Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Bubu79
addikt
válasz Csaba_20_ #80 üzenetére
Ugyan, hova gondolsz? A lapon egyébként HITANO kondikat használtam ( csak ezeket tudták beszerezni a megfelelő méretben a helyi elektronikai kereskedésben. . A lap szvsz ezekkel is elmegy még legalább 2 évig, utána pedig már úgyis kukaérett lesz, mert elavul )
XtoRR: Már soxor elhangzott a kérdés többfelé is a fórumon, hogy az alaplapi érzékelő ezt/azt mér.
A helyzet az, hogy ezek az értékek csak tájékoztató jellegűek. Csak műszeres méréssel tudsz meggyőződni pontosan arról, hogy jók-e a feszültségek, vagy nem..
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Bubu79
addikt
válasz Csaba_20_ #90 üzenetére
EHR jelzés van rajta ( a boltban az eladó azzal próbált meg hatni rám, hogy 105 fokos - érdekes lenne, ha addig menne a lap... )
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
stol
addikt
válasz Csaba_20_ #93 üzenetére
Nem kell anyira precíznek lenni, hisz akkor nem romlik el soha többé
Éhen akarsz halni?
Viccen kívül:
50esetből, 49x nem okoz problémát, a ''normál'' elkó alkalmazsa, azt az egyet, ahol igen, Low ESR-t alkalmazok, és punktum.
Ha, nem 1500HUF-ot, hanem, 2500-at kérek a tápért, akkor már nem kéri a javítást, hanem vesz újat, 4k-ért. (ami ugyan szarabb újonnan, mintha a régit csinálnám meg) -
Bubu79
addikt
válasz Csaba_20_ #97 üzenetére
Ezt a rendelés dolgot nem egészen értem... Nem tudok róla, hogy itt a topikban bármilyen céget is említettél volna, de lehet, hogy vak vagyok...
Kifogásokat pedig nem kerestem, csupán említettem a lehetőségeimet. De biztosan félreértettem valamit.
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Bubu79
addikt
válasz Csaba_20_ #102 üzenetére
Köszi ! Így már azért más a dolog
Szerk.: Nem értettem, hogy miért rágtál be, de így érthető...
-
permet
csendes tag
válasz Csaba_20_ #109 üzenetére
A tantálban nincs lúg, adott térfogatban ez adja a legnagyobb kapacicást.Csak nem nagyon lehet kapni és drágább, viszont nincs többé vele gond. De 22mikrónak tehetsz unipolárist is csak az bazi nagy a helyére nem fér.
Az elkóknak elég nagy az induktivitása a feltekercselt fólia miatt.
(6-10 khz-en mérve egyáltalán nem hasonlít kondenzátorra) De ha 2 egyforma undoktivitást (elkót) párhuzamosan kapcsolsz,felére szelidül az értéke. Lehet, hogy az low esr is igy van tekrencelve tokon belül. -
Petee86
csendes tag
válasz Csaba_20_ #116 üzenetére
Pl:Ha mondjuk találkoztál ijen hibával akkor megirod, hogy mi az oka! MIvel odaraktam a ''táphibára gyanakszom'' szöveget valószínű nem vagyok benne biztos és ''segítséget kérek'' De ha gondolod gyere át és szereld meg! ű
(és nem vitatkozom, ahogy irod te is)
Előre is köszönöm!Petee
-
Zamery
senior tag
válasz Csaba_20_ #138 üzenetére
Köszönöm a cikket, de megmondom őszintén nem mertem drótkat kötözgetni a tápcsatiba, főleg nem gémkapcsot. A tápot a házból kiszerelve is ugyanolyan jól működik mint benne, egyetlen baja ez az idegesítő kerregés, amit nem tudok mire vélni, lévén egy 2 hetes tápról van szó. Azért akartam kiszerelni és igy kipróbálni, hogy mielőtt visszaviszem megbizonyosodjam róla hogy valóban a sz.házon kívül is csinálja ezt a kerregést, és nem csak beleér valami vezeték, vagy túl hosszú felfogatócsavart tettem bele, vagy ilyenek. De sajnos csinálja....
Vihetem vissza. Még jó hogy nem adtam el a másik tápomat..... Most megőrülnék ettől a zajtól....https://steamcommunity.com/id/zamery/
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Csaba_20_ #159 üzenetére
akkor adjatok 1-et jo értem (csak az tünt fel azért a progi se mér félre 0,1v-ot egyik naprol a másikra csak mert ugy tartja kedve), mivel erre nincs módom ígymarad.. buék
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
fasyrt
őstag
válasz Csaba_20_ #212 üzenetére
2,4-es CelD, 256ram, 180-as vinyó.
Házszellőzés 1db. 8-as venti.
Az alaplapi kondikat meg tudom nézni, de a tápot nem vagyok benne biztos, hogy meg akarom bontani, meg azt részét nem értem...
Mindazonáltal megnézem az alaplapot, és leellenőrzöm a HDD környékét, ritka rossz hangja volt (--->szomszéd) szegénynek...
Meg biztos, ami biztos alapon keresekegy másik hálózati kábelt, az ördög a részletekben lakozik... -
Zeck
aktív tag
válasz Csaba_20_ #233 üzenetére
Hát szomorú vagyok.
Magyarán vehetek egy új tápot. Esetleg az adataimnál szereplő konfigra tudnál ajánlani valami olcsó de megbizható tápot? Tudom, hogy van erre külön topic, de egy válasszal megspórolnál nekem egy kölcsöngéprőlfórumnyálazást.
Egyébként hallottam énis sokhelyen, hogy az azona retek, de 4év szolgálat után egy szavam se lehet. R.I.P.
Monnyuk ha bócsózóul elvitte a vga-mat, akkor sirni fogok.
u.i.: jó az aláirásod ezt párszor énis megfogadtam"két lábon járó növényevő szarkészaurusz"
-
-
törölt tag
válasz Csaba_20_ #266 üzenetére
Bár a beállítások nem változtak, itt lesz a probléma...a BIOS-ban való állítások közben nem olyan régen kifagyott a rendszer.
CMOS reset természetesen volt. Valószínű, újra kell flash-elni a BIOS-t, de ennek még utánaérdeklődöm a megfelelő topic-ban. Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz Csaba_20_ #274 üzenetére
Viszont ha már felhoztam az áramingadozást:
Ez mennyire károsíthatja a tápot, ill. a számítógép többi elemét?
Túlfeszültség elleni elosztóra kötöttem a szerkezetet, de ez az időszakosan alábbhagyó áramerősséget ez nem pótolja...
A régi tápomnál nem tűnt fel, de az újnál megfigyeltem, hogy ha feszültség alatt van, akkor halk, ciripelés szerű hangot hallat. (Csak egészen közelről, odahajolva hallatszik.) Ez természetes dolog, vagy kezdjek aggódni?
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
senior tag
válasz Csaba_20_ #287 üzenetére
Üdv!
Aham. Tehát ki kéne cserélni a ventit és akkor jó lesz? Mármint a mostani helyzethez képest.
8cm-s ventit veszek hozzá és kicserélem a régivel? Ennyi? Hát ennyi volna? És utánna visszakapom a szokásos jól megérdemelt visszafogottan hangos tápomat?Youth hides the key to salvation
-
Emery
csendes tag
válasz Csaba_20_ #315 üzenetére
Én is így jártam.
Boldogan hoztam haza Seasonic S12-430- tápomat.
Alig vártam, hogy szobahőmérsékletre melegedjen.
Beszerelés után el is indult, (nagy sóhaj végre csend van)
De most jön a fekete leves.
A win pár perc múlva fagyott. Azóta nem a indul a gép
Visszaraktam a régi tápomat (Chieftec 420-102DF csörgő ventijével), és megy minden tökéletesen.
Amit észre vettem hogy a Seasonic tápkábelén ami az alaplapba megy abban nincs fehér vezeték, míg a régiben volt.
Gondolom én is a -5V hiányába futottam bele.
Ez valahogyan orvosolható? (olcsón)
Konfig
MSI K8 Neo FSR (754)
AMD K8 3000+
2*512 DDR
250 Gb Sata HDD
160 Gb Sata HDD
120 GB IDE HDD
Pio 110 DVD-író
6600GT
3 extra venti
[Szerkesztve] -
Latsza
aktív tag
válasz Csaba_20_ #339 üzenetére
Ááh, biztos nem, a vinyómnak nincs hangja, egy régebbi -ettől független- alkalommal megfigyeltem azokat is, nincs ilyesmi hangjuk egyáltalán. Egyértelműen a tápból jön a hang. Valaki aszonta h a kondik sziszegnek, én meg csak néztem hogy olyat is tudnak
szal tudol segíteni, hogy hogy küszöböljem ki a dolgot? már egy ideje csinálja, öregszik? -
Crassh
csendes tag
válasz Csaba_20_ #395 üzenetére
Mert én se vagyok egy nagy tpáguru.. A tápot is egy havertól kaptam, már csak a szekrényben porosodott, nekem meg pont szökségem volt egyre, mert az előző folyton kikapcsolta a vinyót, és kapóra jött. Asszem ez is valami noname táp (Valami Display vagy valami hasonló a márka). Ha gondolod, meg nézem az adatokat rajta, hátha azzal közelebb jutunk a megoldáshoz (bár szentem tökmind1, mert úgy is le cserélem 1 héten belöl...
[Szerkesztve]A proci füsttel működik: Ha kijön a füst, a proci nem működik...
-
Crassh
csendes tag
válasz Csaba_20_ #397 üzenetére
Tuninghiba nem lehet, mert a gépet zsír újan vettem (bizony nem mai csirke), és akkor nem volt semmi tuning (meg a bios sem enged semmit húzni... asszem egy 1999-es release). (Szerintem nem éri meg tuningolni ezt a konfigot.. Így sincs benne elég szufla, meg akkor se lesz, ha tuningolok. Így is max a Quake3 megy rajta 30fps-sel)
[Szerkesztve]A proci füsttel működik: Ha kijön a füst, a proci nem működik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Noctua NH-C14S Processzor hűtő
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest