- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #16424 üzenetére
No, ez nem olyan egyszerű, mint gondoltam...
Ott kezdődik, hogy hova írjam be ezt a drivemap sort. Addig eljutottam, hogy valahova a /etc/grub.d/30-os_prober fájlba, de hogy ott hova, azt nem látom. A /boot/grub/grub.cfg-ben a következő rész vonatkozik rá:
### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
menuentry 'Windows 7 (loader) (on /dev/sdb1)' --class windows --class os $menuentry_id_option 'osprober-chain-003A30633A30583C' {
insmod part_msdos
insmod ntfs
set root='hd1,msdos1'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd1,msdos1 --hint-efi=hd1,msdos1 --hint-baremetal=ahci1,msdos1 003A30633A30583C
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 003A30633A30583C
fi
parttool ${root} hidden-
chainloader +1
}
set timeout_style=menu
if [ "${timeout}" = 0 ]; then
set timeout=10
fi
### END /etc/grub.d/30_os-prober ###Ha ez megvan, akkor viszont a grub-install hova pakolja? Honnan tudom, hogy most hol van?
A grub-install /dev/sda a következőkkel örvendeztetett meg:root@g510:/etc/grub.d# grub-install /dev/sda
Installing for i386-pc platform.
grub-install: warning: this GPT partition label contains no BIOS Boot Partition; embedding won't be possible.
grub-install: warning: Beágyazás nem lehetséges. A GRUB ezen telepítés során kizárólag blokklisták segítségével települhet, viszont a blokklisták NEM MEGBÍZHATÓAK és használatuk nem javallott..
grub-install: hiba: nem folytatom a blokklistákkal. -
assemble
addikt
válasz
ngabor2 #16424 üzenetére
Ugyanilyen "optikai meghajto helyett ssd" cseret csinaltam en is nemreg a notimban, es tobbek tanacsara az ssd-t nem az optikai meghajto helyere raktam, hanem az elsodleges hdd helyere, amit pedig az optikai meghajtoba atraktam. Igy a szokasos helyrol bootolhat mindig a gep (ezzel garantaltan nincs gond), plusz olyan elonye is lehet, hogy az elsodleges vinyonal van ra esely, hogy gyorsabb az interfesz (pl sata3?), mint ami az optikai meghajto helyen van, amit egy ssd nagyon jol ki tud hasznalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged