- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
válasz Rage47 #70171 üzenetére
China supplies data to WHO about clusters of respiratory illness
(Avagy nincs itt semmi látnivaló, ez csak immunity dept. Mármint Kínában ez az első tél miótaa lovak közé dobták a gyeplőtfeloldották a covid miatti összes korlátozást, és közben mindenki elszokott a kórokozóktól, főleg a gyerekek. És különben is, egyes tartományokban már csökkenésnek indultak a számok.)Ebben akár lehet is valami, bár mintha pont Kína lett volna az, ahol valójában nem voltak egész országra kiterjedő korlátozások. (Persze lehet, hogy pl. sok helyen volt kötelező maszkviselés, vagy egyéb megelőző intézkedések.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
válasz gergo5991 #70193 üzenetére
elvileg csillapíthatsz azzal is lázat, ha nem vagy vérzékeny, nincs aszpirin allergiád stb. valamit talán használ, a logika azt diktálja, de a tényleges covid-19 okozta vérrögök elleni hatásosságáról valóban vitatkoznak még.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
gergo5991
őstag
2 kolegából mind2 átesett a covidon 1-2 héttel visszamenőleg, 1ik nagyon beteg volt, a másik azt se tudta hogy covidos, mindkettő trombózist kapott..
az 1ik azt mondta meg mutatta a kezével hogy kb 2 centis a vérrög elzáródás a lábábanma hazajöttem melóbol 37,9 láz...
nagyon fáj a fejem, hányinger, hasmenés, mindenem fájaszpirin szedése indokolt lehet just in case?
-
HÁZIGAZDA
jobbulást, srácok, szorítunk mindenkinek!
-
veterán
elvileg nálunk az első 2020 márciusban járt akkor nekem egy nap láz / alvás / hasmenés volt... feleségemnek 2 hét szagvesztés, insomnia... 2 év posztcovid...
most 2 hete holnap, hogy beteg vagyok... 1 nap láz... 4 nap torokfájás (2 nap után ibuprofen) olyan szinten, hogy nyelni nem tudtam már (az Advil ultra forte megakadt a torkomon...) ... azóta száraz köhögés... Most úgy néz ki, hogyha holnap estig nem javul a köhögés akkor antibiotikum... tegnap még alig bírtam fél órát mászkálni... feleségemnél hasonló tünetek... -
őstag
A nyers hús nem a kutyának, hanem az antibiotikumrezisztens kólibaktériumoknak tesz jót
"Bár Evison és társai már egy korábbi kutatásukban is vizsgálták a nyers koszt hatását a kutyákra, most nem ez volt a céljuk: arra próbáltak rájönni, hogy miért található több rezisztens baktérium az egyes állatok ürülékében, mint másokéban. Jordan Sealey, a tanulmány vezető szerzője szerint nagyon szoros összefüggésekre bukkantak a nyers koszt és a fertőzött ürülék között: az étrenden kívül semmi olyan különbséget nem találtak, ami indokolhatná a jelenséget. A kólibacilusok, pláne azok, amelyek rezisztensek az antibiotikumokra, nem csak a kutyák, hanem más háziállatok és az emberek esetében is súlyos megbetegedéseket okozhatnak."[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Mystery child pneumonia outbreak reported in China hospitals
csak 1 a biztos: el lesz cseszve a menedzselése (újfent)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
őstag
válasz Ringman #70184 üzenetére
Csak harmadik hete (Péccsel együtt). Viszont lényegében szeptember 20. óta nagyjából az egész országban emelkedett a koncentráció, és október 10. óta van magas koncentrációjú (piros) mérési pont is. Ez így egy eléggé elhúzódó tetőzés. Vagy plató.
Amúgy a stagnálás a kórházi fertőzöttek számából is látszik:
(sárga: covid, piros: influenza, szürke: RSV, kék: ismeretlen)
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
"A 46. héten országos átlag tekintetében továbbra is stagnálás figyelhető meg a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában. A vizsgált városok zömét stagnáló tendencia jellemzi, enyhe emelkedés Veszprémben mérhető, míg Győrben, Miskolcon és Nyíregyházán kismértékű csökkenés tapasztalható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 18 helyszínen az emelkedett, 3 településen – Békéscsaba, Pécs, Veszprém – a magas, míg 1 városban – Győr – a mérsékelt kategóriába esik."
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
őstag
Több ezer macskát pusztított el egy eddig ismeretlen koronavírus Cipruson, de kell-e tőle tartanunk Magyarországon?
"Charalampos Attipa, az Edinburgh-i Egyetem kutatója és kollégái november 10-én publikált preprint tanulmányukban feltárták, hogy a ciprusi macskák között pusztító járványért egy általuk FCoV-23-nak nevezett vírus felel. A kórokozó magas patogenitású, azaz a megfertőzött állatok körében jelentős mértékű halálozással jár, és RNS genomjának szekvenciája alapján az FCoV [macska koronavírus] és CCoV [kutya koronavírus] vírusok rekombinációjával alakult ki. Az FCoV-23 sejtbe jutásáért felelős tüskefehérje-szekvenciája a kutatók szerint 97 százalékban azonos egy kutyákban rendkívül súlyos megbetegedést okozó CCoV vírusvariánssal, így az FCoV-23 nem tipikus macska-koronavírusként viselkedik.
[...]
„ebben a macska-koronavírusban nagy potenciál rejlik, hogy segítsen nekünk megérteni általánosságban a koronavírusok virológiáját”.
[...]
a bent és kint is tartott macskák komoly köz- és állategészségügyi kockázatot jelentenek, amellett, hogy a külső környezetben ők maguk is nagyobb veszélyben vannak. Ilyenkor vadállatok fogyasztásán vagy a velük történő találkozáson keresztül kórokozókat kaphatnak el tőlük, amiket aztán nekünk is átadhatnak."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
A veszély mára már egyértelműen a longcovid, ami ha kell, totál obszcén módon is megölhet. Nekem pl mindkét covidom után kb 5-6 hónappal csengetett 1-1 db hirtelen 200as pulzus percekig epizód. Ha ez pl pont olyankor csenget, amikor búvárkodom az Adrián 40m mélyen, az nem biztos, hogy annyira jó...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Sped
aktív tag
Én is azt látom, hogy nincs különösebb veszély, hiszen a fertőzésekkel szemben kevésbé ellenálló korcsoportok látszanak veszélyeztetettbnek a covid által is, mint a többinél. Nálunk munkahelyen néha van 1-2 covidos, de ez se biztos mert nem tesztelünk már, én is, párom is voltunk úgy torokfájósak hogy hőemelkedés volt de semmi köhögés és takony, franc tudja mivolt ez, munkában sem akadályozott. Komolyabb lefolyása csak egy kolléganőmnek volt, aki még egy isztanbuli kiránduláson kapta el és hótbetegen repült haza, 3 napig fetrengett otthon mire elkezdett javulni.
Ami eszembe jutatta egybként a covidot, az ez a Telex cikk amiben a tigrisszúnyog által terjesztett Dengue-lázról van szó, és hogy már megtelepedett populációk is vannak, kvázi helyben fertőzők, nem csak behurcolt formában. Itt minden huszadik fertőzés súlyos lefolyású, vagyis 5%, ezek közül sokan meg is halnak:
Persze ez egy nagy átlag, Európában lehet másképp lesz/van.
Mindenesetre érdekes, itt van még egy is genyóIndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Ringman
nagyúr
- jóval kevesebben, mint anno, amikor berobbantak az első hullámok
az oltások azért valamennyit segítenek
minden arra fogékony csak egyszer tud meghalniEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
csak egy anekdotikus infó: anyám mesélte, hogy elég sokan vannak most kórházban a korábbi időszakhoz képest, de:
- főleg öregek/betegek azért
- jóval kevesebben, mint anno, amikor berobbantak az első hullámokne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Sped
aktív tag
Jelenleg hány százalékban okoz a fertőzés súlyos lefolyást és hány százalékban halált?
Mondjuk az elmúlt egy évre vetítve? Van ilyen stat vagy becslés? Olott / oltatlan bontás nem hiszem hogy érdekes, hiszen nincs oltás.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
envagyok
veterán
Olyan kombinált teszt van, ami covid teszt és ellenanyag teszt, azaz mutatja, hogy volt-e a kötelmúltban covid fertőzés?
-
mozso
senior tag
válasz pècsimunkás #70169 üzenetére
thx
-
mozso
senior tag
Kislányomnál vasárnap reggeltől közepes fejfájás, bágyadság, köhögcsélés, hőemelkedés, majd estére enyhe láz és takonykór. Másnapra nagyon enyhén hígabb széklet, takonykór megmaradt jelenleg is.
Nekem vasárnap - hétfőn a torkom kapart picit, majd - kedden enyhén fájt nyeléskor a torkom felváltva jobb-bal oldalt. 2 nap megmagyarázhatatlanul nagy alvás 10:00-ig fel sem keltem. Szerdától enyhe köhögcsélés (száraz). Más tünet jelenleg nincs.
Feleségemnél:
Vasárnap - hétfőn enyhe majd közepes száraz köhögés, 2 nap megmagyarázhatatlanul nagy alvás, szerda reggel lázas lett, folyamatos szárazköhögés.
Más tünet nem volt, kedv és étvágy jó mindenkinek. Nálam még kérdéses, hogy minden tünet kifejlődött-e, vagy még jön további. A teszt a feleségemé. -
mozso
senior tag
Bingo!
Kislányomnál is megcsináltam most (ő kezdte vasárnap reggel) neki már szinte láthatatlan ugyanazon a teszten a csík. -
HÁZIGAZDA
válasz pècsimunkás #70160 üzenetére
az úgy jó is lesz hétfőre
-
pècsimunkás
addikt
Tegnap negatív lett a tesztem.
Nagyjából ki is jöttem a betegségből, de nálam is fenn áll a száraz köhögés.
Nem tudok semmit felköhögni, hiába szeretnèm ...
Meg mèg fáradèkony, gyenge vagyok kicsit.
Mondjuk más dolgom nincs is, mint pihenni hètfőigEgyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
kolopele
nagyúr
-
HÁZIGAZDA
hogyne lenne tünet. minden tünet, ami nem olyan, mint amikor kutya bajod. a száraz köhögés ráadásul a covid első számú tünete úgy mellesleg. azzal üríted a vírust a szervezetedből. (ő meg azzal terjed szépen a kollégákra)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Mi most "trend", fertőzött meddig nem mehet közösségbe?
Hétfő: tünet (láz)
Szerda: pozitív teszt.Köszi!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Ringman
nagyúr
válasz Dare2Live #70148 üzenetére
Reggel 1 koffeines napközben 2 néha 3 koffeinmentes megy le... idén nem véd
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Dare2Live
félisten
Inflenza oltásból javasolt, ajánlott? fluart, vaxigrip vagy vmi más? dec közepén már van, hogy elindul most lenne érdemes beadni. Gyerekeknek detto melyiket?
A tavalyi betegség szezon egész jó volt ellenben most szeptembertől eddig kisfiam 2 hét, kislányom 1hét én+ feleségem 3hét betegségnél tartunk. Én próbálok edzeni baromira visszavet 3hét betegség mint ha 1.5-2hónapot hagytam volna ki és 1.5-2hónap kiesés az 1hónap alatt dolgozható vissza= 2.5-3hónap után vagyok ott ahol voltam.
@MR.K 70137
Reggel 1 koffeines napközben 2 néha 3 koffeinmentes megy le... idén nem véd.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
őstag
Image-guided procedure may alleviate parosmia symptoms in long COVID patients
(A cikk egy "minimálisan invazív" eljárást ismertet, aminek segítségével a (tartós) szaglásvesztés orvosolható. Az eljárás lényege, hogy hogy a nyakban futó "stellate ganglia" ideget blokkolják az egyik oldalon (nem tudom mik ezek magyarul, de a szimpatikus idegrendszerhez tartozhatnak, és a nyak két oldalán (a gerinc két oldalán?) futnak) azáltal, hogy némi kortikoszteroiddal kevert érzéstelenítőt(?) fecskendeznek beléjük. A bökés pontos helyét CT-vel határozzák meg. Az egész 10 perc alatt megvan, még érzéstelenítés sem kell hozzá. Az első páciens azonnali hatásról számolt be, és négy hét alatt tovább javult. Ezt követően 37 páciensen alkalmazták a kezelést, közülük 22 számoltak be javulásról. 26 páciensnél hat hét után megismételték a kezelést a másik oldalon. Akikre az első adag nem hatott, azoknál a második sem, de a többiek további enyhe javulásról számoltak be.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #70140 üzenetére
Egyik gyerekem szombaton lázas lett, hasmenés, tegnap volt benne vér is, ma már csak pár hígabb volt vér nélkül. Ez is lehet többek között, csak fura, hogy sem az osztályban, sem itthon nem kapta el senki, na meg a teszt sem lett pozitív. Elég sok ehhez hasonló eset van most az iskolákban, óvodákban, van akit elkap, van akit nem, máskor az ilyen mindenkin végig ment általában. Mondjuk ez zajlik azóta amióta elkezdődött a tanítás, én ilyenre nem is emlékszem régebbről, a covid előtt legalábbis nem volt ennyire sűrű.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #70142 üzenetére
Betiltották , wow. Én nagyon örülök ennek a helyi verziónak, covid óta ismerem és azóta nem volt kénsavnyelős egész éjjel kínzó légútpestisem. Korábban kb évi kettő, igaz azóta nincs gyerek beltéri oviban/bölcsiben - ez is közrejátszhat.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
válasz t72killer #70139 üzenetére
A kézmosásnál azért több, hiszen a Mr K által linkelt tanulmány azt mondja, hogy a fenolszármazékok gátolják a vírusokat a receptorokhoz való kapcsolódásban. És pont azzal reklámozták a Virostopot is, hogy a benne lévő fenolvegyületek akadályozzák a vírus szaporodását.Tehát ha a tanulmány eredménye helyes, akkor a Virostop használata csökkenti a vírusfertőzés esélyét. Ami pontosan megfelel annak amivel a gyártója reklámozta és amely állítás miatt betiltották.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
fatal`
titán
Milyen tünetekkel indul most ez a szar?
Megy végig valami retek az egész irodán, eddig senkinek nem volt komoly baja. Nekem tegnap torokfájás és takony, mára a torokfájás elmúlt teljesen, viszont elkezdtem kicsit köhögni, de nagyon ritkán. Egyelőre HO-ból meló, remélem nem rosszabbodik.
Nincs tesztem, nem is nagyon terveztem venni (csak ha rosszabbodik), mert nem fogok menni sehova. Inkább csak teoretikus kérdés, hogy lehet covid, vagy terjed most még 1000 más szar
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz kpityu2 #70138 üzenetére
Az itteni megfelelőjét (Lemsip orrspray carragelose hatóanyaggal) használom, tényleg segít mindenféle taknyos betegségek enyhítésében. Ha csupán annyit tud, hogy ez egyfajta "mosogatószer", ami a desztvíznél hatékonyabban oldja le a cuccokat a nyálkahártyáról, már az is komoly segítség mindenféle oda kötődni akaró szutyok ellen. Legyen az baci, irritáló kosz, vagy épp covid vírus. A kézmosás orr-i megfelelője.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Aki kávézik, kisebb eséllyel lehet covidos
"Egy új laborkísérlet-sorozat szerint a kávé gátolja a koronavírus sejtekbe jutását [...] A hatás működött őrölt és instant kávéval, illetve koffeinmentessel is, mert nem a koffeinhez köthető, hanem a kávéban megtalálható klorogénsavhoz, izoklorogénsavhoz és más fenolszármazékokhoz. Nemcsak maga a kávé, de a rendszeres kávéivóktól levett szérumminták is produkálták a kockázatcsökkentő hatást."A hivatkozott tanulmány (jó hosszú...):
Coffee as a dietary strategy to prevent SARS-CoV-2 infection''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
válasz Ringman #70132 üzenetére
És ennek következményébe, az évtizedekre előre tönkrevágott EÜ-be, beteg munkaerő miatt hanyatló gazdaságba.
Voltak bajok persze, de a covid egy igen kiadós, olyan 2008as lapáttal tett rá a 💩kupacra.#70134: 3 éve még nagyon ment a mantra még itt a topikban is, hogy ezt aztán istenbiza csak 1x lehet elkapni. Én már akkor szkeptikus voltam, lévén nem dns-vírusról van szó.
Pont 3éve indult útjára az alfa-variáns.[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
Többször el lehet kapni a covidot. Ismerősöm 2x kapta el szeptemberben. Szóval negatív lett, jól volt, aztán megint pozitív és fekvés, stb. Kollégák egymás között adják a cuccot. Valakinél szerintem előbb kiürül a covid ellenanyag, valakinél később. Ezért nincs nyájimmunitás. De erről már beszéltek 3 éve is.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
"Apa kezdődik..."
Kislányomnál fejfájás, bágyadság, köhögcsélés, hőemelkedés, nekem mintha a torkom kaparna picit.
Azt hittem az őszi szünetben kipipáltuk az XBB-t. Vagy ez nem volt igaz és akkor az más volt, vagy a mostani más.
Fene vigye el.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #70124 üzenetére
[link]
Millions of workers in the UK are struggling with ill-health that is affecting their ability at work.
The Health Foundation analysis found 12% of people in work - 3.7 million - had a "work-limiting" condition.
That is up from 8.5% a decade ago - a rise of 1.4 million.
bámulatos, hogy ebbe mindenhol beletörődtek az emberek és nincsenek elővéve a politikusok és egyéb döntéshozók.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pècsimunkás
addikt
válasz t72killer #70130 üzenetére
Mondjuk van egy kollégám - ha lehet elkerülöm, aki mindig úgy köhög, hogy nem teszi szája elé a kezèt.
Ráadásul, mèg körbe is szokta forgatni a fejét .
Lehet, tőle kaptam el.
Pedig igyekszem elkerülni, ha köhög akkor még irányt váltok, nehogy belefussak abba, ami kijön belőleEgyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
t72killer
titán
válasz pècsimunkás #70127 üzenetére
Lélegző-beszélő embertől kapod el zárt térben/közvetlen arcodba beszélőtől kint. Minden más urban legend.
-
Rage47
veterán
válasz pècsimunkás #70125 üzenetére
Jobbulást, gyors gyógyulást kívánok én is. És ne feledd, pihenés, akkor is, ha már jól vagy! Nincs edzés és társai hetekig.
-
pècsimunkás
addikt
-
t72killer
titán
válasz pècsimunkás #70125 üzenetére
Jobbulást
Valamilyen formában (tünetmentes akár) már 99.9% tuti, hogy találkoztál vele, hacsak nem német staff-ot adtál az ISS-en vagy egy 1személyes Antarktiszi bázison30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Tudomásom szerint először elkaptam a Covidot.
Szerda este már kicsit fájt a fejem, meg a torkom, reggelre olyan voltam, mint akit kiütőttek, letaglóztak.
Most már csak a torkom fáj, ès köhögök. Remélem kimegy belőlem pár nap alatt.
Bevettem pár Algopirint, mikor nagyon fájt a fejem, meg hőemelkedésem volt. Meg torokfertőtlenítőt is szopokadtam.Egyébként, csütörtök reggel, mielőtt elmentem orvoshoz leteszteltem magam, ami pozitív lett. Örültem neki nagyon...
Hívtam a háziorvosom(Németország) vagy 30x, nem vettèk fel a telefont. Ugye nem akartam kapásból szèthordani a vírust, a tappènzes papír miatt hivogattam. Tegnap elvánszorogtam hozzá, erre kiderült, hogy szabin van.
Mondom nagyon jó...
Hétfőn talán el tudom vele rendezni, hogy csütörtöktől vegyen táppènzre.
Lefènykèpeztem a tesztet egyébként.
Remélem nem lesz gond, mert már nincs szabim.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
t72killer
titán
-
Ringman
nagyúr
Sweden: Herd immunity may have been achieved.
"The Public Health Agency's state epidemiologist Magnus Gisslén believes that the population in Sweden may now have reached herd immunity against Covid-19."
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
na, update, false alarm: nem az osztálytárs tesztje pozitív, hanem az anyukájáé, aki viszont ezer helyre jár, szóval tök függetlenül is elkaphatta a víruspartitól. mindenki jobban van nálunk amúgy közben.
-
HÁZIGAZDA
na, update: a pénteki buli házigazdája (9-10 éves gyerekekről beszélünk) szombatra térdelt le, láz, nátha, hasmenés. a fiam kedden már picit náthás volt, szerda estére fájdult meg a torka. szóval négy nap volt a lappangás, teljesen átlagos szerintem, legutóbb is ennyi volt. én tegnap éreztem, hogy picit mintha kezdődne valami, anyafej meg most mondja, hogy szerinte beteg lesz. egy közös barát és szintén a bulit résztvevő kissrác csinált pozitív tesztet, az anyukája közben már le is zavarta a saját körét, két napig volt vacakul.
szóval egyéni a lappangás. és azt mondom, hogy most 90%, hogy covid, a jó kis xbb még oltás előtt... (és persze nekünk még van egy, maximum két napunk, mire beindul jobban bennünk)
-
HÁZIGAZDA
az mindig egyénenként változó, de pénteken bulikáztak a fiúk, szerda délutánra lett tünetes a nagyfiam. de az egész osztályban mozog a szajré, meg nem mondjuk, hogy mikor kapta el. hétfőn még úszáson is volt.
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
na, legjobbbbarát osztálytárs csíkja pozitív. múlt pénteken együtt buliztak a fiúk többen, másik kölyök is beteg, osztályból is fogynak, nekem tegnap mintha indult volna a torkom, de kapott allergodil (napok óta fújom) + torokfertőtlenítő + 10 óra alvás kombót és most elmúlt. kistesó elkapta, alig látszik rajtuk bármi.
xbbuli van most mindenhol!
-
őstag
Csak az ökör következetes...(*)
Getting Covid and flu vaccines together is better, study suggests
(Egy kutatásban egészségügyi dolgozókat vizsgáltak. 12-nek egyszerre adtak covid és influenza oltást, 30-nak külön, de még ugyanabban a hónapban. Azt találták, hogy az első csoportba tartozók vérében magasabbak lettek az antitest szintek, azaz érdemes lehet egyszerre beadatni mindkét oltást. A cikk utal egy (korábbi) CDC tanulmányra is, miszerint ha a covid oltás mellé adtak egy influenza oltást is, akkor a mellékhatások ugyan gyakoribbak voltak, de enyhébbek, mintha a covid oltást csak magában adták volna. Az újság által megkérdezett egészségügyi szakértő ugyanakkor megemlíti, hogy együtt oltásnál magasabb lehet a sztrók kockázata időseknél. [Link a tanulmányokra a cikkben.])(*) Valójában nincs feltétlenül ellentmondás: a megnövekedett hatékonyság jobban felpiszkált immunrendszert jelent, ami viszont nagyobb megterhelés a szervezetnek.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Jellemzően nem tanult a világ a Covidból, számomra ez a legszomorúbb az egészben. Nyugaton nem egyetlen ember személyes véleménye alapján kormányoznak egy országot, szóval ja, az egy más, minden hibájával együtt is jobb világ, mi pedig még a széléig sem jutottunk el, de már 360 fokos fordulattal tartunk megint a rossz, keleti irányba. Ez van. Az viszont a nyugatnak is sara ebben az ügyben, hogy lassan 2024 van, de kereskedelmi forgalomban még mindig nem kapható az mRNS. Pont nem érdekelne senkit nálunk sem az állam bénázása, ha saját hatáskörben, magán EÜ-ben el lehetne rendezni a dolgot. Lépni kéne már ebben az ügyben, mert tisztán látszik, hogy ez a vírus nem egyoltásos, ezt rendszeresen kell majd frissíteni, de azt mindenféle agyhalott kormányoktól függve elég nehéz lesz.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
mozso
senior tag
Igen. Sokat tanultunk utolag, de anno senki nem tudta mizu es szerintem nem volt túlzó az óvatosság. Anno azt tanultad meg itthon abban az időszakban, hogy jobb ha vigyázol és extra intézkedéseket teszel magad, mert központilag semmi tudás és intézkedés sincs, vagy ha van tudás az el van titkolva.
Nekünk ez a központi vetítés 2 közeli családtag életének korai végét hozta. Ez nekem red flag és nehezen tudom elfelejteni.
Viszont ami most kezd kiderülni barátok / ismerősök / kollégák körében az megint csak fura. Sőt aggasztó.
- Alaptézis, hogy a Covidnak vége. Ezt mindenki mondja jó ideje.
- Alaptézis, hogy a lehető legtöbb személyes érintkezést erőlteti rá a társadalom és a cég ahol dolgozom az egyénre. Fekete seggű vagy ha nem nyomulsz heti szinten 4x legalább 30-100 ember között céges vagy privát eseményen.
- Nálunk már direkt ki van vastag betűvel és felkijáltójellel emelve, hogy a személyes megjelenés kötelező egy megbeszélésen, olyan esetbem is amikor a vendégek fele 3 nap alatt szó szerint a fél világot körbeutazta.Szóval az látszik, hogy görcsösen próbálja a világ a 2019-es szép időket ismét előhozni, sőt a céges életben kifejezetten ezt erőlteti.
Mindeközben ezen a fórumon sokan írták az utóbbi időben mennyire nem frankó a mostani (hivatalosan nem létező) Covid elkapása, csomó ismerős és kolléga ismerte el, hogy “húú ez azért komoly volt”. Oltás nincs, illetve vszínű van, csak ki tudja kinek es hol.
Én nem szeretnék még egy koporsót 2023 decemberben, miután már kettőt láttam a csaladban. Csak mindenki úgy tesz, hogy kinyílik a bicska a zsebemben. Érdekes hogy a hanyatlo nyugaton nincs ennyire elnyomo direktiva. Ha akarod vedekezz, adunk is hozza modern eszkozt pl XBB oltas.
-
Vesa
veterán
Igen, egyébként nem volt az rossz oltás, csak már akkor is a hitelesség, megbízhatóság volt a probléma, pedig akkor még nem volt ennyire nyilvánvaló az a fajta szovjet kézivezérlés -megspékelve a konkrétan maffiózó szintű életveszélyes fenyegetettséggel-, amit ma már csodásan látunk. Ettől még az orosz tudósok -egy részük- nem hülyék, csak kár, hogy nem fognak most egy jódarabig maradandót alkotni (max. biofegyvert), vagy ha mégis, az a kutyának nem fog kelleni nyugaton.
A tudomány a valóság költészete!
-
-
HÁZIGAZDA
na de azóta már azt is tudjuk, hogy miért nem ment nagyot a médiában (nálunk tutira). amúgy húgom anno meg is mondta, hogy háát, a fázis 3 adatai némileg kozmetikázottak (nem is az adat feltétlenül, eleve a résztvevők válogatása), de valszeg jó a cucc. valamit csinált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest