Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Fincsi

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Dr.FantastiK
üzenetére
Bakker, ez milyen ssd?

-
God Vazzeg
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Hát jahh, pont napokban volt szó róla hogy jöhetne már..

-
God Vazzeg
veterán
-
God Vazzeg
veterán
Tesztelgettem ma penről a linux mint 18 (x64) cinnamont, stabilnak tűnik, patent és gyors a rendszer. Már ha valaki gondolkozik a felrakásán..
Nekem nemsokára felkerül 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
lionhearted
üzenetére
Nekem is ki volt vele a faxom hogy szó nélkül újraindult mert sürgősen frissíteni kell
Párszor ezt eljátszotta le is tiltottam a frissítést a faxba
Linux normálisan frissít, még a chrome is befrissül úgy hogy nyitva van és dolgozok vele 
-
God Vazzeg
veterán
Hi Urak!
Pár napja írja a gépem a chrome indításakor hogy nemsokára nem kapok frissítést, mert nem lesz tovább támogatott a rendszerem. Mint 17.3 32bit. Ezt hogy érti? Csak a 32 bitest nem fogják támogatni, vagy a mintet?

Bocs ha láma kérdés, vagy volt már, de zavaró..

-
God Vazzeg
veterán
Nagyon láma kérdés, előre is elnézést kérek

Futtatni szeretnék egy scriptet, ami conkyt indít megfelelő paraméterekkel. Konzolból patentul megy is, de indítópultba nem tudom berakni sehogy, nem indul el. Biztos valami apróság, de már végig próbáltam mindent

Így indul konzolból:
sh ~/conky-manager/Ubuntu5/config/cstart.sh (enter) -> gyönyörűen elindulIndítóba beraktam a fenti sort, nem megy. Javítottam erre:
sh -c "/home/god/conky-manager/Ubuntu5/config/cstart.sh"
(Tildével se működött...
)15mp késleltetés van, futó folyamatok közt nincs conky! Tehát el se indul. Balfax vagyok na...
Nincs fent a conky manager, csak a mappájában van a config file..
-
God Vazzeg
veterán
Lathronos!
Ezt a conkyt elkérhetem?

-
God Vazzeg
veterán
Haller
Valaki üzemelt-e már be ujjlenyomat olvasót lenovo gépen? Belépéshez és root jelszó bekéréshez meg lehet adni hogy elfogadja a rendszer? Láma kérdés akkor elnézést, tervezek venni egy x201 lapit, és érdekelne a dolog.
Válaszokat köszönöm

-
God Vazzeg
veterán
válasz
szundybence
üzenetére
Felment elsőre

-
God Vazzeg
veterán
válasz
szundybence
üzenetére
Tényleg, ez furi, lehet rosszul emlékszem, de nekem fent volt, ment is rendesen..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
szundybence
üzenetére
Tárolóban bent van ha jól emlékszem, synapticból telepítsd!
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
Zárt driver aktív tuti?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
De a 2. monitor kezelését se tudod ott beállítani?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
nvidia-settings fent van? Abban kell beállítani az nvidia kártyákat

-
God Vazzeg
veterán
válasz
szundybence
üzenetére
Machez? Háát pont az az ami csak célvason hajlandó futni, nem egy hejj de jó a hw supportja. Legalábbis én ezt tapasztaltam pár éve, mostanában nem foglalkoztam vele, amióta ubuntuzok

-
God Vazzeg
veterán
válasz
szundybence
üzenetére
Látod, dvd-nyi telepítő cucc, és mindig hiányzik valami.. Egyszerűen lehetetlen minden sz@rra felkészülni hw téren, de a linux messze felkészültebb mint a win, ahol mindenért a netre rohangálsz guglizni. Itt vannak ppa-k, kedvedre felveheted, frissül magától, minden automata. Gépet cserélsz, nem omlik, hanem megy tovább. Inkább tekinthető rendszernek mint a konkurens win.. Szerintem!
-
God Vazzeg
veterán
Én is azt tapasztaltam hogy több a probléma a 64 bitessel. A 32-es kiforrottabb benyomást tesz, de támogatom a csak 64 bites rendszereket, csak legyenek olyan stabilak mint a mostani 32-esek.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Mod: adblock letiltva, magic actions fontosabb
ABP úgyis van.. 
-
God Vazzeg
veterán
Ma reggelre a chrome elkezdte "nem lejátszani" a youtube videókat
Flash player 15 van, aktív, html5 bekapcsolva, és csak fekete négyzet van a videó helyén.. Tegnap még jó volt, kizárólag erre használjuk ezt a gépet.. Eszem megáll. Purge is volt, 40-es unstable is ugyanezt csinálja.. Érthetetlen 
Valakinek hasonló?
-
God Vazzeg
veterán
Olyan hiba jelentkezett-e valakinél, hogy bizonyos oldalaknál a chrome böngésző egyszerűen kikapcsolja a képernyőt? Fekete kép, és jóccakát. Sehogy nem lehet visszakapcsolni, a rendszer megy a háttérben vakon ctrl+alt+f1-re simán megy a reboot, és ha visszaállítom a chrome előzőleg megnyitott oldalát akkor újra elfeketedik!
Nem tudok rájönni mi ez.Jelenleg a bővítmény "áruházban" se tudok ügyködni, mert elhal

Mint 17 cinnamon x86, Lenovo x61s (intel vga), chrome 38.0.2125.104
-
God Vazzeg
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
Ez esetleg?

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ne chromium legyen hanem chrome, abban benne van a flash támogatás alapból, vagy telepítsd fel a flasht külön. Mindkét megoldás meg fogja oldani a problémádat. Szerintem..

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Aethelstone
üzenetére
Lehet hogy ramdrive-ot akar

-
God Vazzeg
veterán
3 gépben használok ssd-t, linux mint van mindegyiken, egyikkel se volt még ilyen vagy hasonló gond! Kernel panic hibás ram miatt volt, de olyan szinten volt hibás a ram, hogy a memtest nem vette észre, lefutott több soron is hiba nélkül. A linux meg omlott időnként

-
God Vazzeg
veterán
Költöztünk egy linux mint 16-al megint, ez már a 3. konfig alatta, amd x4-ről intel i5 h77 chipsettel, zökkenőmentesen bebootoltunk és megyünk tovább, csak sokkal gyorsabb minden. Elképesztő!
Valamelyik nap lecserélem azért egy Mint 17-re, és egyelőre az marad majd.
-
-
God Vazzeg
veterán
Valaki tud egy jó html editort linux alá? Olyasmi kellene mint a dreamviewer, realtime szerkesztésre. Kompozert használtam régebben, de azt már nem fejlesztik. Vagy ha wine alá felmegy a dreamviewer úgy is jó

-
God Vazzeg
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
.config/google-chrome alatt lesz ha jól emlékszem
-
God Vazzeg
veterán
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Úgy, hogy a /home-od alól kitörlöd a beállításait, majd első indításnál bele jelentkezel, úgy is lehúz mindent újra.
-
God Vazzeg
veterán
Lubi 14.04 mennyi helyet igényel? Alap rendszer..
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker
üzenetére
Ha wd winyó, akkor próbáld ezt: [link]
-
God Vazzeg
veterán
Legegyszerűbb? Telepítéskor a mostani home particiódat csatolod a /home alá, és kijelölöd formázásra. Voalá.
Kicsit vicces, azt feltételezni hogy nem értjük mit mondasz. Értjük, csak te nem érted mit mondunk, és hogy hogyan lehet megoldani. Rendszergazda jogokkal tudsz egyébként törölni legegyszerűbben

-
God Vazzeg
veterán
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Mint cinnamon messze a legszebb és legstabilabb rendszer azok közül amit eddig próbáltam. Egy jó kis kompromisszum, lehet van szebb, és lehet van stabilabb, de ez elég jól használható ahhoz hogy megérje felrakni.
3 gépen használjuk, munkában is, napi 16 órában, és hiba nélkül futnak
(Mint 16 Petra 32 bit cinnamon)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Búcsúzik a magyar fejlesztésű GFXBench és CompuBench
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Battlefield 6
- Peugeot, Citroën topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Horgász topik
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 4800MHz
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Byintek Love U14 Projektor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Párszor ezt eljátszotta le is tiltottam a frissítést a faxba
Linux normálisan frissít, még a chrome is befrissül úgy hogy nyitva van és dolgozok vele