére
Igen erre gondoltam. Az F-Lognak alapból elég erős a zöld shiftje, amit a lut sem képes teljesen megszüntetni. Lehet, hogy azért van ez, mert a 2x7200 referenciaponthoz felvettem az összes szürkeárnyalatot is, hogy az mind maradjon a helyén. Ez alapján úgy tűnik, hogy a zöld cast csak a fehéregyensúly eltolásával szüntethető meg teljesen. Ezt még eldöntöm, hogy bevállalom e.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9574 üzenetére
Nem akarok beindítani egy kinek szarabb contestet, DE nekem is csak úgy marad, hogy beáldozom az alvásidőt, így 5-6 órákat alszom már régóta, aminek azért megvan a hátulütője, szóval majd vissza kell vennem. Tesót nem tervezünk, szülői segítség nincs egyik oldalról sem, így kb. várjuk hogy felnőjön
Persze imádjuk, szó se róla.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9572 üzenetére
Király, te sem unatkozol akkor
Nekem igazából nincs mögötte különösebb cél, majd lesz belőle ami lesz. A 2.5 éves lányom folyamatos figyelmet igényel az anyjától is meg tőlem is, és a nap végén amikor pár órám marad magamra még alvás előtt, zenélni már nem lehet, nehogy felkeljen, videózni sötét van, de mégis kéne valami hasznosat csinálni, hát ez lett belőle.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9560 üzenetére
KOCKA ALERT!
Három fő lépés van egy matchelésnél:
1. Matchelni a színteret
2. Matchelni a gammát
3. Matchelni a színeket1. Az F-Log a Rec.2020 gamutját használja, ezt egy transzformációs mátrix-szal át kell alakítani Rec.709-be. Ennek a matekját kihagytam, mert a 3D LUT Creator tud precíz mátrix transzformációs LUT-ot gyártani, szóval az első lépés pipa.
2. A gamma matcheléshez belőttem a fehéregyensúlyt a monitorra, majd kitettem egy ábrát amin 33 szürkeárnyalat látható. Ezt az ábrát 3 különböző monitor brightness mellett levideóztam F-Loggal és az összes többi film szimulációval. Azért kellett több monitor brightness, mert eggyel nem tudom lefedni a profilok dinamika átfogását. Kettő is elég lett volna, de a precízió végett három mellett döntöttem. A felvételeket biztos ami biztos deszaturáltam, majd írtam egy progit ami beolvassa az elkészült értékeket, hogy ne kézzel kelljen szórakozni. Így lett 99 referencia pontom minden profilhoz, amikből egy másik progival megírtam a gamma konverziós lutokat. Ezt a lépést amúgy nagyszerűen el lehet végezni 3D LUT Creatorral is, 33x3-as custom color chart létrehozásával, és curves matcheléssel, de ebbe most nem akarok belemenni.
3. Készítettem egy programot, ami legyárt egy videót, ami 7200 patchet mutat meg. Egy képen 6 patch látszik, amiket úgy lőttem be, hogy a monitorom megvilágítás tekintetében uniform részén jelenjenek meg. Egy ilyen 6 patches kép fél másodpercig látszik, így a teljes videó kb. 10 perc alatt fut le. Maguk a patchek a HSV színmodell alapján készültek, 5 fokos hue lépésekkel, azon belül 10 lépés saturation, azon belül 10 lépés value. 360/5 * 10 * 10 = 7200.
Kalibráltam a monitorom, hagytam vagy egy óráig bekapcsolt állapotban, hogy tutti ne másszon el a WB (az első fél órában amikor bemelegszik még kicsi változások lehetnek). Amennyire lehet sötétet kell csinálni, én este dolgoztam. Felvettem minden profillal a 10 perces videót, 2 különböző monitor brightness mellett. Ez több, mint 2 órányi anyag. Mindegyik felvételt Resolve alatt megvágtam úgy, hogy nagyjából frame pontosan megegyezzen a hosszuk az eredeti videóval. Resolve alatt van egy funkció amivel meg lehet csinálni a vágott clip mentését újratömörítés nélkül, legalábbis ProRes alatt, és nekem az volt. Írtam egy programot, ami végigmegy ezeken a videókon, minden fél másodperces rész közepéből kiszed egy framet. Így egy 10 perces felvételből 1200 kép kijött (7200 / 6 = 1200). Fogtam az F-Log-ból kiszedett képeket, és Resolve-be importálva rájuk toltam a korábban készített colorspace és gamma transzformációt, minden színprofilra, ezeket ugyanúgy képként kiexportáltam. Tehát ott tartunk, hogy van minden film emulációhoz 2x1200 képem (azért 2x mert 2 különböző monitor brightness is volt ugye), és 2x1200 f-logból konvertált olyan képem, ami már colorspace és gamma tekintetében egyező. Írtam egy progit ami végigmegy ezeken a képeken, észleli a 6 patchet és elmenti az átlagolt RGB értékeket. Ezen a ponton már elmondhatom, hogy a colorspace stimmel, a gamma stimmel, és van 2x7200 pontom amiről tudom, hogyan transzformáljam. Nade egy 64-es LUT-ban 64x64x64, azaz 262144 pont van, és 64-es alá nem megyünk. A hiányzó értékeket interpolálni és extrapolálni kell, na ez az a rész, amivel heteket töltöttem el, ebbe nem is mennék bele. Az sem könnyítette meg a dolgom, hogy a monitorom csak sRGB-t tud mutatni a kamerának, emiatt kellett használnom pár házibarkács jellegű trükköt, amiket inkább nem írok le.Annyi tartozik még a dologhoz, hogy a 3-as lépést próbáltam képenként sokkal több patchel is, volt olyan verzió is, ahol a 2x7200 referencia pont helyett kb. fél millió volt. Maguk az átmenetek talán pontosabban is voltak úgy, de a szürkéimre néha ráúszott valamilyen colorcast. Aztán lementem kb 30000 patchre, ott még mindig volt colorcast, szóval a végén úgy döntöttem, hogy inkább legyen jóval több idő, de bazinagy patchekkel akarok dolgozni, hogy minél pontosabbak legyenek az átlagolt színek. Persze az ideális az lenne, hogy 1 kép 1 szín, csak ott meg a színek számát kellene csökkenteni, hogy emberi időn belül végigmenjen a videó. A 6 patch olyan jó kompromisszumnak tűnt.
-
aznem
tag
válasz
MrChris #9551 üzenetére
A nagyobb teherbírású Zhiyun Crane 2 -vel is készített Object Tracking tesztet.
Mintha kevésbé lenne tökéletes, mint a Crane plus (video alapján).
[Zhiyun Crane 2 Object Tracking] -
taranis
addikt
-
Tuninger
Topikgazda
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9489 üzenetére
Én is az A6300/A6500-as összevetést várom de nagyon.
Ha 1,86x a crop akkor Speedbooster XL-el azt le lehet hozni 1,19x-re ami már nagyon baba. Még a kommersz boosterek is 1,31-ig hozzák le.Neumannfilms postolt pár hete egy zseniális videót hogyan lehet világításra használni a TV-det, én ledobtam rajta a láncot, javaslom megnézésre.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9470 üzenetére
Az eosHD cikkje alapján az a szenzorstabi elhagyás oka hogy TV produkcióknál nagyon gyors mozgású felvételeknél inkább hátrány az IBIS. De azért erősen bullshit szaga van..
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9463 üzenetére
A GH4/GH5/GH5s-ben át tudod váltani a módot hogy fokban mutassa a shuttert. Az az előnye hogyha beállítod 180 fokra, teljesen mindegy mi a képkockasebességed, hozzá állítja a shutter speedet. Így nem kell tekergetni 25p/50p/100p esetén, csak beállítod 180 fokra és mindenhol stimmelni fog a zárad.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9452 üzenetére
Én a command line-os x264-el tömörítettem eddig, az sem oldja meg ezt a gondot, de jobb, mint a Resolve H264-e. Ez van, nem nagyon lehet mit tenni. Ahol kell a profi minőség, ott Prores, vagy DNxHR. Amúgy a windowsos ffmpeg is tud Prores-be tömöríteni, nem kell hozzá Mac.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9444 üzenetére
Hát csak akkor kerülöd meg, ha amúgy van rá megoldás H.264 4:2:0/8 mellett. A grain segít, de lehet, hogy nem elég.
Infó az említett formátumokhoz:
Apple ProRes White Paper
DNxHR Bandwidth Specifications -
Falovas
aktív tag
válasz
MrChris #9449 üzenetére
Számomra is rejtély, vagy nem világos még, hogy mások hogy tudnak kifogástalan minőséget feltenni, az említett módszereken túl. Talán a nagyobb szenzorral készült videókat , vagy pont a nagyobb színmélységű videókat (10bit/422) nem tudja lerontani annyira a yutube. És még persze ott van a H265-is. De állítólag vannak fizetős csatornák is akik tárhelyet vesznek és akkor a youtube nem konvertálja le az oda töltött anyagot.
-
-
Falovas
aktív tag
válasz
MrChris #9440 üzenetére
Ez érdekes....
4:2:0 -ás videót 444-be konvertálni érdekesen hangzik. Éppen ma(tegnap) nézegettem és próbáltam felfogni ezeknek az értelmét , és már úgy ahogy kezdem kapizsgálni. Első olvasatra elég , hogy is mondjam furcsának tűnik a mutatvány.Eleve a 0 azt jelenti, hogy a második sorban nincs külön szininformáció, így hiába küldöd rá a 444 kodeket , ugyan azt az információt fogja látni mint ami az eredeti volt, az pedig csak a 4:2:0.[link]
-
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #9432 üzenetére
Már írtam. Rá kell húzni valami szimpatikus film grain-t. Szerintem a következő 15-20 évben nem lesz tömörítetlen videó megosztó oldal. Még a gépen látott JPG-t sem látod viszont a legtöbb képmegosztó oldalon. A Chrome nem rég kezdte el támogatni a v4-es profilt......
De jó lenne, ha nem lenne igazam és lenne valami tuti megoldás.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9428 üzenetére
Továbbmegyek, pont ahhoz a cikkhez nyúlva amit Taranis írt.
Van egy iPhone 5-öm. Képes 600 nitre és hozzá tud jó feketét, 1400:1 a kontraszt ami papíron igencsak alkalmas a HDR tartalomra. Ha megfelelően gradelem a REC709 felvételem, HDR-ben fogom látni az iPhoneon? (Kalibrált kijelző: 120 nit. Colorgrade: 6 EV a 0 - 120 nit tartományba, 120nit-600 nit a HDR tartomány) Kéne valami szakértő akinek fel lehet tenni ezeket a kérdéseket
-
-
taranis
addikt
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #9388 üzenetére
Azért nem teljesen én vagyok a béna. Ez a mintám, ráteszek egy kis 1.1 kontrasztot, 70 szaturációt és Neatvideót akkor ilyen a 100mbps-os h264 (hiába 100-at állítok, 7mbps-nál nem megy feljebb), ilyen az uncompressed yuv8bit és ilyen a tif. Uncompressedből nemtom melyik lenne a jó mert ez is sávosodik, pedig már ott tartok, hogy legyen abba, 20 perces fájl ideiglenesen még elfér a gépemen.
Tud e erre valaki gombot varrni? A tif lényegesen jobb. Mivel lehet veszteség nélkül olyan videót renderelni mint a tif?[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9367 üzenetére
Andrew el van tőle ájulva de szerintem ez csak a szokásos kezdeti lelkesedése. Az a baj hogy itthon senki sem vesz Fujit videózásra, vagy ha mégis az XT2őt választ. Vagyis nem hiszem hogy sok XPro2 user olvassa ezt a fórumot sajnos.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9353 üzenetére
iRico: az A7s rendelkezik a legrészletgazdagabb 1080p-vel, de csak 24/25/30p-n. 50/60p-n aliasingol és kevesebb a részlet, ezért soroltam hátra.
MrChris: ahogy itt fent irtam Riconak, van kulonbseg a kameraknal reszletben ha 50p a kepkockasebesseg, ezert allitottam fel a listát. Viszont a., nincs saját tapasztalatom a vázakkal, b., én is látom hogy az XT2őt és az NX1-et is kihagytam. De a két tapasztalt játékos remélem villant valami szép felvételt 1080ban
Úgyis kicsit állt a fórum az utóbbi időben. Nektek mi lenne a sorrend 1080p/50p-ben, és milyen szempont alapján. Én csak a részletgazdagságot vettem figyelembe a listámnál. (És az 5D3 azert maradt le mert nem tud 50/60p-t rawban)
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #9341 üzenetére
Dobd ki a tesztábrát a szelektív hulladékba jó gyorsan...itt van a gép és basszus, nagyon kellemes csalódás!
A6000-nél fényévekkel jobb. Élesebb, szebbek a színek, amik magas iso-n sem másznak el (jó, mondjuk nagyon nem gyötörtem meg eddig iso-ban), elég korrektül paraméterezhető képjellemzők (élesség, tisztaság, kontraszt, fényerő, telítettség, színárnyalat), és van flat profile
Szóval jó. Nagyon jó! A6000-nél részletesebb a képe jóval. Pana fHD-kal tudnék párhuzamot húzni, a színek viszont mintha jobbak lennének. Részletesebb beszámolót pár nap használat után tudok írni. Canon alsó és középházbéli videói viszont csak szeretnének ilyenek lenni
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #9330 üzenetére
Megvan még
De most megint valami egész jóra bukkantam és nem Canon, nem Panasonic, nem Fuji, nem Sony, nem Oly, nem Samsung.
Falovas:
Tuninger: bolti árért biztos megered a nyelve
Egyébként ha jók az értesüléseim, nála már hiába kilincselsz ezzel kapcsolatban
Igaz iRico?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9313 üzenetére
Amióta láttam ezt a videót Dave Dugdaletől azóta nem vagyok benne biztos hogy a 8 bit annyira rossz lenne.
Nekem is az a tapasztalatom hogy SLOG2-nél hogy elég masszív tekerésnél sem sávosodik csak ha zajos a felvétel. -
taranis
addikt
válasz
MrChris #9291 üzenetére
Nem, ez teljesen Resolve. A hue/sat/luma selectorral kell kezdeni, mindenfajta softeninget kikapcsolni, a lehető legélesebb legyen a maszk, és minden slider a legjobb helyen legyen, hogy tényleg a legpontosabban legyen kiválasztva az ég. Egy nagyon minimális blur mehet a selectionra, ha szükséges. Utána erre a selectionra mehet egy kis grain, ennek a mennyisége később finomhangolható. Utána a köv. noden pontosan ugyanezt a selectiont kell megcsinálni, ezt a legkönnyebb úgy, hogy csinálsz egy outside node-t, és a key funkciók alatt invertálod a maszkot, így ugyanazt a maszkod kapod újra. Ezen a noden tolni kell egy temporal noise reductiont, lehet bátran bánni az értékekkel, valamint visszanyúlni a graines node-ra, és játszani, hogy mekkora grain-noise reduction páros adja a legjobb eredményt. Ha ez megvan, akkor a pink patch már elvileg halványabb, de azért egy harmadik node-ban, aminek ugyanez a maszkja (szintén outside node, majd invert) hue vs. hue alatt rá kell bökni a pink részre, majd kicsit fel kell tolni a görbét, amíg olyan színe nem lesz a patchnek, mint a környezetének. Ha ez megvan, akkor egy kis midtone detail fűszerezésével még jobb is lesz az ég, mint előtte volt, és sokkal jobban fogja bírni az esetleges későbbi gradinget. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak hangzik, de amúgy tök egyszerű.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9285 üzenetére
Sajnos 8 bites jel megy ki. Azért érdemes hozzátenni, hogy a banding bizonyos esetekben megoldható, pl. itt egy direkt szétcseszett grade:
Majd kijelöltem az eget, adtam rá egy adag graint, meg egy jó nagy adag zajszűrést, és ez lett belőle:
A 8 bit miatt fellépő problémák meg ennél általában kisebb mértékűek, szóval azok szépen javíthatóak. Gond akkor van csak ha valami aprólékos dolog belelóg az égbe.
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9282 üzenetére
Igen, sajnos többször előjön a pacásodás, és a színcsatornákat elnézve egyértelműen látszik, hogy a piros vajmi kevés értékből gazdálkodik. Kevés ide a 8 bit.
Az utolsó snittnél a ProNeg túl van tolva azon a szinten, amit még elbírna. Szemléltetni akartam, hogy mi történik, ha olyan használható dinamika átfogást akarsz belőle kihozni, amire már csak az F-Log képes. Mivel nem létező adatokból kell dolgozni, mindenféle anomáliák lépnek fel, pacák, világító zöldek. Ezt nem írtam oda, mert eléggé látszik a képről, hogy használhatatlan. -
hibavissza
veterán
válasz
MrChris #9282 üzenetére
Ja, bele. Nekem az a gondom a Pana dual stabival, hogy ha mozgatom a kamerát az időnként meghülyíti és irgalmatlan nagyot ránt a képen, viszont a 12-32-vel nem tudom kikapcsolni külön a vázstabit. Lehet valamit rosszul csinálok, de kameramozgásnál (sétálok vele, svenkelek) az optikai+szoftveres jobb eredményt ad.
Ezzel a progival bátran el tudnám hagyni a szenzorstabit úgy érzem. Már ha nem hazudnak egetverően nagyot a promó anyagokban.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz
MrChris #9229 üzenetére
A mozgása nagyon hasonló csak a szenzor fizikai méretek miatt nem lehet olyan hatékony, persze a stabilizált 16-35mm f4-el együtt már az A7SII is bőven elég jó, annál meg csak kicsivel még jobb lesz.
De a 70-200 f4 stabilizátora is meglepően jó együtt (érdekes módon fotóra nem mondják annyira hatékonynak).
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9213 üzenetére
Tudtommal semmi különbség nem lesz, hacsak nem használtad a hue vs lumát, de az meg annyira szar volt korábban, hogy ezt kizártnak tartom. 3D LUT Creator komplex, nehezen tanulható, nem ajánlom kimondottan senkinek, kivéve ha olyan kocka mint én. Az elmúlt egy hónapban letoltam a létező összes tutorialt hozzá, és kellett is, megértés nélkül ebből a programból nehéz jó eredményt kihozni, viszont ha átlátja az ember, már a Resolve is játékszernek tűnik. Persze csak a színezés területén, ez másra nem jó. (Van belőle okos verzió.)
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9193 üzenetére
Én LX100-on végeztem intenzív tesztelést a témában. Míg a kontraszt csökkentés a debayer után történik, addig a curves az már a final imagen.
Vagyis a curves ugyanannyira hatekony a shadow liftben es a highlight recoveryben mintha ezt te csinálod utólag.
És nagyon zajosodik a shadows ha +2 fölé mész, és csúnyán fog clippelni a higlight ha -3 alá mész.
Ráadásul nagyon nem áll jól a bőrnek. Legalábbis LX100on, de az a GX80-hoz nagyon kozel jelent meg, valószínűleg a software ugyanazSzerk: a rengeteg tesztelés végére az lett a konkluzio hogy -5 kontraszt, 0 szaturáció -5 sharpnesst standard profil adta a legjobb eredmenyt
[ Szerkesztve ]
-
papaya
senior tag
válasz
MrChris #9070 üzenetére
Valami plugines cuccal csinálom, most nem vagyok még otthon, nem ugrik be a neve. De nekem összességében bejött. A múltkor egy fotósnak csináltam BTS rövid videót, és ő már a kész (értsd: színkorrigált) képeket küldte hozzá, így muszáj volt hasonló színvilágra húznom a színeket. Akár a presetet is át küldhette volna, de anélkül is sikerült egy többé-kevésbé hasonló színvilágot kikevernem LR-ban:
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
MrChris #9055 üzenetére
Hát lássuk sorjában:
Friss a gimbal, még akkor is mozgok mikor nem kéneKéne +1 videós aki állványozik hogy legyenek statikus shotok is. Az élesség érdekes egy fogalom, hiszen beleszól a motion blur az élesítés a fókusz... én ezeknél a felvételeknél elégedett vagyok vele.
Ha mindenhol ott akarsz lenni akkor bizony erősen rángatás van és próbálod megtalálni azokat a pillanatokat vágásnál mikor nem rángattad a kamerát...
Feketékkel nem kellett küzdenem, Cine4 profil, ez valami voodoo mágja, majdnem SLOG2 dinamika de úgy hogy megvan a kontraszt. Viszont van 100% fölé és 0% ALÁ nyúló rész, amit gond nélkül vissza lehet húzni, mindjárt mutatok példát. Ja, és a black nem zajos!A 4K > 2K konverzió után valóban halovány, én is szívem szerint csak 4K-znék de itt jön be hogy miért nehéz munkára használni az A6300at: nem látod a kijelzőt 4Knál, mert visszaveszi a fényerejét...
-
taranis
addikt
válasz
MrChris #9038 üzenetére
Sajnos érdemben nem tudok segíteni, nekem semmilyen nyomtatóm sincs, pár napja vittem el egy helyi nyomtatós céghez jó minőségben kinyomtattatni ezt a targetet. Az X-T2-t akarom végigprofilozni, ha lesz időm. Neat videóból csak régebbi okosítottat használtam, azt se sokat. Lehet, hogy meg kéne venni, mert a GPU-mhoz a 4.2-től van támogatás, okosból meg 4.1.1 a max amit találtam. Persze a Resolve verzió egy vagyon, szóval megint ott vagyok, hogy akkor meg kell mégis a Premiere, vagy AE csak a zajszűrés miatt.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #9016 üzenetére
Semmi
Viszont ezt írja indításnál:
1: No OpenCL Acceleration hardware detected!
2: valami Cache Permission-nal gondja van, nem tudja íni a c:\vol0\CacheClip akármit
3: aztán a Gallery Permission-nal is gondja van. Szintén c:\vol0\.gallery nem írható vagy mi.Szót nem értek ezekből
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Asszociációs játék. :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...