- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Linuxnak nincs zászlóshajója, bárki bármit használhat.
Én ezzel ugyan továbbra sem értek egyet mert irgalmatlan már a katyvasz de állítólag ez a szépsége...Témára vissza,
Natessék és még megszólnak hogy leragadtam 18.04-en. Még mindig egészen használható.
A Snap, ugyanúgy mint bármelyik más konténeres megoldás, tökéletesen jó a maga helyén, a maga felhasználási módján, azt nem ragoznám hogy nnak aki vete a fáradságot és átrágta magát a működésének kicsit rejtett bugyrain.
Amúgy szerintem a Snap vastagon magán viseli a Linuxra néha jellemző töklogikus megoldásokat, megfejelve az Androidra hajazó faék telepítési és könyvtárszerkezettel.
Legalább itt tudom mi hol van, nem szétszórva a /alatt 40 helyen 1 szoftver alkotóelemei, konf fájljai sb. -
urandom0
senior tag
Az Ubuntu már csak a laikusok szemében a Linux világ zászlóshajója, akik valahol valamikor hallották, hogy a legnépszerűbb disztró az Ubuntu, és azóta ez él a fejükben. De aki kicsit tájékozottabb, az tudja, hogy a Mint már rég átvette a helyét, a fórumokon is mindig azt ajánljuk, a Distrowatchon is az az első... Ubuntu lassan kiesik az első 10-ből is.
Múlt héten telepítettem Ubuntut, nálam van ufw, és a nyelvi hiba sem jött elő.
A Gnome Tweaks viszont elavultnak számít, helyette a Refine van (bár míg ez a változás lecsorog Ubuntu-ékhoz is, addig még eltelik pár év). Gnome Software nincsen azóta, amióta Snap Store van, nyilván azért, mert azt szeretnék, ha minden snapból lenne telepítve (ezért nincs Synaptic sem). Ez az irány Ubuntuéknál, lehet szeretni, nem szeretni, biztos sokan nem szeretik, de szerencsére van Ubuntu helyett másik disztró, amit lehet használni.Azt aláírom, hogy az Ubuntu előnye mára eléggé elpárolgott. Régen jó volt, amíg kezdőbarát volt, és a Debiannál frisebb csomagokat kínált. De manapság egyedül talán a közösség mérete az, ami az Ubuntu mellett szól.
-
Alveus
tag
Én pont tegnap raktam fel, az tény, hogy a telepítője kritikán aluli, nem találkoztam semmilyen anomáliával, bár igaz, hogy én hagytam felmenni netre, hogy letöltse ami kell.
A nyelvi problémára, szerintem neked nem töltötte le a teljes magyar nyelvet, hanem csak ami a telepítőben van, a beállításoknál a nyelvek kezelése résznél nézd meg, hogy nem-e írja, hogy a nyelv hiányos, ilyenkor általában felkínálja a letöltést. 1 próbát megér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest