Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Vallás - Archívum 01 (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1201) Thyb válasza kymco (#1200) üzenetére


Thyb
senior tag

Semmi ujrahuzás? Az gáz. Bár vannak olyan ismerőseim, akik halálos ágyukon is azzal vigasztalódnának adósságaik ügyében, hogy majd megadjk a köv.születésüknél.:))

[Szerkesztve]

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1202) Thyb válasza TéKrys (#1199) üzenetére


Thyb
senior tag

Na igen, ugyanakkor Ő is megtanulhatott volna úszni.:)

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1203) TéKrys válasza kymco (#1200) üzenetére


TéKrys
senior tag

De ha nem születünk újjá, meg hát nem is halunk meg teljesen (lelkünk tovább él) akor ott ahol a lélek tovább él, nincs már egy kicsit nagy tumultus? :):F

http://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D

(#1204) aesir válasza TéKrys (#1203) üzenetére


aesir
veterán

A lélek anyagtalan lévén, nem okoz ''tumultust'' :)

Van saját életem...

(#1205) Thyb válasza TéKrys (#1203) üzenetére


Thyb
senior tag

Nem hiába szokjuk már evilágon is a tömöritést. :) Tudod átkerülsz, aztán compress.

Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

(#1206) csemberlen válasza kymco (#1200) üzenetére


csemberlen
őstag

Azért mert ebben a világban a Biblia vers alapján meg kell hallni, nem azt jelenti, hogy a földön egyszer élhet az ember!
Sok prófécia szól arról, hogy milyen lessz az új Paradicsom.

Kérdés az, hogy a nagyegyházak állitása szerint ha meghal valaki akkor vagy a pokolba, vagy a mennybe, vagy egyköztes állapotba kerül.

És akkor mi lessz feltámadáskor, vagy mi az egyáltalán?


1202 ben nagyon jól látod, hogy óríási zürzavar van nagy egyházak elképzelésében, és tanításaikban.

Ezért kell több Bibliai fogalmat a helyére tenni, mint például a pokol.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#1207) WN31RD válasza aesir (#1204) üzenetére


WN31RD
addikt

Dehogynem. Kérdezd csak meg a szcientológusokat.... :D

''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#1208) aesir válasza WN31RD (#1207) üzenetére


aesir
veterán

:D

Azok bizniszmenek, persze hogy más a véleményük:)

Van saját életem...

(#1209) Perjel válasza kymco (#1200) üzenetére


Perjel
tag

Na ez az, amit nem hiszek el. Semmivel sem értelmesebb, mint a lélekvándorlás (sőt az igazságosabb :) hiszen elég durva lenne az ebben a szánalmas, rövid földi életben elkövetett dolgokért örökké tartó szenvedésre ítélni valakit - persze ezt az egyház is érezte, azért vezették be a ''tisztítótűz'' fogalmát - ahol pár millió év kínszenvedés után a rosszak is megtisztulhatnak és a mennyekbe jutnak - csak a ''legmegátalkodottabbak'' kerülnek a patás kezei közé:) )
Isten létezését is könnyebben el tudnám hinni, mint ezt a próbatétel-ítélet dolgot.
Sőt, azt minden további nélkül el tudom képzelni, hogy létezik valamiféle ''Isten'', vagy ''istenek'' (mert miért lenne biztos, hogy csak egy ilyen ''természetfeletti'' lény (vagy entitás, vagy minek nevezzem) létezik? Ami azt illeti, az ''egyistenhivő'' vallások is tele vannak egyéb ilyen lényekkel - ördög, angyalok, démonok, meg persze az elhunytak lelkei, akikhez esetenként még imádkozni is szokás közbenjárásért - szentek...). De hogy a földi élet a halhatatlan lélek lárvaállapota vagy valami köztes időszaka lenne, az sokkal meredekebb elképzelés szvsz.
De persze ha valaki úgy érzi, hogy ha nem hinne az ilyesmiben, akkor értelmetlen a élet, akkor jobb ha hisz. :) (mondjuk, ateistaként valóban nehéz az élet értelmét megragadni (ha van egyáltalán:) ) - sokkal kényelmesebb a mennyországról/pokolról szóló meséket elhinni, mint elfogadni, hogy halandó, intelligens (?) állatok vagyunk semmi több, és hogy a halál után nincs semmi.. ehhez némi szerénység is kell, mert nem beképzeltség azt gondolni, hogy mindenféle felsőbbrendű lények foglalkoznak az én sorsommal? :) próbatételek elé állítanak, jutalmaznak és büntetnek, meghallgatják imáinkat stb.
Szerintem aki ebben komolyan hisz, az valahol nem felnőtt ember még, hiszen szüksége van a ''mennyei atyára'', aki jóságos és majd megjutalmaz amiért jól viselkedtem, ha rosszalkodok, akkor pedig megbüntet. :)

(#1210) kymco válasza csemberlen (#1206) üzenetére


kymco
veterán

Amit te írsz, az nem azonos a lélekvándorlással, és amit én írtam, azonos azzal, amit te most értettél alatta. A Biblia cáfolja a lélekvándorlást.... Ha ezzel nem értesz egyet, akkor forgasd alaposabban az Örtornyot, azt hiszem nem fog megerősíteni elképzelésedben....

www.refujvaros.hu

(#1211) kymco válasza TéKrys (#1203) üzenetére


kymco
veterán

A jelenlegi világnak van kezdete, és van vége. Nem tart örökké ez a világ..... Tehát a lelkek száma nem lesz végtelen :)

www.refujvaros.hu

(#1212) kymco válasza Perjel (#1209) üzenetére


kymco
veterán

Szíved joga, mit hiszel, és mit tartasz igazságtalannak. Ha én azt hiszem magamról, hogy egy nagyon okos ember vagyok, attól az még nem lesz igaz... sajnos.
A tisztítótűz kapcsán kérdezd a katolikusokat, Isten ezt egyszerűbben oldotta meg. Minden bűnös embernek elérhető az ingyen való kegyelem.

www.refujvaros.hu

(#1213) Perjel válasza kymco (#1212) üzenetére


Perjel
tag

Én sem gondolom azt, hogy okos vagyok. :)
Persze kényelmes úgy hozzáállni, hogy ez meg van mondva a Bibliában stb. és kész, ember úgysem érheti fel ésszel, hát akkor higyjen ;)

(#1214) kymco válasza Perjel (#1213) üzenetére


kymco
veterán

Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a tőlünk független valóság nem fog a mi hitünk által mássá lenni. Ezért sem szerették Palesztínában a zsidókat. A többi népek nagyon jól elvoltak kompatibilis isteneikkel, a zsidók pedig hajthatatlanok voltak. Ábrahám Istene, olyannak jelentette ki magát, akkor az olyan, nem más.
Természetesen az egyszerű emberek hite az idegen hatásoknak nehezen tudott ellenállni, de a vallás (monoteizmusuk) nagyon szépen tisztán megmaradt.

www.refujvaros.hu

(#1215) Perjel válasza kymco (#1214) üzenetére


Perjel
tag

Szóval neked a Biblia valósága kézzelfogható, tőlünk független tény? :)
Mármint, független az emberiségtől, isteni kinyilatokoztatás. OK, ez a hited, de ezt mi teszi valósággá? Nem véletlen, hogy a papok szerint is csak a hiten keresztül lehet eljutni Istenhez. Kézzelfogható bizonyíték nincs a létezésére. :)
Szerintem meg az összes vallás az emberek műve, és nem Isten sugalmazta a Bibliát. A zsidó vallás sem más eredetileg, mint egy törzsi vallás (minden törzsi vallás jellemzője, hogy az adott törzs tagjai kiválasztottak, felsőbbrendűek stb., míg más törzsek alsóbbrendűek, esetleg annyira hogy nem is tekintendők ''embernek''). Kétségtelenül feltaláltak egy újdonságot, a monoteizmust. Az egyik zsidő szekta pedig igencsak kinőtte magát, egy analfabéta arab kereskedő pedig lekoppintotta mindkettőt, és kutyult egy saját világvallást (egy-két lokális hiedelemmel összekeverve). Jézus meg lehet hogy jó fej volt, végül is a tanítása lényege, hogy ha az emberek szeretnék egymást, akkor jobb lenne a világ, ami igaz is, csak utópiának tűnik. :)
Valószínű, hogy a vallásosság igénye bele van kódolva az emberiségbe, talán az agyunk is olyan, hogy igényli az ilyesmit. Voltak érdekes kutatási eredmények az elmélyülten imádkozó vagy meditáló emberekkel, ki lehet mutatni a megváltozott agyműködést, legalábbis olvastam ilyesmiről. Persze tekintheti ezt valaki Isten bizonyítékának is. de azért ez gyenge bizonyíték. :) Ahogy az sem bizonyít semmit, ha valaki valami pszichoaktív drog hatása alatt ''látomásokat'' él át...
Valaki azt mondta egyszer, hogy a vallás az emberiség próbálkozása, hogy kommunikáljon az időjárással. Szerintem igaza volt, persze ''időjárás'' alatt itt általában a világot, a természetet, az ismeretlent, bizonytalant kellene érteni.

(#1216) kymco válasza Perjel (#1215) üzenetére


kymco
veterán

Pontosítok: A Biblia kijelentése független a fantáziámtól. és a kivánságaimtól, még szerencsére. Nagyon sok dolog van az életünkben, amihez nincs kézzelfogható bizonyítékod, mégis elhisszük hogy létezik, vagy hogy jépesek vagyunk megcsinálni.... Ha csak a kézzelfogható dolgokat fogadnánák el, nem lennénk képesek megismerni a világot. Ma a megismerhető világ.... szerintm még 1%-át sem ismerjük, száz éve még annyit sem.... tehát Istennek elég nagy tetre van a mi tapasztalási területünkön kívül.
A kereszténység hite nemillik bele az istenekről alkotott képbe. Egyrészt a kereszténység szerint Isten ember számára megközlíthetetlen. A vallások lényege, az istenek megkörnyékezésének módjainak gyakorlása.
A Biblia szerint ha Isten nem jön az emberhez, az embernek esélye sincs. A többi vallás (tisztelet a kivételnek) módszereket dolgozott ki az Isten akaratának befolyásolására. Ezek az áldozatok... A kereszténység szerint Isten annyira szuverén, hogy nincs mivel az karatát az iránításunk alá venni. Ajándékok, áldozatok... minden az Ővé, akkor meg mi az, amivel a kedvünk szerint tudjuk alakítani az akaratát? Semmi.... A Biblia tanítása szerint nem az ember áldoz az értékeiből Istennek, hanem az Istentől jön az áldozatvállalás..... ez azért nem logikus dolog.....
A Biblia kiválasztott népe minden, csak nem felsőbbrendű. Ábrahámnak nem igen olvasunk pozitív értékeiről, csak arról, hogy engedelmeskedett Istennek (de ez is csak az elhívás után derült ki). De utána sem lett tökéletese, sőt......
Mózes annyira kiakadt a zsidó nép viselkedésén, hogy közvetlenül a szövetségkötés után összetörte a kőtáblákat, mert egy hét elég volt nekik a szövetség megszegéséhez..... Annyira hitetlenek voltak, hogy egy generációnyit kellett a pusztában vándorolniuk, nem mehettek be az ígéret földjére azonnal.
De Isten népe masem mondhatja magáról, hogy felsőbbrendű, nincs mire. A kegyelem ajándék, nem tett és nem tehetett érte semmit. Nem jobb, de nem is rosszabb a nem hívő embereknél, nem a ''jósága'' miatt keresztény.

www.refujvaros.hu

(#1217) csemberlen válasza Perjel (#1215) üzenetére


csemberlen
őstag

Fantasztikus jó gondolataid vannak, szinte ráismerek saját 15 év ezelőtti énemre.
Azt írod, hogy az emberi agyba bele van kódolva a vallásosság, ez így van, de ez feltételez egy Kódolót aki ezt megtette.
Kézzelfogható bizonyíték nincs írod: számtalan más dolgot se tudunk kézzel megfogni pl. gravítáció mégse vonjuk kétségbe, mert hatásai érezhetők.
Én azt gondolom, hogy Te eddig csak a Biblia tagadó gondolatokat, elméleteket figyelted, és ez olyan mélyen beléd gyökeredzett, hogy nem engedi a másik oldal érvein, tényein elgondolkozzál.
Ha Jézus csak egy nagy ember volt akkor mért van még most is hatással emberek milliárdjára?
Mondj még egy embert akiről közel 2000 évvel halála után ennyit beszélnek, és életüket úgy írányítják ahogy Jézus tanácsolta.
Biblia: olyan tényeket tartalmaz amely messze meghaladta korát tudományosan, pl:( Biztos tudod hogy a Guiness alapján ez a Szent könyv a legelterjedtebb, az egész világon)
XIX. században az orvosi gyakorlat miatt sok szülő nő halt meg, mert halottakkal való érintkezés után nem mostak kezet az orvosok.
Mózes könyvében le van irva, hogy ha valaki halotthoz ér mosakodjon meg, és különüljön el több napra.
Előre leírt próféciák amelyek később pontról pontra részletesen úgy teljesültek be ahogy leírták.
Életmódbeli tanácsok amelyek messze meghaladták a kor gondolkozásmódját.

Úgy hirtelen csak ennyi, és szeretném megköszönni, hogy bár Te nem hiszel Istenben mégis úgy fogalmazol, hogy szándékosan ne bántsd meg a másik oldalt.


Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#1218) Perjel válasza csemberlen (#1217) üzenetére


Perjel
tag

Én sem vagyok már olyan fiatal, és vallásos családban nőttem fel, szóval valami keveset azért tudok a témáról. :)
Azt hiszem az általad felsoroltak még nem bizonyító erejűek. Buddha is elég nagy hatással volt, akkor ő is isten, vagy isten közvetítője volt?:)
A mózesi szabályok sem feltétlenül próféciák, meg lehet magyarázni azzal, hogy gyakorlati tapasztalatokon alapuló vallási köntösbe öltöztetett parancsok.

(#1219) csemberlen válasza Perjel (#1218) üzenetére


csemberlen
őstag

A Mózes által leírt szabályok-törvények az egy dolog. A próféciák külön gondolat volt. Hisz azok olyan előre leírt dolgok amelyek később történtek-történnek meg.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#1220) Foobar válasza snt (#152) üzenetére


Foobar
tag

Bocs de ez így szerintem semmiképp sem igaz, mert némelyik vallásban nem is szerepel isten (pl buddhizmus), és ha egy ilyen vallású (maradjunk pl buddhistánál) emberrel valami nagy baj történik, attól még nem hiszem, hogy onnantól istenben fog hinni...marad a buddhizmusnál valszeg (azért nem 100% persze, de valószínűleg.). Ez logikus, nem? Aki nem keresztény, az teljesen más szemszögből nézi a világot, ezt kéne megérteni. Tudom, nehéz más fejével gondolkodni (vagy akár lehetetlen), nekem is soxor nehezen megy.

(#1221) Perjel válasza csemberlen (#1219) üzenetére


Perjel
tag

És melyek lettek voltna ezek a próféciák, amik szórólszóra teljesültek?

(#1222) RedAnt válasza Perjel (#1215) üzenetére


RedAnt
aktív tag

Kézzelfogható bizonyíték nincs a létezésére.

Ahogy nincs kezenfoghato bizonyitek a nem-letezesere sem.

Szvsz konnyebb abban hinni hogy valami ''felsobb ero'' formalta a vilagot olyanna amilyen, minthogy minden tok veletlenul alakult igy.

╚╦╦╦

(#1223) Perjel válasza RedAnt (#1222) üzenetére


Perjel
tag

Lehet, hogy könnyebb hinni ebben, de ez még nem jelenti azt, hogy így volt :)

(#1224) Perjel válasza RedAnt (#1222) üzenetére


Perjel
tag

Amúgy meg Isten nemlétezése tipikusan olyan dolog, amit nem lehet bebizonyítani. A létezését kellene bizonyítani, de ez még senkinek sem sikerült. Ami érveket régen felhoztak, azokat megcáfolta a tudomány.

(#1225) kymco válasza Perjel (#1224) üzenetére


kymco
veterán

Ez azért nem igaz..... Egyrészt miért kellene Isten létét bizonyítani? Majd Ő megteszi.....
Másrészt nem igazán látok tudományos cáfolatokat......De ez attól is függ, hogy te milyen érvekre gondolsz....

www.refujvaros.hu

(#1226) luciferc válasza RedAnt (#1222) üzenetére


luciferc
őstag

Szvsz konnyebb abban hinni hogy valami ''felsobb ero'' formalta a vilagot olyanna amilyen, minthogy minden tok veletlenul alakult igy.

És ha úgy szól a mondat, hogy ''könnyebb abban hinni, hogy egy véletlenül kialakult felsőbb erő formálta a világot olyanná amilyen, minthogy minden tök véletlenül alakult ki''? Akkor is igaznak gondolod? Ugyanis érdekes módon a felsőbb erőtől ''elvetted'' a véletlen kialaukást. Így már tényleg lehet hogy hihetőbb. Na de ha azt vesszük, hogy a felsőbb erő is véletlenül alakult ki? Akkor is? Ha pedig a felsőbb erő nem véletlenül alakult ki, akkor a másik nézethez (nem szükséges semmilyen felsőbb erő a világhoz) miért csapod hozzá? Szóval ez valamiféle kettős mérce jellegű dolog. Ami persze a hitedből fakad, de akkor sem feltétlenül jó. szvsz

tehát tényleg könnyebb abban hinni, hogy egy véletlenül kialakult felsőbb erő formálta a világot olyanná amilyen, minthogy minden tök véletlenül alakult ki?

vagy elhagyhatjuk a véletlent mind a két helyről és akkor így fog szólni. miben könnyebb hinni, hogy egy örökké létező felsőbb erő formálta a világot olyanná amilyen, vagy az örökké létező világnak sajátja hogy ilyen (is) legyen?

(#1227) csemberlen


csemberlen
őstag

Egy történet jutott eszembe ami ha nem is betű szerint így történt, de a lényege a fontos.
Newton a nagy fizikus ( köztudottan hivő személy) elkészítette a Naprendszer kicsinyitett mását ami valamilyen szinten még müködött is.
Egy kollégája arra járt ( köztudottan nem vallásos), és rácsodálkozott a szerkezetre, és megkérdezte ki csinálta, Newton azt válaszolta: senki.
Az nem lehet hitetlenkedett, még egyszer kérdezett, (viccre vette ), hogy ki készítette?
Másodszor is azt mondta Newton, hogy senki.
Az lehetettlen mondta a másik:
Az akkor, hogyan lehetséges, kérdezett vissza, hogy ennek az eredetijét senki sem készítette, csak úgy lett??!!

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#1228) luciferc válasza csemberlen (#1227) üzenetére


luciferc
őstag

Az akkor, hogyan lehetséges, kérdezett vissza, hogy ennek az eredetijét senki sem készítette, csak úgy lett??!!

Hm. itt a csúsztatás. ugyanis az eredeti nem feltétlenül csak úgy lett, hanem mondjuk csak úgy van. Nagy különbség! Ahogy a hívők szerint a felsőbb lény csak úgy van, úgy nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ is csak úgy van (felsőbb lény nélkül). Ha a világra azt mondod, hogy lett (vagyis egyszer kialakult), akkor a felsőbb lényre is azt kell mondani, hogy lett (vagyis egyszer kialakult). nincs kettős mérce.

(#1229) csemberlen válasza luciferc (#1228) üzenetére


csemberlen
őstag

A világ nem csak kialakult ( valamit félreértettél), hanem egy Értelmes Alkotó hozta létre, aki a kezdetektől fogva létezik és ezt megmagyarázni nem lehet.
Főképp nem annak aki nem akarja elfogadni, ehhez szükséges a Hit.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#1230) tildy válasza csemberlen (#1227) üzenetére


tildy
nagyúr

Úgy hogy önmaga hozta létre önmagát.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1231) luciferc válasza csemberlen (#1229) üzenetére


luciferc
őstag

ha az értelmes alkotó a kezdetektől fogva létezik, akkor egyrészt honnan lett (hiszen azt írtad, hogy a kezdetektől fogva), másrészt miért nem létezhet maga a világ a kezdetektől fogva értelmes alkotó nélkül? mi szól az alkotós verzió mellett?

(#1232) csemberlen válasza luciferc (#1231) üzenetére


csemberlen
őstag

Mikor Jézus a földön volt akkor sem tudott mindenkit meggyőzni igazáról, nekem se fog sikerülni itt a fórumon. De azért leírom, hogy miért nem akarják sokan elfogadni egy Alkotó Isten létét.
Ha elfogadja valaki, hogy van Isten akinek köszönheti létét, akkor azt is el kell fogadnia, hogy számadással tartozik neki.
Ez meg nem tetszik a mai kor emberének, hisz hangzatos gondolatok arra buzdítanak, hogy valósitsd meg önmagad, élj a mának, ne törödj mással.
Csakhogy az a nagy tudomány, meg sok okos ember sem tudta előrébb vinni az emberiséget. Hiába szálltak a holdra, a pici virusokkal nem tudnak mit kezdeni. Tartós boldogságot nem tudnak-akarnak adni az embereknek.
Csak a rövidtávú érdekeiket nézik a gazdag kormányzatok is, lásd környezetszennyezés, éhezés. Az emberek figyelmét lekötik hangzatos filozófiákkal, belekényszeritik a mókuskerékbe, hogy se idejük, se energiájuk ne legyen az Istennel foglalkozni



[Szerkesztve]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#1233) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Magyarországon szerintetek meddig élne a katólikus egyház, ha nem élősködhetne az államon?

I am having fun staying poor.

(#1234) Perjel válasza kymco (#1225) üzenetére


Perjel
tag

Nem kell bizonyítani, de akkor be is kell ismerni, hogy nincsenek olyan ''Istenérvek'', amivel be lehet bizonyítani, tudományos hitelességgel. Azaz Istenhez csak a hiten keresztül vezethet az út. Majd Ő megteszi? Mikor tette meg, Jézus óta? Vagy arra gondolsz, hogy majd halálunk után?:)
A régebbi istenérvekre gondolok, a középkorban és később is próbálkoztak ''tudományos'' érveket felhozni amik Isten létét bizonyították volna.

(#1235) Perjel válasza Drizzt (#1233) üzenetére


Perjel
tag

Élne, csak legfeljebb össze kellene húznia a nadrágszíjat. :)
Az ''élősködik'' az erős kifejezés azért, de az egyházfinanszírozás szerintem nem ide való téma.

(#1236) tildy válasza csemberlen (#1232) üzenetére


tildy
nagyúr

''Hiába szálltak a holdra, a pici virusokkal nem tudnak mit kezdeni.''

Hát mit ne mondjak ennek semmi köze az istenhez.
ÍGy van egyensúlyban a világ.
Megoldanak eg yproblémát lesz helyette másik.

''Ha elfogadja valaki, hogy van Isten akinek köszönheti létét, akkor azt is el kell fogadnia, hogy számadással tartozik neki''
Ha nem fogadja el, hogy van Isten, attól függetlenül még mást elfogadhat, másban hihet, és nem hinném hogy az ő hite egy fokkal is jobb vagy rosszabb mint azé aki hisz istenben...

'' Az emberek figyelmét lekötik hangzatos filozófiákkal, belekényszeritik a mókuskerékbe, hogy se idejük, se energiájuk ne legyen az Istennel foglalkozni''
Aki akarja meg tudja találni a maga istenét:U

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1237) tildy


tildy
nagyúr

Bár szerintem a keresztényeknek bármi más vallás dolgát mondani kb olyan, mitn a vaknak azt mondani , hogy nézzd meg miylen szép kék virág:U
Magyarul:felesleges, emrt úgyis csak a saját berögzött ''dogmáit'' (direkt az idézőjel) fogja hajtogatni, és abszolút elutasítja azt, hoyg másnak is lehet igaza:U

Mondjuk hirtelen max csak egy vallást tudnék mondani, amely iylen szempontból nem védi a saját igazát:U

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#1238) kymco válasza Perjel (#1234) üzenetére


kymco
veterán

Egyetlen hívő ember sem akarja Isten létét tudományosan bebizonyítani, mert számára egyértelmű. Általában az történik, hogy nem hívő emberek próbálkoznak az ellenkezőjével..... nem sok sikerrel, épp a korábban elhangzott érveim miatt (mert ha megduplázódik az ismeretanyag, akkor sem éri el az egy százalékot sem a megismerhető világ).
Jézus óta minden hívő ember életében Jézus megjelent, no nem fizikai és látható módon, de eléggé egyértelműen. Az én életemben is. Erre a legnagyobb ''bizonyíték'', hogy megvátozik, és folyamatosan változik az életünk (értékrend, életmód, gondolkozásmód, látásmód....).....
A halálunk után biztos, hogy találkozunk vele, de okkor már késő.....

www.refujvaros.hu

(#1239) kymco válasza Drizzt (#1233) üzenetére


kymco
veterán

Nem vagyok a katolikus egyház feltélen híve, de az túlzás, hogy élősködik.... Ha ez lenne, akkor már rég tett volna ellene a szoci kormányzat, hiszen mindenütt pénzt keres.....
Élősködőknek inkábbb a pártjainkat tekintem, és számos politikust, akik azt gondolják, hogy mi vagyunk az ő boldogulásukért......

www.refujvaros.hu

(#1240) ollie válasza Drizzt (#1233) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Bármeddig amíg a Vatikánnak megszámlálhatatlan mennyiségű pénze van.

***

(#1241) ollie válasza kymco (#1238) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Erről jut eszembe, ha valakit érdekel most pénteken lesz egy tudományos előadás a Bibliáról, természetesen a Biblia isteni eredetét próbálja bizonyítani. Ha valakit érdekel, nyomjon egy emailt nekem.

***

(#1242) kymco válasza ollie (#1240) üzenetére


kymco
veterán

Az amerikai papokkal kapcsolatos botrányok anyagilag hazavágták a kat. egyházat.....
Nem olyan rózsás a helyzet...

www.refujvaros.hu

(#1243) luciferc válasza kymco (#1242) üzenetére


luciferc
őstag

azért nehogy már sajnáljam őket...

mellesleg ha csak a tizede igaz amit Ratzingerről írnak, akkor én neki szurkolok a pápaválasztáson. vagy valami hasonlóan kőkonzervatív ipsének. :)

(#1244) kymco válasza luciferc (#1243) üzenetére


kymco
veterán

A sajtó egy része csúsztat, mert a hitlerjugendséget nem lehetett kikerülni, kötelezően be kellett vonulni. Egyébként én sem sajnálom őket, de nem igaz, hogy mesésen gazdagok.....

www.refujvaros.hu

(#1245) RedAnt válasza tildy (#1237) üzenetére


RedAnt
aktív tag

Nyiss ki egy KATOLIKUS hittankonyvet.
kicsit meglepodnel amikor ilyeneket latsz benne:

''sok ut vezet Istenhez'' es bemutatja a tobbi vilagvallast.

Szoval nemtom mibol gondolod ezeket.

╚╦╦╦

(#1246) luciferc válasza kymco (#1244) üzenetére


luciferc
őstag

nem a hitlerjugendségre gondoltam, hanem a kőkonzervatívságra. szvsz a legkőkonzervatívabb bíboros lenne a legjobb választás. és ez talán éppen Ratzinger.

(#1247) kymco válasza luciferc (#1246) üzenetére


kymco
veterán

Ezt már értem, de azt nem , hogy kinek és miért jó a kőkonzervatív pápa...

www.refujvaros.hu

(#1248) luciferc válasza kymco (#1247) üzenetére


luciferc
őstag

hát a katolikus egyház tekintélyénének, befolyásának, az aktív hívek számának csökkentésére mindenképp jó. és szvsz ez jó a társadalomnak is.

(#1249) kymco válasza luciferc (#1248) üzenetére


kymco
veterán

Szerintem az lenne a jó a társadalomnak, ha a katolikus egyház is betöltené a feladatát, nem pedig, ha nem lenne....

www.refujvaros.hu

(#1250) luciferc válasza kymco (#1249) üzenetére


luciferc
őstag

szerintem ha megroppan, utána talán be tudná tölteni a feladatát. de ahhoz meg kell roppannia...

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Vallás - Archívum 01 (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.