Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz ngabor2 #16424 üzenetére

No, ez nem olyan egyszerű, mint gondoltam...

Ott kezdődik, hogy hova írjam be ezt a drivemap sort. Addig eljutottam, hogy valahova a /etc/grub.d/30-os_prober fájlba, de hogy ott hova, azt nem látom. A /boot/grub/grub.cfg-ben a következő rész vonatkozik rá:

### BEGIN /etc/grub.d/30_os-prober ###
    menuentry 'Windows 7 (loader) (on /dev/sdb1)' --class windows --class os $menuentry_id_option 'osprober-chain-003A30633A30583C' {
    insmod part_msdos
    insmod ntfs
    set root='hd1,msdos1'
    if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
    search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd1,msdos1 --hint-efi=hd1,msdos1 --hint-baremetal=ahci1,msdos1 003A30633A30583C
    else
    search --no-floppy --fs-uuid --set=root 003A30633A30583C
    fi
    parttool ${root} hidden-
    chainloader +1
    }
    set timeout_style=menu
    if [ "${timeout}" = 0 ]; then
    set timeout=10
    fi
    ### END /etc/grub.d/30_os-prober ###

Ha ez megvan, akkor viszont a grub-install hova pakolja? Honnan tudom, hogy most hol van?
    A grub-install /dev/sda a következőkkel örvendeztetett meg:

root@g510:/etc/grub.d# grub-install /dev/sda
    Installing for i386-pc platform.
    grub-install: warning: this GPT partition label contains no BIOS Boot Partition; embedding won't be possible.
    grub-install: warning: Beágyazás nem lehetséges. A GRUB ezen telepítés során kizárólag blokklisták segítségével települhet, viszont a blokklisták NEM MEGBÍZHATÓAK és használatuk nem javallott..
    grub-install: hiba: nem folytatom a blokklistákkal.

• assemble

addikt

válasz ngabor2 #16424 üzenetére

Ugyanilyen "optikai meghajto helyett ssd" cseret csinaltam en is nemreg a notimban, es tobbek tanacsara az ssd-t nem az optikai meghajto helyere raktam, hanem az elsodleges hdd helyere, amit pedig az optikai meghajtoba atraktam. Igy a szokasos helyrol bootolhat mindig a gep (ezzel garantaltan nincs gond), plusz olyan elonye is lehet, hogy az elsodleges vinyonal van ra esely, hogy gyorsabb az interfesz (pl sata3?), mint ami az optikai meghajto helyen van, amit egy ssd nagyon jol ki tud hasznalni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés