- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Hirdetés
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz
Kendek #13919 üzenetére
Minden azon van. Már csak 9 óra van. Nem tudom, miért ilyen lassú, pedig elvileg ez gyorsabb lemez.
Fejből nem tudom, Linuxba nem tudom megnézni, de 1 lemezes. Ez előtt úgy volt, hogy nem volt SSD-m, és a Windowst akartam a 3TB-osra tenni, nem ment, megpróbáltam egy már telepítettet áthelyezni az elejére, nem indult, de valamiért meghagytam 60GB, és mellette 60GB-ra tettem Ubuntut, ami elindult.
Azóta van 120GB SSD-m, eddig a Windows volt rajta, a Linux maradt a 3TB-oson, de betelt a 3TB, ezért töröltem a lemez elején a 3 partíciót. De nem akartam, hogy ha nincs hely, minden másolással át kelljen fizikailag helyezni a fájlokat másik partícióra, meg minél több partíció van, annál több szabad helyet nem lehet felhasználni, ha épp valamennyi pont nem fér már rá. Lényeg, hogy nem volt más választásom, egy napja 0B szabad területem van, és ha csináltam volna egy 120GB-osat, akkor mégnehezebb lett volna egybevonni. De ettől még nem értem, hogy minek kell áthelyezni. Alapból én is úgy gondoltam, hogy ha megszakad akkor oda minden, de végülis, 4 részes folyamat, és az utolsó az áthelyezés. Ezért megfordult a fejemben, hogy rányomok a Mégse gombra. Hisz igaz, hogy másolást ír, de elvileg 4MB-onként áthelyezi, vagyis, nem veszik el semmi, a partíció 2,61-ről 2,73TB-ra van növelve. Kérdés, hogy az a 4 MB elveszhet-e, mert az nem biztos, hogy egy fájl adatait tartalmazza. Na meg érdekel, hogy ha máskor kell ilyet csinálnom, akkor hogy hagyhatom majd ki az áthelyezést. Na meg nem értem, hogy miért kell ettől lefagynia, ha más meghajtón van a rendszer, meg ha nincs másikon akkor se. Mondjuk, ha tudnám, hogy ha a Mégse gombbal állítom le, akkor nem veszik el az adat, akkor egyrészt, nem helyezném át feleslegesen, másrészt biztosítanám, hogy ne vesszen el egy áramszünet miatt. De elvileg, akármi miatt hagyja abba, csak akkor törli az eredetit, ha már kiírta nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5520 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I M1200 4GB I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest