Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Exom #21148 üzenetére

Linux ubyF2A85-M (B)3.13(/B).0-39-generic #66-Ubuntu SMP Tue Oct 28 13:30:27 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

uname -a terminal parancs kiírása alapján nekem jelenleg is 3.13 kernel van fenn a Mint 17.1 Cinnamonnal, AMD A10 5800k APU- val, az előző VGA AMD HD5450 volt, az is Mint 13, 16 és 17 Cinnamonokkal futott nyílt és fglrx/zárt driverral is.
    Amit olvashattál a legfrissebb kernelekkel való jobb működésről, az valószínűleg a játékok futtatására vonatkozik, ha ezt akarod, akkor nem szóltam. Ha nem ez a célod, akkor meg a mostani Mint 17.1 64bit Cinnamon tökéletes lesz neked. A többi hw- ről nem írtál ugyan, de ha nem túl régiek, akkor nem lehet gond.

Ha MATE- t szeretnéd kipróbálni, akkor szintén célszerűbb Mint 17.1, mégis csak annak az egyik alap kezelő felülete évek óta.
    A lényeg, hogy szerintem az LTS- t válaszd akkor is, ha az Ubuntu mellett döntesz, ne frissítsd a kernelt sem. Ha valami nem jól működik, akkor jöjjön a többi.

Ha a hibák elhárításában is rutint szeretnél szerezni, akkor viszont tényleg az Ubuntu 15.04 kell neked!

A 2 fő lépést már megtetted, Wint és Unityt elkerülöd! ;]

Új hozzászólás Aktív témák