Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
Dominiator
üzenetére
Az összes tesztprogramot képes volt nálam is egész nap hibátlanul futtani. Játék alatt adta meg magát, meg néha, nagyon ritkán win alatt is. Azt vontam le ebből hogy nem a gpu vagy ahhoz köthető áramkörök a ludasak. Furmark alatt pl vramot nem is hiszem hogy használ. Ellenben egy 3d játék már komoly mértékben használ videó memóriát.
(#16998) fero02 Kösz, ezt már olvastam. De igazából nem a magyarázat érdekel, hanem a hiba elhárítása
Ami igazából ha jól sejtem csak tápcserével érhető el. -
válasz
dethroner
üzenetére
hát nem tudom, most hogy tápot cseréltem már ritkábban "fagy ki" , így 3 féle 3d markot 1980-as felbontáson + furmarkot simán végig tudtam futtatni gond nélkül. a kép sem szineződik el mikor kifagy meg ilyesmi.
én most a HDD-re gyanakszom, mert tudom hogy nem áll a helyzet magaslatán és régebben is voltak vele bajok. mennyire esélyes h ilyen hibát okozhat egy ős régi 80 gb ide seagate?
-
fero02
nagyúr
-
dethroner
veterán
válasz
Dominiator
üzenetére
Nekem volt hasonló gondom, akkor vga volt a ludas.
-
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van,hogy szarakodott a tápom(FSP 400W PFC),és már el se indította a gépet,kaptam havertól egy noname 450W os tápot. Azzal eindult a gép,de nem volt meg az alaplap sípolása,kép se volt. Aztán kivettem a vgat,visszatettem,úgy jó volt 2 percig,leállt és következő bekapcsolásnál megint nincs kép. A régi tápot másik gépbe is próbáltam semmit nem csinált abban sem,tehát az tuti rossz. Lehetséges hogy ez a Noname Táp hiába 450 Wattos nem bírja el a gépem és azért csinál ilyet? A noname tap pontos neve: M-Tech KOB AP4450XA
Konfigom: Gigabyte GA-EP35-DS3L,Intel Core 2 Duo E8400 (E0) @3,8GHZ & Coolermaster Hyper 212,KingMax 4x1 GB DDR 2 (1066 mhz)(dual,symmetric),Gainward HD4850 (512MB),Samsung SpinPoint F3 1TB HD103SJ,Samsung SpinPoint F2EG 500GB HD502HI,TSSTcorp CD/DVDW SH-S182M IDE,Pioneer 216DBK SATA
-
Szoszibá
tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek mert szétbasz az ideg! SOS!!
Megvettem egy Cooler Master G650M tápot, beszereltem és azóta maxon pörög a ventillátora. Teljes terhelés közelébe nem lehet a táp, nem indítottam el semmit. Mitől lehet ez? Valaki segítsen mert megőrülök! A szobában alig van 21 fok. Nem meleget fúj ki. Mi lehet a baja? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Az alábbi problémával küzdök. Egy ideje, magam se tudom mióta, hallható egy fajta cicergés, statikus zaj a házból. Nem vészes, csak nagy csendben és levett ház oldalánál közel hajolva lehet igazán jól hallani. Ez nem is igazán érdekelne. Viszont az alaplapom front csatlakozóinak kivezetése pont a táp fölött van, amiből (szerintem) beszivárog a zaj az első kimenetre kötött fejhallgatóba. Ez is afféle elektromos zavar hang, ami jelen van. A fejhallgató hangerejétől független a zaj, ha teljesen lehúzom a hangerőt vagy teljesen feltolom szoftveresen, mindig ugyanolyan hangerővel hallható. Jelen van a hang idle állapotban is, de ha valamivel terhelem a gépet, főleg 3d játékkal, akkor teljesen más lesz a frekvenciája, jellege és hangosabb is. Most épp a jó régi szőrösfánkot engedtem rá, és nagyon durván sistereg, serceg. Sőt, megfigyeltem hogy a szőrösfánk mozgásával szinkronban hullámzó a jellege. Furmark közben levettem a ház oldalát és azt tapasztalom hogy ugyanaz a hang hallható a gépből, mint a fejhallgatóból. Vagyis a fánk mozgásával itt is szinkronban hullámzik a zaj. Ha bedugom hátra a fejhallgatót akkor a zaj teljességgel megszűnik benne.
Van ötletetek, táppal kapcsolatos lehet a zaj ok? -
Owl
csendes tag
Sziasztok! Enermax PRO 82+ tápra gyanakszom. Lehetséges, hogy az ELMŰ keze van a dologban (bár minden más elektronika működik: műholdvevő, monitor, stb), volt egy áramszünet, azóta nem indul a gép, abszolút semmi, mintha nem kapna áramot. Arra nem emlékszem, hogy ekkor épp be volt-e kapcsolva.
Amit eddig néztem: egy biztosítékot találtam, nem szakadt. Az alaplap kapcsolója jó. A zöld-fekete rövidzárra nem pörög fel a tápventi.
Kérdésem: mit tudnék még itthon leellenőrizni, vagy keressek egy szakembert? -
shteer
titán
válasz
Dominiator
üzenetére
ezt kellene mindössze pontosítani egy pontos típussal:
Valami csoda 350w táp
-
coleen
aktív tag
Erre valaki?
-
üdv, lenne egy kis gondom a gépemmel, Bekapcsolom a win 7 szépen betölt, netezés chrome ilyesmi hibátlanul megy. de amint elindítok egy játékot vagy ami kicsit jobban igénybe venné a gépet, azonnal elmegy a kép és beakad a hang mint valami régi lemez
, ha újra indítom a gépet ugyan úgy tudok netezni mint elötte.
Lehetséges hogy a táp nem lenne az igazi? kicsit olyan hogy mikor a gép elkezdené szívni a tápot akkor nem kap elég kakaót.1 héttel ezelöttig minden rendesen üzemelt aztán gondolt egyet és sztrájkol.
konfig:
Valami csoda 350w táp
GTX 460 1gb
2gb ddr2
Gigabyte EP45-UD3L
E6750
80gb ide hdd -
Lifer092
senior tag
válasz
Falcon C.
üzenetére
1. Táp is lehet hibás, ugyanis valahol valamelyik kábele rövidrezár, és ezáltal automatikusan indít.
2. Alaplap is szintén hibás lehet, nézd át hogy minden csatlakozó megfelelően a helyén van -e, nem -e ezért zár rövidre és indul magától a gép.
3. Bios is lehet a ludas, nézz át benne minden power beállítási lehetőséget.
4. Ház bekapcsológombja is rövidre zárhat, ez is okozhatja.
Próbáld ki másik táppal, ha azzal nem indul automatikusan akkor a másik 3 hiba lehetőség ki is van zárva.
-
Falcon C.
aktív tag
Van egy régi Chicony tápom, még a minőségi időkből. Jó ideje nem használtam, de elviekben nincs baja, illetve eddig azt hittem. Összeraktam egy gépet használt alkatrészekből egy régi házba, s minden rendben is van, két dolog kivételével:
1.) mikor rádugom a tápra a tápkábelt, elindul a gép, nem kell gombot nyomnom a házon
2.) nem működik a reset gomb, ami valószínűleg ház hiba
A kérdésem annyi volna, hogy az első is lehet házhiba, vagy az egyértelműen tápgond, s inkább cseréljem ki?
-
Lifer092
senior tag
válasz
Gettoharcos
üzenetére
Semmiképpen nem egészséges ez a dolog. Állandóan forognia kellene, terhelés nélkül is, csak akkor nem pörögne maxon, de forognia kellene ígyis-úgyis. Cseréltesd szerintem ha garis.
-
Gettoharcos
csendes tag
Üdv!
Én problémámhoz valami tipp ->[link]??
-
Lifer092
senior tag
válasz
Lifer092
üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni az előző hsz-t. Szoftveres értékeknek azonban fenntartásokkal szabad hinni! Az elsődleges a multiméter! Ha egy másik multival is annyi akkor csere!!
Mert miért mondtam ökörséget?
Ezt még hozzá akartam írni csak lemaradt hogy a szoftveres érték nem megbízható és nem az az elsődleges, de némi támpontot adhat. -
Lifer092
senior tag
válasz
üzenetére
A 14.5V rengeteg 12V ágon. Mérjél rá szoftveresen is, pl. Aida 64 Engineer változatával, de elvileg a sima Aida 64 is megmutatja. Ha szoftveresen is 14 - 14.5V akkor azonnali csere mert megöli a VGA-t. Valószínűleg kimeneti ágon és bemeneten sincs minden rendben. Nekem is ilyen tápom volt, de az trafós lett. A benne lévő védelemnek köszönhetően nem vitte a gépet....
-
Lifer092
senior tag
Üdvözletem!
Adott egy 3 év garival rendelkező Chieftec GPA-450W S8 (80+) minősítésű tápegység. Terhelés alatt semmi baja nincs, egy 126Wattos Phenom II X4-et visz túlhajtva, illetve egy R7 260X-et 1330/7080 -on 150%-os power targettel, illetve van rákötve 4db 12 centis ventillátor is. Terhelés alatt semmi gondja nincs a tápnak, atom stabil, viszont ha kikapcsolom a gépet és lenyomom az elosztó gombját akkor egy nagyon magas frekvenciájú sípolás kezdődik a tápból aminek a frekvenciája egyre csak emelkedik és hirtelen megszűnik. Ez lehet gond? Azért kérdem, mert még tudok lépni, mivel 2,5 év gari van rajta és csekély ráfizetéssel tudnék cseréltetni egy 450W-os 80+ -os Enermax NAXN -ra/re.
-
Gettoharcos
csendes tag
Hello!
Olyan probléma merült fel a tápommal, hogy menet közben a ventilátorja mindig csak felpörög, leáll, felpörög, leáll és így megy alapjáraton, mikor már nagyon nagy a terhelés és van effektív melegedés akkor már megy stabilan a venti, csak addig nem, az viszont nagyon hosszú üzem után jön talán elő.
Teljesen új a config.
FSP Aurum 600W S Gold
Coller Master CM 690 III
Intel i5 4690
Fatality H97 performanceA táp ventije önvezérlésű, nem kellett az alaplapra csatlakoztatnom.
Venticsere vagy gariba intézkedjek?
-
fererencz89
őstag
Heló!
Nem rég baleset történt. Véletlenül egy kábellel zárlatot csináltam a gépemben...

A táp lekapcsolt, de aztán működött. Viszont azóta furcsa ciripelést hallok, terheléskor a táp is enyhén zúg.Ami van a gépben:
fsp600 80bpn 85+
asus m5a97 pro
fx8350
asus r9 280Kikapcsoltam minden energiagazdálkodási funkciót a BIOS-ban. Így a cicergések megszűntek (gondolom VRM-eknél), de terheléskor a táp nem túl hangosan, de zúg.
Nagy a baj? Mit tanácsoltok?
Köszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
GergoHD
üzenetére
Szimplán tönkrement. Előfordul, még a legjobb Seasonic tápok sem 100% üzembiztonságúak. Nagyon kicsi az esélye, hogy bármit is a gépben magával vitt, ez azért nem az a fajta táp (ha most egy Codegány / M-Tech és díszes kompániájának halmaza lett volna, akkor nem ezt mondanám). A hirtelen áramkimaradás miatti adatvesztésnek sokkal nagyobb a valószínűsége.
HGyu
-
GergoHD
tag
Üdv
Az imént éppen játszottam amikor is egy nagy puffanás majd minden lekapcsolt azonnal (biztosítékot lecsapta). A táp hátulján át benézve egy fehér színű olvadékot látni. Gépem : táp: ctg-500-80P; proci amd phenom II x4 965; vkártya msi HD7870 2gb gddr5; alaplap ASRock 880g extreme3; hangkártya asus xonar dg; ram kingston hyperx 2x4Gb. A táp már lassan 3 éves.
Elnézést az esetleges helyesírási hibákért telefonról írok.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
MMIX
addikt
válasz
unknownuser
üzenetére
Miért, lehet csillagszóró lesz? Vagy legális petárda? (viccelek, egy pár sort írhatnál a tápajánlós fórumba róla, ugye ez az FSP280-50EPA)

A 8 cm venti hangja nem túl erős? Meg ilyesmi. Egy két fénykép, bevált, nem vált be, satöbbi.

(a tápajánlós topikba, ne ide) -
Tukolp
aktív tag
Üdv, gyors kérdést szeretnék feltenni, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy lemezbeszorulás miatt és lustaságból ki-be húztam a DVD-olvasóm tápkábelét, viszont visszadugásnál zárlatot kapott és újraindult a gépem, fsp, hexa 500+ tápom van, van valami program vagy akármi amivel ki tudom deríteni hogy valami probléma keletkeztet-e a a gépemben? Most róla írok, lassan indult be, a winchester sokat dolgozott de lehet hogy csak a programok miatt.
Bármiféle tanácsot meghallgatok, válaszokat előre is köszönöm. -
fero02
nagyúr
-
törölt tag
van nékem egy tápom, egy Gigabyte GE-R460-V1 (2009-ben vásárolt), népszerű nevén Superb 460W, ami önmaga szerint egy FSP400-60GLY (ez van a NYÁKra sütve). namost a tudtom nélkül megölte a GTX560-at, rámértem és az egyik 12V-os ágon (amelyikre a PCI-e 6pin adaptert kötöttem, mert kettő kellett a VGA-nak) 14.5V-ot mértem.
namost vagy én látok rosszul, vagy a multiméter hülyült meg, vagy a tápban mászott el valami, de ez bizony mocsoksok.
mik lehetnek az okok, ami miatt elmászhat egy tápban a fesz főleg ekkora mértékben? -
zarew
senior tag
Sziasztok! Vettem régebben egy Zalman tápot ilyet:

Tudom,hogy javított volt.Használtam egy pár hónapig,majd egyszer csak nem indult a gép. A táp egy másik lapot indított,tehát alaplap kuka. Gariban cserélték ,egy darabig ment és így tovább.....
A harmadik garis lapcsere után gondoltam egy merészet vettem egy új tápot. Azóta a kamrában pihen a polcon,nagyon szép,és gép közelébe sem rakom.
A kérdésem : meg lehet-e 100% osan javítani egy tápot (úgy,hogy a saját gépedbe is betennéd
) Vagy dobjam ki a francba.
Tudtok valakit aki bevállalná? Bp-Érd tengelyen.
Előre is köszönöm! -
molnaRm
csendes tag
válasz
M@rdel
üzenetére
Szia!
Bocsánat a félkövérért.
Táp: CM-RS500-PSAP-J3
Alaplap: Asrock 970 pro3 r2.0
CPU: Amd FX-4100 @ 3.6 ghz (alapórajelen, turbo nélkül, a feszbeállítások optimalizálva, tehát nem auto)
VGA: Sapphire 5850 1024 mb
RAM: 2x4 ddr3 kingston hyperx 1600 @ 1.65v (ez lehet sok)
meg egy 500as WD 7200rpmes vinyó, dvd író nincs
A cpu-n pedig van egy Artic cooling 13-as hűtő
OC nincs.
A tápot ma alaposan kitakarítottam, de a probléma még mindig fent áll.

ÜDV: BALÁZS -
molnaRm
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok segítségért:
Van egy CM 500W-s tápom, a gépem hűtésérére odafigyelek, szeretem ha nagyon halkan duruzsol. Viszont az új konfigurációkat vásároltam most, (alaplap, ram, proci), és a tápom olyan dolgot művel, hogy kb 5 percenként maxra pörgeti a ventillátorát és rettentő hangosan teszi ezt, játék közbe, ezt szereti gyakrabban is csinálni. Létezik erre valamilyen megoldás? Tápcsere kell vagy elég a venti? Esetleg túl nagy a fogyasztása az új holmiknak?

Segítő válaszaitokat előre is köszönöm!
ÜDV: BALÁZS -
Niczo
senior tag
sziasztok!
adott egy codegány táppal szerelt gép.
első bekapcsolásnál egy pillanatra megmoccan a cpu ventije, a további bekapcsolási kísérletekre semmi reakció.
a tápcsati zöld és egyik fekete ágát rövidre zárva gondoltam szimulálok egy gépindítást, de a táp ventije meg se moccan.
jól gondolom, hogy a táp halott? -
-
MMIX
addikt
válasz
unknownuser
üzenetére
Lenovo gépekhez készült táp, ez valami p9 nevű csatlakozó, szerintem ne használd.
Keress rá, nekem nincs kedvem most angolozni.
A +4 -ből hiányzik 2 , ha jól láttam, nem érdekes, ha egyébként a többi vezeték stimmel.
20pinnel is menne a gép. De tényleg stimmeljen az ATX szabvánnyal.
-
unknownuser
tag
Üdv!
Nemrég vettem egy FSP-280-as tápot egy készülő, alacsony fogyasztású Celeronos gépbe.
Első kérdésem az alább látható csatlakozóra vonatkozna:

Ez mi? 3 gépet raktam össze életemben, egyik tápjából se jött ki ilyen. Azt gyanítom, hogy a táp ventijének lenne valami szabályozója/monitorozója, amit az alaplap egyik venti csatijára kéne rádugni?
Szintén ezzel kapcsolatban:

Szóval sikeresen elvágtam a fenti csatlakozónak 2 kábelét. (A szűkös ház előnyei...) Szükséges ezt nekem összeforraszta(t)nom, vagy elég ha leszig-szalagozom, és nem használom ezt a csatit.
És még egy a végére:

Szóval a 24 pin-es csatiból nem csak a 20-as pin, hanem a 23-as és 12-es pin is hiányzik. Ilyet se láttam még. Ez mennyire normális? Köze van ahhoz, hogy ez egy alacsony teljesítményű (280W) táp? Alaplapnak nem fog gondot okozni?
-
tornas
őstag
válasz
gumikacsaa92
üzenetére
Rossz minőségű tápot vettél ami elkezdte megsütni a VGA-dat...

Komolyra fordítva a szót:
- ez a HKC táp tényleg egy alja cucc,
- nem lehet, hogy a táp beszerelése alatt valami történt a VGA hűtésével (pl. elmozdult stb.)?
- esetleg nagyon melegszik a tápod, mert azt a terhelést sem bírja rendesen. Proci hőfoka is magas? -
gumikacsaa92
tag
Sziasztok!
Mai napon vettem egy új tápot a 4 éves gépembe. 550W HKC tápegységet. Az lenne a problémám,hogy beraktam, elindítottam egy játékot és a gpu-m 80-90 és kb 5 percen belül már 100C fokra melegedett. (régi táppal ekkora melegedés nem volt soha! max 70-75C).Felemeltem a ventilátor sebességét, de így is. (pedig így már hangos is volt nagyon, szóval biztosan felvette).
Ennél a 100C pontnál én kiléptem és jöttem ide hozzátok, hátha tudtok nekem segíteni.válaszotokat előre is köszönöm!
-
dunc
nagyúr
Sziasztok van egy 600Watt fsp hyper tápom, a mi nap beépítettem egy 280X et, normális e ha indítok egy játékot akkor a tápnak vinnyogó hangja lesz egy darabig? Jelenleg egy ágra van rákötve a VGA 2x8 pin! Esetleg ha a másik VGA csatlakozóra kötném , akkor osztódna a terhelés? Azt tapasztaltam, hogy más ágról adtam az egyik 8 pines csatlakozást akkor is a hirtelen őszterheléstől vinnyogott a táp!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tornas
üzenetére
Nem mind, csak amelyikben HY510N a védelem. Ha megnézed az ilyent, láthatod, hogy ott a hely a 14 lábú, ténylegesen több csatornán túláramvédelmet kínáló IC-nek.
Azon túl a HY510N alkalmazása sem jelent egyenesági ok-okozat összefüggést. A túláramvédelmet meg lehet oldani diszkrét elemekből is, melyek VAGY logikai kapcsolattal hatnak a PSU Supervisor IC egyetlen logikai bemenetére.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
Az 550-es elég. A CTG viselkedése a határeset: a hibás működés és az (ágankénti) túlterhelés közt határeset. A CTG 12V-on kétágas.
HGyu
-
shouryuken
senior tag
válasz
shouryuken
üzenetére
-
04ahgy
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
Elég, mert egyágas. A CTG meg lehet, hogy hibás, lehet, hogy csak a határon van terhelve. Még pont határeset.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
FurMark xtreme burning mode + prime95 in-place futtatás, egyszerre. A prime-nál egy maggal kevesebbet válassz, mint ahány magos a CPU, hogy a FurMark is kapjon CPU időt.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
Ha tényleg 8V lenne, akkor el sem indulna a gép. Ne foglalkozz vele, a szenzor olvas ki hibás adatot. -5V nincs is a tápon, az azért gyanús lehetne / lehetett volna...
HGyu
-
shouryuken
senior tag
Tudom, hogy a szofveres mérés nem pontos, de itt valami nem stimmel.

-
04ahgy
nagyúr
válasz
shouryuken
üzenetére
Elméletileg vinnie kellene, az a konfig 250W-ot eszik kb. a konnektorból.
HGyu
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
CHIEFTEC CTG-500-80PB-tápommal valami gond lehet. (2 éves kb.)
Far cry 4 közben kikapcsol a gép. Máshol nem tapasztaltam, de gyanítom ott van igazán leterhelve mind a proci, mind a vga, így több áramot vesz fel.
3 hdd, 1 optikai meghajtó, H87 Asrock Fatality alaplap + 4670K, 970GTX
A kérdés az, hogy elméleti szinten ennek a tápnak vinnie kéne, tehát meghibásodás, és gariztassam
VAGY
egyszerűen gyárilag nem bírja el.
Ha 1 vinyót lehúzok, nincs ilyen probléma.
Köszönöm!

-
BlackSoft
addikt
Ez nem cicergés. Ez közvetlen rövidzárlathang, biztos hallottál már milyen, amikor egy kínai valamit bedugsz a konnektorba, és kiderül, a kínai csatlakozó kisebb, mint a normális, ezért rossz az érintkezés, vagy amikor szépen lassan kapcsolsz fel egy villanykapcsolót, és a elkezd átpattanni...
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet az hogy a gépem hibátlanul működik, majd mikor kikapcsolom, és vissza kapcsolnám, nem kapcsol be.... Ilyenkor a tápot lekapcsolom, mikor elalszik a lapomon a zöld led (ami jelzi hogy áram alatt van) visszakapcsolom, és újra bekapcsol. Ha hamar,kb félpercen belül újra bekapcsolom, akkor egyből indul. A bios beállítások is elvesznek miután lenyomom a tápot és vissza.
Amit néztem eddig, Másik VGA, alaplapi elem csere, BIOS frissítés, Load default bios, CLR CMOS.
Én a tápra tippelek,remélem van valakinek valami ötlete.
Előre is köszi! -
Tukolp
aktív tag
Üdv, gyors kérdést szeretnék feltenni, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy lemezbeszorulás miatt és luistaságból ki-be húztam a dvd-olvasóm tápkábelét, viszont visszadugásnál zárlatot kapott és újraindult a gépem, fsp, hexa 500+ tápom van, van valami program vagy akármi amivel ki tudom deríteni hogy valami probléma keletkeztett-e a a gépemben? Most róla írok, lassan indult be, a winchester sokat dolgozott de lehet hogy csak a programok miatt.
Bármiféle tanácsot meghallgatok, válaszolkat előre is köszönöm. -
BandiT85
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulok hozzátok. Kb 3 hónapja vettem egy Be Quiet Pure Power 530-as tápot, a kb 10 éves Fsp helyett. Szép volt, jó volt, hangja semmi, eddig. Ugyanis egyik reggel nem indult a gép. Nézegettem mi lehet, gyanús volt hogy az alaplapi ledek nem világítanak, amíg eddig igen. Mondom fasza, régi fsp be, nem dugtam össze a helyén, csak a tápkábel be, ventik indultak ok, akkor mehet a gép a helyére. Összedugtam mindent, indítom, kb 5 másodperc után a gép kikapcsol, majd újra és úrja ez. Kép semmi. Nézem az alaplapi hibajelzőt, 55-ös kód, "memory not installed". Az jó mert a memóriák közelébe nem nyúltam. Próbálgattam a memókat, és mint kiderült, ha teszek memóriát az egyes vagy kettes slotba, akkor a gép nem indul. Most úgy megy hogy a 2*4 giga egymás mellett van, de így nincs dual channel.
Ja és lap és a táp is kb 3 hónapos, konfig a profilomban.
Sajnos nem egy helyen vettem a lapot és a tápot. Szerintetek mi ölt meg mit, vagy a kettő egymástól teljesen független?
Előre is köszi, ha tudtok valamit erre.

-
Kernel
nagyúr
válasz
Darthforce92
üzenetére
Ez csak egy gyorsteszt, lehet éppen gyári hibás is, ha másik táppal működik ugyanaz a gép. Nem bírja a terhelést valamiért, de ezt csak alaposabb vizsgálattal lehetne kideríteni, hogy pontosan mi okozza.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Darthforce92
üzenetére
Zöld vezeték testeléséről volt szó, fekete a test (fémház).
Szürke a Power OK szokott lenni, ami egy kimenet, az alaplapot tájékoztatja a feszültségek helyes beállásáról, vagyis a táp üzemkész állapotáról. (Az alaplap csak ezután terhel rá a tápegységre.)

-
Darthforce92
tag
válasz
Kernel
üzenetére
Köszönöm a gyors választ! A konfiguráció amivel próbáltam biztosan jó. Az általad leírtakat kipróbáltam és a következőt tapasztaltam: 1 hdd(amiért nem kár) és egy odd-t kötöttem rá. Amint zártam a szürke és zöld kábeleket szintén lökött egyet a ventin ,de a táp nem indult el. Kötöttem a zöld és szürke kábelekre egy kapcsolót és ha elég gyorsan kapcsolgatom ,akkor pörgeti a ventit.(Nem kell áramtalanítani) Van egy ugyanilyen tápom a lenti gépbe az tökéletesen funkcionál , abba beletéve se ment ez a táp.
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Egy Seasonic M12II 750W táppal rendelkezem, aminél az alábbi probléma jelentkezik:
amikor egy keményebb játék esetében a vga több áramot kér, akkor a táp is felpörög és egy bizonyos ponton elkezd rezonálni, búgni. Nem tekercsbúgás, hanem a tápházból jövő rezonancia, mintha a ventillátor lenne, mrt ha kézzel egy kicsit benyomom a tetejét, akkor a rezonálás megszűnik. Már próbáltam szivacs és gumi alátétekkel kipolcolni, de csak annyit értem el vele, hogy a rezonancia pontok eltolódtak, de meg nem szűntek.
Szerintem ez egy 35-38 ezer Ft-os tápnál nem normális. Gari természetesen van még rá, ha minden kötél szakad.
Mi a véleményetek?Coleen
-
Kernel
nagyúr
válasz
Darthforce92
üzenetére
Új tápok gyárilag is teszteltek, szerintem kicsi a valószínűsége, hogy hibás lenne. Az nem hiba, amit írsz (lökés, nem lökés). Zárlatos konfig esetén pont viselkedhet így.
Ha a konfig előtte hibátlanul ment, a tápegységet önmagában kell ellenőrizni, a zöld vezeték testelésével indítható. De szükséges valamilyen műterhelés is, egy kiselejtezett HDD, vagy optikai meghajtó például, mert anélkül nem biztos, hogy elindul. Utána illik feszültséget is mérni.
Nem szabad ugyanakkor "rendes" HDD-vel próbálkozni, mert ilyen kis terhelésnél eltolódnak a feszültségek, károsíthatja.
Akinek nem tetszik, hogy két hozzászólást nem szerkesztettem egybe, az nyugodtan törölheti, hagyjuk már a hülyeséget...
-
Kernel
nagyúr
válasz
zolee0307
üzenetére
Amennyiben áramtalanítás után, hidegen nem indul, vagy csak többszöri próbálkozásra, akkor szakszerű vizsgálatot, vagy cserét igényel a tápegység, mert legközelebb kárt is okozhat a számítógépben. Vagy, ha nem is legközelebb, de idővel, ahogy elhasználódik, egyszer csak végleg megáll.
Ott lehet majd izgulni, hogy csak a táp, vagy valami mást is vitt magával.
-
Darthforce92
tag
Sziasztok! Lenne egy Seasonic SS-400HS tápom . Vadonat új, használva nem volt. Ha rákötöm egy konfigurációra nem indul el se a táp, se a konfig ventije mindegyiken csak lök egy fél centit. Utána a tápot kihúzva majd 30-40 másodperc múlva újra próbálva ugyanezt produkálja. Ha nem áramtalanítom nem lök a ventin indításkor.Mi lehet a probléma? Válaszaitokat előre is köszönöm!

-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni, mert én a tápra gondolok, hogy az okozhatja a gondot.
A gondom az, hogy a profilomnál szereplő gép ma nem akart elindulni. Szombat hajnalban ment, majd kikapcsoltam. Vasárnap jöttem haza, be akartam kapcsolni, de semmi, meg sem mukkant. Táp ki-be lett kapcsolva, de így sem indult. Másik konnektorba is át lett dugva, de ez sem segített. Kb. fél órát volt a gép áram nélkül, visszadugtam a konnektorba, a tápot ki-be kapcsoltam (hallottam is ilyen kattanás szerű hangot, amit bekapcsoláskor adni szokott táp), ezután rendesen elindult a gép.
Használok ilyen túlfeszültség védőt, mikor nem indult a gép ki lett próbálva azzal is, meg nélküle is. Mikor a gép beindult, akkor használva volt, szóval az jó.
Viszont mikor a gép nem indult, akkor az asszonynak mondtam, hogy kapcsolja ki meg be a tápot, és ő azt mondta, hogy nem hallotta a kattanó hangot a tápból, amikor a tápot bekapcsolta.
A csatlakozók jók, nincsenek megégve, az alaplapon sem látok semmi rendelleneset. Péntek este a biosban bekapcsoltam az energiagazdálkodásánál ilyen rc6 nevű opciót, de ez a vga idle energiatakarékosságával kapcsolatos.
Mi lehet a gond? Eddig jól működött a gép.
-
BlackSoft
addikt
Üdv mindenki,
AX1200-as táp, 1 éves. 2 Hónapja kb cicereg időnként. Mint amikor valami zárlatos, és szikrák vannak, olyan hangot ad ki. Csak nagyon rövid időre, max 1 másodpercig. Van amikor erőteljesebb, van amikor csendes.
Működést nem befolyásolja, nem esik le semmilyen fesz. Amennyire tudtam ki is poroltam már. Nem csatlakozás, egyenesen a táp belsejéből eredet a dolog. Ez mi lehet? Ki fog nyiffanni valami? Gariba nem tudom vinni semmiképpen, mert hogy a fenébe bizonyítom, hogy 24 óra alatt 2 alkalommal 1 másodpercig valami nincs jó vele
-
csabba74
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A közel 3éves Corsair CX430-as tápom csak akkor hajlandó elindítani a konfigot(i5-3570K;Z77 chipset) ha egy videokari is rá van csatlakoztatva (gondolom a nagyobb terhelés miatt).Amikor még a 2500K proci volt a lapban,nem volt ilyen problémája,bár kis terhelésen már akkor is sípolt-cicergett.
Hozzáértőktől szeretném megkérdezni,érdemes lenne-e javíttatni?(költségek miatt)
Vagy inkább egy új FSP- t a gépbe,és kész
Köszi -
tibee77
őstag
Szevasztok.
Nem akartam a täp melyvizbe irni igy inkäbb itt teszem fel a kerdest.Lehetseges, hogy ez a täp amit most vettem hangosabb mint a regi terheles alatt?(a regi egy cx430v) A häzam szellözesevel szerintem nincs gond, eddig legaläbbis nem volt.Lehetseges, hogy valamit rosszul dugtam össze?(mondjuk akkor szerintem el se indult volna a gep)
Elöre is köszi a segitseget. -
Tomi1203
csendes tag
Hali szeretnék egy kis segítséget kérni .
Nem rég sikerült teljesen össze raknom a gépemet és hát amint bekapcsolom sziszeg a tápom kb annyira sziszeg mintha víz folyna egy csőben át és hát ez elégé zavaró már egy idő után főleg hogy uj minden cucc a gépemben.
A táp egy Enermax Platimax 1000W
A cucc ami rá van kötve.
Asus Rog VII Hero alaplap
I7 4790K 4,5 GHZ-n megy
8 Gb Kingston hyperx predator (2400MHz)
Kingston Hyperx Xk3 SSD
1 500 Gb samsung winyo
1 optikai meghajtó
GTX 980
D5 pumpa meg vagy 10 venti meg egy hőmérő
ez nem eszik 1000w-t
Ha valaki tud valamit jelezzen Kőszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ami igazából ha jól sejtem csak tápcserével érhető el.

Ezt még hozzá akartam írni csak lemaradt hogy a szoftveres érték nem megbízható és nem az az elsődleges, de némi támpontot adhat.

A harmadik garis lapcsere után gondoltam egy merészet vettem egy új tápot. Azóta a kamrában pihen a polcon,nagyon szép,és gép közelébe sem rakom.
) Vagy dobjam ki a francba.