Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Vallás - Archívum 01 (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1951) lazydog válasza kymco (#1945) üzenetére


lazydog
addikt

Akkor visszakanyarodnék arra a kérdésre, hogy vár-e ellenszolgáltatást az egyszerű hívő lélek jámborságáért cserébe?
Szerintem vár, életében vigaszt, holta után jutalmat, kárpótlást szenvedéseiért a túlvilágon. Még akkor is, ha ezt esetleg nem illik ilyen profánul megfogalmazni, bevallani, egyáltalán beszélni róla.
Az Istenhit, a vallás és az előbbieket koordináló egyház nagyon fontos társadalmi igényeket elégít ki.
Emberek tömegei számára létszükséglet, enélkül összeomlanának a sokszor nyomorúságos élet terhei alatt.
A mindenkori világi hatalom számára kezelhetetlen lenne, a kilátástalan helyzetében lázadozó, fegyelmezhetetlen tömegek megfékezése. Különös tekintettel azokon a földrészeken, ahol szerencsénkre nincs válságban az egyház.
Fentiek következtében törvényszerű a világi és egyházi hatalom összefonódása, közös érdekeik folytán. Ez alól egyetlen kivétel volt a történelem során a, kommunizmust hirdető világi hatalom.
Szerinted mit látok tévesen ?

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1952) BosX


BosX
aktív tag

kezdődik...:(

mentality, tradition, history. these things never change.

(#1953) kymco válasza lazydog (#1951) üzenetére


kymco
veterán

A hívő ember nem vár kárpótlást a szenvedéseiért alapvetően. Ez olyan, mintha a mennyei bankban a szenvedésünkkel fizethetnénk, és várnánk a kamatos kamatot. Ez nem ilyen egyszerű.
Itt nem a hívő ember szenvedésén van a hangsúly, hanem JÉzus szenvedésén. Hiába lennénk mártírok a földön, ha Jézus nem váltott volna meg....
Jutalmat a Biblia ott emleget, ahol a rábízott javakkal helyesn él valaki. Itt természetesen nem feltétlenül anyagi javakra kell gondolni. Ez lehet bármi, ami Isten ajándéka. Aki ezekkel jól él, jutalomra számíthat..... de ez sem központi kérdés a Bibliában, csak van rá utalás.
Az aszkézis megjelenése ferdítette el az Isten pont ellentétes üzenetét: Nincs sok haszna a test sanyargatásának.... Erre felépültek a remete rendek stb.... De ez nem volt Isten rendelése..... és bekerült a köztudatba a szenvedés, mint mennyei érték.... de ez is téves. Az ige beszél a mártíromság jutalmáról.... de konkrétan a kezdődő keresztényüldözések kapcsán. Nem a betegség, éhezés, hanem a hitért történő lincselések és szervezett mészárlások kapcsán ír a Biblia.
A gyakorlati kereszténység a szegénységet nem igével tömi be, hanem adakozással. A betegségre sem csak az ima a vigasz, hanem a gondoskodás....
A hitleri Németország számára sem volt kedves a kereszténység..... Hitler készíttetett egy olyan Biblia töredéket, ahol még a zsidó utalásokat is kitöröltette.

www.refujvaros.hu

(#1954) kymco válasza BosX (#1952) üzenetére


kymco
veterán

Mi kezdődik?

www.refujvaros.hu

(#1955) kymco


kymco
veterán

Sajnálom, de mára búcsúzom, Jó éjszakát....


[Szerkesztve]

www.refujvaros.hu

(#1956) Füleske válasza lazydog (#1951) üzenetére


Füleske
addikt

Az én vallásomat meg hitemet meg gondolataimat ne koordinálja semmilyen egyház vagy szervezet. Se hitgyüli , se keresztény de még iszlám se.


(#1957) lazydog válasza Füleske (#1956) üzenetére


lazydog
addikt

Nem értem ezt miért nekem címezted ! :U
Mi egy hajóban evezünk. Én az emberiség egy másik halmazára utaltam, akiknek igenis szükségük van erre. Sőt áttételesen a magunkfajta számára is szükséges a társadalmi béke, rend fenntarthatóságának érdekében.
Vágod ?

[Szerkesztve]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1958) Füleske válasza lazydog (#1957) üzenetére


Füleske
addikt


Értem hogy mit mondasz és egyetértek. Talán nem voltam egyértelmű , mondjuk ez azért lehet mert a felét töröltem a hsz - emnek .:B

(#1959) kymco válasza Füleske (#1956) üzenetére


kymco
veterán

Ez nem az 1984 és nem a kommunizmus, ahol ''koordinálni'' akarják a gondolataidat. Nem tudom, miből gondolod. Lehet hogy valaki már koordinálta? :) :) :)

www.refujvaros.hu

(#1960) Füleske válasza kymco (#1959) üzenetére


Füleske
addikt

SZVSZ :
Ha valaki hisz egy vallásban (mindegy hogy keresztény , zsidó , muzulmán stb.) , akkor általában ott van szabálykönyv (Biblia , Korán stb) , meg előírások (Tízparancsolat). Ezek azért vannak , hogy a politika a ''helyes'' irányba tereljen , elhitesse veled hogy most neked nagyon rossz , de ha betartod a törvényeket akkor majd a halálod után jön a menyország meg hasonlók. Kb. a középkorban még helytálló volt ez a fajta agymosás , mert akkor az emberek nem jártak iskolába és csak a papok meg nemesek tudták hogy mi a helyzet. Manapság azokat fogja meg az ilyesfajta hit , akik nem képesek saját világnézet kialakítására, valamiben viszont hinni akarnak ők is és hazánkban lévő alternatívák közül választanak.(keresztény , hitgyüli , jehova , krisna , zsidó) Az ilyen embereknek az a lényeg hogy tartozzanak valahova , aminek a tanításait többé - kevésbé el tudják fogadni , hinni tudnak benne. Ez szerintem az egyén részéről önámítás, a vallások részéről meg koordináció. De végülis az a lényeg , hogy jól érezzék magukat , nem igaz ? No igen , a tudatlanságnak meg a birka gondolkozásnak is megvannak az előnyei...

(#1961) kymco válasza Füleske (#1960) üzenetére


kymco
veterán

Ez tetszik.... !!! Most aztán megmondtad a frankót....
Tudod miért lettem hívő, látod a motivációimat, igaz nem ismersz, és ezt a skatulyát még sok-sok különböző emberi sorsra is ráhúzod.... Tudod miről szól a Biblia, véleményt alkotsz a szabálykönyvről, pedig vsz. még csak nem is olvastad (aki olvasta, tudja, hogy bár vannak törvények benne, de ez kb csak a 20%-a, a többi 80%-kal mi van?)
Nagyon egyszerűen látod a dolgokat, egyszerű a világ(od/képed). A túlzott leegyszerűsítések igaz, hogy könnyebb áttekinthetőséget eredményeznek, de az általa levont következtetések tévesek lesznek.
Kár, hogy lenézed a hívő emberket, nem kellene. Én nem tekintem a hívő emberekte többre a nem hívőknél. Neked sem kellene a fordítottját tenned....
A politika nem akar téged ma sem a kereszténységgel helyes irányba terelni és az újszövetség hajnalán sem ez történt. Megölte a hatalom azokat, akik kereszténynek vallották magukat.

www.refujvaros.hu

(#1962) BosX válasza Füleske (#1960) üzenetére


BosX
aktív tag

-

[Szerkesztve]

mentality, tradition, history. these things never change.

(#1963) FehérHolló válasza Füleske (#1960) üzenetére


FehérHolló
veterán

Ejj barátom, frankó vagy.
Csak 2 dolgot fűznék hozzá: Első az, hogy a Jehova tanúi is keresztény gyülekezet...
Másik pedig az, hogy a keresztényeknek nem szükséges betartani a szabályokat (mint pl. a Tízparancsolat), de ha már igazi hívő keresztény és valóban megtért az illető, akkor törekszik arra, hogy betartsa. Elvileg a szabályok betartása nélkül is a Mennybe kerülhetsz, csak el kell hinned és elfogadnod, hogy Jézus bűntelen volt, meghalt a kereszten a bűnösökért, és ez által a te bűneid is bocsánatot nyerhetnek. Ezek után persze, ha valaki igazán őszintén bánja a bűneit, igyekszik hogy ne kövessen el több bűnt (persze ezek után is el fog követni, de nem ez most a lényeg), ezáltal törekszik a ''szabályok'' betartására IS, de nem csak a szabályokat próbálja meg betartani, hanem az egész élete/életvitele megváltozik. De sajnos nincs annyi hely, hogy ezt neked leírjam.

Különben manapság vsz. a politikának elég kevés köze van a valláshoz.

Skynet is real. It's called Google.

(#1964) kymco válasza FehérHolló (#1963) üzenetére


kymco
veterán

Szerintem a jehova tanúi nem keresztények, de nem kívánom érvekkel alátámasztani. Rendesek, szorgalmasak, de nem keresztények. Ezzel egyetértenek a katolikusok, evangélikusok, reformátusok, baptisták, hitgyülisek, pünkösdisták, metodisták stb, stb...

[Szerkesztve]

www.refujvaros.hu

(#1965) FehérHolló válasza kymco (#1964) üzenetére


FehérHolló
veterán

Én sem tartom őket ''teljesen'' annak, mert tényleg vannak furcsa dolgaik. Viszont ide sorolják őket. Mind az evangélikus és katolikus gyülekezetben, mind a VISZ-ben (Magyar Gyermekevangélizációs Közösség) keresztényeknek mondják őket. De nem szeretnék erről vitát nyitni, mert nem érdemes. :D Meg úgy alapban nem szeretnék veled vitatkozni. ;)

Különben van 2 jehovás ismerősöm is. :)

Skynet is real. It's called Google.

(#1966) lazydog válasza FehérHolló (#1963) üzenetére


lazydog
addikt

És mi lesz azokkal, akik saját belső értékrendjük következtében önként úgy próbálnak élni, hogy az lényegében megfelel a tízparancsolat szabályainak? Ezzel együtt az illető vallástalan, estleg ateista.
Másik gondolatoddal kapcsolatban, egy keresztény számára, a tízparancsolatban leírt értékek gyakorlása az abszolút kötelező minimum.
Szerencsére csökkenőben van a politikára gyakorolt hatása, ma még érezhetően jelen van.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1967) kymco válasza lazydog (#1966) üzenetére


kymco
veterán

Később részletezem, de az első parancsolat tartalmazza, hogy ne legyen Istenen kívül más istene a népének... Ezt hogy éli meg egy ateista? De később igérem részletezem majd...... (Ha van rá igény :) )

www.refujvaros.hu

(#1968) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Szerintem az lenne a legjobb ha mindenkinek saját vallása lenne, mert az, azt jelentené, hogy mindenki megtalálta a boldogságot és az élet értelmét…

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1969) lazydog válasza lazydog (#1966) üzenetére


lazydog
addikt

A lényegében szót lehet ki kellett volna emelnem. Tehát a vallás-specifikus részek kivételével.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1970) kymco válasza lazydog (#1969) üzenetére


kymco
veterán

Ez a tíz parancsolatból három, és abból az első a legfontosabb.... szerintem... :)

[Szerkesztve]

www.refujvaros.hu

(#1971) tildy válasza Sir Pocok (#1968) üzenetére


tildy
nagyúr

:R bölcsességeden mindig csodálkozom:R
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bárcsak én lennék már olyan szinten, hogy ne lennének vágyaim, stb... Sokkal oboldogabb lenne az élet:U

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1972) lazydog válasza kymco (#1970) üzenetére


lazydog
addikt

Ha már hasogatjuk a szőrszálat az ateistának egyetlen Istene sincs, még kevésbé plusz istenei.
Persze sejtem, hogy most következik a mammon, aranyborjú, faragott bálvány.
Ehhez képest közömbös, hogy a nyomorult esetleg példamutató életet él.
Ez ugyanolyan elfogadhatatlan számomra, mint egy anyagyilkos mennybe menetele, mert meggyónt, megáldozott és megbánta bűneit. Az újszülött csecsemő pedig, halála esetén pokolra jut az eredendő bűn miatt, ha nem lett megkeresztelve.
Ez ami nagyon durva. :(((

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1973) lazydog válasza Sir Pocok (#1968) üzenetére


lazydog
addikt

Azé ájjon má meg a hegyimenet, mi gyünne ki ebbű ?
Hogy tetszene, ha én arra alapítanék vallást, hogy a másképp gondolkodókat, tehát téged is kiiktassuk a táplálékláncból. Merthogy nekem az okozza a boldogságot.
Ácsi gyerekek !:(((

[Szerkesztve]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1974) Sir Pocok válasza tildy (#1971) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Mindig túlzol Tildy. :B Egy kis olvasással illetve gyakorlással te is meg fogsz érteni sok mindent. Én már 4 éve foglalkozok ezzel sok bölcs ember könyvét elolvastam. Ragadt rám elég hülyeség….. :] Fontos, hogy az ember ne olyan legyen, mint egy papagáj…. Értse azt, hogy miről beszél.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1975) tildy válasza lazydog (#1973) üzenetére


tildy
nagyúr

Ehhez még vallás sem kell:U

Sir Pocok: megérteni épp emgértem, csak nehéz ebben a mai hajtós világban iylen szemlélettel élni. Nem lehetetlen, de nehéz. Én is hiába csipogom, hogy vágynélküliség, meg jó meg rossz egysége, miközben ugyanúgy megítélek embereket, nem tudom belevinnia hétköznapjaimba. Remélem érted mire célzok?:U

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1976) kymco válasza lazydog (#1972) üzenetére


kymco
veterán

Én ilyeneket nem írtam.
Isten kegyelme nem nyereményjáték fődíja. Te fordítva közelíted meg a dolgot. Azt mondod ''mérgesen'', hogy ez meg ez miért nem üdvözölhet. Én pedig azt mondom, hogy Isten még azok számára is ad lehetőséget, akikről mi lemondtunk már...
És ez vonatkozik a kereszteletlen gyermekekre is szerintem...
Egyébként nem hiszek a keresztség üdvszerző hatásában... Ez ''csak'' egy külső jegy, nem mágia.....

www.refujvaros.hu

(#1977) lazydog válasza tildy (#1975) üzenetére


lazydog
addikt

De vallással sokkal jobban működik, kell az ideológia !

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1978) Sir Pocok válasza lazydog (#1973) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Én csak azt nem értem, hogy a vallásnak vagy egy életfilozófiának miért kell külsőségekben megnyilvánulnia. Akik engem ismernek barátaim, rokonaim, ismerősök nem tudják, hogy én Buddhizmussal foglalkozok. Én senkit se akarok meggyőzni, megtéríteni de ha valaki őszintén érdeklődik én annak örömmel mesélek. A PH!-n azért nyitottam a blog-om mert láttam, hogy vannak olyan emberek akiket érdekel a téma.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1979) Sir Pocok válasza tildy (#1975) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Sajnos nagyon is tudom, hogy miről beszélsz. Ez a hajtós világ ellenünk dolgozik. Nekem is sokszor nehéz de türelmesnek és „fegyelmezetnek” kell lenni. Most már kezdem érteni, hogy megéri csinálni…..

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1980) lazydog válasza kymco (#1976) üzenetére


lazydog
addikt

Hogy szerinted nem kárhozik el az ártatlan csecsszopó, azért ez nem megnyugtató, mert homlokegyenest más a ''hivatalos álláspont''.
Kezdem úgy látni, hogy te egy alternatív keresztény vagy, ami számomra szimpatikus, de ez nem segít rajtunk.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1981) faster válasza tildy (#1975) üzenetére


faster
nagyúr

Ez a lemondásos életfilozófia tipikusan a buddhizmus. Kár, hogy ez sem életképes vallás a számomra.

Szerk: Már látom, írták ezt.

[Szerkesztve]

(#1982) lazydog válasza Sir Pocok (#1978) üzenetére


lazydog
addikt

Be tudod látni, hogy ez a lehetőség benne van a pakliban ?

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1983) kymco válasza lazydog (#1980) üzenetére


kymco
veterán

Nem alternetiv, hanem református, és nem értem mit értesz ''hivatalos álláspont'' alatt. Ha a római egyház álláspontjára gondolsz, akkor tévedsz....

www.refujvaros.hu

(#1984) Sir Pocok válasza faster (#1981) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Én nem mondok le semmiről, csak nem ragaszkodok hozzá… A kettő szerintem nem ugyanaz.

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1985) faster válasza Sir Pocok (#1984) üzenetére


faster
nagyúr

Viszont nem lehet egyértelmű határt húzni a kettő közé. Vannak olyan dolog, amikhez kitartás kell. Hogy választod szét a lemondást a meghátrálástól? Sehogy, magadban eldöntöd, hogy ez lemondás, és kész, de ez egy másik ember számára semmilyen tanulsággal nem szolgál. Kis indivíduumok egyéni világainak vallásai, hiányzik belőlük a közösségteremtés, ellentétben más világvallásokkal (nem akarom én magasztalni a többit, azokkal más problémáim vannak :D )

(#1986) FehérHolló válasza lazydog (#1966) üzenetére


FehérHolló
veterán

Bocsánat, de erre csak azt tudom mondani, amit egy ''kollégám'' (világi szóval) mondott egy kislánynak régebben. A történetet nem szeretném most elmesélni, de az is elég tanulságos. Ez a mondat így hangzik: ''Tudod, nem a jók jutnak a Mennybe, hanem azok, akik elfogadtál Krisztust megváltójuknak.''

Az újszülött csecsemőkről, hogy hova jutnak, pedig Dávidnál van utalás, amikor vétkezik egy nővel és gyermekük születik.

Skynet is real. It's called Google.

(#1987) Füleske válasza kymco (#1961) üzenetére


Füleske
addikt

Mint írtam ez az én véleményem , akár frankó akár nem. Ez nem lenézés , ez a valós helyzet szerintem.Lehet hogy neked ezt nehéz elfogadni , nem is erőszak , ez csak egy álláspont. Téríts meg valamivel. :)
A skatulyát pont nem én hanem az egyház akarja ráhúzni az emberekre.
A többi 80 % a mendemonda része a Bibliának. A körítés.A lényeg a törvényeken van , hogy hogyan élj , mit csinálj , mit ne csinálj.
Az újszövetség hajnala 2000 éve volt. Azóta változtak a dolgok kissé, nem ? A
jelenlegi politikai rendszernek érdeke a keresztény vallás fenntartása.

(#1988) WN31RD válasza lazydog (#1980) üzenetére


WN31RD
addikt

Már a r. k. egyházban sem ez a hivatalos álláspont.
(Egyébként ld. #1280 Bővebben: link)

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#1989) FehérHolló válasza FehérHolló (#1986) üzenetére


FehérHolló
veterán

elfogadtál=elfogadták | Butuska vagyok, nem tudok írni.

Skynet is real. It's called Google.

(#1990) lazydog válasza kymco (#1983) üzenetére


lazydog
addikt

Nem hiszek a keresztség üdvszerző hatásában, mi ez ha nem egyéni értelmezés.
Az rk. egyháznak, gondolom a reformátusnak is más erről a hivatalos álláspontja.
Vagyis elkárhozik a kisded.
Az, hogy mi itt ketten jóérzésű emberekhez méltóan csak abban reménykedhetünk, hogy Isten majd felülbírálja ezt az égbekiáltó igazságtalanságot, több mint nyugtalanító.

[Szerkesztve]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#1991) tildy válasza faster (#1981) üzenetére


tildy
nagyúr

Lemondás részben ( bár inkább az , amit sir pocok mondott, hogy nem ragaszkodás) , de cserébe rengeteg mindent kapsz. LEmondasz a vágyaid tárgyáról, de elfogadod azt ami szembejön veled.
Nekem a legnyugisabb ''vallásnak'' tűnik éppen ezért a buddhizmus. Nem is tudom, hogy fogalmazzam meg, : nyugodtság a mozgalmasságban , illetve viszont, mozgalmasság a nyugalomban. Valahogy így tudnám leírni.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ja és ami tetszik benne: a legtoleránsabb ''vallás'' szerintem. Békén hagy ha nem akarod megismerni , nem fenyeget (pokollal és hasonlókkal) . És ami a legfontosabb a tapasztalásra és tanulásra ''helyezi a hangsúlyt''.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Még egy fontos dolog: nem tartom magam buddhistának. Hogy miér tnem? Sem emberileg se szellemileg nem vagyok még ''magam szerint'' méltó arra, hogy ezt mondhassam.

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1992) faster válasza tildy (#1991) üzenetére


faster
nagyúr

Értem én a Buddhizmus lényegét, csak nem fogadom el, illetve számomra ez sem járható út, mint annyi más sem.

(#1993) Sir Pocok válasza lazydog (#1982) üzenetére


Sir Pocok
őstag

Hmm.. értem amit mondasz. Szabadság azért nem teljesen tökéletes mert mindent szabad. Igazad van fennáll annak a veszélye, hogy rossz dolog alakul ki. Mondjuk én azt nem tartom vallásnak ami az emberek számára rosszat akar….

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#1994) BosX


BosX
aktív tag

szerintem a buddhizmus a csóró ázsiai parasztok kizsákmányolására jött létre.
lemondás az jó neked meg satöbbi, közben meg dőzsőlnek a maharadzsák...

mentality, tradition, history. these things never change.

(#1995) kymco válasza lazydog (#1990) üzenetére


kymco
veterán

A keresztség önmagában soha sem üdvszerző, és bibliai példa is mutatja, hogy a keresztség elmaradása nem kárhoztat önmagában.... A Jézus mellett megfeszített egyik lator is üdvösségre jutott keresztség nélkül is.

www.refujvaros.hu

(#1996) FehérHolló válasza tildy (#1991) üzenetére


FehérHolló
veterán

Bocsánat, hogy neked írok választ, de a többiekhez is szól a kérdés. :)

Nektek mi a véleményetek az olyan dolgokról, mint például a Reiki? Mert én elég sokat tudok róla, és úgy tudom, hogy buddhista eredetű. Legalábbis olyan álca mögé dugják. Emiatt az egy dolog miatt van bennem irántatok (buddhisták iránt) is egy kis fenntartásom, és úgy érzem, hogy ez indokolatlan, kérlek nyugtassatok meg! :)

Skynet is real. It's called Google.

(#1997) Vallon


Vallon
tag

Olvasta itt valaki a da-vinci kódot? Szerintem a rengeteg tárgyi tévedés ellenére rávilágít az egyház módszereire, és arra hogy a bibliát nem faxon kaptuk az Istentől, hanem egy római császár állította össze. Kiváncsi vagyok, hogy a filmet levetítik-e Magyarországon, vagy a Magyar Püspöki Kar ebbe is beleszól.

Cukor az élet, csak meg kell tanulni szopni.

(#1998) faster válasza BosX (#1994) üzenetére


faster
nagyúr

Lol, akkor a kereszténység kinek a kizsákmányolására jött létre? Az is csak ugyanolyan világi önzésnek köszönheti létét, mint mondjuk az egyiptomi (fáraók és a papság hatalmának legitimizálása). Legalábbis szerintem.

(#1999) Füleske válasza FehérHolló (#1963) üzenetére


Füleske
addikt

Elbeszélünk egymás mellett , én ebben alapjaiban nem hiszek.
Te honnan veszed ezeket , hogy ki hova jut ?
Honnan tudod , hogy van pl. Menny , Pokol stb ?
Hiszel valamiben , aminek alapja egy könyv amit emberek írtak... Ennyi erővel lehetnél bármilyen vallású. Pl. alapítok egy vallást hasonló alapokon... Mondjuk itthon már kismillió vallás van , melyik az igazi ?

(#2000) FehérHolló válasza Vallon (#1997) üzenetére


FehérHolló
veterán

A Da-Vinci kóddal kérlek ne gyere ide! Se Mózes 6dik és 7dik könyvével, se a hasonlókkal!

Skynet is real. It's called Google.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Vallás - Archívum 01 (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.