Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz Rowon #42986 üzenetére

A Linuxnak nincs zászlóshajója, bárki bármit használhat.
    Én ezzel ugyan továbbra sem értek egyet mert irgalmatlan már a katyvasz de állítólag ez a szépsége...

Témára vissza,
    Natessék és még megszólnak hogy leragadtam 18.04-en. Még mindig egészen használható.
    A Snap, ugyanúgy mint bármelyik más konténeres megoldás, tökéletesen jó a maga helyén, a maga felhasználási módján, azt nem ragoznám hogy nnak aki vete a fáradságot és átrágta magát a működésének kicsit rejtett bugyrain.

Amúgy szerintem a Snap vastagon magán viseli a Linuxra néha jellemző töklogikus megoldásokat, megfejelve az Androidra hajazó faék telepítési és könyvtárszerkezettel.
    Legalább itt tudom mi hol van, nem szétszórva a /alatt 40 helyen 1 szoftver alkotóelemei, konf fájljai sb.

• urandom0

senior tag

Az Ubuntu már csak a laikusok szemében a Linux világ zászlóshajója, akik valahol valamikor hallották, hogy a legnépszerűbb disztró az Ubuntu, és azóta ez él a fejükben. De aki kicsit tájékozottabb, az tudja, hogy a Mint már rég átvette a helyét, a fórumokon is mindig azt ajánljuk, a Distrowatchon is az az első... Ubuntu lassan kiesik az első 10-ből is.

Múlt héten telepítettem Ubuntut, nálam van ufw, és a nyelvi hiba sem jött elő.
    A Gnome Tweaks viszont elavultnak számít, helyette a Refine van (bár míg ez a változás lecsorog Ubuntu-ékhoz is, addig még eltelik pár év). Gnome Software nincsen azóta, amióta Snap Store van, nyilván azért, mert azt szeretnék, ha minden snapból lenne telepítve (ezért nincs Synaptic sem). Ez az irány Ubuntuéknál, lehet szeretni, nem szeretni, biztos sokan nem szeretik, de szerencsére van Ubuntu helyett másik disztró, amit lehet használni.

Azt aláírom, hogy az Ubuntu előnye mára eléggé elpárolgott. Régen jó volt, amíg kezdőbarát volt, és a Debiannál frisebb csomagokat kínált. De manapság egyedül talán a közösség mérete az, ami az Ubuntu mellett szól.

• Alveus

tag

Én pont tegnap raktam fel, az tény, hogy a telepítője kritikán aluli, nem találkoztam semmilyen anomáliával, bár igaz, hogy én hagytam felmenni netre, hogy letöltse ami kell.

A nyelvi problémára, szerintem neked nem töltötte le a teljes magyar nyelvet, hanem csak ami a telepítőben van, a beállításoknál a nyelvek kezelése résznél nézd meg, hogy nem-e írja, hogy a nyelv hiányos, ilyenkor általában felkínálja a letöltést. 1 próbát megér

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés