Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Felraktam a mint cinnamont, nagyon elégedett vagyok vele, sokkal szebb mint a mate, és nem eszik többet, bár nekem ez is 400MB körül fogyaszt induláskor..
A vicc: a chrome alatti mentés közbeni könyvtár létrehozási hiba itt is megvan, szóval ez vagy "mint" sajátosság, vagy a chrome alatt van valami bug..

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Richter36
üzenetére
Win alatt a documents and settings\neved\appdata vagy ilyesmi könyvtár alatt található mozilla mappát rakd át a linuxod /home/neved/.mozilla vagy ilyesmi alá, majd látod, mert a .mozilla alatt ugyanolyan a fájlok szerkezete mint win alatt. Asszem van még a roaming alatt is winnél mozilla mappa, lehet az is kelleni fog nemtom, sasold le a szerkezetét linux alól, és szerintem megoldod

Nekem most ilyen a Nadia:
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Aztakurva! Nekem 400mb induláskor
Na tuti megnézem a cinnamont 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Köszi, akkor majd lehet teszek egy próbát a cinnamonnal is. Neked induláskor mennyi ramot eszik?
FF alól nem csinálja

-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Azért ha tesztelnéd a kedvemért, megköszönném

-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Nekem mate felület van, egy hibát vettem észre, amikor menteni akarok valamit böngészőből letöltéskor és feldobja az ablakot hogy hova mentsen, ott nem lehet új könyvtárat létrehozni, mert rákattintok, megnyitja és azonnal el is tűnik
Nálad nincsenek ez? Lehet megnézem a cinnamont 
Ami tetszik hogy rohadt gyors ez a mate...

-
God Vazzeg
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
És milyen??

-
God Vazzeg
veterán
válasz
üzenetére
Nem lehet. Win telepítő be, összes partició törlés, majd megadod a particiókat ahogy szeretnéd, amikor szól hogy kell neki 100mb-os rendszer hely, engedélyezed. Majd feltelepíted a win7-et. Mennie kell mindenképp

Winyó lehet rossz, akkor szokott újraindulgatni a rendszer, illetve memó lehetne de akkor a live rendszer se menne, vagy az is bugzana

-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Én írtam neki, elnézést ha nem jó, nekem ez oldotta meg anno, innen kaptam az ötletet a topikból

Ja várj, azt nem én írtam amire reagáltál, az alapból benne van ntfs-nél, amikor felveszed fstab-ba, nekem is így szokta berakni, jó is szokott lenni, smb megosztásokkal szokott gondom lenni, így én az uid=1000 megoldást használom, eddig kifogástalanul

-
God Vazzeg
veterán
Mindig tanul az ember valamit

-
God Vazzeg
veterán
válasz
dcsabesz
üzenetére
Attól függ mire használod. Ubi alatt gparted, és az egyik particiót kisebbre veszed, ha lehet. Ezzel helyet szabadítasz fel, nem lefoglalt terület lesz. Ide tudod felrakni a wint. De én azt ajánlom hogy legyen veled valaki hozzáértő is, mert úgy látom nem vagy képben.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Ne káromkoggyááá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Én ellentétes hatást tapasztaltam, de nekem amúgy is ssd-ről megy a rendszer, pont mindegy mit kessel
Így gyorsabb, és ez a lényeg! Nekem is fura elhiheted, de nekem ezt a 10.04 is csinálta! -
God Vazzeg
veterán
Van egy nagy particióm, ami ntfs, ezen tárolok mindenféle régebbi kacatokat, cc 1,8TB. Na most csatolom alapból fstab-ban, de időnként random eldobja, nem elérhető, pedig mindenhol csatolva van, csak épp nem férek hozzá.. Egy újracsatolás megoldja. Mi lehet ez?
Így néz ki a paraméterezés:
# /windows was on /dev/sdb1 during installation
UUID=52648DF1648DD7DD /windows ntfs defaults,umask=007,gid=46 0 0 -
God Vazzeg
veterán
válasz
Cartman023
üzenetére
Programok közt nincs ott? Internetes programok közt keresd..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Belegyüjtöget minden szart a memóriába, aztán meg akadozik. Még képes swappelni is egy idő után. Így ha ürítve van, tökéletes, nekem legalábbis bevált

-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Mert amikor megtelik a memória, érezhetően lassabb a rendszerem, ürítés után meg tök jó

-
God Vazzeg
veterán
Hali
Van egy utasítás sor, amit szeretnék scriptbe rakni, és cron-nal óránként 1x futtatni, de nem sikerül
Terminálból lefut és működik!Ez az:
sudo echo 3 > /proc/sys/vm/drop_cachesEzzel tudom üríteni a cache cuccokat a memóriából.
Na most ha belerakom egy scriptbe semmit se csinál. Sose írtam még ilyet, így próbálkoztam:#!/bin/sh
sudo echo 3 > /proc/sys/vm/drop_cachesEz így nem jó, semmit se csinál akár simán, akár terminálban futtatom.. Biztos egyszerű, csak nem vágom
Ja és ha tudja valaki a cron témát, azt is megköszönném 
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Tessék: [link] 5 perc google..
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
mdm bakker
Jól elbeszélgetek magammal 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Nem service a marco, akkor nemtom

-
God Vazzeg
veterán
Nekem tökéletesen lejátszotta az mkv filmeket, mondjuk felbontást nem néztem. Prociból meg tuti nem bírta volna, 3,2GHz-es P4 nem bírja ezt szerintem. Nem vitatkozok, csak a tapasztalataimat írom le. Egyedül a flash opott HD-ban, de most ezzel a fos gef6100 IGP-vel ez se. Mondjuk ezzel még HD filmet nem néztem

Megnéztem, 720p tökéletes

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Nagytalp
üzenetére
Elvileg az összes HD sorozat kellene hogy tudja ezt, nekem is új, hogy nem megy vele. Tuti van rá megoldás, ajánlom neked a disztrók próbálgatását, első körben próbáld ki a linux mint-et, nekem nagyon jó tapasztalatom van vele, én most a 14-es mate felületűt nyúzom.
Itt meg egy leírás, lehet megy ubi alatt is: [link]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Itt nézz körül: [link]
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
VGA0-al mit csinál?
-
God Vazzeg
veterán
Azért gondolom egy I7-es procival, meg 8GB ddr3 rammal, sata3-as ssd-vel tudna még azért gyorsulni
Mondjuk irreális lenne, mivel csak netre, skype-ra használom, és most teljesen rendben működik mindenem. Fogtam, és a winyókat átraktam ebbe a gépbe, bebootolt, semmit se kellett állítgatnom, és tökéletes 
-
God Vazzeg
veterán
Na, gép csere volt, jelenleg egy 3800+ AM2 +4GB ddr2 ram van, Geforce 6100 integrált IGP-vel. Valami nagyon durván gyorsult az egész rendszerem, flash 1080p-ben is megy!!
Nemtom ez hogy lehet, 70% procit eszik, igaz most csak 1024x768-ban van a felbontás. 360p-ben kifogástalan minden, röccenésmentes a lejátszás, a rendszer meg mint a vaj, majd mérek boot időt, de rohadt gyors 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm szépen, ez a minitube nagyon jó! Majd megnézem kisebb gépen is, nekem alapból benne volt a tárolóban, és épp 720p fullscreenen nézek egy klippet lagmentesen

Jó ötlet volt

-
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Nekem most megy a flash, de érdekel, hogy miért ilyen fos, mert ez nagyon gáz, hogy egy geforce 2 mx400 elég a divx filmekhez, de egy flash meg diavetítés vele
Nem gondolom hogy sokkal nagyobb erőforrás kellene webről video streamet lejátszani mint gépen tömörített tartalmat. -
God Vazzeg
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Pepper le van tiltva, ezt én is mindig elvégzem. Nekem lehet a proci lesz a limites, mert egy 3.2-es P4 csak. Majdnem 100%-on megy full képernyőn. Most kisebb monitoron vagyok, kisebb felbontásban, érezhetően jobban működik minden.
-
God Vazzeg
veterán
Valaki magyarázza már el érthetően, hogy miért kell erőmű a flashplayernek? Mikor egy konfigon divx is simán szépen megy full képen, akkor a flash még diavetítés. Miért? Miért kell neki több erőforrás? Azon felül hogy az adobe nem tudja értelmesen megírni

-
God Vazzeg
veterán
Tegnap délután elkövettem egy bakit, vga-t cseréltem, nvidia helyett radeon lett. Na, kubi 12.04 leállít, vga cserélve, elindul.. Na mondom, zárt meghajtó fel. Jockey-ból nem tudta egyik felajánlottat se felrakni, letöltés után ismeretlen hibával elszállt. Na akkor amd oldaláról telepítő le, majd telepítés. Nem lehet, mert van már másik fglrx telepítve.. Nézem, nincs aktiválva egyik se, synaptic se tud róla. Na akkor --force kapcsolóval jó lesz az. Fel is települt, azonban újraindítás után bejelentkező képre dobott, és sehogy se engedett be, pedig a jelszavam jó. tty1-en terminálból is ment!

Újratelepítés.. Live rendszer alól lementettem mindent, na akkor goo. Telepítésnél amikor adom meg a particiókat kézi beállítás alatt, 1-2 partició megadás után kidobott live rendszer alá, de folyamatosan. Itt már idegbaj kerülgetett. Néztem közben bodhi linuxot is, de az meg el se indul, befagy a telepítője
Na mondom kész vagyok 
Aztán sokadik próbálkozásra elindult, feltelepült, de zárt meghajtó nélkül megint fapad. Fentiek elzongorázva, ugyanaz, majd megint kitiltott
Aztán megint sokadik nekifutásra fel bírtam telepíteni, de 3. alkalommal is kitiltott a pitsába, na itt dobtam félre a 12.04 kubit 
Most mint 14 mate van fent, elsőre felment, eddig semmi hiba. Zárt meghajtót is lekezelte elsőre. Viszont a flashplayer nagyon szaggat chrome alatt, teljes képen belerecseg a hang is, erre tud valaki megoldást?
A fentieket csak azért írtam le, hogy lássátok, én is szopok időnként, pedig én mindig azt írom hogy minden megy

-
God Vazzeg
veterán
Tehát 2 desktopod van, egy lxde és egy kde felület? lxde-t távolítsd el, ha engedi, és kész is vagy
Asszem lubuntu-desktop néven találod synapticban. De lehet mást is el kell távolítani, majd megmondják a nagyok
Én leszednék minden lubuntu és lxde kezdetűt, de én paraszt vagyok, baltával nyomom 
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mint 14 cinnamon 

Winen nem megy így bakker 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Terminálból lefut és működik!