- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Hát, ha az válasznak számít, hogy ehhez letöröltették vele az Ubuntu-t, és felrakattak vele egy Minket ...
Nézd, szerintem ennek túl nagy jelentősége nincs.
Ha valaki csak azért akar Linuxozni, mert van egy régi gépe, ami Windows-szal már nem igazán használható, az úgyis rájön idővel, hogy Linux-szal sem lesz használhatóbb
De ha valaki más okból használ Linuxot, mondjuk mert azt hallotta, hogy biztonságos, vagy mert a nyílt forráskód miatt, akkor úgyis végigmegy pár disztrón/asztali környezeten, mire leragad annál, amelyik a legjobban tetszik neki.Storytime: én Suse-val találkoztam először (akkor még így hívták), azt hiszem egy CHIP CD mellékletén volt. Feltelepítettem, beállítgattam, aztán el kellett mennem valahova, otthagytam olyan 2 órára, a háttérben ment valami letöltés. Mire visszaértem, az asztalon az összes ikon átváltozott .desktop fájllá, nem lehetett rájuk kattintani... valami összeomlott a plasma-desktop-ban. Nekem akkor ennyi elég volt, hogy azt mondjam, hogy jó lesz ez, de kell neki pár év, mire használható lesz. Utána pár évig nem is néztem a Linux felé.
Ha az ember ilyen hibákkal találkozik, az nem jó.Az Ubuntunak egészen a közelmúltig volt egy olyan szokása (vagy tán még mindig megvan), hogy defaultban telepítve volt a whoopsie. Ez azt okozta, hogy mindenféle, totálisan jelentéktelen programösszeomlás miatt ilyen ablakok jelentek meg:
Érted, összeomlik valami random service, amit a systemd úgyis újraindít másodperceken belül, és egyébként a felhasználó úgysem tud vele mit kezdeni, az sem tudja, mi az, de azért ilyen ablakokat dobál fel a rendszer... ebből az jön le az embernek, hogy milyen szar ez a Linux, most lett telepítve, de már bugos.
-
Még csak azt sem mondhatod, hogy nem ismerem a Mint-et, és látatlanban, vakon vagdalózok.
Látom, ismered, bár igen szerencsétlen eset ha egyszerre akarod használni a particionálót és a pendrive író Mintstick-et. A linkelt képen legalábbis ez látszik. A menet közbeni particionáló meg az ubiquty installhelper amúgy közös Ubuntuval, a Mintstick az Mint-es és kifejezetten pendrive-hoz van, nem HDD-hez. Úgy látom több időt kéne ismerkedéssel töltened.
De már az elején egy olyan butaságba futottam
Hát igen, csak nem a rendszer butaságe ez, hanem a useré.
Különben már többször leírtam, hogy a kollégának nem csak a Linux Mint, hanem a Kubuntu is javasolva volt kipróbálásra. Azt is leírtam, miért nem az igazi kezdőknek az Ubuntu, de ezt is százan leírták már a Kezdő topikban. Gondolom ez nem különösebben zavar, csak hajtogatod ugyanazt, min t a pereces.
Nem áll a többi felett a Mint, egyszerűen sokkal jobb totál kezdőknek, mert mindent megcsinál GUI-ból egy default install után, amit akar a user. Ubuntun ez sajnos nincs így.
-
I02S3F
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magánnyugdíjpénztárak
- Mobil flották
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged