- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
t72killer #60859 üzenetére
Nem az oltástól fogsz kevesebb ideig élni, az biztos. Ezért nem értem lacát se, de nem baj, szabad és egyéni a döntés. Unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt gondolná, illetve ő nem budapesti, tehát annyi emberrel se érintkezik. A plusz immunrendszer trenírozás szerintem sose baj, főleg hogy 10.000 emberrel leszek hamarosan "bezárva" 3 órán keresztül.
Volt még, aki a kisfiával volt, olyan 12 körül lehetett 3. oltásra
-
balojazz
aktív tag
válasz
t72killer #60830 üzenetére
Így van. A kincstári optimizmus még nagyobb lett, amikor jöttek az oltások. Számomra a legnagyobb csalódás az oltások története. Kevesen kérték, hamar elmúlik a hatása, gyerekeknek alig van/gyenge/nem annyira kell/mellékharások. Az oltások nem akadályozták érdemben a terjedést sem, soha nem lett belőle nyájimmunitás, de még egy fél sem. A gyakorlatban a 90%-os hatékony halálbiztosság sem látszik a számokon: itthon viszonylag erős korlátozásokkal az első három hullámban oltatlanul meghalt 30 ezer, a második három hullámban oltottan gyenge korlátozásokkal még a fele, pedig ugye sok az átesett, az igazán szerencsétlenek már meghaltak stb. Csak megfeleztük a halottakat a 2-3-4 oltással és az 1-2-3 áteséssel, nem tizedeltük vagy akár ötödöltük. Sokat vártam az oltásoktól, és nagyon gyengének látszanak a laboron kívül, az életben.
-
válasz
t72killer #60727 üzenetére
Hát, a tudnánk a forrást, lehet, hogy okosabbak lennénk. Ha csak borzongani szeretnénk:
Studies link Covid-19 infection with increased risk of new diabetes diagnosis
A hivatkozott tanulmány:
Incidence of newly diagnosed diabetes after Covid-19
(Nem olvastam végig. Ami érdekes, hogy fél év után növekednek látványosabban a diagnózisok. (De lehet, hogy félreértem.)) -
Drizzt
nagyúr
válasz
t72killer #60687 üzenetére
Ne legyel mar write only, ugy kezdodik a cikk, hogy fully vaxxed, januarban lett covidos. Latom sajnos tovabbra is ignoraljatok, hogy a sulyos lefolyas ellen jo 90% koruli a hatekonysag. Ami ebben korcsoportban szinte eletbiztositas, de csak szinte. 1000 helyett 10000-bol lesz egy ilyen sulyu eset huszoneves oltottaknal. De lesz.
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #60654 üzenetére
Egy biztos, hogy a maszkeráj max spéci esetekben véd: tényleg jól hordod, a környezeted is jól hordja és kb egyedül vagy a háztartásban
nem így van
---
How well masks protect
A detailed study shows the maximum risks of being infected by the coronavirus for different scenarios with and without masks
szerk:
nyilván háztartáson belül nem lehet nagyon mit csinálni, de a "külvilágban" igen. -
válasz
t72killer #60591 üzenetére
Saját magadnak mondasz ellent.
"Covidnál ha tényleg a [...] semmi effektív különbség nincs halálozások, eü károsodás téren a lockdown vs no lockdown verzió között." (Azaz mindegy, hogy védekezünk-e, ugyanannyi lesz a beteg (és a halott).)
vs.
"A [...] lezárások akkor lehetnek indokoltak, ha gyanítják, hogy a kórházi esetszám túllövi a kapacitásokat és jelentősen romlik az ellátás minősége." (Avagy ha védekezünk, akkor kevesebb lesz a beteg (és a halott).)"Elég demoralizáló, amikor görbelaposítgatás mellett is tudod: 101%, hogy el fogod kapni - ráadásul később, amikor pl 3 helyett 6 hónapos az oltásod."
Ez az érvelés akkor lenne igaz, ha csak egyszer lehetne elkapni. De nem csak egyszer lehet. A védekezés legalább az esetszámot segít csökkenteni, plusz időt biztosít a tudománynak, hogy próbáljon valamit kezdeni a problémával. -
válasz
t72killer #60587 üzenetére
Én teljesen értem ezt a logikát, nem kell magyarázni. (Akár teszünk a globális felmelegedés ellen, akár nem, az átlaghőmérséklet legalább fél évszázadig még emelkedni fog. Akkor meg mi szükség bármit is tenni?) Csak nem tetszik.
Amúgy mégis lezárják Sanghajt, csak kissé felemás módon.
-
válasz
t72killer #60469 üzenetére
"A 100as faktort pont Kínára értettem pedig. Mennyit tesztelnek valójában naponta? A 66M-s UK 1.5M-t, és így is sok esetet nem látnak."
UK-ban immáron 8 hónapja dühöng a járvány (nem nagyon ment a hivatalos esetszám 500 fő alá (per 100 ezer, per két hét)), szóval nem igazán vagytok összehasonlítási alap.(Új-Zéland esetleg.)
Amúgy teljesül a kívánságotok: Kína is feladni látszik a teljes vírusmentességet: Shanghai rules out full lockdown despite sharp rise in Covid cases. Szóval ha hosszú távon a Covid mégis zombikat gyárt, akkor nekünk annyi.
-
balojazz
aktív tag
válasz
t72killer #60523 üzenetére
Ez szép is lett volna, ha így megy, egyet is értettem volna vele. Mi is oltattunk anno, mint a kisangyal, egy hónappal a fertőzés után, majd a másodikat is, de ennyi, ez a max, amit megtettünk, a többi előtte és utána fertőzéses természetes immunitás. Ennél a kombónál úgysincs jobb: alfa-pfizer-omikron, gyerekeknek ami jön, oltás nélkül. Nekik megvolt az alfa, talán a delta, most omikron. Ami megviselte őket: 3-ból kettőt az egy hónapja elkapott influenza 3-4 napos lázzal, de egy hétvége benne volt, szóval 2 nap hiányzással megúszták. A covid meg se karcolta őket. Nem hinném, hogy emlékezni fognak az egészre pár év múlva.
-
balojazz
aktív tag
válasz
t72killer #60472 üzenetére
Nem kell ehhez pech, csak időbeli egybeesés. Nálunk február végén az 5-ből influenzás lett A, D, E, és mire majdnem elmúlt (jön a végén az orrfújós ürüléses rész), átmenet nélküli covid A, B, C, D személyeken, ahol A...E az ötfős család. Még most is tart, D-nek 2 napja kezdett fájni a torka. C, D, E oltatlan kisgyerekek. Bonyolult stratégiánk van ilyen esetekre: 2018-as életstílus. A zsebkendőfogyasztáson látszik csak változás. Zárójelben: nem értek egyet azzal, hogy az immunrendszerünk padlón van: szerintem simán csak tornáztatjuk, ezért éppen, hogy nagyon erős. Az influ 5 napos volt, a covid nulla (tünetek vannak ugyan hetek óta, de 100%-os életmóddal). Sima liba, dolgozunk, ovizunk, sulizunk.
-
gergo5991
őstag
válasz
t72killer #60491 üzenetére
na igen, az első és második covid fertőzésemen is a fejfájás tartott a legtovább..elsőnél 2-3 hét az 1 éve volt, a mostaninál is 2 hét fejfájás..
már mint előjött rajtam valami szúró ézés kezemen lábamon főleg.. valami ideg alapu lehet, és 100% hogy ez a covid miatt..
-
válasz
t72killer #60461 üzenetére
Szerintem félreérted a kötözködésem tárgyát. Nem az a bajom, hogy változik a latencia (azaz pl. az omikronos esetek kisebb százaléka jelenik meg a statisztikákban, mint az alfás vagy deltás). Nem is az a bajom, hogy ez a latencia Mo-n túl magas. Nekem csak az általad említett 100-szoros aránnyal van bajom. Mert lehet, hogy az omikron hullám csúcsán mért ~20 ezer fertőzött túl kevés, de az biztos, hogy a tényleges esetszám nem ennek a százszorosa (2 millió). (A heti mért esetszám 100 ezer körül volt, ennek a százszorosa több mint Mo lakossága.)
Kínában a 100-szoros arány azért még hihetetlenebb, mert ott a tesztelés nem alibiből van, hanem kritikus pontja a védekezésnek. Plusz Kínában, ha eltitkolod, hogy covidos vagy, az bűncselekmény (amennyire tudom.)
-
válasz
t72killer #60440 üzenetére
"Napi esetszámra írtam."
Értettem. De ha a napi esetszámokat összeadjuk, akkor a megkapjuk az összes fertőzést. Persze lehet, hogy úgy érted, hogy csak bizonyos napokon volt ilyen magas az esetszám. Mondjuk tegnap (több mint 250 ezer?), vagy az Omikron csúcsán, február 2-án (majdnem 2 millió?). De én ezt sem érzem sokkal reálisabbnak...(Tegnapelőtt linkelt tanulmány szerint tavaly novemberig(?) a lakosság kb. fele eshetett át a betegségen.)
-
válasz
t72killer #60438 üzenetére
"Ahogy repkednek az esetek Mo.-on, nálatok sincs túl messze a két nulla."
Mo-n 1,83 millió igazolt Covid fertőzés volt. Ha mögé teszek két nullát, az azt jelenti, hogy az átlag magyar már 18 covid fertőzésen van túl."Miért lenne kisebb a lakosságarányos esetszám mint pl a németeknél?"
Mert Kína zéró covid politikát folytatott az elmúlt két évben. Azaz elképesztően kevés eset van lakosságarányosan, és még az omikronnak is kell(ene) egy csomó idő, ameddig másfél milliárd embert végigfertőz(ne).Teszt adatokat én csak 2020 augusztusig találtam, addig átlagban 100 ezer tesztenként volt egy pozitív eset. Amúgy a kínai számok szerintem nem kiugróan alacsonyak, ha pl. Ausztráliához vagy Új-Zélandhoz hasonlítjuk (Kína nem sziget, de hasonlóan elzárt).
-
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #60427 üzenetére
A legyűrés azért erős túlzás, már persze feltételezve, hogy pontosak a számaik (amit én azért erősen kétlek).
Napi 2-3000 esetük van. Persze a zero covid policy miatt jól látszik, hogy mennyire gyorsan terjed a cucc, de hogy legyűri őket az nagyon távol áll a valóságtól.
-
balojazz
aktív tag
válasz
t72killer #60397 üzenetére
"A civilizáció létéhez a hülyék is hozzátartoznak, számos halmazbeli végez egyébként hasznos munkát. Ha ezekből minden 3.at temetni kell, abból lehet rendszerszintű probléma."
Ez igaz, és én valóban az egyéni védekezésről beszéltem. De a hülyék halmazának kordában és életben tartására szerveződik az állam (legfőképp), annak erőszakszervezetei és jogrendszere egy 33%-os mortalitás esetén is képes lenne elég közmunkást, rendőrt, celebet, putyinista fidesz-szavazót és politikust biztosítani.
-
válasz
t72killer #60374 üzenetére
én most úgy tervezem, hogy vince nyár végén kap egy második pfizert. kivéve, ha addig jön két izom hullám, mert akkor hamarabb. remélhetőleg a pfizer - omi 1/omi 2 - pfizer sor csinál egy jobb alapvédelmet, aztán... aztán nemtom, mert lesz majd jövőre is, meg jövő után.
-
válasz
t72killer #60362 üzenetére
na de nem a ba.1-es oltás bukta, már a ba.2-es is késő lenne, ha most indulna, de nem indul, hanem a ba.1 fázis 1 van, ami agyf.sz. minden folyamatosan gyorsul, nem lassul. jelen pörgésben kisgyerekeseknek simán kinéz akár évi 4 kör is, ha nem érdemi a keresztimmunitás. és nincs semmilyen koncepció az egészre, zéró, semmi, ígéret sem.
-
válasz
t72killer #60312 üzenetére
Ezek a visszamaradt nyavalyák nem feltétlen terhelik az egészségügyet. A családot terhelik, meg a TB-t. (A példaként említett tolószékes longos hölgy is otthon van, nem kórházban fekszik 15 hónapja.)
Vannak viszont "táppénzes" tanulmányok, találomra megnéztem kettőt:
* Return to work after COVID-19 infection – A Danish nationwide registry study
* Patterns and predictors of sick leave after Covid-19 and long Covid in a national Swedish cohortAz első viszonylag friss, de az is 2020-as időszakot vizsgál. Első szerint 4 héten belül 82% visszament dolgozni, hat hónapon belül pedig újabb 16,4%, azaz legalább a munkaképességüket visszanyerték (másfél százalék azóta (mármint a vizsgált időszak végéig) sem.)
A második kicsit negatívabb képet fest: a medián táppénz 35 nap, 13,3% long covidos volt, és 9% az utánkövetési (a vizsgált időszakot követő) idő alatt (4 hónap) sem ment vissza dolgozni.
(Mások voltak a vizsgálat körülményei, szóval az eltérés nem feltétlen mérvadó, mint ahogy jelen vitában sem perdöntőek az eredmények.)
Ezt még beidézem (elsőből):
"COVID-19 has, on an individual level, both direct costs associated with the treatment of the disease and indirect costs with sick leave. The indirect costs have been estimated to be about 10 times higher than the direct costs of influenza. With COVID-19 outmatching influenza in transmission and disease severity, it is highly likely that the indirect consequences related to sick leave are much higher for COVID-19."
(Ezt már nem néztem meg, de hátha valakit érdekel.) -
válasz
t72killer #60316 üzenetére
nem bagatellizálsz, csak de
az oltás felére csökkenti a long esélyét, nem nullára
nem csak agyi károsodásról van szó, de igen, arról is. egyre több kutatás van róla, hogy ez bizony probléma. ez meg pont az ilyen kutatások topikja. nem értem, hogy mire akarsz kilyukadni, de ez a rettegőzés már két éve sem volt menő. teljesen mindegy, hogy ki mennyire tart ettől, mert nem ez a kérdés, hanem az, hogy mi a valóság
a gyerekeknél elég nehéz mérni az ilyesmit az életkori sajátosság miatt. ahogy azt sem tudod mérni, hogy például a termékenységet mennyire befolyásolja, vagy épp a jövőbeli stroke-ot, vesebetegséget, allergia-hajlamot. viszont minden jel arra mutat, hogy sajnos befolyásolja
nem tudunk vele mit csinálni egyéni szinten alapvetően, de ettől még a problémakör létezik, kutatandó, ez meg a topikja
-
-
válasz
t72killer #60286 üzenetére
"az az 5% nekem továbbra is kínai - kicsit az első hullám "nem tudunk tesztelni" korszakára emlékeztet. Immunizált népességnél jó lesz az 0.2-0.5%-nak is, ami tételesen az influenzák tipikus szintje."
Nagyvonalú leszek
, egy fertőzésnél legyen 0.5%, viszont nincs tartós immunitás, azaz mindenki soxor el fogja kapni. Plusz azért ott vannak azok a hírek, hogy enyhe covid után 50%-kal magasabb a szívinfarktus esélye, 40%-kal magasabb a cukorbetegségé, stb. Igaz, ezek hivatalosan nem "covid" halálozások, de azért vegyük ezt is figyelembe.
"Tehát kérdés: hány korademens, impotens, stb páciens lett az oltással átesettek között? 0.5-1-5-10%?"
Passz. Longos eset (1 éven túli) brit adatok szerint 650 ezer körül lehet, ez a lakosság 1%-a. Fogalmam sincs, ebből mennyi a súlyos. Valaki?
"[M]ennyi annak az esélye, h valaki 4-5hónapig full gyógyultnak érzi magát, pulzus, stb rendben, aztán berobban a balhé?"
Passz, de az biztos, hogy nem nulla. Itt van pl. a hölgy, aki először szépen felépült, aztán 8 hónap múlva kórház, "constant leg pain, chilblains, brain fog", meg tolószék. Amúgy orvos lenne, ha nem lenne azóta táppénzen (15 hónapja).
-
válasz
t72killer #60086 üzenetére
"az elmúlt 2év alatt több pénzt öntöttek covid-kutatásba, mint egy kisebb űrprogramba, a vírus minden kislábujjszőrét ismerjük már"
Ezt kétlem. A kutatások eddig főként a gyógyításra és az immunizálásra irányultak. Azaz pl. sokat tudunk a tüskefehérjéről, de keveset tudunk arról, hogy mi történik pl. a sejtekben (ha bejut a vírus). És a tudomány jelenleg keveset tud mondani a hosszútávú hatásokról, egyszerűen azért, mert nem telt el elég idő.
"Csak most arról pörögtök, hogy hiába az enyhe tünetek, 10év múlva agy és péniszsorvadásban kimúlik minden ex-covidos. Komolyan, lassan már az oltásrettegők szintjét látom itt pepitában megjelenni."
Ez nem ( csak
) a rettegésről szól. Ha nincsenek (számottevő) hosszútávú hatások, akkor a mostani fatalista (tojjuk le, 5% meghal, majd kapnak egy emléktáblát az WHO székház falán) hozzáállás működhet. Ha vannak, akkor viszont el kellene gondolkodni, hogy mik lesznek a hosszú távú hatások. És ha az derül ki, hogy nem lesznek kellemesek, akkor már most el kellene kezdeni tenni ellene. (V.ö. globális felmelegedés.)
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #60210 üzenetére
elég durván nyomják:
Guest Post: Shanghai Quarantine Diary, Part 1 -
válasz
t72killer #60075 üzenetére
+ #60078 pjen
Most nem fogok nekiállni linkeket keresgélni (de volt már róla szó többször is), akit megnyugtat, tekintse ezt elméletnek.
Az elmélet pedig az, hogy a covid egy alattomos betegség, ami akkor is megviseli a szervezetet, ha nincsenek látványos tünetei (lélegeztetőgép), vagy hosszútávú következményei. Az hogy "megviseli", lényegében átfogalmazható úgy, hogy öregíti. Tehát van mondjuk egy 35 éves ember, egy hónap alatt átesik a betegségen, és utána lesz egy 40-45 éves érrendszere. Kicsit merevebbek az erek, van a falukon meg a környező szöveteken egy csomó begyógyult sérülés, stb. Ezt semmilyen labor, vagy egyéb rutinvizsgálat nem fogja kimutatni, és a mindennapi életben sem jelentkezik hátrányként, mert egy 40-45 éves érrendszer még maradéktalanul ellátja a feladatát. De 20 év múlva, 55 évesen már lehet, hogy feltűnő lesz. -
t72killer
titán
válasz
t72killer #60079 üzenetére
kieg a képhez, most vettem észre: a delta rossz irányba viszi a védelmet, az árfolyam még a 2oltásoshoz képest is romlik ha később omikron ellen kell védekezni. Hálistennek ez visszafelé nem gond, az omikron átesés nagyjából olyan jó egy későbbi delta(utód?) ellen, mint bármi más (vuhani booster v delta átesés).
-
válasz
t72killer #60028 üzenetére
az influenza egy úthenger. és felül tud fertőzni könnyen.
a covid lassabban vasal be, de mindent tud, amit az influenza, plusz szétveri az érhálózatot a bárhol is. érteni kéne így két év után, hogy ez mit jelent. (például azt, hogy úgy elhülyül tőle az ember, ha ott veri szét, hogy nem ért semmit.
röhögök, de ki tudja, nálam mi a helyzet...)
-
válasz
t72killer #59898 üzenetére
Szerintem ez rossz megközelítés. Az, hogy enyhe covid után 70%-kal magasabb a szív és érrendszeri problémák gyakorisága, az konkrétan azt jelenti, hogy ennyivel többen fordulnak orvoshoz. Tehát ha a 20-as korosztályban volt évi 1000 eset, akkor miután a teljes társadalom átesett a covidon, lesz 1700 eset. Ha a 40-es korosztályban volt 50000 eset, akkor covid után lesz 85000. Valójában éppen így jött ki a 70%: fogták az egészségügyi adatbázisokat és megnézték, hogy covid előtt és covid után milyenek voltak az orvoshoz fordulások, és ez a 70% jött ki. (Mégpedig korosztálytól függetlenül, azaz a 20 éveseknél is, a 40 éveseknél is és a 60 éveseknél is.)
Ha tehát sikerül rövid időn belül az egész társadalmon átzavarni a covidot, (mint ami UK-ban pl. cél(?)), az rövid távon azt fogja jelenteni, hogy 70%-kal nő az egészségügy terhelése (szív és érrendszeri vonalon), ami kb. azt jelenti, hogy ennyivel többet kell rá költeni (orvosok, kórházi ágy, gyógyszerkassza). Hosszabb távon talán némileg kisebb lesz, mert az idős korosztály elkezd időnek előtte kihalni, ami valamelyes mérsékelheti a költségeket. És persze lesznek egyéb hatások: pl. kevesebbet kell költeni nyugdíjra, de sokkal többet táppénzre. Több bölcsőde kell, mert kevesebb lesz a nagyi. Stb.
-
válasz
t72killer #59872 üzenetére
Tegnap feloldották az utazási korlátozásokat is, ahogy nézem. Az, hogy Angliában nincs sok eset, relatív: az incidencia ott is 1000 felett járhat nagyon sok helyen (briteknél heti adatot adnak meg kétheti helyett). Egész UK-ra vonatkoztatva az igazolt esetszám az elmúlt 7 napban 492 ezer, azaz a napi átlag már több mint 70 ezer. (Február 24-én, a nyitás napján fele ennyi volt.)
-
válasz
t72killer #59865 üzenetére
na, mini-leukémia erős túlzás, legalábbis (egyelőre
) nem olvastam olyasmit egyértelműen bizonyítva, hogy beköltözik valahova a vírus és tartósan rombolja az immunrendszert. én inkább úgy értelmezem, hogy a fertőzés alatt végez némi rombolást, ami miatt aztán hónapokig kitettebb lehetsz.
amúgy várom már a guillotint, mert pontosan az van, amit emvy írt: tegnap a kölyök letérdelt, este totál gatya is volt, kapott lázcsillapítót, ma reggel már jobban van. még lesz láz ma is szerintem, de nem vonyította végig az éjszakát és nem bőgve kelt, pörög és játszik.
-
válasz
t72killer #59863 üzenetére
csodálom a bátorságodat, elég sok cikk szól arról, hogy elég macerás cucc ez, és tényleg nem tudok túl sok "long rsv" vagy "long parainfluenza" userről. de még "long influenzáról" sem. én úgy vagyok ezzel, hogy aggaszt. aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz, általában májussal azért el szoktak takarodni a fertőzések.
-
válasz
t72killer #59860 üzenetére
hosszabban volt beteg egy influenzával mondjuk (persze oltva sem volt ellene), de kisebb és gyengébb is volt, általában jobban megviselte egy-egy fertőzés, mint most. viszont most darabra többet nyomunk, tényleg már kifogy a lista lassan, hogy egyáltalán mi lehet az aktuális kör
-
pjen
félisten
válasz
t72killer #59817 üzenetére
Így van, nem helyes a mult idő. MOST ír felül mindent. Vagy ha nem írja felül akkor oly sok mindent ad hozzá, hogy az összességében már újnak mondható.J és aztis kéne nézni, hogy mért írtam. Egy masfél milliárdos országot elzárok a vírus elől, közben , ha köztük is terjed, legalább piánóban, európai szinten, lehet márcsak egy nátha lenne.
-
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #59781 üzenetére
ezzel a wishful thinkinggel nem tudok mit kezdeni, lehet reménykedni, hogy oltás után nincs ilyen, pl. eleve a longkovid is megmaradt, csak kisebb eséllyel.
Ha a tényállás általános lenne, akkor pl a suliba-focira-mindenhova járó gyerkőc a meggyengített immunrendszer miatt már maláriát-egérpestist hordana haza, ezzel szemben semmi baja.
N=1-es minta?
(a gyerekeknél máshogy működik az immunrendszer - a t-sejtes védelem is) [link] [link]
óvatosan extrapoláljunk - na ez pont azt jelenti, hogy az oltás utáni fertőzés is ezt okozhatja.
amúgy meg: [link]
While on variants, ONS released analysis of chance of symptoms (on day of test only - symptoms could be over or still to come). Both Delta & Omicron more likely to cause symptoms than Alpha *and* 2nd infections just as likely to have symptoms as 1st Delta infections.
jobb lett a helyzet másodjára? ahogy elő szokott fordulni a topikban, érdemes többször megfertőződni, hogy "túl legyen valaki rajta"? nekem nem úgy tűnik. -
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer #59781 üzenetére
1. Nem tudom, ki tudná megmondani, nem szekvenálnak minden fertőzésnél. Tucatnyi 2x-3x pozitív 3-4 hónapon belül.
2. "általános" - csak gyanítom, hogy amíg a nyálkahártya és/vagy antitest miatt nincs áttörés, addig tolódik ki a fertőzés utáni immunitás.
A gyerekekre: eddig sosevót'-beteg lurkók egyik betegségből esnek a másikba.Szerintem továbbra is:
Viral load/antitest kb a kulcs, de ahogy látom, egyre többeknél egyre gatyább a helyzet.Na mindegy, nem foglalkozom már annyit a témával, van nagyobb bajunk is jelenleg...
-
Z.É.T.
őstag
válasz
t72killer #59779 üzenetére
Hááát, pedig amiket tapasztalok - már párszor beírtam ide is - azok alapján engem egy picit sem lep meg a dolog...
(tl;dr: sok újrafertőződés; a második, többedik betegség súlyosabb lefolyású; minden szirsz@rt elkapnak utána, stb ezek mind a saját ismerőseim és családjaik körében... )
-
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #59690 üzenetére
a probléma 90-95%-át megoldottuk oltással
nem oldottuk meg. az a probléma, hogy valaki elkapja a covidot, ez ellen meg jelenleg nincs 90-95%-os védelem [szerk] oltással.
minden egyes találkozás a vírussal: rulett, hogy lesz-e maradandó eü-károsodásod vagy hogy gajra megy az immunrendszered.
-
válasz
t72killer #59545 üzenetére
ha itthon van, itt sem beteg, csak akárhányszor bevisszük, elkapja a következőt. főleg a kicsi, a nagy is beszed ezt-azt, de olyan nagyon nem üti ki, az influenza kivétel volt.
szóval itthon is lehetne egy hónapot ülni, jót is tenne ilyen téren. jó a levegő, a település legszélén lakunk, a pilis-visegrádi hegységből jön a huzat. nyilván egy tenger mégjobb, de érted, ma éjjel például simán lehet, hogy mentőt kell majd hívnunk, itthon azért megvannak a bejáratott csatornák, praktikák, egyedül a francban ez is neccesebb. emlékszem, amikor ugyanilyen jeligére épp ausztriában voltunk a hegyen, és jött egy croup (az első). hát, az húzós volt.
ha nem lenne croup, nem paráznék, a többi az csak sima betegség, majd meggyógyul.
-
válasz
t72killer #59525 üzenetére
Rövid távon a harmadik oltás, meg az átesés is segít. A hosszú táv a problémás. Így néznek ki most az éllovasok (növekedésileg):
[forrás]
UK-ban a 3. oltás kampány (meg a sok átesés) visszaszorította az esetszámot, de az oltások és az átesések zöme is túl van már a három hónapon, és akkor már nem véd eléggé. Plusz ott a BA.2. [Problémás lesz ez az együttélés. Lehet, hogy el kellene gondolkozni a külön költözésen...]
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Bitcoin topic
- További aktív témák...