Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz Jim-Y #17595 üzenetére

Nekem előtte egy Samsung "normál" SSD-m volt a 3770k-s gépben és minden tökéletesen futott rajta (Ubuntu 12.04-től felfelé, Xubuntu szintén, Fedora 17-20, Arch).

Csak az új gépemmel futok problémákba. Elég sűrűn cserélem a gépeimet, de soha nem volt komolyabb gondom egyikkel sem akár SSD-s volt, akár nem. De a jelenségekből most én is az SSD-re gyanakszom. Sajnos nincs "normál" SSD-m, hogy kipróbáljam sima SATA-s SSD-vel mit mutatna a dolog. De van egy felesleges 250 GB-os merevlemezem, azt majd behegesztem a gépbe és meglátjuk. Most meló van, majd csak éjszaka jutok hozzá, de mindenképpen beszámolok róla. :K

(#17596) Shrike7973: rendben, köszi. Ezt is kipróbálom majd (logikusan a háttértár csere előtt, mert csak úgy van értelme, ha meg úgy nem működik akkor sima merevlemezen is). ;)

(#17597) ubyegon2: mint írtam ez így nem teljesen igaz. Nálam például ezen a gépen tökéletesen működött, vagy 20 féle változata egy "normál" SSD-vel. Azóta van gond, mióta M2-es SSD-re váltottam. Ami sebességben kárpótol és Win alatt is maximálisan meg vagyok vele elégedve (a kábelezés hiánya már csak hab a tortán), de a linuxozás azóta halott. DE ez is gépfüggő lehet, mert olvasok sok M2-es gépről amikkel tökéletesen használják a linuxot is. Gondolom ez hardver-összeállítás és valószínűleg BIOS kérdése. Az új frissített BIOS-al (amiben elvileg valamit mókoltak az SSD kompatibilitással) még én sem tudtam kipróbálni. Ez is a mai nap termése lesz. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés