Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

válasz T_Stark #6538 üzenetére

Én a Disk1-et békén hagynám úgy , ahogy korábban volt és a Disk2-n lévő E:-ot kérném meg az Easeussal , hogy húzódjon összébb vagy 40 gigabájttal és kussoljon hátra és az elejére csinálnék egy partíciót az ubinak (ez lenne a / -kb 6 vagy 8 gigabájt) majd egy 3 Gigabájtos swap, és a maradék a /home partíció lenne és hátul maradna az E: .
    De az easeussal csak a szabad helyet kell megcsinálni és erre majd az ubi telepítése körben kell rászerkeszteni a három uj partíciót.
    A telepítést úgy csinálnám ,hogy előtte a windózos winyót kiiktatnám a rendszerből.
    Ezután jöhetne az ubi telepítése az egyterás elejére úgy ahogy az előbb írtam és a boot menagert az egyterás MBR-jébe tetetném ( ez majd telepítés közben a /dev/hda lesz).
    Mikor már meggyőződtem arról ,hogy kaffán müxik az ubuntu , azután szerkeszteném vissza a windózos vinyót és a bootsorrendet a biosban úgy állítanám be , hogy az egyterás bootoljon be. Beindul az ubi (ekkor még a windózt nem fogod látni) , ezután terminálba írni , hogy sudo update-grub.
    Erre felveszi a bootmanagherébe a windózt is és az is indíthatóvá válik.

Dupla haszon., ha ugy állítod be a biosban a bootsorrendet, hogy a windozos vinyó bootoljon , akkor direkte a windóz fog indulni, ha pedig az egyterásat ,akkor az UBI grubja fog startolni és válaszhatsz, hogy mi induljon az UBI , vagy a WIN8.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés