Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Vallás - Archívum 01 (téma lezárva)

Hozzászólások

(#2851) guga válasza Viszlát (#2849) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ha elolvasod a jelenések könyvét, akkor láthatod, hogy mennyi borzalom és csapás jön az emberekre s csak a végén fog megjelenni Jézus és akkor fog megtörténni az elragadtatás, de előtte az Angyalok kiöntik a 7 poharat, mindeza kegyelmi időszak alatt fog történni.

De Isten a kiválasztottakért megrövidíti azokat a napokat.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2852) Viszlát válasza guga (#2851) üzenetére


Viszlát
addikt

És?

Megrövidíti igen, vagyis kevesebbet vár az elragadtatás idejével. Ettől függetlenül én nem vagyok elég bátor avagy ostoba, hogy eldöntsem melyik eseményt hozta a saját fejére az ember, s melyiket tette Isten. De, ha Te kellően bennfentesnek érzed magad, ám legyen, nem az én felelősségem, szerencsére:)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2853) kymco válasza Viszlát (#2849) üzenetére


kymco
veterán

Hol olvasod, hogy bárki is a törvény betartása miatt üdvözült az ószövetségben?
Noé igaz volta is csak Jézusban érvényes.
A közbenső időszakban is Jézusról szólt minden. Mert ki gondolja komolyan, hogy egy állat véres legyilkolása bárkinek is eltörli a bűnét. Az egész csak egy jelkép. Istennek nincs szüksége az áldoztokra, mert az állat élve és halva az Ő teremése, az Ő tulajdona. Mit adhat Istennek az ember, ami nem Istené?
Így a rézkígyó is, Noé megmentése is csak Jézus áldozata miatt volt lehetséges....

www.refujvaros.hu

(#2854) Viszlát válasza kymco (#2853) üzenetére


Viszlát
addikt

Értem.

Én másképp hiszem és gondolom.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2855) Viszlát válasza guga (#2848) üzenetére


Viszlát
addikt

Egy tévedés kiigazítása:

''De Kain helytelenül vitt áldozatot Istennek, mert földműves volt és a legszebb krumplikat, káposztákat, uborkát és mindent, amit megtermelt, azt vitte sten elé, de Isten a földet már megátkozta és minden, ami abból származik az átkozott.''

Zsidókhoz írt levél 11:4

4. Hit által vitt Ábel becsesebb áldozatot Istennek, mint Kain, a mi által bizonyságot nyert a felől, hogy igaz, bizonyságot tevén az ő ajándékairól Isten, és az által még holta után is beszél.

Nem az volt a baj Kain áldozatával, hogy a föld terméseit vitte, hanem az, hogy nem hittel tette, ezért nem volt kellemes illat Istennek az Ő áldozata.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2856) guga válasza Viszlát (#2855) üzenetére


guga
Közösségépítő


3. Lőn pedig idő multával, hogy Kain ajándékot vive az Úrnak a föld gyümölcséből.
4. És Ábel is vive az ő juhainak első fajzásából és azoknak kövérségéből. És tekinte az Úr Ábelre és az ő ajándékára.
5. Kainra pedig és az ő ajándékára nem tekinte, miért is Kain haragra gerjede és fejét lecsüggeszté.
6. És monda az Úr Kainnak: Miért gerjedtél haragra? és miért csüggesztéd le fejedet?
7.Hiszen, ha jól cselekszel, emelt fővel járhatsz; ha pedig nem jól cselekszel, a bűn az ajtó előtt leselkedik, és reád van vágyódása; de te uralkodjál rajta.

Isten nyilván elmondta Ádámnak, hogy van bűnért való áldozat, de nem az ember vérére volt Istennek szüksége, hanem egy tiszta áldozatra. Ez a bárány volt, ami Jézus előképe, sok helyen olvashatod, hogy Jézust Isten bárányának nevezik a Bibliában. Minden Ó szövetségi áldozat és kegyelem Jézus előképe.

Minden esetben a juhok első fajzásából kellett áldozniuk és kifogástalan állapotút, tökéletest, mert maga Jézus is Isten elsőszülöttje s tökéletes , mindenki általa születik újjá lélekben. Ádám nyilván elmondta Kainnak is és Ábelnek is az áldozat módját. Ábel odafigyelt az Apjára, de Kain olyan ember volt, aki a saját maga gondolataiban bízott inkább. Amit Isten mondott az Isten igazsága volt és ha azt valaki befogadta az volt a helyes hit és ha annak megfelelően áldozott, akkor Isten elfogadta azt az áldozatot. Kain mint írtam a földnek gyümölcseiből áldozott. Egyrészt Isten már megátkozta a földet, ha abból viszel neki valamit az is átkozott. Ábel magában hordozta Isten igazságát és Isten beszéde alapján áldozott, ezért írja a Biblia, hogy: És tekinte az Úr Ábelre és az ő ajándékára. Isten minden esetben csak arra tekint, ami tőle származik.
Kainnak meglett volna a lehetősége, hogy Isten előtt alázatos szíve legyen, de inkább hallgatott a saját büszkeségére. Megkérdezhette volna Ábelt, hogy testvérem mi az oka, hogy Isten nem fogadta el az én ajándékomat? Akkor Ábel elmondta volna neki, hogy mi Isten akarata.
Kain megölte Ábelt és ezért Isten megátkozta Őt.

13.
Akkor monda Kain az Úrnak: Nagyobb az én büntetésem, hogysem elhordozhatnám.
14. Ímé elűzöl engem ma e földnek színéről, és a te színed elől el kell rejtőznöm; bujdosó és vándorló leszek a földön, és akkor akárki talál reám, megöl engemet.
15. És monda néki az Úr: Sőt inkább, aki megöléndi Kaint, hétszerte megbüntettetik. És megbélyegzé az Úr Kaint, hogy senki meg ne ölje, a ki rátalál.

Ha megfigyeled Isten annak ellenére, hogy megátkozta nem hagyta el, még mindig megadta neki a kegyelem lehetőségét. Kainnak nem kellett volna elmennie az Úr színe elől, maradhatott volna ott csak elkellett volna viselnie az emberek megvetését, akik tudták, hogy mit tett és látták rajta Isten bélyegét. Isten bélyege őrízte volna Kaint, de Kain ennek ellenére sem bízott az Úrban, továbbra is saját magában bízott. Ezért a saját maga védelmére elment keletre és épített egy várost s abban rejtőzött el az emberek elől. Sokkal fontosabb volt számára a saját büszkesége.

16. És elméne Kain az Úr színe elől, és letelepedék Nód földén, Édentől keletre.
17. És ismeré Kain az ő feleségét, az pedig fogada méhében, és szűlé Hánókhot. És építe várost, és nevezé azt az ő fiának nevéről Hánókhnak.

Van ennek a történetnek még egy másik szépsége is.

23. Akkor monda Lámekh az ő feleségeinek: Oh Háda és Czilla, hallgassatok szómra, Lámekh feleségei, halljátok beszédem: embert öltem, mert megsebzett; ifjat öltem, mert megütött.
24. Ha hétszeres a bosszú Kainért, hetvenhétszeres az Lámekhért.

Kainnak volt egy leszármazottja Lamekh és Lamekh embert ölt, tudta, hogy milyen súlyos vétek az emberölés és azzal is tisztában volt, hogy Kain magán hordozta Isten bélyegét az emberölésért, hogy senki ne támadhasson rá. Ezért ennek az értékét kihasználva azt mondta: 24. Ha hétszeres a bosszú Kainért, hetvenhétszeres az Lámekhért.

De sem Isten bélyegét nem hordozta magán, se Isten nem tett ilyen kijelentést a Bibliában senkinek, hogy 77X-es a bosszú Lamekh-ért. Tehát ha valaki rátámadt volna Lamekhre azért, mert megölte a rokonát, akkor nem lett volna semmi következménye, mert még nem volt rá törvény.

Tehát a Biblia nem azt mondja, hogy Kain nem hitből áldozott. Dehogynem hitből, sőt teljes szívből és teljes odaadással vitte az áldozatát Istennek, csak helytelen hit alapján, mert a helyes hit Istentől származik.

Rm 4,3
Mert mit mond az írás: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttaték az ő néki igazságul.

Az Ábrahám neve helyére bármelyik Bibliai szereplő nevét odaírhatnád, a magadét is és az enyémet is. Bármi, ami Istentől származik és te abban bízol, azaz Isten igéjében az tulajdoníttatik neked igazságul, erre mondja Isten, hogy igazad van.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2857) Viszlát válasza guga (#2856) üzenetére


Viszlát
addikt

Nagyon durván feltételezel. Nyilván elmondta Ádám? És ha nem? A törvény jóval utánuk jött, amikor meg lett határozva, hogy mely állatok felelnek meg. Keményen el vagy tévedve időszakilag, rendre ezt tapasztalom.

Hit által vitt Ábel becsesebb áldozatot, vagyis nem az áldozat tárgya volt becsesebb, hanem Ábel hite tette azzá. Ez benne van a Bibliában, a te feltételezéseid nincsenek, ezért remélem nem haragszol meg, ha én inkább a Bibliának hiszek :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2858) guga válasza Viszlát (#2857) üzenetére


guga
Közösségépítő

''Hit által vitt Ábel becsesebb áldozatot, vagyis nem az áldozat tárgya volt becsesebb, hanem Ábel hite tette azzá.''

Honnan származik a hit?

Rm 10,17
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten ígéje által.

Ha Ábel hite becsesebb volt, akkor az azt jelenti, hogy hallotta. Mivel Isten nem beszélt közvetlenül Ábellal, így mástól kellett hallania. Adjuk meg az esélyt annak, hogy az apjával tárgyalta ezt ki. Ha Isten beszélt valakivel, az mind felvan sorolva a Bibliában, mert az nagyon nagy jelentőséggel bír. Ábel nincs megnevezve, hogy beszélt volna Istennel, tehát ha Isten elfogadta Ábel hitét, az azt jelenti, hogy Istentől származott, tehát valakitől hallotta.
Más: A Bibliában soha sehol senki nem áldozott többet a föld gyümölcseiből, sem semmi mást, csak is juhot vagy más Isten által megnevezett s számára tiszta állatot. Ez egyszerű, mert Isten azt mondja vérontás nélkül nincs bűnbocsánat, tehát ha állításod szerint mindegy mi az, amit áldozni viszünk Istennek csak hittel tegyük, akkor ha nincs vére Isten elutasít. Krumplinak, répának nem lehet kiontani a vérét, tehát Kain totálisan eltévelyedve vitte az áldozatát Istennek, mert nem Isten akaratára volt kíváncsi, hanem a saját gondolataiban bízott.

megint más:

Gondolom tudod mennyi ideig írták a próféták és az Evangélisták a Bibliát. A Biblia Isten lelkétől ihletett és végig mindenki ugyanarról tesz bizonyságot, többszáz évre előre prófétálnak s végig egységes, nincs benne nézet eltérés. Ez azért van, mert mindenki ugyanattól a Szent Lélektől lett megtanítva, Istennek ugyanaz a Lelke prófétált belőlük.
Egy kicsit továbbfűzve a gondolatot, ez a Lélek munkálkodik most is és akiben benne van, azt most is ugyanarra tanítja nem másra, mert ha valakiben Isten lelke van, akkor tudni, hogy Istennél nincs változás.

Ismered Jákób és Ézsau történetét a Bibliában? A leglényegesebb rész, amikor Jákób csellel elveszi a bátyjától az apja áldását. Légyszíves írd le, hogy az a történet mit jelent a te olvasatodban s utána mesélek valamit.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2859) Viszlát válasza guga (#2858) üzenetére


Viszlát
addikt

És hol írja a Biblia azt, hogy engesztelő áldozatként vitték Isten elé amit? Tájékozódj kicsit az áldozatok fajtájáról.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2860) guga válasza Viszlát (#2859) üzenetére


guga
Közösségépítő

Erre válaszolj, utána majd én is gondolkodom az áldozatok fajtájáról :D

''Gondolom tudod mennyi ideig írták a próféták és az Evangélisták a Bibliát. A Biblia Isten lelkétől ihletett és végig mindenki ugyanarról tesz bizonyságot, többszáz évre előre prófétálnak s végig egységes, nincs benne nézet eltérés. Ez azért van, mert mindenki ugyanattól a Szent Lélektől lett megtanítva, Istennek ugyanaz a Lelke prófétált belőlük.
Egy kicsit továbbfűzve a gondolatot, ez a Lélek munkálkodik most is és akiben benne van, azt most is ugyanarra tanítja nem másra, mert ha valakiben Isten lelke van, akkor tudni, hogy Istennél nincs változás.

Ismered Jákób és Ézsau történetét a Bibliában? A leglényegesebb rész, amikor Jákób csellel elveszi a bátyjától az apja áldását. Légyszíves írd le, hogy az a történet mit jelent a te olvasatodban s utána mesélek valamit.''

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2861) Viszlát válasza guga (#2860) üzenetére


Viszlát
addikt

Jákób történetét rengeteg megközelítésből lehet tanulmányozni, írd le pontosan mit is akarsz.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2862) guga válasza Viszlát (#2861) üzenetére


guga
Közösségépítő

Nem lehet csak egyféleképpen értelmezni, mégpedig Isten akarata szerint, Istentől ihletett írás és azok az emberek, akiknek Isten lelkét hordozzák magukban, azok csak Isten igéje alapján és Isten szívével értelmezik s mindenki más pedig úgy értelmezi, ahogy Ő akarja, nem Isten akarata szerint.

Olvasd el és írd le szerinted miért került ez a történet a Bibliába és mi a jelentése? Nem csupán a történet miatt került a Bibliába, mert a Biblia nem történelemkönyv. A Bibliában Isten gondolatai vannak, Isten szíve és akarata. Jézus mindig azt mondta, akinek van füle a hallásra az hallja. S a halló fül kitől származik, mármint hogy megértsd az Isten igéjét? Az is Istentől, tehát csak egyféleképpen lehet értelmezni, mert Isten is csak egy van.

1.

És lőn, a mikor megvénhedett vala Izsák, és szemei annyira meghomályosodtak vala, hogy nem látott, szólítá a nagyobbik fiát Ézsaút, és monda néki: Fiam; és ez monda néki: Imhol vagyok.
2.

És monda: Ímé megvénhedtem; nem tudom halálom napját.
3.

Most tehát vedd fel kérlek a te fegyvereidet, tegzedet és kézívedet, és menj ki a mezőre, és vadászsz énnékem vadat.
4.

És csinálj nékem kedvem szerint való ételt, és hozd el nékem, hogy egyem: hogy megáldjon téged az én lelkem minekelőtte meghalok.
5.

Rebeka pedig meghallá, a mit Izsák az ő fiának Ézsaúnak monda; s a mint elméne Ézsaú a mezőre, hogy vadat vadászszon és hozzon:
6.

Szóla Rebeka Jákóbnak az ő fiának mondván: Ímé hallám, hogy atyád szóla bátyádnak Ézsaúnak mondván:
7.

Hozz nékem vadat, és csinálj nékem kedvem szerint való ételt, hogy egyem; és megáldjalak téged az Úr előtt, minekelőtte meghalok.
8.

Most azért fiam, hallgass az én szavamra, a mit én parancsolok néked.
9.

Menj el, kérlek, a nyájhoz, és hozz nékem onnan két kecskegödölyét a javából, hogy csináljak azokból a te atyádnak kedve szerint való ételt, a mint ő szereti.
10.

Te pedig beviszed atyádnak, hogy egyék, azért, hogy téged áldjon meg, minekelőtte meghal.
11.

Jákób pedig monda Rebekának az ő anyjának: Ímé az én bátyám Ézsaú szőrös ember, én pedig sima vagyok.
12.

Netalán megtapogat engem az én atyám s olyan leszek előtte, mint valami csaló, és akkor átkot és nem áldást hozok magamra.
13.

És monda néki az ő anyja: Reám szálljon a te átkod fiam, csak hallgass az én szavamra, és menj és hozd el nékem.
14.

Elméne azért, és elhozá, és vivé az ő anyjának; és az ő anyja ételt készíte, a mint szereti vala az ő atyja.
15.

És vevé Rebeka az ő nagyobbik fiának Ézsaúnak drága ruháit, melyek ő nála otthon valának, és felöltözteté Jákóbot az ő kisebbik fiát.
16.

A kecskegödölyék bőrével pedig beborítá az ő kezeit, és nyakának simaságát.
17.

És az ételt a melyet készített vala, kenyérrel együtt adá Jákóbnak az ő fiának kezébe.
18.

És beméne az ő atyjához és monda: Atyám! és az monda: Ímhol vagyok. Ki vagy te fiam?
19.

Monda Jákób az ő atyjának: Én vagyok Ézsaú a te elsőszülötted, aképen cselekedtem a mint parancsolád, kelj fel, kérlek, űlj le és egyél vadászatomból, hogy megáldjon engem a te lelked.
20.

És monda Izsák az ő fiának: Hogy van az, hogy ily hamar találtál, fiam? És felele: Mert az Úr, a te Istened hozta előmbe.
21.

És monda Izsák Jákóbnak: Jer közelebb, kérlek, hadd tapogassalak meg fiam: hogy vajjon te vagy-é az én fiam Ézsaú vagy nem?
22.

Oda méne tehát Jákób Izsákhoz az ő atyjához, a ki megtapogatván őt, monda: A szó Jákób szava, de a kezek Ézsaú kezei.
23.

És nem ismeré meg őt, mivelhogy kezei szőrösek valának mint Ézsaúnak az ő bátyjának kezei; annakokáért megáldá őt.
24.

És monda: Te vagy fiam Ézsaú? Felele: Én vagyok.
25.

Az pedig monda: Hozd ide, hadd egyem az én fiam vadászatából, hogy megáldjon téged az én lelkem; és oda vivé, és evék; bort is vive néki és ivék.
26.

Akkor monda néki Izsák az ő atyja: Jer közelebb fiam, és csókolj meg engem.
27.

Oda méne azért, és megcsókolá őt: s megérezvén ruháinak szagát, megáldá őt, és monda: Lám az én fiamnak illatja olyan, mint a mezőnek illatja, a melyet megáldott az Úr.
28.

Adjon az Isten tenéked az ég harmatából, és a föld kövérségéből, és gabonának és bornak bőségét.
29.

Népek szolgáljanak néked és nemzetségek hajoljanak meg előtted; légy úr a te atyádfiain, és hajoljanak meg előtted a te anyádnak fiai. Átkozott, a ki téged átkoz, és a ki téged áld, legyen áldott.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2863) guga válasza Viszlát (#2861) üzenetére


guga
Közösségépítő

Nem kell elkapkodni, legközelebb csak este leszek ;)
Most kezdődik 17h-kor a 4 napos Bibliai Szeminárium az Almássy téren.

[link]

[kép]




[Szerkesztve]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2864) Viszlát válasza guga (#2862) üzenetére


Viszlát
addikt

:DD :DD :DD


Azt hiszem most jött el az ideje, hogy tényleg ne reagáljak a nemistommineknevezzem azt amiket firkálsz:) Ki mondta, hogy többféleképpen lehet értelmezni?? Mutasd már meg nekem légyszíves ahol ezt írtam:) Sehol! De 20 sorban gyorsan elmagyarázod a Szent Szellem általi tanítást :Y Nem semmi, gratulálok! :C Azt viszont írtam, hogy több megközelítésből lehet tanulmányozni, éppen ezért többféle tanulságot is le lehet vonni a történetből. Komolyan mondom, ez már több mint nevetséges. Hallgatnom kellett volna a Szent Szellemre, amikor először válaszoltam Neked, felhozott bennem egy Timóteusnak írt igét... nem tettem, így nem okolhatok senkit, csak magamat, de most már tisztán látom, hogy mit kell tennem:)

További kellemes félreolvasás-magyarázást:)

Ui: Ja igen, az ige amire nem hallgattam:

23. A botor és gyermekes vitatkozásokat pedig kerüld, tudván, hogy azok háborúságokat szülnek.
24. Az Úr szolgájának pedig nem kell torzsalkodni, hanem legyen mindenkihez nyájas, tanításra alkalmas, türelmes.
25. A ki szelíden fenyíti az ellenszegülőket; ha talán adna nékik az Isten megtérést az igazság megismerésére,
26. És felocsudnának az ördög tőréből, foglyokká tétetvén az Úr szolgája által az Isten akaratára.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2865) guga válasza Viszlát (#2864) üzenetére


guga
Közösségépítő

Azért egy próbát tehetnél.
Vagy legalább azt írd le mi az amivel egyetértesz, vagy emeld ki az írásaimból azt a részt, ami szerinted nem igaz.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2866) vivo válasza guga (#2862) üzenetére


vivo
csendes tag

Egyrészt Isten személyes Isten, mindenkit egyénileg hív el, így még az írásokból is azt jeleníti meg neki, amit képes elhordozni. Amire személy szerint szüksége van a fejlődésre, illetve, hogy másokat az Ő útjára vezessen. Másrészt számomra onnan is egyértelmű, hogy a Biblia Istentől ihletett könyv, - ami nem csak az időben egymástól távol élő emberek írása - , mert mélysége van, mégpedig olyan mélységei, mint egyetlen más írásnak sincs itt e földön.

Jézus nem azt kérdezte, hogy hogyan olvastátok ezt vagy azt az igeszakaszt az Írásokban, hanem, hogy egyes felmerült kérdésre, mi a válasz, azt hogyan olvastok. Az írást ismerve mi a véleményetek róla. És ez rendszeres és tudatos Biblia olvasást jelent, de nem azt, hogy az elejétől a végéig elolvasom és már mindent tudok, hiszen megtértem és a Szentlélek dolgozik bennem. Igen megtértem, a Szentlélek dolgozik bennem, igen már sokszor elolvastam az írást, igen míg élek számtalanszor el fogom olvasni, hogy megtaláljam a kérdésekre a választ.

Dániel, aki az a próféta volt, aki János apostol után a legtöbb idői kijelentést kapta az Istentől, többek között 12 évig kutatta az Írást, olvasással és rendszeres imákkal - ezek miatt még az oroszlánok vermét is megjárta - mert kapott egy 2300 évről szóló kijelentés, de nem hagyta nyugodni a válasz. És 12 év múlva kapta meg a választ a kérdésére. Persze ez a kérdés nem volt a leg egyszerűbb, hiszen az eljövendőkről kérdezte az Istent, és megkapta a választ, érdemes elolvasni,

''Tudatlanság által veszik el az én népem. ''

Tehát ne tudatlanok legyünk, és ne másoktól várjuk el, hogy megmondják az Igazat, hanem mi magunk járjunk utána. Erre időt is adott az Isten nekünk, a 7. napot. Újra és újra, hogy bizonyosságunk legyen a Teremtőnkben és az ő Útja felől, és ez az út az építő szeretet, az ebben való elmélyedést kívánom mindannyiunknak.

Azaz nem csak megismerni kell, de aktívan gyakorolni is azt. Ezért kérek ehhez, Jézus nevében erőt, mert nem kis feladatról van szó.

A végtelenbe és tovább!

(#2867) guga válasza vivo (#2866) üzenetére


guga
Közösségépítő

„Jézus nem azt kérdezte, hogy hogyan olvastátok ezt vagy azt az igeszakaszt az Írásokban, hanem, hogy egyes felmerült kérdésre, mi a válasz, azt hogyan olvastok. Az írást ismerve mi a véleményetek róla.”

Lk 10,26
25. És ímé egy törvénytudó felkele, kísértvén őt, és mondván: Mester, mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem?
26.Ő pedig monda annak: A törvényben mi van megírva? mint olvasod?

Itt azt láthatod, hogy Jézus pontosan arra kérdezett rá, hogy ami a törvényben megvan írva azt miképpen értelmezi? Ez a törvénytudó a legnagyobb tévedést hordozta a gondolataiban, azért kérdezte Jézustól azt, hogy mit kell azért cselekednie, hogy bejusson a mennyországba. Abban a hitben élt, hogy bármit is tehet érte, hogy az rajta múlik. A mennyországba való jutásért ember nem tehet semmit, Isten tehet az emberért, Isten cselekedhet az emberért.

Ezért kérdeztem én is fentebb, hogy „légyszíves írd le, hogy az a történet mit jelent a te olvasatodban s utána mesélek valamit.'' De ha súlyos tévedést ejtettem, akkor kérdezhetem úgy is, hogy „Az írást ismerve mi a véleményetek róla.”

A történetben Izsák jelképezi Istent, Jákób az embert, Rebeka pedig Jézust, Ézsaú pedig mindazokat, akiknek nincs módjuk Istentől áldást kapni. Mint például Lukács Evangyélioma 15. részben a tékozló fiú bátyja, aki soha nem vétkezett az apja ellen, dolgozott keményen és ennek ellenére mégis ezt olvashatjuk:

25. Az ő nagyobbik fia pedig a mezőn vala: és mikor hazajövén, közelgetett a házhoz, hallá a zenét és tánczot.
26. És előszólítván egyet a szolgák közül, megtudakozá, mi dolog az?
27. Az pedig monda néki: A te öcséd jött meg; és atyád levágatá a hízott tulkot, mivelhogy egészségben nyerte őt vissza.
28. Erre ő megharaguvék, és nem akara bemenni. Az ő atyja annakokáért kimenvén, kérlelé őt.
29. Ő pedig felelvén, monda atyjának: Ímé ennyi esztendőtől fogva szolgálok néked, és soha parancsolatodat át nem hágtam: és nékem soha nem adtál egy kecskefiat, hogy az én barátaimmal vígadjak.
30. Mikor pedig ez a te fiad megjött, a ki paráznákkal emésztette föl a te vagyonodat, levágattad néki a hízott tulkot.
31. Az pedig monda néki: Fiam, te mindenkor én velem vagy, és mindenem a tiéd!
32. Vígadnod és örülnöd kellene hát, hogy ez a te testvéred meghalt, és feltámadott; és elveszett, és megtaláltatott.

Ha az idősebbik testvér akkor jobban belegondolt volna az apja szavaiba, akkor rájöhetett volna, hogy ezzel szemben Ő nem halt meg, nem támadott fel és nem veszett el s nem is találtatott meg. Ez az Evangélium titka. Ha valaki Ézsaú vagy az idősebbik testvér szívállapotában megy Istenhez, akkor nem lehet áldást kapni.

Rebeka ezt mondta Jákóbnak:

És monda néki az ő anyja: Reám szálljon a te átkod fiam, csak hallgass az én szavamra, és menj és hozd el nékem.

Ugyanezt mondja nekünk Jézus is, mert ha azt visszük Isten elé, amit Jézus készített számunkra, Jézus munkálkodott értünk, akkor az átok, amit eredetileg az ember kapott az Jézusra száll.
Egyik reggel a Kossuth rádióban az egyik nagy egyház vezetője lelkesen ecsetelte, hogy Jákób micsoda gonoszságot követett el a testvérén, hogy csellel elvette tőle az áldást és, hogy szegény ártatlan Ézsaú, aki mindig arra figyelt, hogy az apja kedvében járjon és hogy mindenben eleget tegyen neki, micsoda fájdalom és keserűség járta át a szívét hogy ilyet cselekedett vele Jákób.
Nekem erről 2 dolog jutott az eszembe, ez az egyházi vezető nem gondolt arra, hogy az az áldás Istentől származott, mert Isten megáldotta Ábrahámot és az az áldás tovább szállt Izsákra, majd Jákóbra. Tehát Isten is pontosan látta, hogy mi történik, Istent nem lehetett volna becsapni. De megengedte, s nem csak megengedte, hanem aszerint járt el, ahogy Izsák megáldotta Jákóbot. Ézsaú megvetette és eladta egy tál lencséért az elsőszülöttségi jogát, ami nagyon nagy érték. Valamint Jákób ágyékából származik Izrael 12 törzse, tehát Isten őrízte Jákób vérvonalát, mert abból származott később Jézus családja.

De a legfontosabb, hogy mire tanította a hallgatókat az az egyházi vezető? Hogy legyenek Ők is Ézsaú és legyenek Ők is idősebb bátyj a tékozló fiú történetéből, nem szabad olyan gonoszoknak lennünk, mint Jákób.

Tehát nem lehet összevissza értelmezni azt a történetet. Az a történet Isten akarata szerint került a Bibliába. Isten valamit szeretett volna megmutatni azáltal. Természetesen sok felismerést lehet szerezni egy-egy ige által, de van egy kollektív üzenet benne, mégpedig az, hogy ha Isten elé járulunk, akkor nem lehet semmi a kezünkben, ami tőlünk származik, Isten semmit sem fogad el tőlünk, mert már megátkozott. Ha Jézust öltözzük fel magunkra, akkor megmaradunk.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2868) guga


guga
Közösségépítő

Menjünk tovább, bemásolok egy másik részletet a Bibliából és arra lennék kíváncsi szintén, hogy:

Lk 10,26
Ő pedig monda annak: A törvényben mi van megírva? mint olvasod?


Ez nem vizsga, nem is az a célom, hogy a magam igazát hirdessem, beszélgetünk a Bibliáról, hogy ki miként olvassa azt. A kérdésem lényege, hogy miképpen veszíthetjük el az életünket? Ki az aki felvétetik és ki az, aki elhagyatik s Jézus ezt mi alapján teszi?


26. És miként a Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is.
27. Ettek, ittak, házasodtak, férjhezmentek mindama napig, a melyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz, és mindeneket elveszte.
28. Hasonlóképen mint a Lót napjaiban is lett; ettek, ittak, vettek, adtak, ültettek, építettek;
29. De a mely napon kiment Lót Sodomából, tűz és kénkő esett az égből, és mindenkit elvesztett:
30. Ezenképen lesz azon a napon, melyen az embernek Fia megjelenik.
31. Az nap, a ki a háztetőn lesz, és az ő holmija a házban, ne szálljon le, hogy elvigye; és a ki a mezőn, azonképen ne forduljon hátra.
32. Emlékezzetek Lót feleségére!
33. Valaki igyekezik az ő életét megtartani, elveszti azt, és valaki elveszti azt, megeleveníti azt.
34. Mondom néktek, azon az éjszakán ketten lesznek egy ágyban; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.
35. Két asszony őröl együtt; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.
36. Ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.
37. És felelvén, mondának néki: Hol, Uram? Ő pedig monda nékik: a hol a test, oda gyűlnek a saskeselyűk.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2869) vivo válasza guga (#2867) üzenetére


vivo
csendes tag

Pont erről beszéltem, az általad felhozott példában se azt kérdezte, hogy ez és ez az ige mit mond, hanem, hogy a kérdést, amit hozzá intézett: - Mester mit cselekedjem, hogy az örök életet vehessem? - erre visszakérdez, hogy az Igében hogy olvassa, azaz az adott felmerült kérdésekre a választ a Bibliában találjuk meg, és erre mutatott péládt Jézus. Mert amikor Ő nem lesz itt velünk, akkor is rámutatott a biztos forrásra.


Érdekes, amit a Jákob történetéről írsz. Jól elgondolkodom róla.

A végtelenbe és tovább!

(#2870) vivo válasza guga (#2868) üzenetére


vivo
csendes tag

Ez se egyszerű, de fontos kérdés, ennek is utána nézek. Magam is kíváncsi vagyok mire jutok, kapásból biztosan nem tudnám megválaszolni.

A végtelenbe és tovább!

(#2871) guga


guga
Közösségépítő

Menjünk végig ezeken a Bibliai idézeteken:

3. Mt 12,30
A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyűjt, tékozol.

Mt 9,37
Akkor monda az ő tanítványainak: Az aratni való sok, de a munkás kevés.

Lk 17,36
Ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.

Mt 24,41
Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

---------

Azt már tudjuk, hogy a mag a Bibliában mindig Isten igéjét jelképezi. Ha sok az aratni való az azt jelenti, hogy Isten igen sokat munkálkodott az igéje által. Azt mondja Jézus, hogy ketten vannak a mezőn és az egyiket ott hagyja. Ha Isten valahol munkálkodik, akkor a Sátán sohasem tétlen. A betakarított kalászokat a malomba viszik feldolgozni. Ha a mag Isten igéje, akkor a kalászok azok az emberek, akik hisznek Istenben, olvassák a Bibliát, gyülekezetekbe járnak, azaz a malomba, ahol feldolgozzák a terményt. Azt láthatjuk, hogy két asszony munkálkodik a malomban, az egyiket felveszi, a másikat elhagyja.

De hogy mégjobban s még élesebben rázoomoljunk erre a súlyos problémára, olvassuk el a tíz szűzről a példázatot.

1. Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szűzhöz, a kik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé.
2. Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond.
3. A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, nem vivének magukkal olajat;
4. Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az ő edényeikben.
5. Késvén pedig a vőlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának.
6. Éjfélkor pedig kiáltás lőn: Ímhol jő a vőlegény! Jőjjetek elébe!
7. Akkor felkelének mind azok a szűzek, és elkészíték az ő lámpásaikat.
8. A bolondok pedig mondának az eszeseknek: Adjatok nékünk a ti olajotokból, mert a mi lámpásaink kialusznak.
9. Az eszesek pedig felelének, mondván: Netalán nem lenne elegendő nékünk és néktek; menjetek inkább az árúsokhoz, és vegyetek magatoknak.
10. Mikor pedig venni járnak vala, megérkezék a vőlegény; és a kik készen valának, bemenének ő vele a menyegzőbe, és bezáraték az ajtó.
11. Később pedig a többi szűzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk.
12. Ő pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket.

Jézus öt szűzet nevez bolondnak, akik Őt várják. Normális? Van összesen tíz szűz, aki Jézus visszajövetelére várakozik és ötre azt mondja, hogy bolond. S a végén lehet látni, hogy Őket is elhagyja és a külső sötétségre veti.
Na most nem azért, de érdemes várni egy ilyen Jézusra, aki ukkmukk csak úgy lebolondoz és a külső sötétségre vet? Ráadásul nem olyan embereket nevez meg, akiket ha meginvitálnak a gyülekezetbe, vagy Istentiszteletre, akkor mérgesen elküld és a meghívót a kukába dobja, nem ateistákról, tudósokról és világi emberekről beszél, hanem tíz olyan emberről, aki reménykedik Jézusban és várakozik rá.
De ha az a fizetség a várakozásomért cserébe, hogy bolondnak nevez, amiért az emberek előtt felvállaltam az Ő nevét és Evangéliumot hirdettem, adakoztam s szorgalmasan jártam a gyülekezetbe, akkor inkább nem éri meg. Mi a garancia arra, hogy benne leszek az első eszes ötben, honnan tudhatom? Hisz én is hiszek Jézusban, én is várakozok rá, én is Istenben hiszek, én is Evangéliumot hirdetek, én is járok Istentiszteletre, én is járok külföldi Evangélizációkra, a feleségem a gyülekezetben dolgozik végleg és a folyóiratokat gépeli, nyomtatja. Isten igéjét hirdetjük, Istennek, Jézusnak adtuk át az életünket és igenis várakozunk rá.

Erre azt mondja bolondok.

11. Később pedig a többi szűzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk.
12. Ő pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket.

Nem ismer minket? Hogy hogy?

A Biblia azt írja, hogy:

Mt 18,20
Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

Mi az Ő nevében gyűltünk össze és Ő azt ígérte, hogy itt lesz közöttünk s mégsem ismer? Ki érti ezt? Érdemes így Istennek munkálkodni? Ilyen Istenben nem érdemes bízni egyáltalán.

Na ha van közetetek, aki tudja a választ, azt szívesen meghallgatom ;)
Természetesen nem véletlenül sarkítottam ki ennyire és magam tisztában vagyok pontosan az adott Bibliai szituációval, hogy ennek mi az oka, hogy olyanoknak mondja Jézus, hogy bolond, akik várakoznak rá.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2872) Viszlát válasza guga (#2871) üzenetére


Viszlát
addikt

Nagyon egyszerű a válasz:

Isten a szíveket vizsgálja, így önmagában a várás csupán egy üres cselekedet. Helyesen várni Jézust, ez a titka.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2873) guga válasza Viszlát (#2872) üzenetére


guga
Közösségépítő

Vizsgáljuk meg a következő idézeteket:

Mt 24,27 Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.

Lk 8,16 Senki pedig, ha gyertyát gyújt, be nem fedi azt valami edénynyel, sem az ágy alá nem rejti; hanem a gyertyatartóba teszi, hogy a kik bemennek, lássák a világot.

Jn 1,4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

Mt 5,14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.

--------

Igen jól mondod helyesen kell várni, de mindenki abban a hitben él, hogy helyesen várja. Mégis Jézus azonnal megtudja különböztetni a sok helyesen váró közül, hogy ki az, aki hozzá tartozik és ki az, aki a Sátánhoz.

A tíz szűz is várta Jézust, mindegyik a maga hite szerint helyesen. Jézus azonban azt mondta ötnek, hogy bolondok vagytok. Számomra az a meglepő, hogy ötnek mondta, mert régebben úgy gondoltam, hogy a sok misszió és egyház között ha van is hamis, biztos nagyon kevés lehet hiszen mindenki Jézust hirdeti és hisz Istenben. De később felismertem, hogy ez nem olyan egyértelmű. Majd a tíz szűz példázatából jól látható, hogy a felének a pokolba kell mennie. Ez nagyon súlyos állapot és ha nem tudnám rá pontosan a választ, akkor lenne okom megrémülni.

A tíz szűz közti különbség a lámpásukban volt. A lámpások mi magunk vagyunk, a mi testünk, amiről azt mondja a Biblia, hogy a Szent Lélek temploma.

Lk 11,36 Annakokáért ha a te egész tested világos, és semmi részében sincs homályosság, olyan világos lesz egészen, mint mikor a lámpás megvilágosít téged az ő világosságával.

Öt szűznek nem volt olaj a lámpásában, nem volt mivel világítania. Az olaj a Szent Lélek jelképe és jelentése. Egyszerű képmutató hívőkről van szó, akik a maguk igazságát hirdetik Isten igazsága helyett és a saját gondolataik alapján hisznek Istenben.

Egy ember vásárol egy festményt egy kereskedőnél és elmegy dicsekedni vele a baráti körébe, s ott az egyik barátja nevetve mondja, hogy a festmény, amit megvásároltál magadnak hamis. Hogy hogy kérdezi haragosan a becsapott? Nem látod, hogy mi ez? Én nagyon nagyon sok pénzt adtam ki ezért a festményért és én ismerem ennek a festőnek a munkáit alaposan, hogy jössz te azzal, hogy ez hamis? Buta vagy? Ez igazi!
S akkor megmutatja neki a festőnek egy másik munkáját, hogy hasonlítsa össze az aláírást, a festés irányát, a szálakat, a fénytechnikát, a pigment anyagát, a festési technikát és utána azt mondja neki, hogy ez szép munka igen hasonló, de hamisítvány.

A Sátán pontosan ismeri az Evangéliumot és az ember lelkét is pontosan ismeri, ezért nagyon jól tudja, hogy kinek milyen Evangéliumot lehet hamisítani és kivel mit lehet elhitetni s utána ahoz fog ragaszkodni, mint sajátja és harcolni is fog érte.

Az egyik igében azt olvashatjuk, hogy:

Lk 8,16 Senki pedig, ha gyertyát gyújt, be nem fedi azt valami edénynyel, sem az ágy alá nem rejti; hanem a gyertyatartóba teszi, hogy a kik bemennek, lássák a világot.

Mt 12,20 A megrepedezett nádat nem töri el, és a pislogó gyertyabelet nem oltja ki, mígnem diadalomra viszi az ítéletet.


Az elsőben valaki gyertyát gyújt és nem rejti el, hanem olyan helyre teszi ahol jól látható.
A másodikban egy pislákoló, füstölgő gyertyáról olvashatunk, amin Jézus megkönyörül és nem oltja el.

Ki az, aki meggyújthatja a gyertyát? A gyertya önmagát nem tudja meggyújtani, tehát maga Jézus az, aki meggyújtja. De van úgy az üdvözült ember életében, hogy elfordul Jézustól és a világi problémákba merül bele, ahelyett hogy lángolna és világítana az embereknek, azaz hirdetné Isten igazságát. De Isten könyörülő Isten és megadja a módját, hogy újra és újra rátudjunk figyelni, nem oltja el a füstölgő gyertyát, mivel tőle származik, az Ő tüzétől lobbant lángra.

Annak az Öt szűznek, akinek a lámpásában volt olaj, azoknak volt mivel világítania, mert Őket Isten gyújtotta meg, Istentől kapták az olajat a lámpásaikba és azzal tudtak várni helyesen Jézusra. Jézus éjfélkor érkezett, amikor sötétség volt.

Jn 1,5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

Ezért lesz szükség az elragadtatásra, mert a sötétség, azaz a világ, a világban élő emberek nem kérnek Isten igazságából. A maradék öt szűz noha maguk is hittek Istenben és maguk is hirdették az Evangéliumot, de bűnösök voltak, a bűnös ember lelkében pedig nem lehet Szentlélek, mert az nem fér meg a bűnnel egy helyen, lehetetlen. Jézus csak azokat viszi magával, akikben Szentlélek van. Lehet hogy az a szűz, akinek a lámpásában nem volt olaj, az reggel 4-kor kelt, Bibliát olvasott, utána imádkozott és késő estig járta az utcákat, hirdette az Evangéliumot, segített a szegényeken, ápolta az elesetteket, de a lámpása olaj nélkül volt.
Az a szűz meg amelyiknek volt a lámpásában olaj, de éppen csak, hogy füstölgő gyertya volt, mert összeveszett a lelkészével, összetépte mérgében a Bibliát és megfogadta, hogy soha többet nem megy gyülekezetbe és otthon duzzogott. De közben éjfélkor megjött Jézus és elküldte az angyalait, hogy a világ négy tájáról gyüjtsék össze az övéit. Az angyalok körbejártak és mindegyik szűzet elvitték, amelyiknek a lámpásában volt olaj.

Nem a szűzek helyesen várásától függött, nem az nüres cselekedeteiktől vagy az aktivitásuktól függött. Mert ha így lenne, akkor az állna a Bibliában, hogy menjetek és gyűjtsétek össze azokat, akik sok jót tettek, adakoztak, imádkoztak, nagyon sokat olvastak Bibliát és nem ártottak senkinek. Jézus csak a lámpásban lévő olajra figyel, nem arra hogy helyesen várja vagy nem várja helyesen. Ha a lámpásában van olaj, akkor hozzá tartozik, ha a lámpásában nincs olaj, akkor bolond, hiába várt helyesen.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2874) guga válasza Viszlát (#2872) üzenetére


guga
Közösségépítő

Még egy apróság, mindegyik tíz szűz csak várta Jézust, azaz ahogy te fogalmaztál csak üres cselekedetet hajtottak végre, nem csináltak semmit. Közülük öt mégis eszes volt és azokat elvitte magával, pedig Ők is csak vártak rá, semmi többet nem tettek ennél.

De van példázat az éppen munkálkodó emberekre is:

Lk 17,36
Ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, és a másik elhagyatik.

Mt 24,41
Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

A mezőn aratni való van, azaz mindkettő abban a hitben él, hogy Istennek dolgozik, Isten embere és mindkét asszony a malomban Isten igéjét őrli, a betakarított terményt dolgozzák fel, ezek nem üres cselekedetek, hanem igen is fárasztó munkák.

Csak nem mindegy, hogy valaki Istennek szolgál vagy munkálkodik. Vagy pedig Isten szolgál neki és munkálkodik általa.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2875) vivo válasza guga (#2871) üzenetére


vivo
csendes tag

Az 5 szűznél volt olaj a lámpába és az olaj a Szentlélek jelképe a Bibliában, ha jól tudom. A másik 5 szűznél viszont nem volt olaj, tehát nem fogadták be a Vígasztalót, akit Jézus elküldött. A késői eső igérete, pedig az utolsó időkre vonatkozva azt mondja, hogy Jézus eljövetele elött a Szentlélek különleges erővel fog kiáradni a világra. Fel kell készülnünk, és megtisztulnunk, szembefordulni az önzés törvényével.

A végtelenbe és tovább!

(#2876) guga válasza vivo (#2875) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ahogy leírtad, abban meghasonlás van, hisz hogyan lehet hogy aki hirdeti Jézust és vár reá, az nem fogadta be a Szent Lelket? Hogy történhet meg az, hogy aki arra buzdít fogadd be a Szent Lelket annak a lelkében nincs Szent Lélek?

Veded figyelembe, hogy nem olyan emberekről ír, akik tudatosan elutasítják Jézust, akik legyintenek, hogy á ez engem nem érdekel. A tíz szűz az, akiknél lámpás van. Tehát mindegyik Evangéliumot hirdet, csak az egyik a Szent Lélek által, Isten munkálodása által, tehát eszközök, Isten szerszámai, a másik öt pedig olyan állapotban van, amikor Péter azt mondta, hogy követlek uram a halálodig, erre másnap megtagadta. Azaz nem Isten hívta el Őket, becsapott és képmutató hívőkről van szó, akik erkölcs alapján tanítanak és a saját maguk jó és rossz tudása által, a saját lelkiismeretük alapján.

Nem kell felkészülnünk és nem megtisztulnunk kell. Nem is kell szembefordulni semmivel.

Ha Isten felkészít valamire, akkor fel leszel készítve. Ha Isten megtisztít, akkor meg leszel tisztítva, ha Isten szembefordít valamivel, akkor szembe leszel fordítva.

7. És megnyilatkozának mindkettőjöknek szemei s észrevevék, hogy mezítelenek; figefa levelet aggatának azért össze, és körülkötőket csinálának magoknak.

21. És csinála az Úr Isten Ádámnak és az ő feleségének bőr ruhákat, és felöltözteté őket.

Az első versben azt olvashatod, hogy: Fel kell készülnünk, és megtisztulnunk, szembefordulni az önzés törvényével.

A második versben pedig Isten adott rájuk bőr ruhát. Szerinted mennyit segédkeztek Istennek a bőr ruha elkészítésében? A bőr ruha Jézust jelképezi. Gondolod, hogy odafutottak Istenhez, hogy jajj hagy fejezzem be, majd én ott összevarrom. Jajj hagy gomboljam be, hagy igazgassam el magamon.

A második versben csak Isten cselekszik az emberért, Isten szolgál az embernek, az ember neve meg sincs említve. Az elsőben pedig Isten azt mutatja meg, hogy milyen az, amikor az ember önmagáért cselekszik. A fügefa levele Izrael jelképe, ha azt veszed magadra, az azt jelenti magadban bízol, a saját cselekedeteidben, de azt naponta csinálhatod magadért, mert naponta elszárad, ahogy rásüt a nap. A nap fénye pedig Isten igéje.

Nekünk nem kell tenni semmit, elég ha abban bízunk, amit Isten cselekedett értünk és folyamatosan munkálkodik értünk vagy általunk. Akármit teszek Istennek a saját magam akaratából, a saját magam jó és rossz tudásából, azt lerontja, nem fogadja el.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2877) guga


guga
Közösségépítő

Egy kis érdekesség, ami nem kis fejtörést okozhat:

Rm 4,6 A mint Dávid is boldognak mondja azt az embert, a kinek az Isten igazságot tulajdonít cselekedetek nélkül.
2. Jak 2,20 Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?
3. Jak 2,26 Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.

Az elsőben azt olvashatjuk, hogy boldog ember vagyok ha nem csinálok semmit.
Nemesebb dolog lenne Isten szemében az, hogy nem teszek semmit?
A másik kettőben meg azt olvasom, hogy cselekednem kell valamit ha hitem van.

Furcsa vagy nem furcsa :F :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2878) vivo válasza guga (#2877) üzenetére


vivo
csendes tag

Nem furcsa, Jóbot, se a cselekedeteiért tartotta Isten igaz embernek, de a hitének megfelelőek voltak a cselekedetei is.

A végtelenbe és tovább!

(#2879) vivo válasza guga (#2876) üzenetére


vivo
csendes tag

Vannak érdekes meglátásaid, de tetszik. Mindig tanul valami újat az ember.

Van egy kérdésem, egy ismerősöm azért nem hajlandó tovább olvasni a Bibliát, mert amikor elérkezett az egyiptomi 10 csapáshoz, ott azt olvasta, hogy Isten megkeményítette a fáraó szívét, azaz a fáraó nem a szabad akaratából döntött Isten ellen, és ezért a döntéséért több száz ezren haltak meg. Ő erre azt mondta, hogy egy ilyen kegyetlen Isten nem kell neki és ennél a pontnál tette le a Bibliát. Neki mint mondanál?

A végtelenbe és tovább!

(#2880) emitter válasza vivo (#2879) üzenetére


emitter
őstag

Pont a ''kegyetlen'' Istenről hallottam nemrég egy prédikációt :)

Kezdjük ott, hogy mivel mindent és mindenkit Isten teremtett, jogában áll mindenkit el is veszíteni, mégse teszi. Persze kivételek mindig vannak, főleg az Ószövetségben látunk erre példákat. Azért Izrael mégis a kiválasztott nép volt, az Egyiptomiak pedig a fogvatartóik. Isten ezzel akarta megmutatni a saját népének, és a környező népeknek is a hatalmát, erejét.

Egyébként az nem elég az ismerősödnek ellenérvként Isten kegyetlenségére, hogy elküldte értünk Jézust, egyetlen fiát, hogy általa megszabadítson a bűnből? Nélküle mindenki a pokolra kerülne (elenyésző kivétellel) - ha az Ószövetség folytatódott volna Kristus nélkül...

(#2881) vivo válasza emitter (#2880) üzenetére


vivo
csendes tag

Tulajdonképpen el se jut Jézusig, mert szerinte egy könyvet csak előlről érdemes olvasni.

A végtelenbe és tovább!

(#2882) vivo válasza emitter (#2880) üzenetére


vivo
csendes tag

De nem is az emberek elvesztésével, hanem a szabad akarat megtörésével van a gond.

Én azt hoztam ki a történetből, hogy ugyan az Isten a fáraó szabad akaratát megkötötte, de a többi vezető szabad akaratát nem kötötte meg, ha nem azzal foglalkoztak volna, hogy ők is békákat varázsoljanak, akkor, amikor az egész országot elárasztották a békák, hanem esetleg megkérdőjelezték volna a fáraó Isteni mivoltát, hiszen úgy a 4. csapás környékén már tisztán látszott, hogy a fáraó nem Isten. Azaz a többiek, akiknek meg volt a szabad akarata, leválthatták volna. De nem, inkább követtek egy despota uralkodót, még akkor is ha a rossz döntéseivel nyilvánvalóan a pusztulásba vitte az országot. Persze ez egyéni magyarázat, de nekem ez jött le a történetből.

A végtelenbe és tovább!

(#2883) emitter válasza vivo (#2882) üzenetére


emitter
őstag

Akkor adj neki egy sima Újszöv-t, mint külön könyvet, aztán kezdje el előről olvasni :)

(#2884) vivo válasza emitter (#2883) üzenetére


vivo
csendes tag

:)

A végtelenbe és tovább!

(#2885) guga válasza vivo (#2879) üzenetére


guga
Közösségépítő

13. Miképen meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyűlöltem.
14. Mit mondunk tehát: Vajjon nem igazságtalanság-é ez az Istentől? Távol legyen!
15. Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek.
16. Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené.
17. Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön.
18. Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít.
19. Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene?
20. Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel? Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így?
21. Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?
22. Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek,
23. És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene?

Igyekszem nem fűzni hozzá semmit, csak kicsit emészthetőbbé tenni. Az ismerősöd szíve és gondolata nem egyezik Isten szívével és gondolatával, mint ahogy annak idején a Fáraó szíve és gondolatai is teljesen mások voltak, mint Isten gondolatai.

Voltam már én is olyan helyzetben, hogy annak ellenére, hogy üdvözült, igaz ember vagyok és Isten lelke lakik bennem, Isten mégis megkeményítette a szívemet. Mikor abban az állapotban voltam nem ismertem fel, hogy milyen helyzetben vagyok és hogy ez Istentől származik. De később mikor rájöttem, akkor már tudtam miért történt és tudtam, hogy Isten mit akart vele tanítani. Ha szükséges leírom a konkrét esetet, csak az a baj, hogy nagyon hosszú és bonyolult :D Ezért inkább azt mondom, hogy most kegyelmi időszak van, minden ember ingyen üdvözülhet és juthat be a mennyországba Jézus vére által. Élni kell a barátodnak is a lehetőséggel és inkább Isten kegyelmét választani, mert Isten kegyelmes.
Azt tudni kell, hogy minden Isten hasznára van, a barátod azzal, hogy ragaszkodik egy tőle származó dacos gondolathoz, azzal Istennek nem árt semmit csak magának, akkor meg felesleges. Sokkal inkább hasznos Isten bölcsességét megnyerni, Isten szívét és lelkét megnyerni, ami által megérthetjük a gondolatait és az akaratát.

Egyszer megkérdeztem a lelkészünket, hogy Jézus hogyan tudott járni a vízen, hisz ez ellent mond a fizikai törvényeknek és ha ilyenekkel traktáljuk az embereket, akkor hülyének néznek és kinevetnek. Erre azt mondta nem azt kell tudni, hogy hogyan járt a vízen, hanem hinni kell benne. Ha például birtokomba kerül egy pontos szakmai elemzés, hogy hogyan lehet a vízen járni, akkor már nincs szükség hitre, az már tudás. Isten nem okos embereket szeretne maga körül tudni, hanem olyan lelkeket, akik 100%-osan megbíznak benne és helyzettől függetlenül. Dániel próféta hogyan nem égett el a kemencébe? Mi ennek a tudományos alapja?

Semmi, ezt csak elhinni lehet. Persze sokan zúgolódnak ellene és arra hivatkoznak, hogy ez teljes mértékben lehetetlen. De ha azt mondom hogy herripotter seprűnyélen repül, akkor ezrek tapsolnak és állnak sorba aláírásért. S hogy miért?

3. Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
4. És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.

Röviden csak annyit üzenek a barátodnak, hogy ha választ vár, azt a Bibliában találja.
Én eddig minden kérdésemre megtaláltam benne a választ.

Ahhoz, hogy megtalálja a választ a Bibliát tovább kell olvasnia.
Másrészt mutasson nekem még egy könyvet, amit azért tett le a kezéből szilárd elhatározással, mert valamivel nem értett egyet :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2886) guga válasza vivo (#2878) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ennél pontosabban nem lehet erre válaszolni, köszönöm.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2887) guga válasza vivo (#2879) üzenetére


guga
Közösségépítő

Még egy dolog, ami eszembe jutott:

Az egyik lelkész, aki most az angliai gyülekezetet vezeti, mikor még misszionárus képzőbe járt és kiküldték utcai Evangélizációra egyedül, teljesen megvolt rémülve, hogy Ő most mit mondjon az embereknek és hogyan szólítson le bárkit is?
Azt mondta neki a feljebb való lelkésze, hogy semmi felől ne aggódjon, mert maga az Evangélium hirdetése fogja Őt arra megtanítani, hogy hogyan kell hirdetni az Evangéliumot.
Első alkalommal elment egy nagy lakóházhoz, amiben rengeteg ember lakott és lakásról lakűásra járva kopogtatott, de egy asszony bottal kezdte Őt ütlegelni és elzavarta. Másnap visszament ugyan oda büszkeségből, hogy azért sem hagyja magát, erre ugyanaz az asszony leöntötte egy lavór vízzel az ablakából. Mivel éppen hideg tél volt és félt, hogy a vizes ruhájában megbetegszik ha kint marad az utcán, így visszament a gyülekezetbe. Másnap megint arra járt de nem mert bemenni a házba csak fél szemmel felnézett az ablakokar és úgy gondolta tovább megy. De az asszony ott leselkedett a függöny mögött és amint meglátta elkezdett kiabálni, hogy nincs semmi baja? A lelkész felnézett és meglepődve látta, hogy az asszony már egyáltalán nem mérges, sőt aggódik érte. Az asszony meghívta egy forró teára és bocsánatot kért az előzményekért, hogy így bánt vele s elmondta, hogy nagyon furdalta a lelkiismeret, amiért ilyen hideg időben leöntötte Őt vízzel és aggódott miatta. A lelkész elkezdett vele beszélgetni és elmondta neki, hogy minden bűnére megbocsájtást kapott már Jézustól, nincs miért aggódnia. S az asszony meglepődve kérdezte, hogy akkor a tegnapit is megbocsájtotta Isten? Igen természetesen válaszolta a lelkész és utána elmondta neki a teljes Evangéliumot, az asszony üdvösséget kapott. Majd elkezdett járni a gyülekezetbe és a két lánya pedig furcsálta, hogy mi történt az anyjukkal, akik eddig budhista volt? S a kíváncsiságtól vezérelve Ők is elkezdtek járni az anyjukkal a gyülekezetbe és Ők is üdvösséget nyertek Isten kegyelméből.

Ezt csak azért írtam le, mert ahogy az Evangélium hirdetése tanít meg bennünket Evangéliumot hirdetni, úgy a Biblia olvasása tanít meg bennünket megérteni a Bibliát a Szent lélek segítségével.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2888) guga válasza guga (#2887) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ennek az angliai lelkésznek egy kétórás prédikációját raktam fel a szerverünkre. Ő koreai, aki fordít Ő is koreai. Néha előfordul, hogy vendégek jönnek hozzám és ha a 2 éves fiam mond nekem valamit, akkor én ugyan tökéletesen értem, de a vendégünk csak pislog, hogy mi van? Nézzétek el ennek a koreából érkezett lekésznek, hogy még nem tökéletes a magyar nyelvtudása. Én akkor ismertem meg Őt, amikor még csak 8 szót tudott és az alapján kaptam üdvösséget általa. Aki olyan szív állapotba kerül, hogy szüksége van Isten igazságára és az Evangéliumra, az számára ez tökéletesen érthetővé válik.

[link]

[Szerkesztve]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2889) Viszlát válasza guga (#2887) üzenetére


Viszlát
addikt

Sajnos nem tudom megállni, hogy ne reagáljak:

'' S az asszony meglepődve kérdezte, hogy akkor a tegnapit is megbocsájtotta Isten? Igen természetesen válaszolta a lelkész és utána elmondta neki a teljes Evangéliumot, az asszony üdvösséget kapott. ''


Igen, megbocsátja, HA az asszony bűnbánatot tart, felismervén bűnös voltát és bűnbocsánatot kér Istentől, aki Jézusra tekintve természetesen megbocsájt. Szóval helyesen ez úgy hangzik, hogy igen, ha őszintén megbánod bűneidet, akkor elő van készítve számodra a megbocsájtás. Sok gyülekezet felől lehet hallani, hogy automatizációként hirdetik a bűnbocsánatot, ami tulajdonképpen igaz, DE ezt az automatizmust az ember őszinte bűnbánata indítja be.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2890) guga válasza Viszlát (#2889) üzenetére


guga
Közösségépítő

13. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!
14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.

Látod az idézetből, hogy a vámszedő, hogy ment haza? Megigazulva, s ha valaki nem bűnös, akkor igaz ember, akinek Szent Lélek van a szívében. Istennek a lelke Szent, Jézusnak a lelke Szent. Láttad már Őket vétkezni? Így van ez az igaz emberrel is, akinek Szent Lélek van a szívében, mert ugyan testben van és a test bűn alá van rekesztve, az automatikusan vétkezik, de a Szent Lélek az nem. Ez az Evangélium titka:

Rm 5,1
Megigazulván azért hit által, békességünk van Istennel, a mi Urunk Jézus Krisztus által.

Én 1998-ban kaptam üdvösséget és 1967-ben születtem. Az 1967 és 1998 évek közti bűnömért ezt mondtam:

Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!

Utána:

''megigazulva méne alá az ő házához''

1999-ben ha vétkeztem, akkor újra bűnös lettem? Nem, továbbra is igaz ember vagyok Isten szemében. Ha bármi történik velem az Isten felelőssége, mert én lélekben tőle születtem meg.

Jn 1,13
A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
Fil 3,9
És találtassam Ő benne, mint a kinek nincsen saját igazságom a törvényből, hanem van igazságom a Krisztusban való hit által, Istentől való igazságom a hit alapján:

Én is Istentől születtem és aki Istentől születik az Szent, mert Istentől nem származik bűn.

Ézs 53,6
Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.

Jézus már bocsánatot kért Istentől minden bűnömért, ha bármi hiba csúszott a megváltásba, akkor az Jézus felelőssége, ha maradt egy pici bűnöm, amit esetleg sikerült Isten elől eldugnom, hogy ne vegye észre és majdan 2008-ban fogom elkövetni, akkor Isten nem engem fog összeszidni, hanem Jézust.

A te szemedben sokkal nagyobb értékkel bír a magad bocsánatkérése Isten előtt, mint Jézus áldozata. Nekem Jézus áldozata miatt van békességem Istennel, nem nyugtalankodom ha vétkezem a test miatt, mert lélekben nem vétkezem. Nem azért bocsájtja meg Isten a vétkeimet nap, mint nap, mert azért én bocsánatot kérek. Ha nem kérek bocsánatot, akkor is Szent maradok. Nem én vagyok a központban, hanem Jézus.



Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2891) guga válasza guga (#2890) üzenetére


guga
Közösségépítő

Jn 1,29
Másnap látá János Jézust ő hozzá menni, és monda: Ímé az Istennek ama báránya, a ki elveszi a világ bűneit!

Elvette Jézus a világ bűneit? Igen elvette, akkor hol van? Mind nála van, nálam nem maradt egy pici sem. Ha valaki 2016-ban fog megszületni és 20 éves korában elkövet egy bűnt az hol van? Ki annak a bűnnek a tulajdonosa? Mivel Jézus az egész világ bűnét kifizette így az Ő tulajdonába került.

Rm 4,8
Boldog ember az, a kinek az Úr bűnt nem tulajdonít.

Én boldog ember vagyok, mert az összes bűnömnek a tulajdonosa Jézus, amit eddig elkövettem, amit ma elkövetek, amit halálomig elfogok követni bűnt, annak a tulajdonosa Jézus. Istennek bármi problémája támad az én bűneimmel, akkor azonnal Jézushoz megy, nem hozzám.

Csel 26,18
Hogy megnyissad szemeiket, hogy setétségből világosságra és a Sátánnak hatalmából az Istenhez térjenek, hogy bűneiknek bocsánatát és a megszenteltettek között osztályrészt nyerjenek az én bennem való hit által.

Én megnyertem a bűneimnek a bocsánatát és megszenteltetett lettem a Jézusban való hit által.

2Kor 5,19
Minthogy az Isten volt az, a ki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek ígéjét.

Isten kinek tulajdoníja a bűneimet? Jézusnak tulajdonítja, nem nekem. Természetesen furcsa hogy majd valamikor 2014-ben elkövetek egy bűnt, aminek a tulajdonosa Jézus, ezért nem nekem kell Istentől bocsánatot kérnem majd, hanem Jézusnak, de Ő már megtette. Ezért van szükség a hitre. Ha bocsánatot kérek azért a jövőbéli bűnömért az az én cselekedetem lesz nem Jézusé és az azt jelenti, hogy nem vagyok benne biztos, hogy az megvan bocsájtva, ezért kérek bocsánatot érte.
Miért kérnék bocsánatot olyasmiért, ami nem az enyém? Az a bűn is Jézusé, Ő felel érte Isten előtt.

Tőlem igaz embertől mit kér Isten?

''és reánk bízta a békéltetésnek ígéjét.''

Ez az Evangélium titka, amit nem lehet véka alá rejteni.

Zsid 9,26
Mert különben sokszor kellett volna szenvednie a világ teremtetése óta; így pedig csak egyszer jelent meg az időknek végén, hogy áldozatával eltörölje a bűnt.

Mi történt a bűnnel? Képzelj el egy táblát, amire felirják ezt a szót, majd jön Jézus és eltörli azt. Akkor van vagy nincs? Ha nem vagy benne biztos, hogy eltörölte, akkor meg kell róla bizonyosodni és meg kell kérdezni Istent, hogy vajon Jézus biztos eltörölte a bűnt?

Erre Isten mit fog válaszolni?

Ézs 43,25
Én, én vagyok, a ki eltörlöm álnokságaidat enmagamért, és bűneidről nem emlékezem meg!

Ugye milyen furcsa válasz? De mégis egybecseng, mert Isten is ugyanazt mondja, hogy eltörli és nem emlékezik rá többet.

Jer 31,34
És nem tanítja többé senki az ő felebarátját, és senki az ő atyjafiát, mondván: Ismerjétek meg az Urat, mert ők mindnyájan megismernek engem, kicsinytől fogva nagyig, azt mondja az Úr, mert megbocsátom az ő bűneiket, és vétkeikről többé meg nem emlékezem.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2892) Viszlát válasza guga (#2890) üzenetére


Viszlát
addikt

No, pontosan ezért nem kellett volna reagálnom:)

''Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!''

Mi ez ha nem bűnbánat?

''1999-ben ha vétkeztem, akkor újra bűnös lettem?''

Ki beszélt erről? Az asszony akkor hallott először az evangéliumról, tehát nem a megtérés utáni bűneit kellett megbánnia...

''A te szemedben sokkal nagyobb értékkel bír a magad bocsánatkérése Isten előtt, mint Jézus áldozata.''

Ez egyszerűen aljas, gerinctelen és ocsmány megállapítás. De ítélj nyugodtan, max ítélet alá esel, ami nem nekem lesz rossz, az egyszer biztos.

''Ha nem kérek bocsánatot, akkor is Szent maradok.''

Pontosan az ilyen emberek csinálnak az evangéliumból kegyes szentmesét, aztán majd csodálkozva állnak mikor Jézus azt mondja, hogy nem ismerlek titeket... De a legnagyobb szerencse az, hogy ezért engem nem terhel felelősség. Nem ártana kis alázat Istennel szemben, az egóból meg kicsit vissza, talán fontosabb az üdvösség annál, minthogy ilyenen elcsússzon az ember. Egy titkot azért elárulok Neked. Attól, hogy nap mint nap megbánod a bűneidet (mármint amit elkövettél), nem leszel bűnös, nem azt jelenti, hogy naponta kapsz újra kegyelmet. De a kegyelem alól ki lehet kerülni. Pontosan azzal a szemlélettel amit felvázoltál.... Ó, ma paráználkodtam a szomszéd feleségével, de Isten már úgyis megbocsájtott mindent, a Szent Szellem bennem van, úgyhogy semmi gond! Na persze... Valahol sajnállak, mert a sátán pontosan ilyen apróságokkal csúsztatja el az igazságot és ennek nagyon sokan bedőlnek.

És ezentúl tényleg nem reagálok a hozzászólásaidra, mivel minduntalan bebizonyítod, hogy igazak rád a Timóteushoz írt igék. Sőt, van ott még más jótanács is:

II. Tim 2. rész
16. A szentségtelen üres lármákat pedig kerüld, mert mind nagyobb istentelenségre növekednek.
17. És az ő beszédök mint a rákfekély terjed; közülök való Himenéus és Filétus.
18. A kik az igazság mellől eltévelyedtek, azt mondván, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyeknek a hitét.

Kívánom Neked, hogy ismerd fel eltévelyedésedet és találj vissza Jézushoz!

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2893) kymco


kymco
veterán

Szerintem tudni kell a helyén kezelni a bűnbánatot.... Nem azért van üdvösségem, mert bocsánatot kértem, hanem azért, mert megbocsátottak :). Nem szabad túlértékelni a bűnbánat jelentőségét, mert a belőlem kiinduló bűnbánat forrása is Isten, de nem szabad kidobni az ablakon sem.... Van helye a hívő ember életében is a bűnbánatnak ugyanúgy, mint a gyermekeink esetében is, ha rosszalkodnak. A gyermekemet a bűnbánata nélkül is szeretem, de a felnőtté válása érdekében szükséges dolog. Mint ahogy nálunk is :) szvsz.

www.refujvaros.hu

(#2894) guga válasza Viszlát (#2892) üzenetére


guga
Közösségépítő

''Pontosan azzal a szemlélettel amit felvázoltál.... Ó, ma paráználkodtam a szomszéd feleségével, de Isten már úgyis megbocsájtott mindent, a Szent Szellem bennem van, úgyhogy semmi gond!''

Ezért kérdeztem tőled, hogy láttad e már Istent vétkezni? Láttad e már Jézust vétkezni? S láttad e már a Szent lelket vétkezni? A bennem lévő Szent lélek nem vétkezik, a test miatt életem végéig vétkezem, mivel az nem engedelmeskedik Istennek. De a bennem lévő Szent Lélek az Istennek engedelmes és Isten arra figyel, nem a vétkeimre. Isten a bennem lévő Szent Lélekkel tart közösséget nem a vétkeimmel.

Fentebb írtam, hogy:

Az asszony meghívta egy forró teára és bocsánatot kért az előzményekért, hogy így bánt vele s elmondta, hogy nagyon furdalta a lelkiismeret, amiért ilyen hideg időben leöntötte Őt vízzel és aggódott miatta.

Láthatod, hogy megbánta a bűnt, amit elkövetett és utána a lelkész elmondta neki, hogy Isten már megbocsájtotta neki a vétkét. Természetesen azt is elmondta neki, hogy minden vétkét megbocsájtotta, amit addig elkövetett és amit azután elfog követni.

Csel 2,38
Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Ez az asszony is megtért, a bűnei megbocsájtattak és megkapta a Szent Lélek ajándékát.

Rm 4,8
Boldog ember az, a kinek az Úr bűnt nem tulajdonít.

Te boldog ember vagy?

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2895) Viszlát válasza guga (#2894) üzenetére


Viszlát
addikt

1. Vajon meddig marad a Szent Szellem benned, ha a tested a paráznaság bűnét követi el? Pál részletesen taglalja, hogy a paráznaság az ''belső'' bűn és bemocskolod vele a Szent Szellem templomát, vagyis a testet. És a bűn és Isten nem fér meg egymás mellett.

2. A lelkiismeretfurdalás nem egyenlő a bűnbánattal. Ez újabb csúsztatás.

Na és, hogy ne csináljak ''segget'' a számból, tényleg ez volt az utolsó válaszom. Én úgysem tudlak elvezetni az igazságra, csakis a Szent Szellem képes rá, remélem egyszer megtalálod.

Üdv

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2896) guga válasza Viszlát (#2895) üzenetére


guga
Közösségépítő

Ha paráználkodnék nyilván igazad lenne, mert akkor szánt szándékkal vétkezne a Szent Lélek, de akkor titkon Jézus is vétkezne és Isten is, mert mindenkiben ugyanaz a lélek van. A Szent Lélek ígéret alapján van bennem, Isten ígérete alapján, nem az én cselekedeteimtől függ. A bennem lévő Szent lélek nem tud bűnt elkövetni. Isten és köztem ez a Szentség tartja a lelki közösséget.

Ha jól megfigyeled, akkor a topikban elég kultúrált társalgás folyik. Senki sem lett felszólítva, hogy ha lehet többé ne szóljon hozzá és senki nem is vállalt ilyet magára, mert egyszerűen csak beszélgetünk a témáról.


Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2897) Viszlát


Viszlát
addikt

[kép]

Petra koncert Budapesten! Kis szépséghiba, hogy Schmidt Vera a ''sztárvendég'', de a Petra ettől még Petra:)

[link]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#2898) vivo válasza guga (#2868) üzenetére


vivo
csendes tag

Utána néztem, és legjobban ez a rész írja le:

''Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is
kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért.
A kinek pedig van miből élnie e világon, és elnézni, hogy az ő atyjafia
szükségben van, és elzárja attól az ő szívét, miképen marad meg abban az
Isten szeretete?
Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és
valósággal.
És erről ismerjük meg, hogy mi az igazságból vagyunk, és így tesszük
bátorságosakká ő előtte a mi szíveinket.
Hogy ha vádol minket a szív, mivelhogy nagyobb az Isten a mi szívünknél,
és mindent tud.
Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez;
És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az ő
parancsolatait, és azokat cselekeszszük, a mik kedvesek előtte.
Ez pedig az ő parancsolata, hogy higyjünk az ő Fiának, a Jézus
Krisztusnak nevében, és szeressük egymást, a mint megparancsolta
nékünk.
És a ki az ő parancsolatait megtartja, az Ő benne marad és Ő is abban;
és abból ismerjük meg, hogy bennünk marad, abból a Lélekből, a melyet
nékünk adott. ''

Erre mondtam azt, hogy szembe kell szállni az önzés törvényével, azaz
nem magunknak kell élnünk, de Ti is ezt teszitek, és a jó úton jártok.
Valamint még ég bennetek a tűz, ami sajnos nem mondható el a jelen kor legtöbb gyülekezetéről, erről így ír az Ige:

''A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a
hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:
Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem hév; vajha hideg
volnál, vagy hév.
Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én
számból.
Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs
szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és
szegény és vak és mezítelen:
Azt tanácslom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy
gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne láttassék
ki a te mezítelenségednek rútsága; és szemgyógyító írral kend meg a te
szemeidet, hogy láss.
A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és
térj meg.''

A végtelenbe és tovább!

(#2899) guga válasza vivo (#2898) üzenetére


guga
Közösségépítő

Jézus akkor fog visszajönni az övéiért, amikor már az Evangéliumot nem fogadják és nem is hirdetik. Akkor Isten szempontjából már tovább felesleges várni. A jelenkor valóban a Laodiczeabeli gyülekezet állapota.

Egy nagyon pontos kronológiai képet kaphatunk az alábbi prédikáció által, hogy mi után mi következik, egészen az utolsó ítéletig. Azt elismerem, hogy nagyon nehezen érthető a tolmácsolás, mivel nem magyar ajkú ember tolmácsol, hanem koreai.

29mb

[link]

[Szerkesztve]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#2900) kymco válasza guga (#2899) üzenetére


kymco
veterán

Semmi sem igazolja az állításod, hogy a jelen kor a laodiciai gyülekezet állapota, van hasonlóság, mint ahogy van a többi hat gyülekezet állapotával is....

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Vallás - Archívum 01 (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.