- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus #35505 üzenetére
Végignéztem több esetet is:
ami működik:
- root és minidlna csoport beállítva a /etc/default/minidlna fájlban.
ami nem:
- root és root csoport
- t620 és t620 csoport, ezzel egyáltalán nem is látszik a minidlna a tv-n
- ha kikommentelem mindenhol a usert, akkor se megy. Akkor lenne ugye minidlna és minidlna group
Képek megosztása működik, zenék megosztása működik. Azt az egy filmet továbbra sem hajlandó mutatni se, csak a mappája látszik.
/mnt/sdb1 ha megnézem a jogokat: 40775 owner name: t620, group name t620 Az ebben levő done,incomplete,torrents mappáknak szintén 40775
A done mappában vannak a letöltött cuccok. Ott is minden mappa 40775.
Viszont ami ezekben van, ott 100644 tehát nincs execute/search by user, write by group, execute search by others
Ennek ellenére a zenék, képek mennek, a film meg nem.Nekem ez egyáltalán nem logikus, hogy minden fájlnak a t620 a tulajdonosa, mégsem látja akkor se, ha ez a user van megadva a minidlna-nak. A tutoriálokban meg nincs is nagyon említve hasonló gubanc, de nem hiszem el, hogy mindenkinek minden egyből megy. Olyat láttam, hogy root usert javasoltak annak akinek mégse.
Tiszta friss Xubuntu telepítés volt, samba, transmission meg minidlna van rajta pluszban, nem állítgattam el rajta semmit. Hogy lehet az, hogy mégis ennyi bajom van vele? Sambán is a /mnt/sdb1 van megosztva, plusz a /home mappám.Amit még nem értek: miért másol gyorsabban a total commander, mint a sima fájlkezelő? Felcsatoltam meghajtóként a samba megosztást. tc tartja a 6-7MB/s sebességet, fájlkezelő 2-5MB/s között ugrál. 150mbites wifi.
-
válasz
Victoryus #35505 üzenetére
Akkor tényleg nem értem. Mondjuk a DLNA -t sem ismerem, de ha valamit hálóról játszol le, az ugyanaz kéne legyen, mint fizikailag a TV-be dugott eszközről... Ugyanaz az adat mászik át. Kivéve, ha maga a DLNA szerver játssza le neked a tartalmat, mert akkor ha az nem ismeri a cuccot, akkor persze, hogy nem megy a lejátszás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óvodások homokozója
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged