Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
Adott egy néhány napos Delta Chieftec, a 12V-os ágán 11,6 V körüli feszültséget mértem (multiméterrel). Kérdésem, hogy ez normális (tudom, 11,4-ig elméletileg nincs gond, de ez akkoris csak minőségi cucc lenne...)?
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
stol
addikt
Mivel Danecay nem bírt ide beírni, és szétoffolja a mélyvizes topikot, segítünk rokkant tagunknak, és ide másolom postját, mert valami rettentő erő képtelenné teszi őt a jó helyen kérdezni
Tehát:
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy nem indul be a zsír új MSI K8N SLI alaplapom. Igaz még az új tápom nem érkezett meg, ami előreláthatólag egy 450-es Chieftec lesz, így még a régi tápommal próbálkozom, ami halkan mondom, egy 400W-os Mercury, viszont az ez előtti ASUS A8N SLI-SE lapomat is ezzel hajtottam egy hónapig. Ami még érdekes az az, hogy amint bekapcsolom a tápegységet bekapcsol a gép is, tehát beindulnak a ventillátorok, a ház világítása, a winyók stb., de a monitor már nem kapcsol be. Az alaplap kézikönyvében szerepel az is, hogy minimum 450-es táp kell a stabil működtetéshez, de mint írtam a az Asus lapomat ezzel üzemeltettem, úgy hogy még húzva is volt, ezért merül fel a kérdés, hogy létezik, hogy ez az MSI el sem idul vele? Az is igaz, hogy 24 pin-es tápcsatlakozója van az alaplapnak, a tápegységnek pedig csak 20, de az ASUS elment vele gy is.
Továbbá, nem tudom, hogy a VGA Power Connectort (PCIE_PW1)-et minden esetben csatlakoztatni kell e, mert az ASUS lapnál ahol ez a csatlakozó EZ-Plug-ként szerepel tudomásom szerint csak SLI működésnél volt jelentősége én pedig csak 1 VGA-t használok.
Még valami. Írtam, hogy valószínűleg egy 450-es Chieftec tápot veszek, de ugyan ennyért láttam 500W-os EZ-COOL tápegységet, de sajna ezt nem nagyon ismerem. Milyenek ezek a tápok, melyiket lenne érdemes inkább megvenni, figyelembe véve azt is, hogy mint írtam elvileg a stabíl működtetéshez minimum 450W-os táp kell a kézikönyv szerint, mer ugye ár teljesítmény arányban az EZ-COOL jönne ki győztesen, viszont a Chieftec már a nevével garancia, viszont erről az EZ-Cool-ról nem sokat tudok.
Vélemyényem szerint, egyik gépnek sincs szüksége 450+ W-os tápra, csupán TÁPRA.
Hogy mi számít tápnak, arról is lehet olvasni eme fórumblokkban.
A Mérkúrí, NEM számít tápnak.
A címbéli konfig, 150W-nál nem eszik többet. -
didyman
őstag
válasz Hequila #1709 üzenetére
Ezt terheletlenül mutatja? Mert ebben az esetben teljesen normális, a referencia az 5V-os ág lehet még, terhelés nélkül meg a 12V a közös stabilizálás megoldása miatt alább marad. Kis terheléssel beáll a helyére.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
nza
csendes tag
Mint kezdő,megkérdezném,mi az az aktív és passzív PFC a tápegységeknél ????
-
Bigya
őstag
Most vettem észre, h a Zalman 300-as tápom passzívan ment majd egy hétig...
Minek a drága passzív táp...
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
Sziasztok!
Problémám akadt a gépemmel, és azt hiszem, a táp a ludas:
Tegnap este játék közben (Europa Universalis 3) egyszer csak lekapcsolt a gép. Semmilyen jelzést nem adott az alaplap, és a Win sem. Visszakapcsoltam, és ment tovább. Viszont észrevettem, hogy a tápból alig fúj ki levegőt a ventilator. Egy Superflower 400W-ról van szó, állítható fordulatszámmal (silent, turbo, automata). Sosem kapcsolgattam, mindig turbón ment vagy automatán. Most viszont bármit nyomok, nem változik a fordulatszám (nagyon alacsony).
További infók:
Kb 1 hónapja passzívan hűtöm a CPU-t (3200+, no tuning), és az alaplap is passzív hűtésű (Abit AN8-SLI). A ház elején két 90mm venti fúj befelé, alacsony fordulaton, és csak a tápra bíztam a hátsó kifújást, hátul nincs másik venti. Korábban egy 120mm volt a CPU-n, és van egy 90mm a ház tetején is, ezeket most nem használom. Lehet, hogy túlmelegedett emiatt? A CPU és lap hőmársékletek 40-42fok körül maradtak (terhelve), úgy tudom, ez nem sok, ezért nem gondoltam, hogy baj történhet. Lehet, hogy ezzel már megfőtt a táp ventiszabályzója? -
DarkFater
tag
válasz Szabtom #1729 üzenetére
Kedves Stol és Didyman!
Köszönöm a segítséget és a tanácsokat!
Tegnap megvettem a gépbe az új tápot (FSP 400 PNF).
Kicsit OEM a kiszerelése, kicsit csak úgy ala natúr doboz nélkül jött, hiányoltam a hálót is a kábelkorbácsról, de gondolom ezért volt csak 11 ezer és gondolom a Bluestorm ezen csicsák miatt is drágább (no meg aktív PFC).
Amúgy nagyon bizalomgerjesztő kinézetű a táp.
Azt, hogy hogy muzsikál azt nem tudom, mert a gépem továbbra sem megy
Ezek szerint az alaplap (is) meghalt. Hálistennek az még garis.
A 2 régi javítanivaló tápot pénteken bedobom Gugához.
Kérdés:
Elküldhetem megtekintésre a Zalman ventillátorvezérlőmet is a tápokkal együtt?
Nekem gyanús az is.Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Csaba_20_
őstag
A szupervirágod nem egy életbiztosítás, de csak akkor lehet biztosan kijelenteni, hogy a táp valamelyik védelme kapcsolt be, ha a 230V-os hálózatról le kellett csatlakoztatni ahhoz, hogy visszakapcsold. Nem a táp ventiszabályzó része szokott megfőni, hanem maga a táp, ha túl meleg hőmérsékleten üzemeltetik.
-
-
Aranykezü
csendes tag
Profok!
A gépem indulás után 5-10 perccel leáll, mintha áramtalanítottam volna.
Hetente 3x 4x. Talán táp probléma?
előre is köszihallotok?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ebben segíteni?
[link]
Előre is nagyon köszönöm!
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz mattheus #1735 üzenetére
Szia, a géped X1950-estől, mindenestől táp felől 150W alatt fogyaszt padlógázon.
Itt: [link] X1950pro fogyasztott egy E6700 társoságában 153W-ot a hálózat felől, ami mintegy 122W táp felől. Padlógázon. Azaz nem, nem kevés a tápod és nem kell bedőlni a kamuszövegeknek a 450W-okról. Hidd el, rég rossz lenne nekünk, ha egy gép annyit enne. -
mattheus
őstag
válasz Szten Márs #1736 üzenetére
Szia!
akkor mi lehet a gond?
Mert most egy jó hétig mindig elindult, minden hiba nélkül......
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Sz@r táp, passzív hűtés ott, ahol illene aktív, no légáram a házban. Ezek után ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi a géped baja.
''Sosem kapcsolgattam, mindig turbón ment vagy automatán.''
A mondat második fele alapján valóban nem kapcsolgattad...
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
Szabtom
senior tag
válasz FehérHolló #1739 üzenetére
Értem, akkor megérett a cserére.
''Sosem kapcsolgattam, mindig turbón ment vagy automatán.''
A mondat második fele alapján valóban nem kapcsolgattad...
Ezt úgy értettem, hogy amikor húzva volt a proci, tavaly egy évig turbon ment, aztán miután felhagytam a bütyköléssel, automatán. De a lényegen nem változtat, újat veszek.
Minőségi, moduláris tépot szeretnék. Enermax Liberty 400W-t ajánlották nekem, egyetértetek vele? -
Szabtom
senior tag
válasz mattheus #1741 üzenetére
Asszem, ez azt jelenti, hogy a 12V kábelen nem ad le elég teljesítményt a tápod. Mivel a teljesítmény = feszültség x áramerősség, ezért fontos, hogy hány ampert bír a táp, és ezért kerül elő mindig a ''hány amper a 12V ágon?'' kérdés. Javítsanak ki a guruk, ha tévedek.
-
mattheus
őstag
Leírás a tápomról: [link]
-
Szabtom
senior tag
válasz mattheus #1745 üzenetére
Elég erősnek tűnik, szóval az én tudományom itt megáll. Ha használod a plusz alaplapi tápot, és még a VGA-ba is nyomod a PIC-E tápot, valamint mindent lehúztál és nem segített, akkor nem hiszem, hogy a táp a ludas. De talán van olyan körülmény, amit én nem ismerek, és valaki mindjárt rámutat.
-
stol
addikt
válasz Szten Márs #1749 üzenetére
Attól még a Fuhyyu kondik dagadnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest