- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rruuer
senior tag
sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy van egy corsair ax850-es tápom és mikor elkezdek játszani akkor ilyen nyüszítő hangot ad mi, ez normális?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
goodboy007 #16493 üzenetére
Ha a ventije zörög, akkor lehet cserélni. Azonos paraméterű és légszállítású típus kell, és ki kell a régit forrasztani, helyére be az újat.
HGyu
-
goodboy007
senior tag
Üdv!
Enermax Liberty ELT500AWT-ről van szó.
Vasárnap este nem kapcsoltam ki a gépet, de hétfőn reggel már fura, cicergős hangot adott ki, kb. mintha egy serpenyőt kocogtatnék, de rendszertelenül és viszonylag halkan.
Múlt kedden pucoltam ki a gépet sűrített levegővel és közvetlenül utána nem jelentkezett a probléma.
Hétfőn megint kifújtam kicsit, mikor meló után hazaértem és nem jelentkezett a zaj. Tegnap viszont megint elkezdte, bár talán kisebb gyakorisággal.Lényeg, hogy 6 éves tápról van szó, úgyhogy hiába minőségi, ennyi idő alatt már gondolom simán megadhatja magát a csapágy vagy lehet, hogy épp a múlt heti takarításkor került rossz helyre egy porcica?
Ha a működést nem befolyásolja, akkor kell aggódnom, hogy hírtelen kipurcan a venti vagy előtte úgyis egyre hangosabb lesz a cicergés és fokozatosan megy tönkre?
Lehet egyáltalán cserélni a ventijét, mert a gyártó oldalán ez nem szerepel, ez alapján pedig nem csatlakozós a ventije?! -
szajlensz
csendes tag
Sziasztok! Elég hosszú lesz, de ha valaki elolvassa és adna tanácsot, megköszönném.
Adott volt egy elég régi gép, ami szépen tette a dolgát (GIgabyte EP43 lap, E5200, HD4650, 2GB DDR2, 1 SATA2 és 1 IDE vinyó) egy 350W FSP, potméterrel állítható ventijű táppal. Egyszer csak elkezdett random (terheléstől függetlenül) újraindulgatni. Pár ilyen alkalom után nem adott képet a vga (aminek nincs külön tápcsatija). Ekkor szétszedve láttam, hogy az atx csatlakozó egyik pin-je körül megbarnult a műanyag. Ekkor vettem egy FSP 400-60APN tápot és kaptam egy zöld négyzeteket szemetelő, de működő Geforce 8600GS-t. Így ment a gép tűzoltás jelleggel, de alig volt használva. Egyszer csak kikapcsolt és nem is erőltettem tovább a dolgot. A múlt héten megérkezett az új alaplap, proci és ram (AsRock H97M Pro4, i5 4440, csak az integrált GPU, 2x4GB Kingston DDR3), beraktam a régi házba az előzőleg garanciában ellenőriztetett táppal. Azonban ezzel a felállással is újraindulgat a gép. Hol sűrűbben, hol ritkábban, de rendszeresen. BSOD nincs, eseménynapló kernel power 41 63-t mutat, ami a nem szabályos leállást jelenti, az is csak indításkor kerül bele, ha jól tudom. Próbáltam kizárni sorban mindent, de pl memtest86 a második pass negyedénél járva újraindult a gép, így szinte csak a táp maradt. Csatlakozót megnéztem, nincs semmi elszíneződés, mint a korábbi tápon. Márciusban lett véve, azóta kb 20 órát mehetett, gariban megnézték, szerintük 2 géppel is szépen ment. Igazából 2 kérdésem lenne:
- Az újraindulásokkal okozhat-e kárt az új alkatrészekben?
- Érdemes lenne újra beadni garira, esetleg mondani a boltnak, hogy hagyják menni a gépet hosszabb ideig, hátha újraindul?Kb. 2 hét múlva tudnék másik tápot belerakni a gépbe, de addig is kéne használnom. Választ előre is köszi!
-
04ahgy
nagyúr
A készenléti kör adja. Oka a kapcsolófrekvencia hallható tartományba csökkenése. Önmagában még nem vészes, a részletes leírást itt találod: [link].
A kondikat azért a ventilátorrácson belesve célszerű szemrevételezni, nem púposak-e.
Amúgy megjegyzem, hogy a Chieftec tápokra van 2-3-5 év Limited Warranty a gyártó részéről, élettartam nincs.
HGyu
-
thre
csendes tag
válasz
[Prolixus] #16480 üzenetére
Nekem spontán újraindulást procimelegedés váltott ki. Rakj fel egy hőmérsékletfigyelő progit. Hűtőborda tisztítás után -20 fok
De ez csak tipp. Üdv
-
thre
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb 8 éves 450W-os Chieftec tápom (elvileg élettartam garis, de se a papirja nincs meg, a shop ahonnan anno rendeltem már nem él
) A gond az hogy ha ki van kapcsolva a gép idegesítő magas sipolást hallat a táp. Terhelés alatt megszünik a zörej, a feszek stabilak (Phenom procis rendszert vidkarival 5 vinyoval + dvdvel hajt), nincs vele gond, csak idegesítő. Lehet ezzel valamit kezdeni? Kihez tudok ezzel fordulni? Előre is köszi.
-
tornas
őstag
-
baropet
újonc
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy vettem most egy Sapphire Radeon Hd7950 (3Gb DDR5) videokártyát és amikor nagyobb gépigényű játékkal akarnék játszani (Watch Dogs, Wolfenstein the new order) vagy kikapcsol a gép de úgy, hogy áramtalanítanom kell és csak utána lehet visszakapcsolni vagy kifagy de szinte egyből már a menüben ha kisebbel (Fifa 14, 007 Legends) akkor hibátlanul megy a gép. Mi lehet ennek az oka Aida64-el már pár percig(kb 5perc) stress-eltem a gépet és bírja azért csak pár percig mert ha 1perce megy a gép és elindítom pl a Watch Dogs-ot akkor is kikapcsol tehát nem hiszem, hogy melegedés lenne a gond és azt se, hogy nem bírja a táp mert aidánál stress alatt nem kapcsol ki és lese fagy.
Táp: Techsolo 730W
Videkari: Radeon Hd7950 3gb ddr5
Proci: DualCore AMD Athlon II X2 270, 3400 MHz (erre gyanakszom túl gyenge vidikártyához vagy ez hülyeség?)
ram: Kingston 2x4Gb 1333Mhz
alaplap: Asrock 990fx Extreme 4Köszi előre is a válaszokat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
[Prolixus] #16480 üzenetére
Elég az 500-as Aurum is.
HGyu
-
[Prolixus]
addikt
válasz
04ahgy #16479 üzenetére
Az lesz, csak nemtom mkor...
Egyébként jövőre tervezem cserélni a konfigomat, max az SSD-t meg a winyót tartom meg ha addig nem lesz baj velük. Ilyen Intel i5-4570 + GTX760/R9 280 kaliberű vasat szeretnék majd venni. Ezekhez milyen tápot tudsz ajánlani max 25 ezer forintig? pl egy 600w-os FSP Aurum Gold S bőven elég kell hogy legyen nem? Ha végül cserélni kell a tápomat, akkor mindegy, ha már most olyat veszek amit jövőre vennék, csak ezért kérdezem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
[Prolixus] #16477 üzenetére
Marad a teszttáp...
HGyu
-
[Prolixus]
addikt
válasz
[Prolixus] #16476 üzenetére
Sajnos így is jelentkezik az újraindulás, hiába kapcsoltam ki a rendszerhiba utáni újraindítást. Most 20 percnyi játékot bírt.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
04ahgy #16475 üzenetére
Nem kapcsoltam ki, nem is tudtam hogy van ilyen funkció.
Mindenesetre most kiszedtem a pipát, le is tesztelem majd a gépet..
"Jó lenne kideríteni, hogy sponán restart-e, vagy kékhalál restart történik esetedben."
Hát, amikor játék nélkül is jelentkezett a probléma, nem láttam a monitoron semmilyen kékhalált. Egyszerűen puff, kikapcsolt, mintha kihúzták volna a dugót. A játékok alatti újraindulásoknál is ugyanez volt a helyzet.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
[Prolixus] #16474 üzenetére
A többi alkatrésznek nem lesz baja emiatt. A rendszerhiba utáni újraindítást kikapcsoltad? Jó lenne kideríteni, hogy sponán restart-e, vagy kékhalál restart történik esetedben.
HGyu
-
[Prolixus]
addikt
Sziasztok!
Egy másik topicból irányítottak ide, táp hibára gyankodva...
Konfigom:
MSI B75A-g41
INTEL Core i3-2120
SAPPHIRE HD7770 1GB OC
KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz X2
WD 1TB HDD
OCZ Vertex 3 SSD
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500WPár hete rohadtul megkeseríti a gépem az életemet. A probléma az, hogy mindenféle figyelmeztetést nélkül újraindítja magáta gép. Az esetek 99%-ban akkor jelentkezik ez, amikor játszom, de egyszer már olyan is előfordult, hogy nem játékkal volt összefüggésben (konkrétan windows update ment, meg steam letöltés, plusz 1-2 program a háttérben). Játék alatt amúgy teljesen random jelentkezik az egész (nekem legalábbis úgy tűnik), van amikor éppen belépek az adott játék menüjébe és újraindul, van a mikor 45 percig is játszok, aztán csak akkor indítja magát újra. Egyből VGA-ra gondoltam, úgyhogy felpakoltam a legfrisebb drivert, majd futtattam szintetikus teszteket. 35-40 percig ment az AIDA meg a FurMark, hiba, újraindulás nélkül, a VGA hőmérséklete a szenzor szerint 60-61 fokos szintre állt be (elvileg) majndem maximális terhelés mellett, efőlé nem ment a hőmérséklete. Ez úgy tudom egyáltalán nem vészes (feltéve, ha jó a szenzor). Egyébként a szenzorok alapján a processzor sem melegedett túl (55 fokos hőmérsékletre áltt be, azt tartotta...ebben a melegben ráadásul) Szóval ebből, plusz a játék alatti random idejű újrainduásokból arra gondoltam, hogy mégsem túlmelegedés, vagy ilyesmi van a háttérben.
Néztem a regfájlokat is, de semmi értékelhető hibaüzenetet nem ír a windows az újraindulások környékén (max megjegyzi, hogy X időpontban váratlan volt a leállás...köszi). Ma amúgy formáztam az SSD-t és újrapakoltam az egész rendszert (bár nem bíztam benne, hogy ez megoldja a dolgot), és hát nem is segített semmit, ugyanúgy újraindult magától amikor elkezdtem játszani (közben amúgy ki-kinéztem az asztalra az AIDA-ra, de nem volt így sem túlmelegedés). A játékfájlok amúgy nem az SSD-n vannka, hanem a winchesteremen.
Más drivert mostanában nem tettem fel, MEMTEST-et futtattam pendrive-ról, de semmilyen hibát nem jelzett egy végigfutás alatt a memóriáknál. Alaplapcsere 4-5 hónapja volt, szinte új volt az MSI amikor vettem, és az elmúlt 1-2 hétig nem vettem észre semmilyen problémát a géppel, úgyhogy ezek után nemtom mennyire lenne érdemes alaplapra gyanakodni.
Az SSD vezérlőjére gondoltam még, de a releváns topicban inkább a tápra gyanakodtak. TRIM meg alignálás szempontjából amúgy rendben volt és van az SSD, HD Sentinel Pro 100%-os kondíciót ír, a naplója 0 hibát vagy figyelmeztetést ír az SSD-vel kapcsolatban.
Nektek mi a véleményetek? Táp kínja lesz? Majd igyekszem keríteni egy kölcsöntápot tesztelésre, de ez egy pár hétig kissé nehézkesen elsz megoldható.
Ja és még annyit, hogy ha tippre táp baja van, akkor egy ilyen hibás táppal való használat mennyire kockáztatja a többi alkatrészt? Az említett 1 alkalmat leszámítva, ha nem játszottam, csak neteztem, filmet néztem stb. nem jelentkezett a probléma.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Tibi86
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Giga 460W tápom (3,5 éves), és ma azt vettem észre, hogy nagyon szagol a gép... gyorsan szétkaptam a masinát és egyértelműen a tápból jött a szag, mellé forró is volt.
Gyorsan megnéztem, hogy a forog e a ventije, de sajnos nem.
Kérdésem az, hogy a ventijének folyamatosan mennie kellene, esetleg valami energiagazdálkodási beállítás windowsban/biosban amit állítanom kéne? Vagy szimplán megadta magát a venit?
Előre is köszönöm.
-
norbi0401
tag
válasz
04ahgy #16467 üzenetére
Szia
Nagyon szépen köszönöm a választ, igen így van rácsatlakoztatva ahogyan írtad, lehetséges amit írtál, viszont fura számomra, közel két évvel ezelőtt ugyanezzel a táppal hajtottam egy AMD Phenom II X4 965 feljhúzva 4200 Mhz-re és SAPPHIRE HD 6870-et, ezért gyanakszom/gyanakodtam, hogy táp kezd meghibásodni.
Egyébként cpu-tuning nélkül minden oké.Üdv.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
norbi0401 #16463 üzenetére
A 4890-re az egyik PCIe tápcsatit a tápról vezeted rá, a másikat molex átalakítóval, ugye? Az lesz a gond, hogy a tápod nem egyágas (lásd az adattáblát), és a 4890 többet kér enni, mint az egy ágon leadható áram, és a táp erre nemtetszését nyilvánítja ki. Gondolom CPU tuning nélkül frankó minden.
HGyu
-
Janusz001
őstag
Sziasztok. Mostanában reggelre néhányszor leoldott a fí relé. Aztán egyik reggel kapcsolom be a gépet és megint leoldott, újra felkapcsoltam, gépet megint indítani próbáltam, de megint leoldott, harmadjára elindult minden zökkenőmentesen. Azóta még néhányszor tudtam ezt a hibát generálni bekapcsoláskor. Lehet, hogy a táp haldokolna? Kb. 5 éves Enermax liberty 500W . Az elosztóból kihúztam minden más fogyasztót, csak a számítógép és a monitor van beledugva. Tápot kifúvattam levegővel, de nem volt nagyon poros. Mindenesetre még holnap megnézem a táp belsejét, hátha valamelyik kondi árulkodna. A lényeg, hogy tud e tápegység ilyen hibát generálni?
-
SoulesRaiden
csendes tag
Sziasztok!
Egy érdekes dolgot tapasztaltam a gépnél nem mintha nagy gond lenne de picit zavaró meg szerintem nem normális...szóval már régebben is csinálta párszor és most megint előjött ezért írom, hogy windows leállításnál vagy alvó állapotnál a gép mintha fokozatosan kapcsolná le a dolgokat...értsd jól nem egyszerre kapcsol ki a gép hanem először leáll a merevlemez,videokártya és még a táp életben tartja a gépet és kb 5 mp míg kikapcsol. Mintha "elfelejtette" volna hogy kell egyszerre időben kikapcsolni..... gondolkoztam hogy táp vagy windows problem de most tettem újra a rendszert szóval...lövésem sincs...mondom bajom belőle eddig nem volt csak szeretném megelőzni...valaki tapasztalt hasonlót?!
köszi előre is!
-
moonguru
őstag
válasz
kat0na #16459 üzenetére
Szia!
Szerintem tápegység hibád lehet. (készenléti kör)
Az áramtalanítás után nem tud rendesen elindulni.
Egyet tehetsz, próbáld bedugva hagyni 20-30 percet, rosszabb esetben akár pár órát, majd kihúzni a tápkábelt és pár perc múlva visszadugni.
Ha szerencséd van akkor elindulhat.
Persze a tápcsere lenne az igazi hiba behatárolás. (akár kölcsön táppal is)
-
norbi0401
tag
Sziasztok
A problémám a következő lenne, a mai nap folyamán lecseréltem a régi videokártyámat egy újabbra, pontosabban HD4890-re, a gép alapbeállításokon boot-ol és működik is rendesen(szerintem), de szerettem volna a régebben beállított processzor tuningot alkalmazni, de ekkor szembesültem a problémával a gép csipog egyet, a monitoron lévő led visszajelez, mintha ok lenne minden, de újraindul és visszarak mindent alapbeállításra.
Próbáltam az is, hogy csak egyel emelem az FSB-t, de akkor is ez a jelenség, szóval egy minimális tuningot sem engedélyez a lap.
A tápom: Chieftec GPS-450AA-101A kb. 4-5 éves, a bios és a Aida64 szerint is, a 12V helyett csak 11.478V van, az 5V helyett pedig 4.865V.
A gép további alkatrészei, Gigabyte GA-P35-DS3L; E5200, két db HDD egy Sata és egy IDE, ezek vannak rákötve a tápra és két ventilátor.
Az előző vga-val ment a processzor tuning igaz az egy lassan őskori darabnak számító vga volt (X1800GTO.), de amíg ezt használtam nem igazán volt szükségem tuningra, így alapbeállításon használtam a gépet.
Sajnos a régi vga már nincs meg, így nem tudom kipróbálni, hogy azzal működik-e még a tuning.
A kérdésem az lenne, hogy a tápom haldoklik vagy ha nem az a probléma akkor valakinek volt már ilyen jelenség?
A segítséget köszönöm szépen előre is.Üdv.
-
Cées
csendes tag
válasz
Kiki18 #16461 üzenetére
Az a baj,h nincs lehetőségem rámérni...
A táp kábelnak nincsen baja szerintem,mert hallom(most lehet hülyeséget írok),hogy áram alá kerül a táp.De megpróbálok egy másik kábelt keríteni.Amúgy igen,anyámnak sikerült a főbiztosítékig elintézni a dolgot...A másik kábellel is kipróbáltam.Nem reagál ezzel sem...
-
válasz
kat0na #16459 üzenetére
Ilyen esetekben minden számít. Írd le a teljes konfigot. A bios elemet csak 10-15mp-re kell kivenni,utána vissza jkell rakni,és úgy bekapcsolni a gépet. Ha vannak részletes infk úgy tudunk majd segíteni.
(#16460) Cées: Azonos biztosítékon volt a te géped? Próbáltad másik tápkábbellel?Esetleg megnézni,hogy atápban van e feszkó,multiméterrel.
-
Cées
csendes tag
Hello!Egy olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy anyám lenyomta a biztosítót egy konyhai géppel,a gépem kikapcsolt állapotban volt De azóta nem hajlandó bekapcsolni.Mitől lehet ez?Az alap rutin dolgokat megcsináltam de nem hajlandó bekapcsolni...(tápkábel ki-be,áramtalanítás).Remélem tudtok valamit mondani.Nem biztos,hogy ide kellet volna írnom de nem találtam hasonló topicot a gondomra.Ezért bocsi.
-
kat0na
csendes tag
Sziasztok.
A mai nap ujra szerettem volna rakni a gepemet. Az egész ugy kezdődött, hogy bármilyen billentyűt nyomtam le semmire nem dobta fel sem a BIOS-T sem a boot menüt semmit. Mindig elindult a rendszer.
Gondoltam egyet kiszedem az alaplapi elemet, mert ugy tudom akkor elfelejti a beallitasokat, es új BIOS fut majd. Legalábbis reméltem, hogy majd legalább bejön.Viszont mikor vissza akartam kapcsolni a gépet semmi nem történt. Olyan mint mikor tap elszáll. Ezért is írok hátha valakinek valami ötlete lenne.
Amúgy a tapos chiftec. 500w. Nem tudom számít e de leírtam.
Kornél
-
asvald
senior tag
Heló!
Vettem egy Be Quiet BQT-P6-PRO 530W tápot ami a következő dolgot produkálja :
Kivan húzva az alaplapból a táp ilyenkor ciripel amíg a ventilátor forog a tápban , amint leáll a ventilátor utána elhallgat
Viszont ,ha bedugom a 24pines kábelt az alaplapba miközben ciripel---> egyből elhallgat , meg se nyikkan .Terhelésnél se ciripel , mintha boltból hoztam volnaKérdem Én : Ez gond ?
Ui azt is megfigyeltem ,ha kihúzom a tápot a konnektorból ,még vagy 10-15mp -ig pörög a ventie
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#90933760 #16453 üzenetére
C karakterisztikás kismegszakító az ideális a tápokban található nagykapacitású primer pufferkondenzátorok magas kezdeti feltöltőárama (angolul ún. inrush current) miatt. Ha a kondi feltöltődött, akkor nem csapja le, tehát zárlat nincs.
Ha nem dugod be teljesen, akkor az egyik lehetséges magyarázat az, hogy ív alakul ki, ami nem pontosan nulla ellenállású, és már egy csekély korlátozás is elegendő lehet az impulzusáramban ahhoz, hogy a kismegszakító kibírja a hirtelen feltöltést. Utána meg már nincs gond, lásd első pont.
HGyu
-
törölt tag
Hali.
FSP BluestormII 500W, olyan gondom lenne de már régóta hogy néha mikor bedugom a gépet letolja a biztosítékot. Rohadt idegesítő mert heti 1x biztosan előfordul. Olvastam valamit hogy ez mitől lehet talán a biztosíték miatt hogy miért vannak rajta betű jelzések is az érzékenysége miatt, de már nem rémlik.
A másik az ha bedugom teljesen a tápcsatiját akkor mindig levágja. De ha bedugás után kicsit visszább húzom akkor jó. Ez nem tudom mitől van de ezt is jó lenne megtudni. Nem nagyon tudom megérteni mi lehet abba zárlatos. A kettőnek nem hinném hogy köze van egymáshoz bár lehet az is nem tudom.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Van egy Chieftec CTG-450-80P típusú tápom. Egy ideje olyat csinált, hogy hátul a tápkábel csatlakozónál olyan sziszegős hang jött ki, mintha valami nem érintkezne normálisan, persze nem folyamatosan csinálta, inkább csak ritkábban.
Tegnap meg hallottam egy nagyon fura zörejt, mintha valami pukkanás lett volna, bár már nem igen emlékszem rá, azt hittem valami bogár vagy akármi zörög, nem foglalkoztam vele. Aztán egyszer csak gyengén, de égett szagot éreztem, na ekkor néztem meg a tápot, és belőle jött. De ment a gép. Persze aztán kikapcsoltam, és kicseréltem.
Szétszedni nem akartam, nem is tudom, hogy mit keressek. Ez gariztatható, ugye? Így nem akarom használni, még ha - mint írtam - működött tovább.
-
artiny
őstag
Mitol lehet az hogy valamikor a gep ilyen robothangot ad ki ha zenet,videot jatszok le....Mintha erolkodne a gep es ilyen par pillanatra eltorzul amit eppen lejatszok (mintha tul nagy vizhang effekt lenne amit lejatszok es betorzul - robotokat amikor szimulaljak hogy beszel hasonlo hangot ad ki
) Arra gondoltam hogy keves a tápom a gepnek? ezt nem a feszultseg ingadozas csinalhatja (egy hetes gep,adatlapomban a parameterek)
-
tornas
őstag
válasz
04ahgy #16449 üzenetére
Azért a márkás tápokban is előfordul, hogy csak egysarkú kapcsolót használnak. Csak egy példa: Chieftec CTG-400-A80
-
Grózi
veterán
válasz
masterful87 #16445 üzenetére
Lényeg,hogy megoldódott-azért kösd be a szünetmentest!!!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
masterful87 #16443 üzenetére
"Érdekesség, hogy a kábelmodemnek kutya baja, tehát a WAN-ra nem érkezett meg a túlfesz, csak a LAN-ra ment ki!"
Az merész következtetés... Ezek az eszközök több kV-os impulzus elviselésére is fel vannak készítve. Még szikraköz is van bennük. Az, hogy nem ment tönkre, lehet attól, hogy az egyiket még meg tudta védeni a beépített alapszintű túlfeszültségvédelem, a másikat meg nem. Az sem biztos, hogy egyforma volt bennük, és ilyenkor az hal meg, ami a gyengébbet tartalmazta. A gyártási szórás miatt az is lehetséges, hogy egy villámcsapta router 8 portjából csak pár hal meg, az áram arra megy, ahol gyengébb az ellenállás.
A villámcsapásnál nem a villám direkt bejutása okozza a bajt, hanem a LAN, táp vezetékekben keletkező hatalmas indukált feszültség. A villám fentről csap lefele, a mágneses tere a jobbkéz szabály értelmében a talaj síkjával párhuzamos mágneses erővonalköröket alkot. A LAN és tápkábeleid pedig ezzel szépen egy tört menetszámú tekercsként felfogva egy laza csatolású légmagos transzformátort alkotnak. Ezért megy tönkre a cucc. Nagyon-nagyon helytelen azt feltételezni, hogy itt vagy ott megy be a feszültség, mert mindenhol bemegy, a rákapcsolt vezetékekben indukálódik.
HGyu
-
masterful87
senior tag
Nagyon kedves Tőled, de ilyesmim nekem is van! Egy ezres FSP, és miután írtad, éreztem, hogy naná, hogy az enyém hátulján is van LAN szűrő... és valóban!
Talán ha használom, akkor nincs ez az egész herce-hurca!
Azóta változott a helyzet, elindult a VX450-el az alaplap! Már nem villogtatja a hibás LAN csatit, hanem ugyanúgy fixen világít, mint a másik két táppal! Oprendszer felállt, AIDÁ-val stresszeltem fél órát, most használgatom, úgy néz ki magához tért!
Durva, ahogy meg se nyikkant az egész gép, aztán az alaplap elindulgatott, stabilan ment a BIOS, és most a táp is életre kelt...
A hibás LAN port ugye elszállt, de van másik, az hibátlanul működik!
Érdekes egy eset volt!
-
Grózi
veterán
válasz
masterful87 #16443 üzenetére
Pár ezer forintért kapsz olyan szünetmentest amire lan-t nyomtatót mindent köthetsz.1-et hirdetek én is...
-
masterful87
senior tag
Csak azt nem tudom, hogy hova kéne egy olyan elosztót beiktatni?
Van a kábelmodem, meg a router, mindkettőnek kapcsolóüzemű tápja van, összeköti őket egy rövid LAN kábel, meg a routerből megy kifelé 4 vezeték a gépek felé! Ha a routertől indul ki a baj, akkor az végigküldi a 4 vezetéken, ezt a 4 vezetéket kéne túlfeszes konnektorba dugnom, nem?
Akkor a kliens gépeknél kéne egy olyan elosztó, amibe belemegy a saját LAN kábele is, meg persze arról kapná a gép is az áramot? Vagy van olyan elosztó, amit a router mellé tehetek, és mind a 4 vezetéket képes bebiztosítani? Tehát 4 db RJ45 be, meg 4 db RJ45 ki?
Érdekesség, hogy a kábelmodemnek kutya baja, tehát a WAN-ra nem érkezett meg a túlfesz, csak a LAN-ra ment ki!Az alaplap+proc+memória+VGA kombó le lett tesztelve ugye egy random táppal, azzal tökéletesen futott. Most betettem egy CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8 tápot, és azzal is remekül megy, rádugtam az SSD-t is az OS-sel, gond nélkül üzemel!
Az világos, hogy elpukkant az alaplapon a LAN1, a BIOSban rámentem a hálózatfelderítésre, lefutott, nem talált semmit, pedig azt hittem, hogy majd ettől összeomlik a BIOS! Aztán letiltottam a LAN1-et, de ugyanúgy állandóan világít a piros, és a sárga LED!Ha ide beteszem a VX450-et, akkor semmi se indul el, és ugyanennek a LAN1-nek a két LED-je villog, és a hangkivezetésen is ilyen periodikus zavar van!
Hogy egy működő gépbe próbáljam ki a VX450-et az ezek után következik! Bízok benne, hogy a tápban nincs baj, és nem fogja kinyírni a gépet!
-
os!
tag
válasz
masterful87 #16440 üzenetére
Próbáld meg a corsair tápot azzal a másik géppel ,és terheld, közben mérj feszt. Ha az jó, akkor jó.
Az alaplapi regulátorok megsülésére egy szavazat
Szerk.: Szal alaplap csere lesz a megoldás sztem is. Amúgy nekem is volt egy villám-ölte régi P4-es abit lapom, ott is a hálón ment be az 1.21GW
Ilyen ez...kösd a lant is egy biztis elosztón keresztül...azokra az olcsó "szünetmentes" elosztókról beszélek, amik nem is szünetmentesek csak úgy reklámozzák őket
-
04ahgy
nagyúr
válasz
masterful87 #16440 üzenetére
A LAN zárlatra egy szavazat!
HGyu
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Villám járt felénk, és a gépem megadta magát, nem kapcsol be, semmi reakció! Az alaplap a procival, a memoval meg egy random videókártyával és egy csere táppal elindult, működött stabilan! Igaz csak a BIOSban jártunk!
Viszont ha előkerült a Corsair VX450-em, akkor meg se nyikkant az alaplap, semmit se csinált! Pedig a tápteszter szerint jó, szép feszültségértékeket adott, tehát mi lehet a baja?
Arra gyanakodtunk, hogy a teszter csak alacsony terhelésen vizsgálja, és talán ha össze van kötve egy rendes géppel, akkor az a terhelés már sok, és nem bírja el a táp!Én viszont arra gondoltam, hogy már lejárt a 5 éves garija, ha belenézek, mit találok benne? Nem lehet egy sima, egyszerű biztosíték benne, amit csak ki kell cserélni 5 forintért?
Vagy nincs egy olyan kábel tüske összekötés, ami "resetelné" a tápot, vagy ilyesmi?
Nehezemre esik elfogadni, hogy a teszter szerint jó, a feszkók rendben vannak, erre amikor éles környezetben kéne teljesítenie, akkor megadja magát!(az alaplapon a hálókártya felől kapta a pluszt, látszik is egy elpukkant kondi! egy másik gép ugyan így járt, de a tápja túlélte, ezért nem értem mi baja lehet ennek a Corsair csodának)
Talán még az lehet, hogy túl van biztosítva a táp, és érzékel valami zárlatot a szétégett integrált háló részen, és azért tilt le, nem ad áramot az alaplapnak? Ugyanis a ház fejhallgató kivezetésére küld áramot, de ilyen ütemes zajt küld rá, eközben a LAN csati is villog, kikapcsolt állapotban!
Amikor megvettem nagyon dicsérték, és hogy remek bele van, ezért nem értem, mégis hogy adhatta meg magát! :S -
-
os!
tag
Ahoj kollégák!
Van 2 azonos tápom: chieftec gps-550ab-a
Egyik újabb (2év használat), másik használtabb, régebbi (6év használat).
Állok át c2d-ről i5re, és gondoltam megnézem melyik táp a stabilabb....meglepő eredményeket mértem. Ez belefér??? Tudtommal 5% a megengedett eltérés a szabvány ágaktól...
új
3.7v
13.07v
5.42vrégi
3.47v
12.34v
5.15vSzóval a régebbi sokkal stabilabb. Mindkét mérés ugyanazon konfiggal történt terhelés nélkül, sima windows alól. Tudom hogy terhelésre lentebb mennek az értékek és emiatt lehet magasabb, de ez nem túlzás???
(Amúgy terhelve sincs túl nagy eltérés, persze a 12-es ág esik le kicsit, de ez 0.2v-0.3v MAX, full cpu+gp együttes terhelése mellett, többi ág szinte tökugyanaz)
-
tornas
őstag
válasz
Kiki18 #16434 üzenetére
Szerintem inkább más lesz ott a gebasz, mert táphibánál inkább lekapcsolna vagy újraindulna.
Szoftveres mérés helyet inkább a multiméteres mérést célszerű használni! Elsőre a RAM-okat (memtest) és a HDD-t (Sentinel) nézném meg. Valamint az eseménynaplót is megtekinteném.
Csak egy adott játék alatt vagy több játék alatt is ezt csinálja? Húzva van-e a géped?
-
Sziasztok!
2 nap alatt 2x is volt olyan problémám,hogy a gép lefagyott és a merevlemezek leálltak,de a ventillátorok még mindig pörögtek. Kikapcs-bekapcs és működik.
Okozhatja ezt a hibát táphiba?
Sharkoon Rushpower M400-as a táp és egy GTX650-es,Pentium G840-es rendszert hajt meg több mint 2 éve,2 vinyóval.Amiért gyanakodom,az az,hogy mindkét esetben játék közben állt le,és most nézegettem a 12V-os ág fogyasztását bios-ban (alapjáraton 11.932V és 11.895V között mozgott) ,valamint Aida-val nézve egy Valley benchmarkot futtatva 11.772V volt a legalacsonyabb érték,és ritkán ment 11.850V fölé.
Jogos az aggodalmam? Ha igen,hogy tudom bizonyítani gariztatásnál az igazamat? Érdemes mérnem egyet multiméterrel is?
-
wertzui123
csendes tag
Velem is történt már ilyen régebben.. Viszont akkor az volt, hogy bekapcsoltam, nem bootolt csak fekete kép volt kb 5 percig, és újraindult, harmadik-negyedik próbálkozásra hozta csak be a windowst. Nekem úgy oldódott meg, hogy szétszedtem a gépet darabokra, nem kevés portól szabadítottam meg, újrapasztáztam a procit, új windowst húztam rá.. azóta tökéletesen megy
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
04ahgy #16430 üzenetére
RAM-ra gyanakodtam, de kipróbáltam másik RAM-okkal, azzal is ugyanez.
BIOS-t tegnap frissítettem, ugyanaz.
RAM-oknak adtam egy kis plusz feszt, de ez sem jött be.Én arra gyanakszom, hogy a VGA nem kap elég kraftot, mert a monitor sem ad képet. Mielőtt képet adna és bejönne a POST, az előtt újraindul. Sikerült már odáig eljutnom, hogy minden bekapcsolásnál "csak" 3-4 újraindulás után végre valahára be BOOT-oljon a gép. Utána viszont a Windows-ba nincs gond.
Az a gond, hogy másik tápom nincs, hogy kipróbáljam, tehát marad az új vásárlása.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #16429 üzenetére
Szerintem ez nem táp eredetű gond lesz, de a legbiztosabb a puding próbája. Teszteld le a gépet másik táppal.
HGyu
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy pár napja, mikor bekapcsolom a gépet, nem jutok el a POST képernyőig, illetve a BOOT-olás sem kezdődik el, hanem pár másodperc után a gép újraindul és ezt csinálja végtelenítve. Néha ha sikerül kikapcsolnom és megint elindítani, akkor már gond nélkül tudom használni.
Érdekes, mert a konfigurációm kb. 1 hónapja változatlan és előtte nem volt ilyen. Én a tápra gyanakszom, hogy azzal lehet valami. A gépem az adatlapomon van, a tápegység egy Corsair CX430-as, kb. 3-4 éves.Ha muszáj, akkor cserélem a tápot, de ha nem, akkor inkább nem erőltetem. Egy minőségi, lehetőleg 500W-os tápegység nem éppen 2Ft.
Köszönöm előre is!
-
wertzui123
csendes tag
Rendben
Beruházok akkor egyre! Köszönöm szépen a segítséget, írok még hogy megoldódott-e!
-
tornas
őstag
válasz
wertzui123 #16426 üzenetére
Jó a MM-os is...
Nincs különösebb elvárás, csak ne legyen sérült sehol sem. Lehet akár szürke is, amit pl. nyomtatókhoz vagy egyéb máshoz is adnak. Pár százasért is lehet már kapni és azok is jók szoktak lenni általában.
-
wertzui123
csendes tag
válasz
tornas #16425 üzenetére
Megpróbálom, köszönöm
csak az a baj, hogy nincs itthon fölös tápkábel
. Mindenki laptopot használ, én vagyok asztali gép mániás. Tápkábeleknél számít amúgy a márka? Sima Media Marktos jó? Vagy valami hiperszuper kábelt kell venni? Tesztelgetésre (mivel lehet, hogy nem a kábel a baj) nincs kedvem kidobni 3-4 ezret
-
tornas
őstag
válasz
wertzui123 #16424 üzenetére
Cseréld ki a tápkábelt, hátha segít!
-
wertzui123
csendes tag
Sziasztok!
Valami gond van a gépemmel, lehet, hogy nem 100%-ban ehhez a témához tartozik, de benne van, hogy a táp a ludas. Szóval, a gépem szépen, gyorsan elindítja a windowst, játszani, netezni, filmet nézni tökéletesen lehet rajta, addig ameddig véletlenül hozzá nem érek a hátsó kábelekhez lábbal,mert akkor egyből kikapcsol.. Kb félévente újrapasztázom a procit, akkor teljesen kitakarítom minden egyes szegletét. Kiveszem a videokártyát, ramokat, ventiket és szépen letisztogatom. Ha valamit rosszul dugtam volna össze, vagy rosszul érintkezne, szerintem be sem kapcsolna a gép, nemhogy még játszani is lehessen rajta. A tápkábel tud "elromlani"? Speedfan nevű programmal folyamatosan ellenőrzöm a benne lévő cuccok hőmérsékletét, azzal nincs semmi gond. Segítsetek légyszi, hogy tudnám megoldani ezt a problémát. Köszi előre is! -
04ahgy
nagyúr
-
Roland78
tag
Sziasztok,
van egy gondom/kérdésem:
- 1 hetes gép Corsair RM650 táp (Asrock Z87 lap, i7-4770)
- Összeraktam, mindent megy (ment) szépen. Aida teszt,PCmark,3DMark stb. minden lefut szép eredménnyel.
- ma reggelra azonban valami nem stimmelt - bekapcsolom, várok - képernyő nem kapcsol be (gép megy - legalábbis a ház hűtések búgnak. Kikapcs-ra, reset-re nem reagált.
Áramtalanítottam, majd oldala lebont - ismét bekapcs. Első gombnyomásra katt, mintha elindulna, majd megáll, gondolkozik, újra katt, elindulnak a ház hűtések, procihűtő nem indul. (vinyók persze minden esetben indulnak)
Még egy áramtalanítás, bios reset - újra katt, semmi, katt, indul, mégsem, indul mégsem, aztán beáll arra, hogy elindul a két ház hűtő meg a vinyók.Lehúzom az egyik ház hűtést, meg a vid-kari tápot => elindul a procihűtő => reagál a reset és kikapcs gombra.
Kikapcsolom, visszadugok minden csatit és lám megy a masina - fut rajta minden mintha mi sem történt volna.BIOS-beállítás lehet elb@szva (hibernálás-ra gyanakszom, mert ahhoz nem nyúltam) vagy a tápnak van valami baja? Ha utóbbi lenne, azt hogy tudom ellenőrizni?
-
powerray
tag
Hello!
Vettem egy FSP Raider 750W-os tápot, de elég hangos, viszont közel se van néha kihasználva, pl. ha nem játszok csak netezek, ezáltal nem is termel nagy hőt. Le lehet valahogy csökkenteni a venti sebességét, amíg netezek, hogy ne búgjon annyira? -
Pandaboy
tag
Sziasztok!
A gépem normál órajelen kikapcsol, visszavett órajelen megy stabilan. A táp vezetéke melegedni szokott. Vajon a tápomat kellene kicserélni nagyobbra, vagy más a baja?
Gépem: 300 W táp, 2800+ AMD, 2 winyó, 6600GT VGA, 1,2 GB Ram
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Van egy 2hetes chieftech gps s8 500w
500w tápegységem és néha zörög a venti.. Szervízbe meg nem akarom visszaküldeni mert 1hónap mire vissza kapom ráadásul mivan ha vissza küldöm és náluk pont nem zörög akkor meg vissza küldik hogy semmi baja..
Arra gondoltam hogy nem bontom meg mert akkor garinak oda hanem a 12 centis venti rácson keresztül csöppentek a csapágyhoz pár csepp műszer olajat.
Szerintettek elmúlna a néhai zörgés vagy mit csináljak? -
De4d
őstag
Hali.
Folyamatosan oldódnak meg szerencsére az új konfiggal fellépett gondok, de egy és a legfontosabb még mindig fent áll sajnos.
Van egy CM gx lite 700w tápom alatta egy 280x, a tápnak elégnek kell lennie, de folyamatosan droppol a kari, ugrál az fps, még low igényű játéknál is (legue of legends)
Korábbi gond volt még hogy a kijelző villogot, csíkozott (ám kiderült a dvi kábel volt rossz ez teljesen megszűnt) és semmi más képhiba nincs azóta, a vga volt más géppel is tesztelve (ott derült ki igazán)
Valley, furkmar teszteket futtatva azon gépen nem volt drop sem.
Lehetséges hogy nálam akkor azért van mert a táppal van baj? Ahol tesztelve volt másik gépben egs 650W ugyanilyen cm gx lite táp volt. -
Baldr1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gépem, ami szét volt szerelve, viszont elvileg rendesen össze is lett rakva. Viszont amikor bekapcsoltam a gépet, a táp pukkant egyet, szikrázott és leverte a biztosítékot. Szerintetek lett valami baja a gép többi részének, vagy csak a tápot kell cserélni?
-
moma
őstag
Sziasztok,
Tudtok valakit ajánlani, aki foglalkozik táp javítással?
Egy FSP Zenről meg egy FSP 350PNF ről lenne szó.
Köszi -
Grózi
veterán
Szakértők segítségét kérném,hogy mennyire vegyem komolyan.1 hónapos Chieftec táp(ctg 600W),4,2-ön járatott 8320,7950(alapon),1optika,1ssd,1hdd,5 venti szabályzóval.Asus M5A97 Evo R2.0 alaplap gyári megfigyelő progijából(Probe II) kimásolt értékek:
[05.09.2014 at 08:06 pm] CPU 53,0 Normal
[05.10.2014 at 10:03 am] MB -20,0 Abnormal
[05.10.2014 at 10:03 am] MB 28,0 Normal
[05.10.2014 at 11:07 am] +VDDA 1,536 Abnormal
[05.10.2014 at 11:07 am] +VDDA 2,496 Normal
[05.10.2014 at 03:14 pm] +VDDA 0,660 Abnormal
[05.10.2014 at 03:15 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.10.2014 at 05:43 pm] +5V 1,585 Abnormal
[05.10.2014 at 05:43 pm] +5V 5,035 Normal
[05.10.2014 at 07:03 pm] +VDDA 3,060 Abnormal
[05.10.2014 at 07:04 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.13.2014 at 11:55 am] +12V 6,126 Abnormal
[05.13.2014 at 11:55 am] +12V 11,737 Normal
[05.15.2014 at 02:37 pm] +5V 2,742 Abnormal
[05.15.2014 at 02:37 pm] +5V 5,035 Normal
[05.15.2014 at 04:06 pm] +VDDA 2,748 Abnormal
[05.15.2014 at 04:06 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.15.2014 at 05:01 pm] +12V 0,411 Abnormal
[05.15.2014 at 05:01 pm] +12V 11,994 Normal
[05.15.2014 at 09:43 pm] +12V 1,595 Abnormal
[05.15.2014 at 09:43 pm] +12V 11,737 Normal
[05.15.2014 at 10:00 pm] +5V 2,742 Abnormal
[05.15.2014 at 10:01 pm] +5V 5,035 Normal
[05.16.2014 at 10:30 am] +5V 2,914 Abnormal
[05.16.2014 at 10:30 am] +5V 5,057 Normal
[05.16.2014 at 01:13 pm] MB -24,0 Abnormal
[05.16.2014 at 01:13 pm] MB 26,0 Normal
[05.16.2014 at 07:24 pm] +5V 0,042 Abnormal
[05.16.2014 at 07:24 pm] +5V 5,014 Normal
[05.16.2014 at 08:13 pm] +VDDA 0,264 Abnormal
[05.16.2014 at 08:13 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.17.2014 at 07:18 pm] +3.3V 6,120 Abnormal
[05.17.2014 at 07:18 pm] +3.3V 3,336 Normal
[05.17.2014 at 09:07 pm] +VDDA 1,536 Abnormal
[05.17.2014 at 09:07 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.18.2014 at 10:53 am] MB -23,0 Abnormal
[05.18.2014 at 10:53 am] MB 26,0 Normal
[05.18.2014 at 02:12 pm] +12V 6,589 Abnormal
[05.18.2014 at 02:12 pm] +12V 11,994 Normal
[05.18.2014 at 07:18 pm] +5V 1,671 Abnormal
[05.18.2014 at 07:18 pm] +5V 5,035 Normal
[05.18.2014 at 08:00 pm] +5V 0,064 Abnormal
[05.18.2014 at 08:00 pm] +5V 5,057 Normal
[05.18.2014 at 10:40 pm] +5V 2,957 Abnormal
[05.18.2014 at 10:40 pm] +5V 5,035 Normal
[05.19.2014 at 01:39 am] +5V 0,664 Abnormal
[05.19.2014 at 01:39 am] +5V 5,035 Normal
[05.19.2014 at 03:50 am] +5V 4,457 Abnormal
[05.19.2014 at 03:50 am] +5V 5,035 Normal
[05.19.2014 at 06:51 am] CPU -1,0 Abnormal
[05.19.2014 at 06:51 am] CPU 30,0 Normal
[05.19.2014 at 09:22 am] +5V 0,557 Abnormal
[05.19.2014 at 09:22 am] +5V 5,057 Normal
[05.19.2014 at 11:08 am] +3.3V 0,072 Abnormal
[05.19.2014 at 11:08 am] +3.3V 3,312 Normal
[05.19.2014 at 11:56 am] +5V 0,064 Abnormal
[05.19.2014 at 11:56 am] +5V 5,057 Normal
[05.19.2014 at 05:25 pm] +5V 0,557 Abnormal
[05.19.2014 at 05:25 pm] +5V 5,035 Normal
[05.19.2014 at 06:53 pm] +12V 0,360 Abnormal
[05.19.2014 at 06:53 pm] +12V 11,994 Normal
[05.19.2014 at 07:20 pm] +VDDA 1,536 Abnormal
[05.19.2014 at 07:20 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.19.2014 at 08:25 pm] +VDDA 0,084 Abnormal
[05.19.2014 at 08:25 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.19.2014 at 08:36 pm] +VDDA 1,536 Abnormal
[05.19.2014 at 08:36 pm] +VDDA 2,496 Normal
[05.19.2014 at 08:37 pm] +VDDA 1,536 Abnormal
[05.19.2014 at 08:37 pm] +VDDA 2,496 NormalVolt korábban is csak nem ennyi+így is hosszú.Köszönöm előre is!!!
-
feco1
csendes tag
Kikapcsoltam a win8.1-ben a gyors rendszer indítást, s most elsőre elindul a pc....
Most kb 7 másodperc az indulás, nem 5. -
troll81
addikt
sziasztok kaptam garibol vissza cooler master rs 600 acab m2 tápot erröl kellene vélemény
kicsit zavarban vagyok vele nem erre számoltam mikor visza kaptam
ezt a régi helyett
-
04ahgy
nagyúr
válasz
GameOverIII #16405 üzenetére
Egy jobb minőségű táp sok évig kiszolgál hibamentesen. Tuti a silány tápod a probléma oka, de ha mégsem, akkor sem bízzuk olyan szutykokra a gépet, mint amik neked vannak.
Kidobtál pénzt az ablakon, igen, de azért dobtad ki, mert nem kérdeztél. Tanulópénznek hívják. Megérdemled.
HGyu
-
GameOverIII
csendes tag
válasz
moha21 #16402 üzenetére
Egy jó barátom adott egy átalakítót ami jó a videókártyámba is
. A probléma még mindig fenn áll. Játék közben kikapcsol a gép. Megnézem mennyit fúj ki a táp ventillátora és hát elég silány... lehet akkor nincs jól megoldva a hűtés? megint kidobtam pénzt az ablakon... ha veszek egy jobb minőségű tápot és megint fenn áll a probléma na akkor mi lesz probléma??
-
moha21
veterán
válasz
GameOverIII #16399 üzenetére
Szia!
Tessék venni egy rendes tápot és nem blankolni és gányolni!
És nem használni így a két ( amúgy is elég silány ) tápot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest