Új hozzászólás Aktív témák

• vodkaboy22

addikt

Haller !
    Van egy megfigyelésem és hátha akad valakinek magyarázata.
    Szóval egy asus xonar u3-mas (usbdac)-ot használok hangkártyának.
    Windows alatt van egy hibája recseg ropog amíg a hangok-felvevő eszközök ablaka nincsen folyamatosan a desktopon megnyitva (elhuzhatom a sarokba hogy ne látszodjon). Amint becsukom elkezd recsegni minden. Ezt már jó 2 éve kitapasztaltam és az asus xonar u1-essel is ezt csinálta. Gondoltam valami remek kis hardveres összeakadás az alaplapi (realtec) hangkártyával. Tojtam rá mivel egy ilyen banális hülyeséggel tudtam orvosolni a dolgot. Mégis néha olyan érzésem volt, hogy a a chaneleket folyton váltogatja (film alatt néha bal oldalon néha jobb oldalon robbant ugyanaz a bomba...). Erre is tojtam mer flegma voltam és zene közben nem vettem észre.

De most linux alatt már jó ideje az volt a véleményem, hogy még szebben is hangzik (persze egyből minden hiba nélkül müködik bármilyen linux alatt). Ezért utána jártam és ismerössel rápattintottuk egy DAC elemzőre (specializált digitális oszcilloszkóp). És nem csak a fülem hazudott télleg hibás sokszor a kimeneti jel windows alatt. (Mind a digitális kimenő jel spdif és az analog DAC-out is.) Az analog kimeneti jel kapásból maximum 22khz ad ki ergo 44khz digitális jelet kap ami azt jelenti, hogy a gyártó által specifikált 48Khz digitális jel helyett a winfos lekonvertálja 44-re. Utána jártam ezt windows alatt beállítással nem tudtam változtatni (állítottam de nem volt eredménye).

Szóval kérdés az lenne ha linux alatt nincs probléma és minden pöcre megy akkor nem hardveres hiba van és winfos alatt megtudnám oldani ezt? (Azért lett most érdekes a probléma mer elövettem winfost a diablo3 miatt és zavarnak a problémák.) Más DAC-al még nem probálkoztam csak az U1-U3 asus xonarokkal.

Új hozzászólás Aktív témák