- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
rtom
senior tag
Szevasztok!
Mivel behalt a PIII-as alaplapom, a "jézuska" tolt a fa alá egy új konfigot (alaplap IGP-vel, proci és mem, részletek az adataimnál), amire persze Ubuntu került, 8.04-es verzió, a régi grub illetve a mini.iso segítségével (mivel optikai meghajtóm még mindig nincs és nem is lesz egyelőre, nincs rá szükség).
Na szóval EnvyNG-vel feltettem az nVidia drivert, pakoltam lm-sensor-t stb., a gondjaim:
- gdm bejelenkező képernyő nem fér el a monitoron (1024*768), hogyan lehet átállítani a felbontását?
- sensors parancsra ennyit dob:k8temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
Core0 Temp: -49.0°C
Core1 Temp: +4.0°Cezt keveslem, pedig powernow modul betöltve, nem beszélve a -49-es hőmérsékletről...
- MCP67-es audio nem szólal meg, lspci szerintAudio device: nVidia Corporation MCP67 High Definition Audio (rev a1)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 8290
Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 18
Memory at dfef8000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]próbáltam alsamixert, pavucontrolt (ez mutatja is a stream-et, de hangot nem ad ki a hangszóró), aplay -l látja, az eszköz elméletileg támogatott, de nem akar megszólalni...
- az Eternal lands nevű játék az újabb cucc ellenére 100%-on pörgeti a procit, ha jól megy a hw gyorsítás akkor nem kéne ennek kevesebbnek lennie? (a laptopomon szinte nem is használja a CPU-t, csak a GPU megy, bár az ATI)ha még nem mondtam vola, mindenkinek kellemes ünnepeket, így utólag
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest