Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát, ha az válasznak számít, hogy ehhez letöröltették vele az Ubuntu-t, és felrakattak vele egy Minket ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nézd, szerintem ennek túl nagy jelentősége nincs.
Ha valaki csak azért akar Linuxozni, mert van egy régi gépe, ami Windows-szal már nem igazán használható, az úgyis rájön idővel, hogy Linux-szal sem lesz használhatóbb![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha valaki más okból használ Linuxot, mondjuk mert azt hallotta, hogy biztonságos, vagy mert a nyílt forráskód miatt, akkor úgyis végigmegy pár disztrón/asztali környezeten, mire leragad annál, amelyik a legjobban tetszik neki.Storytime: én Suse-val találkoztam először (akkor még így hívták), azt hiszem egy CHIP CD mellékletén volt. Feltelepítettem, beállítgattam, aztán el kellett mennem valahova, otthagytam olyan 2 órára, a háttérben ment valami letöltés. Mire visszaértem, az asztalon az összes ikon átváltozott .desktop fájllá, nem lehetett rájuk kattintani... valami összeomlott a plasma-desktop-ban. Nekem akkor ennyi elég volt, hogy azt mondjam, hogy jó lesz ez, de kell neki pár év, mire használható lesz. Utána pár évig nem is néztem a Linux felé.
Ha az ember ilyen hibákkal találkozik, az nem jó.Az Ubuntunak egészen a közelmúltig volt egy olyan szokása (vagy tán még mindig megvan), hogy defaultban telepítve volt a whoopsie. Ez azt okozta, hogy mindenféle, totálisan jelentéktelen programösszeomlás miatt ilyen ablakok jelentek meg:

Érted, összeomlik valami random service, amit a systemd úgyis újraindít másodperceken belül, és egyébként a felhasználó úgysem tud vele mit kezdeni, az sem tudja, mi az, de azért ilyen ablakokat dobál fel a rendszer... ebből az jön le az embernek, hogy milyen szar ez a Linux, most lett telepítve, de már bugos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- 204 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)