Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz cigam #42784 üzenetére

Hát, ha az válasznak számít, hogy ehhez letöröltették vele az Ubuntu-t, és felrakattak vele egy Minket ... ;]

Nézd, szerintem ennek túl nagy jelentősége nincs.
    Ha valaki csak azért akar Linuxozni, mert van egy régi gépe, ami Windows-szal már nem igazán használható, az úgyis rájön idővel, hogy Linux-szal sem lesz használhatóbb ;]
    De ha valaki más okból használ Linuxot, mondjuk mert azt hallotta, hogy biztonságos, vagy mert a nyílt forráskód miatt, akkor úgyis végigmegy pár disztrón/asztali környezeten, mire leragad annál, amelyik a legjobban tetszik neki.

Storytime: én Suse-val találkoztam először (akkor még így hívták), azt hiszem egy CHIP CD mellékletén volt. Feltelepítettem, beállítgattam, aztán el kellett mennem valahova, otthagytam olyan 2 órára, a háttérben ment valami letöltés. Mire visszaértem, az asztalon az összes ikon átváltozott .desktop fájllá, nem lehetett rájuk kattintani... valami összeomlott a plasma-desktop-ban. Nekem akkor ennyi elég volt, hogy azt mondjam, hogy jó lesz ez, de kell neki pár év, mire használható lesz. Utána pár évig nem is néztem a Linux felé.
    Ha az ember ilyen hibákkal találkozik, az nem jó.

Az Ubuntunak egészen a közelmúltig volt egy olyan szokása (vagy tán még mindig megvan), hogy defaultban telepítve volt a whoopsie. Ez azt okozta, hogy mindenféle, totálisan jelentéktelen programösszeomlás miatt ilyen ablakok jelentek meg:

Érted, összeomlik valami random service, amit a systemd úgyis újraindít másodperceken belül, és egyébként a felhasználó úgysem tud vele mit kezdeni, az sem tudja, mi az, de azért ilyen ablakokat dobál fel a rendszer... ebből az jön le az embernek, hogy milyen szar ez a Linux, most lett telepítve, de már bugos.

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #42784 üzenetére

Még csak azt sem mondhatod, hogy nem ismerem a Mint-et, és látatlanban, vakon vagdalózok.

Látom, ismered, bár igen szerencsétlen eset ha egyszerre akarod használni a particionálót és a pendrive író Mintstick-et. A linkelt képen legalábbis ez látszik. A menet közbeni particionáló meg az ubiquty installhelper amúgy közös Ubuntuval, a Mintstick az Mint-es és kifejezetten pendrive-hoz van, nem HDD-hez. Úgy látom több időt kéne ismerkedéssel töltened.

De már az elején egy olyan butaságba futottam

Hát igen, csak nem a rendszer butaságe ez, hanem a useré. ;]

Különben már többször leírtam, hogy a kollégának nem csak a Linux Mint, hanem a Kubuntu is javasolva volt kipróbálásra. Azt is leírtam, miért nem az igazi kezdőknek az Ubuntu, de ezt is százan leírták már a Kezdő topikban. Gondolom ez nem különösebben zavar, csak hajtogatod ugyanazt, min t a pereces.

Nem áll a többi felett a Mint, egyszerűen sokkal jobb totál kezdőknek, mert mindent megcsinál GUI-ból egy default install után, amit akar a user. Ubuntun ez sajnos nincs így.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés