Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz cigam #42778 üzenetére

Végül is megkapta a választ kérdező, megtalálta a hálózati megosztásokat. Akkor meg mi a baj?
    Én is Mintet ajánlottam neki, pedig nem is használom (pár napja szépen csendben felkúszott a helyére az OpenSuse). De a Mint tényleg kirak mind UI-ra, frissítések, csomagkezelés, tűzfal, stb. Ubuntuban még egy nyomorult gufw sincs (biztos nem fért bele a 6 GB-os ISO-ba :D). Ha a kezdő user megkérdezi, hogy engedjen ki valamit a tűzfalon, mit mondasz neki? ufw allow....?

És most akkor nézd meg, egy 10 perce telepített Ubuntu:

Pedig semmit nem csináltam, szólt a frissítéskezelő, hogy vannak frissítések, azokat telepítettem, elindítottam az App centert, rákattintottam a Manage-re, ott is jelezte, hogy vannak frissítések, na mondom akkor "Update all", és erre ez.
    Azóta újraindítottam, megint bementem az App centerbe, megint Update all, és megint ez. Ez nevetséges, most ezt meglátja egy kezdő, hát nem az fog a fejében járni, hogy de jó ez a Linux...

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #42778 üzenetére

...ahogy Windows-on

Erre én galádul bedobtam a windows-like kifejezést. :N

No mindegy, annyiban jobb lenne a Kezdő Linuxos topik, hogy ott azért majd mindenki őszintén írhatna és azt írná 10-ből 9 ember, hogy inkább egy Linux Mint-et rakjon fel az alap Ubuntu helyett. De egyébként itt sem szentségtörés egy kifejezetten Ubuntu alapú disztrót javasolni szerintem. Nem is értem mi a gondod azzal, ha valakinek egy sokkal használhatóbb és jobb rendszert javasol bárki is, az a gond, hogy ez Ubuntu topik?

Hát akkor nyugodj meg:

System:
    Host: Mint-C-22-Latitude-5520 Kernel: 6.8.0-39-generic arch: x86_64 bits: 64
    compiler: gcc v: 13.2.0 clocksource: tsc
    Desktop: Cinnamon v: 6.2.7 tk: GTK v: 3.24.41 wm: Muffin v: 6.2.0 vt: 7
    dm: LightDM v: 1.30.0 Distro: Linux Mint 22 Wilma base: Ubuntu 24.04 noble

Legyél büszke, egy újabb Mintes...

Hogy mi? :F Az nekem jó, ha valaki kezdőként a jobb rendszert fogja használni? Egyszerűen egy megtévesztő infó alapján rakta fel a kolléga az Ubuntut, de ha már így történt és láthatóan nem igazodik el benne, akkor már hagyjuk, had szenvedjen vele? Írjuk le, hogy nem baj, jó lesz ez neked, igaz ahhoz, hogy be tudd állítgatni, fel kell raknod egy gnome-tweak nevű csomagot...egyszerűen nevetséges az egész! :U És még egyszer leírom, javasolva lett a Kubuntu is a Mint mellett. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés