- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dnelb
veterán
decemberben voltam covidos, most megint, kurvanagy fun lesz ez igy félévente elkapni
-
válasz
kpityu2 #68698 üzenetére
na. engem a kormányzati tájékoztatás nem érdekel ezen a ponton, az elején leírtam az egészet. a tudomány annál inkább. tudományos téren is van a "szokásos" és a "közösségi" infóforrás. ez utóbbi értéke szerintem nagyjából a nullához konvergál. ha másért nem, azért, mert MINDEN megjelenik rajta, annak az ellentéte is, a nagy népi zajban pedig maximum egy felkészült kutató tudna igazságot tenni, és akkor körbe is értünk: a tudomány a tudományos csatornákat használja (ami normális, szerintem).
-
kpityu2
őstag
Nem egészen. Adatforrásokról beszélünk, hivatalos és nem hivatalos. És mindkettőben van szemét és nem szemét. Tehát négy variáció. Te viszont a "twitter" jelzővel kizártad a teljes nem hivatalos adatforrást. És én erre válaszoltam a hivatalos de szemét adatforrás és a nem hivatalos, de nem szemét adatforrás szembeállításával.
-
válasz
kpityu2 #68696 üzenetére
nem ugyanarról beszélünk. te a kormányzati infókról. azok annyira nevetségesen szarok voltak itthon, hogy annál bármi jobb és azok híján tényleg lehetett ilyen forrásokat nézni (meg dokik feedbackjeit, amik szintén nem reprezentatívak).
én a tudományos publikációkról beszéltem.
-
kpityu2
őstag
De ha hiába reklamálsz, akkor marad az egyéb forrás. Amit nyilván meg kell szűrni. Ehhez persze jó szűrő kell. Vegyük pl. a kínai vakcina alacsony hatékonyságát. A Facebookon már rég hozzá lehetett férni a tesztelési adatokhoz amelyek azt mutatták, hogy sok esetben nincs antitest termelés. De a hivatalos csatornákon még az ment, hogy az a legjobb vakcina. És aki mást mond, azt utoléri a törvény keze rémhírterjesztésért és a védekezés akadályozásáért. Ilyen körülmények között nyilván mindenki óvakodik a hivatalos állásponttal ellenkező véleményt kifejteni. Viszont te azt mondod, hogy ezeket az infókat le kell söpörni az asztalról merthogy facebook...
-
válasz
kpityu2 #68694 üzenetére
izé... a szennyvízadatokat a magyar állam kezeli. hogy mit és miért csinál, azt pocakvezérnél kell megreklamálni, úgy is kézivezérlés van.
ehhez a kutatóbiológusnak semmi köze. azt meg hagyjuk már, hogy "elhallgattatják" a kutatókat, egyszerűen csak a kutatók nem twitteren élnek, tisztelet a kivételnek. nem oda fossák ki az ilyen-olyan lektorálatlan szarjaikat, hanem publikálnak, aztán idővel a sallang kihullik. na, nem twitterről, ott bármeddig kering a vacak tanulmány breaking megállapítása is.
-
kpityu2
őstag
Nyilván, de sajnos ezek jó része is csak a twitteren meri megosztani az információt. Mert vegyük pl. az itt rendszeresen megosztott szennyvízadatokat. Miért nem hozzáférhető maga az adatsor? Meg számos dologról a twitteren értesültem, amit először letagadtak, azután csúsztattak, végül elismertek a hivatalos csatornákon. Persze nyilván sok a szemét is, de az a legszomorúbb, hogy a szemétből kell kikurkászni közérdekű adatokat. És amikor reflexből leszólnak valamit amiért a szemétdombról származik akkor mindig eszembe jutnak ezek a máshonnan nem hozzáférhető adatok is.
-
kpityu2
őstag
Tehát 31%-nak legalább egy családtagja elhunyt, 14%-nak több is. Ehhez képest nem sokat tanultak a járványból. Inkább felejtenének...
-
Nem romlott a fiatalok viszonya a szüleikkel, és felejtenék már az egész Covid-őrületet
"A 16–29 évesek 14 százaléka ugyanis azt állította, hogy családjában több ember is elhunyt Coviddal összefüggő betegségben, további 17 százalékuknál pedig legalább egy családtag halálozott el. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden harmadik magyar családban volt valamilyen haláleset, amelyet a fiatalok összekapcsoltak a koronavírus-járvánnyal." - Beszámoló egy friss MTA kutatásról.Maga a publikáció teljes terjedelmében(?) olvasható itt:
Magas COVID-érintettség, kevés vírustagadó és gyors felejtés - a magyar 16–29 évesek véleménye a koronavírus-járványról 1. rész (lásd a linket az oldal alján (PDF), sok szép színes grafikon.)
-
mozso
senior tag
-
Szennyvíz: "Az elmúlt hetek csökkenő trendje után ismét stagnálás mérhető a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációjában, bár a mért értékek jóval alacsonyabbak a tél-tavaszi időszakénál. A városok több mint felénél a tendencia stagnáló; csökkenés látható Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen. Enyhe emelkedés mérhető a Budapest környéki agglomerációs településeken és Egerben. A koncentráció 12 mintavételi hely esetében a mérsékelt, míg 10 településen az alacsony tartományba esik."
[forrás]
-
Vesa
veterán
Nem mai hír, de most jött szembe
Terjed egy műkönny okozta -akár halálos- fertőzés az USA-ban
Ami a lényeg, hogy emberről-emerre is terjed. Bár az első fertőzéseket egy Indiai gyártó műkönny terméke okozta.
-
New visiting legislation proposed for care homes
(Britek törvénybe iktatnák (természetesen a covid megszorítások apropóján), hogy ne lehessen korlátozni a látogatást sem kórházakban, sem gondozási intézményekben. Ez egyfelől roppant humánus lenne, másfelől a zsúfoltságot is csökkentené. Az egyik megszólaltatott intézményvezető (aki amúgy korábban kómába került a covid miatt, de felépült), kissé nehezen tudja elképzelni, hogy nézne ez ki a gyakorlatban. Hát, majd meglátjuk, ha megszületik a törvény...) -
Ha már a tudományban uborkaszezon van...
Megnéztük Gődényék filmjét, ami szépen csokorba szedi az elmúlt évek konteóit
"Először azzal kapcsolatban próbáltam képbe kerülni, hogy tulajdonképpen mit is tagadnak: a vírus létezését, azt, hogy a vírus veszélyes, azt, hogy volt pandémia, vagy azt vallják, hogy ugyan volt, de mesterségesen gerjesztett. Erre nem szeretett volna válaszolni, annyival elütötte a kérdést, hogy: „még mindig itt tart? 2023-ban vagyunk”."Csipogott a fagyasztó, kikapcsolta – évtizedes kutatást tett tönkre egy gondnok Amerikában
"Egy amerikai laboratóriumban dolgozó gondnokot bosszantott a szüntelen pittyegő fagyasztó, ezért fogta magát, és elfordított egy kapcsolót. A zaj megszűnt." -
Ringman
félisten
One out of six rats in New York sewers had prior SARS-CoV-2 virus infection.
One out of 20 were actively carrying the virus (rtPCR positive).
[link] -
(Nem így képzeltem a XXI. századot...)
- Joe Rogan a Spotify-os podcast-jában beszélgetett Robert F. Kennedy Jr.-ral, az ismerttarddaldemokrata elnökjelölttel, a téma a legvadabb áltudományos humbugok.
- A Vice nevű sajtóorgánum egy cikkben számonkérte a Spotify-on, hogy a másfél évvel ezelőtti vállalásai fényében ezt mégis hogyan.
- Peter Hotez (ismert, sajtóban gyakran szereplő virológus) támogatólag megosztotta a cikket a Twitteren.
- Joe Regan egy retweet-ben felajánlott 100 ezer dollárt egy alapítványnak, ha Hotez vállal egy vitát Kennedy-vel. Egy random milliomos ezt megfejelte még 150 ezerrel.
- Hotez hajlandó lett volna szerepelni a műsorban, de a vitától elzárkózott.
- Beszállt Musk, aki szerint Hotez fél, hogy kiderülnek a hazugságai.
- Rogen szerint Hotez nem szeret jótékonykodni.
- A Spotify kussol.
- Oltásellenesek egy csoportja megjelent Hotezék háza előtt és zaklatták a házaspárt.Források:
* Spotify Has Stopped Even Sort of Trying to Stem Joe Rogan’s Vaccine Misinformation
* Vaccine scientist says anti-vaxxers ‘stalked’ him after Joe Rogan’s challenge
* Scientists on Twitter head for the exit -
-
t72killer
titán
Ok, elengedtem a témát, sajna a legutóbbi 30 év kiesett
-
t72killer
titán
válasz
Z.É.T. #68667 üzenetére
Mi az, hogy darazsak legyőznek egy "szakit"? Ez nevetséges, ha annyira protokollt kell követni: védőruhát felhúzom és egyesével összenyomom a mocskokat, ha kell. De nem kell, mert (továbbra is protokoll) #1: lezuhanyzom a védőruhát méreggel, csöpögősre-csúszósra, #2 lefújom az egész bandát.
-
Z.É.T.
őstag
Boros Tibor visszaemlékezése egy esetre
"Ilyen is volt.....Ma este Pórtelken zártam a napot!
Lódarazsak leptek el egy családot, brutális méretű fészekből!
Ezek a darazsak, tavaly megszúrták a tulaj édes anyját, aki sajnos a helyszínen életét vesztette.
Előttem két méhész volt kint, egy sem merte vállalni!Mivel rám nézve is életveszélyes volt, nehéz volt a megközelítése is, így kaptam segítséget az OMSZ tól és a tűzoltóságtól, ők húztak volna ki, és hoztak volna le a mentőhöz.
Ha esetleg a darazsak győznének, ott legyenek a helyszínen!Majd később úgy döntött az OMSZ, hogy ki küld még egy eset kocsit, és készenlétet kér a Jászberényi kórház intenzív osztályától, mivel számítani kell arra is, hogy esetleg nem csak én, hanem a tűzoltók is sérülnek.
Szerencsére minden rendben ment!
Nem a darazsak győztek!Nagyon köszönöm a segitséget, hogy vigyáztak rám, a Jászberényi katasztrófavédelemnek, a Jászberényi OMSZ nak, és nem utolsó sorban a Berényi Intenzív osztálynak az esetleges életmentésért. "
-
válasz
t72killer #68664 üzenetére
tavaly a lódarázs simán megcsípte anyafejet, amikor méterekre kertészkedett a fészküktől. beszélgettünk kicsit a darázsirtóval, ő mondta, hogy a lódarázzsal ne szórakozzunk, sokkal agresszívebb és para lehet a csípése, pláne több.
ezek mind úgy működnek, hogy megjelölnek, ha támadóként azonosítanak, és onnantól kb. lézervezérelt rakéta az összes. és akkor nem zümmög ott körülötted, meg feléd repül párszor, mert az csak az elijesztési fázis. ha meg vagy jelölve, akkor "rád zuhannak" nyíl egyenesen, és az elől nem tudsz se elfutni, se félreugrani, ha látod jönni, akkor is be fog találni.
-
válasz
t72killer #68662 üzenetére
ez nem így működik, pláne a lódarazsak nem. meg fognak támadni, ha közel mész a fészekhez, ha pedig megjelöl valamelyik, onnantól az összes meg fog támadni. a fészek nem mindig az arcodban van, lehetnek olyan részei (sőt, jellemzően olyan helyen van), ahová csak magas nyomással tudsz bejuttatni anyagot. kifogyhat a házi bombád idő előtt, lehet túlélő stb. és 10-20 lódarázscsípésnek nagyobb ám a kockázata, mint egy covid fertőzésnek.......
-
-
Vesa
veterán
Szintén zenész...most különösen sok van a 2 héttel korábbi nagy esőzések miatt. Ilyenkor mindig ez van. Rengeteg tócsa marad vissza, ahol brutál mennyiség tenyészik ki.
A másik "kedvencem" a lódarázs. Jönnek az erdőből, lassan nem merek kiülni a teraszra. Nem is egyszer kellett már kiszedetnem szakemberrel fészket a házból is...Rengeteg van.
-
Z.É.T.
őstag
Asszonynak és anyumnak elég fincsi kis hisztamin intolerancia alakult ki covid után, nem irigylem őket, én tolok rá egy kis izét - krémet, gélt, vagy ha nincs nálam a hátsó kertben, akkor az egyik gyomnövényt, csak nem ugrik be a neve - csípés után 10-30 percen belül és nagyjából elvagyok, de ők majd megvadulnak a viszketéstől...
Én erdőtől 300 méterre vagyok, de ugye erdőkertet építgetek permakultúrás, mélymulcsos kerttel, szóval... -
Ringman
félisten
[link]
New Long Covid study shows that monocytes (white blood cells that fight infections,cancers,etc) are dysregulated in Long Covid as previous research has shown that monocytes are directly infected by the virus: -
Magyarország nagy részén is megtelepedett egy betegségeket terjesztő invazív szúnyogfaj
(TL;DR Az ázsiai tigrisszúnyog (a chikungunya- és a dengue-lázat is terjeszti). Az egyiptomi csípőszúnyog még messze van, de közeledik. El lehet kezdeni szúnyoghálós ágyat nézegetni. (A cikkben vannak szép térképek, ha valaki szeretné csekkolni a lakóhelyét, meg van link a forrás cikkre, ha valaki bizalmatlan.)) -
-
kpityu2
őstag
Metaanalízis szívizomgyulladás ügyben 12-17 éves korosztály: [link]
Konklúzió: covid oltás után nem gyakoribb mint más oltások után, viszont covid fertőzés után szignifikánsan magasabb. -
- Új fertőzöttek száma: 47. (Előző héten: 92, két hete: 103.)
- Halottak száma: 2. (Előző héten: 5, két hete: 1.)
- Kórházban: 27. (Előző héten: 38, két hete: 67.)
[forrás]Szennyvíz: "Tovább folytatódik a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációjának csökkenése. A mért helyszínek többségét stagnálás jellemzi, csökkenő tendencia a városok 40 százalékánál mutatható ki. A szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 16 településen a mérsékelt, 6 mintavételi helyen pedig az alacsony koncentráció-tartományba esik."
[forrás]
-
Vakcina (USA):
Pfizer, Moderna and Novavax gear up for fall Covid vaccine rollout with an important head start
(Az FDA egy komponensű, XBB.1.5 specifikus oltást javasol. Óriási mázli (hacsak nincs valami rejtett összefüggés), hogy a gyártók is ilyeneket fejlesztettek, ezért akár már nyár közepétől is elérhetők lehetnek. Az XBB.1.5 ugyan már elvesztette a dominanciáját, és őszre feltehetően teljesen kihal, de állítólag a vakcina minden XBB variáns ellen jó (lesz). Őszre amúgy elfogynak (vagy lejárnak?) a korábbi állami készletek, ezért akkorra lepasszolják a vakcina bizniszt a privát szektornak, amitől a gyártók piac bővülést várnak (a páciensek meg drágulást?)) -
t72killer
titán
válasz
kpityu2 #68636 üzenetére
Háát, pedig vastagon benne van az egész történetben az is. Az érdekesség viszont, hogy az alapból vadkapitalista kínaiak egyáltalán nem rettentek vissza attól, hogy brutális, sacc többszáz mrd$ költségű zárlatokat tartsanak fenn az országukban.
Legújabb "kapitalista" járványnemkezelési húzás a nagyvilágban, hogy szépen "költségoptimalizálták" a vakcinafejlesztést-gyártást. Értsd: ha nincs évi többmrd$ TISZTA PROFIT fix leszerződött adófizetői pénzekből, akkor már nem is érdekli a gyógyszermultikat a téma.
-
t72killer
titán
válasz
kpityu2 #68634 üzenetére
Várj pill, még mindíg a magyar (brit, stb) államról beszélünk?
Háátigen járni jár, csak...
Dolgozók milliói voltak járványveszélyes helyzetbe kényszerítve a saját+családjuk egzisztenciáján át zsarolva. Egy kórházi ápoló nem mondhatta, hogy sorry, holnaptól home office-ból nyomom, mint a 2-3x-os fizukért s.ggét meresztő IT fejlesztő.
-
-
t72killer
titán
Így van, ezzel a felvállalt kártérítéssel a tardok egyik alapdogmáját lehetett volna kirúgni. De persze nem akarták, a magyar politika ugyanis élvezi ha szaporodnak a tardok.
Egyébként azt is bizonyítani kéne, hogy a csókának az éles covidtól kevesebb/kisebb problémája lett volna.
-
válasz
kpityu2 #68626 üzenetére
1. Nem bánom, fizessünk kártérítést.
(A covid oltások miatti felelősséget átvállalták a kormányok, azaz az adófizetők fogják állni a cechet.)
2. Azért ez így érdekes lesz: t72killer elmondásából tudjuk, hogy a briteknél jár kártérítés az oltás károsultaknak (automatikusan), gondolom hasonló meggondolásból, mint írtad (a társadalom kedvéért oltatták magukat). Ugyanakkor a sajtóból tudjuk, hogy a covidban elhunyt vagy megnyomorodott egészségügyi dolgozóknak nem jár semmi (gondolom abból a meggondolásból, hogy az egészségügyi dolgozók nem a társadalom iránti felelősségből maradtak a munkahelyükön, hanem puszta anyagi érdekből.)
3. Az első pont persze feltételes, mert hogy bizonyítod, hogy a vakcina a hibás? (Az nem lenne túl igazságos, hogy aki az oltás utáni héten lett long covidos, vagy lettek nőgyógyászati problémái az kap kártérítést (mert biztos az oltástól volt), aki meg egy hónappal később, az nem.) -
IQfályter
tag
3 oltásom van plusz átestem rajta egyszer . Tény, hogy nem volt kellemes.Ez csak egy megjegyzés volt tőlem semmi több . Tény, hogy volt olyan emberke aki azt mondta, hogy nem veszi fel, neki az volt az utolsó napja a cégnél . Közös megegyezéssel viszlát. Én hordom szakszerűen de sokan így is az orruk alá teszik.
-
IQfályter
tag
Sziasztok
Nálunk kb 80 ember dolgozik. Csütörtökön két emberke, egy házaspár nem nézett valami jól ki. Erre letesztelték őket Covidra . Pozitív. Másnap mindenkit leteszteltek 10 emberke bukott meg. Azonnali kötelező maszk használat. Remek lesz majd kánikulában használni. -
kpityu2
őstag
Tételezzük fel, hogy bizonyítható, hogy adott esetben a vakcina a hibás. A vakcina akkor is a kisebbik rossz volt. Statisztikailag nyilvánvalóak az előnyei, de azért nem cukorka. Ugyan járványügyi szempontból igazolhatóan, de presszionálták az embereket az oltás felvételére, ezért úgy gondolom társadalmi szempontból az a tisztességes, ha az állam zokszó nélkül kifizeti a kártérítést a pecheseknek ahelyett, hogy elkezdené kimagyarázni. Ez a jövőbeni oltási kampányok szempontjából tehát járványügyi, közegészségügyi szempontból is üdvös lenne.
-
Posztvakcinás szindróma.
Perek a Covid-oltások miatt: bebizonyítható, ha a vakcina a hibás?
(TL;DR: "Németországban hétfőn elkezdődik az első olyan kártérítési per, amelyet a vakcina mellékhatásai miatt indítottak a német gyártó, a BioNTech ellen." Kellemetlen tünetekkel jár, a krónikus fáradság szindrómához hasonló. Az oltás hatására kialakuló antitestek "megtámadják a szervezet saját szöveteiben vagy szerveiben lévő specifikus fehérjéket vagy más molekulákat". Valójában nagyon ritka lehet, azaz az oltásnak tulajdonított panaszok mögött legtöbbször egyéb betegség, vagy az oltással egyidejű koronavírus fertőzés áll.)A cikkben hivatkoznak a H1N1 elleni oltásra, aminél megfigyeltek olyan idegrendszeri mellékhatást (narkolepszia), amit maga a fertőzés is ki tud váltani. Ott könnyebb volt a bizonyítás, mert az idegrendszeri hatás csak bizonyos genetikai háttérrel rendelkezőknél jellemző, illetve maga a H1N1 fertőzés ritka volt. Ami felvet még egy gondolatot, amiről a cikk nem szól: még ha a covid elleni oltás okozta is a tüneteket adott esetben, alighanem az első covid fertőzés is hasonló tüneteket (long covidot?) okozott volna, viszont a covid fertőzés a H1N1-gyel szemben nagyon nehezen elkerülhető.
-
Igazából nekem laikusként is vannak azért komoly fenntartásaim. (Amik nem feltétlen jogosak, ezért vagyok laikus...) A cikk egyetlen eredménye, hogy kimutatja, hogy februártól május közepéig marginálisan több oltott kapta el a covid-ot, mint "oltatlan" (nem teljesen védett). A feltehető magyarázatot le is írják: 1) az oltottak 2022. szeptemberétől kapták az utolsó oltásukat, ami korábban védte őket, és ez a védelem kb. a vizsgált időszakban enyészett el, míg az "oltatlanok" az őszi időszakban gyakrabban betegedtek meg, azaz náluk a védelem tovább tart, 2) ráadásul a betegség erősebb védelmet ad (összhangban azzal, hogy sokkal nagyobb megterhelést jelent a szervezetnek).
Viszont a cikk ezen utóbbi hipotéziseket nem is próbálja vizsgálni annak ellenére, hogy elvileg felmérték a tesztalanyok korábbi megbetegedéseit. (Mindössze annyit állapít meg, hogy minél újabb variánst kapott el valaki korábban, annál kisebb arányban betegedett meg a vizsgált időszakban, ami amúgy az időbeli viszonyok okán is kb. trivialitás.) Illetve a cikkben is megállapítják, hogy a megbetegedések súlyosságával nem foglalkoztak, ami pedig a vakcina hatékonyság megítélésének egyik fő eleme lenne.
-
az egyik tanulsága a járványnak szerintem az, hogy a nem biológus/kutató ember nem tud igazságot tenni egy-egy ilyen preprintben. néha igen, ha annyira gyenge vagy ha emlékszik még a statek szigorlatra, de alapvetően nem. nagyon sarkítva nem tudjuk eldönteni, hogy egy-egy ilyen cikk az valami, tök fontos vagy ordas nagy baromság.
sajnos a tudományban is óriási a zaj, sok-sok egészen tehetségtelen kutató publikálja a mindent is, aztán a net meg felkap dolgokat.
-
kpityu2
őstag
Úgy tűnik másoknak is vannak fenntartásaik a módosított vakcinák kockázat-haszon mérlegével kapcsolatban: [link]
-
Vesa
veterán
válasz
Z.É.T. #68614 üzenetére
Válaszai, konkrét megoldásai azok nincsenek. Leírja, hogy semmi nem jó, a demokrácia és a szabadpiac serinte rossz, meg kéne reformálni, aztán odaírja, hogy azt azért nem tudja, hogyan...Epic! Ilyen "semmi értelme" írással tele a net. A problémákat mindenki ismeri -agyhalottakat most hagyjuk-, az armageddon huszadik verzióját leírni teljesen értelmetlen, főleg, ha megoldási javaslata még annyi sincs, mint amit az általa nagyon rossznak minősített politikai és gazdasági rendszer azért legalább képes volt kiizzadni magából.
Amúgy tényleg nagyon OFF itt.
-
Z.É.T.
őstag
Bocs a duplikálásért, de ide is bedobom, mert tudtommal nem mindenki jár innen a poltopikba és:
Egy - szerintem - kiváló írás, illetve reakció a Diétás Magyar Múzsa felvetéseire klímaváltozás témában, miszerint a konzervatív-liberális, szabadpiaci kapitalista - a DMM alap-nézőpontja - nem képes jó választ adni rá.
Különösen ajánlott részemről. -
- Új fertőzöttek száma: 92. (Előző héten: 103, két hete: 171.)
- Halottak száma: 5. (Előző héten: 1, két hete: 5.)
- Kórházban: 38. (Előző héten: 67, két hete: 23.)
[forrás]Szennyvíz: "A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja határozott csökkenést mutat. A települések többségénél csökkenő tendencia látható: Békéscsabán, Budapesten, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Pécsett, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen. Hat településen a tendencia stagnál, míg enyhe emelkedés mutatható ki Kaposváron és Salgótarjánban. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 17 helyszínen a mérsékelt, 3 városban az emelkedett, 2 városban pedig az alacsony kategóriába sorolható."
[forrás]
-
-
Ringman
félisten
[link]
Natural history of #LongCovid in a nationwide, population cohort study
Scotland-Long-CISS:
➡️6-18months:
Improved: 15%
Deteriorated: 14%
Constant: 71%
➡️In conclusion, while long-COVID appeared to be a stable condition in many, both improvement and deterioration occurred in others. Improvements in altered taste, smell and confusion were reassuring. In contrast, the findings of LATE-ONSET cough and hearing problems one year following infection, that could not be explained by background trends or confounding, merit further investigation🤔
Important confounder: classification errors due to undiagnosed, asymptomatic infection in control group -
Vesa
veterán
válasz
kpityu2 #68607 üzenetére
Ez megint csak a szokásos konteó. Nulla tény, rengeteg feltételezés, és persze egy csomó ferdítés.
Eleve olyan kormányzati forrásokra hivatkozik már az elején, akiket persze nem nevez meg. Innentől "messziről jött ember"...Nekem pedig kormányzati források mondták, hogy bizonyítottan léteznek a zöld emberkék.Kb, ez a szint.
Aztán meg arról beszél, hogy 2017-ben lement a kínai TV-ben egy adás, amiben kutatók védőfelszerelés nékül nézegettek mintákat. Szerinte -pontosabban Chan szerint- ez azt bizonyítja, hogy hanyag módon történtek a kutatások. Ezt egyébként el tudom képzelni a kínaiakról, de nem azért, mert a TV-ben lement egy spot, ahol védőruha nélkül nézegetnek mintákat. Egy TV stábot nem fognak beengedni abba a zónába, ahol a konkrét kutatások zajlanak veszélyes vírusokkal. Az ilyen felvételeket -és a vágóképeket-, azokon a részeken veszik fel, ahol nincsenek veszélyes vírusok, sőt, a TV felvételek idején jellemzően csak úgy tesznek, mintha bármilyen munka folyna, pl. leül egy kutató fehér köpenyben és vakargat egy mikroszkópot vagy egy üres Petricsészét. Aki már vett részt TV interjún, az tudja, hogy megy ez.
A Pécsi 4-es szintű víruslaborban is készültek interjúk úgy, hogy Kemenesi vagy a munkatársai nem voltak védőfelszerelésben. Nyilván nem azért, mert amúgy így dolgoznak halálos vírusokkal is, hanem azért, mert egy interjú alatt nincs élő vírus a környéken sem és jellemzően egy szimpla laborszobában vannak, ami nem azonos azzal, ahol a halálos vírusokat kutatják.
De ez csak két apró példa az írásból, lehetne még sorolni a csúsztatásokat, vagy feltételezések tényként való beállítását.
-
kpityu2
őstag
Megvan a nulladik beteg? [link]
-
Vesa
veterán
válasz
kpityu2 #68605 üzenetére
Flu ellen is évente oltanak, már ha kéri valaki, és nem igazán tűnik "buzerálásnak".
Alapvetően tud jó lenni, feltéve persze, ha eltalálják az aktuális törzset. Bár azok jelenleg más tech-et használnak, de ott is jön az mRNS verzió.
A kulcs a Covidnál inkább az, hogy mekkora a kereszt-immunitás az egyes alvariánsokra...Ha van egy kialakult védettség amivel a fertőzés már nem éri teljesen letolt gatyával a szervezetet, az már megfelelő. Mondjuk 2-3 évente egy update oltás nekem simán beleférne, ha ezzel szignifikánsan növelhető a védelem.
Megfertőződés ellen semmilyen oltás nem véd meg. A betegség kialakulásától képes megvédeni mindegyik. Közvetve a fertőzéstől úgy véd egy oltás, ha a társadalom 95+%-ka át van oltva, így már nem képes terjedni a vírus. Ez gyorsan mutálódó vírusoknál nem igazán működik -lásd: flu, vagy most a korona-, viszont jópár lomhább régi kedves ismerőst ki lehetett pucolni így (fekete himlő, kanyaró stb.). Szóval "Az ellen nem veéjd!"
-
kpityu2
őstag
Semennyire. De ugye arról beszélünk, hogy már van egy alapvédettséged. Tehát azt kell mérlegelni, hogy a módosított vakcinával való elég intenzív "buzerálás" kockázata jár-e akkora előnnyel, hogy érdemes legyen bevállalni, vagy inkább bízol abban, hogy a meglévő védettség elegendő ahhoz, hogy a jelenlegi variánsok ne okozzanak súlyos megbetegedést. És itt közbejön adalékként az is, hogy egyelőre az új oltások se védenek a megfertőződés ellen, tehát egy ilyen módosított oltásnak max. annyi az előnye, hogy az immunrendszered valószínűleg éppen felhergelt állapotban van amikor találkozol a vírussal. Kérdés, hogy meddig lehet fenntartani ezt az állapotot. Végülis nem vagyunk denevérek.
-
Agybaj.
Quarter in UK believe Covid was a hoax, poll on conspiracy theories finds
(A harmadik bekezdésben van egy link egy PDF-re, azt érdemes nézegetni. Ízelítő: 9% szerint a covid biztos egy hoax, 14% szerint valószínű. 11% szerint biztos, hogy a covid annak a tervnek a része, hogy mindenkit beoltsanak, 22% szerint valószínű. Stb.)#68600 kpityu2 Ha az alapoltások után nem tanácsos tovább "buzerálni" az immunrendszert az oltásban lévő antigénnel, akkor mennyire tesz jót a vírusban lévő antigénnel való buzerálás? (Jelen állás szerint egy-két évente mindenki fertőződni fog újra és újra.)
(Amúgy a három-négy (alap)oltáson kívül sehol nem jár további egyelőre, kivéve néhány speciális csoportot.))
-
válasz
kpityu2 #68600 üzenetére
a virológusok sem azok, egyelőre kb. ott tartanak, hogy a deltáig az alap variánsok voltak az igazi para, és a nagy kockázat miatt jó, hogy arra van oltásunk. ami persze az "omikron" ellen nem olyan jó, viszont egy alap immunizáltsággal még mindig azt lehet leginkább megkockáztatni. és nem akarják, hogy visszajöjjön a delta vonal, tehát ezért is része a mixeknek az a vonal is még mindig. ha jól értettem.
-
Vesa
veterán
válasz
kpityu2 #68600 üzenetére
Az más lapra tartozik, és abban már én sem vagyok biztos. De az omikron sem veszélytelen. Inkább azért nem oltanak rá, mert a korábbi oltások is védenek ellene, ha csökkent mértékben is, de nem nulla a védelem.
Vagyis éppen a fenti dilemma okán, majd csak akkor lesz érdemes ismét oltani, ha a korábbi oltást teljesen kerülő, és dominánsan terjedni is képes verzió jön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia