Hirdetés

Aktív témák

• regvoltrossz

aktív tag

A probléma lényege: Linuxozás után megkavaródik az óra.
    Kicsit részletesebben: A linux nálam amolyan "ha minden meghal akkor is van tartalék" oprendszernek van feltelepítve egy régi 40-es vinyóra. Ha szükségem van rá valami miatt akkor betöltöm, de amúgy nem vagyok egy linux fan. A Win 7-et annó az xp mellé telepítettem, de külön meghajtóra. Az oka az volt, hogy nem működött a dvd meghajtóm. Így lett az xp C: meghajtó, a win7 viszont F: Namármost közben sajnálatos módon elszállt az a meghajtó amin az xp volt, de szerencsére a win7 így is megy bár elég érdekes, hogy akkor is F: maradt.
    Az elmúlt hetekben nem volt drótos netem, csak mobilnet, ami a win7 alá nem akart települni. Előszedtem a linuxos vinyót, és jé arra még telepíteni se kellett. Közben lett drótos netem is újra, így frissítette magát 12.04-re az Ubuntu linux. Ez eddig OK!
    Az viszont már kevésbé, hogy ha linux használat után újraindítom a gépet, és ott a win7-et választom az Ubuntu boot menüjéből, akkor a win7 órája kereken kettő órás késéssel indul. Na de miért? Ha egy pendrájvot dugok be ilyenkor akkor ha csak a win7-es vinyó van a gépben akkor általában G: H: stb betűjelet kap. Ha viszont a fenti módon (tehát bent van a linuxos vinyó is, és annak boot menűjéből indul a rendszer), akkor a pendrájv, és minden hasonló C: lesz. :F
    És most jön a csavar: Ha ezután ismét ujraindítom a gépet és most már a Linuxot indítom el újra, akkor már annak az órája is késik min. kettő órát. A percadat pontos, mindíg, de az időadat első fele késésben van. Tehát ha csak a linuxot, vagy csak a win7-et használom pontos az óra, ha egyik után átváltok a másikra akkor késik.
    Ez vajh mitől lehet?

Aktív témák