Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z.É.T.

őstag

válasz lacafaca #62215 üzenetére

Laca, én sem a tanulmányokból, meg hadovákból, csak nálam valahogy az arányok egész jól korrelálnak azokkal ;)

Legyen akkor egy újabb összegzés tőlem is. Saját statisztikát már lassan egy éve nem vezetek, így a számok nem feltétlenül pontosak, a nagyságrendekben viszont tutira nem tévedek.

A napokban tudtam meg, egy régi haver lett a hatodik közeli ismerősöm, aki elhunyt covidban (48-49 éves, nagy sörivó és még januárban hunyt el, a második covidja volt, oltatlan), ezzel pedig pont 30-ra nőtt azok száma, akiket ismertem és nem élték túl.

Oltáskárosult is van/volt néhány, két ismerősöm ismerőse hunyt el oltás után (szerintem sajnálatosan én hoztam a topikokba az első ilyen esetet), mindkettő Sinopharmos. Három súlyosabb bizonyított mellékhatás volt AstraZeneca oltástól (vérrögpara), négy Sinopharmtól (hirtelen fellépő demens állapot, egyiküknél agyi ödéma diag. ha jól emlékszem ) egy nem bizonyított Sputnik vérrög, szintén egy J&J. Valahol a tucat és kéttucat között mRNS oltás utáni tartós(abb) nyavalyák, ezek közül nehéz még tippelni is, hogy mennyi a közvetlenül az oltástól és mennyi, ahol közrejátszott maga a fertőzés is, egy részüknél tünetek és PCR is bizonyította.

Úgy bő két tucatnyi ideiglenes menstruációs-ciklus zavar oltás után, kb háromszor ennyi betegség után, utóbbiaknál néhány azóta sem jött helyre (vagy szükséges volt hozzá hormonális gyógyszer)

Jelenleg jó az összevetési lehetőség, mert az 1200-1400 ismerős közül ugyanúgy 70% (65-75% között) körüli az oltottak aránya, ahogy az átesetteké is ilyesmi.

Bevalott longos 100 felett, plusz nagyjából ugyanennyien, akiknek lett valami nyűgje, de tuti nem a covidtól, csak a covidot követően. (aha, nagymamám meg csilingel és ő a villamos)
    Ha a két csoportot külön nézem, akkor az első csoportban szűk kétharmaduk, bő felük oltatlanul esett át, míg a második - "long-tagadó" - csoport nem meglepő módon 90%-ban oltatlan.

Már megtippelni sem tudom, hány embertől hallottam, hogy az oltás után pár hónappal ez+az a baja lett tőle, akik aztán a kérdésre bevallották, hogy közben át is estek a betegségen. (de tuti az ótás és nem a covid okozta a bajokat)
    Minimum 35-40 ember, akinek 1 évet meghaladóan, nekik az életminőségük és a kilátásaik drasztikusan romlottak.

Volt kétszer oltott, aki oltással együtt sem élte túl, ha jól emlékszem ketten a harmincból.
    Teljes oltási sor (3 vagy 4 oltás) után covidban elhunyt azt hiszem három fő. (ők mindhárman egyéb komoly betegségben is szenvedtek, egyikük sem ismerősöm, hanem azok családtagjai)

Kicsit ki is fordítanám itt a lacától és néhányaktól sokszor hallottat, miszerint a covid csak azokra veszélyes, akiknek gyenge az immunrendszere, hiányos a mikrobiomja, nem mennek eleget napra, vitaminhiányuk van és hasonlók - amelyek kis részben természetesen valósak is lehetnek.

Szerintem meg egyértelmű, hogy csak azoknak okozott problémát valamelyik vakcina, akiknek hiányos a mikrobiomja, gyenge az immunrendszere, stb...
    (nyilván ugyanakkora bullshit, némi valós alappal)

Szóval, ja. Az ótás rossz, a covid jó! Nem is kérdés.

Nekem tökmindegy, ki mit csinál, miben hisz, én maradok annál, hogy az értelmesnek gondolt egyéni védekezést megtartom (elsősorban nem magam miatt), félszemmel figyelem a változásokat és drukkolok, hogy minél kevesebb szerettemnek legyen valami tartós/maradandó egészségkárosodása. Már így is túl sokan vannak. Nekem szerencsére kevesebb nyomot hagyott, mint anno a Varicella (vagy az EBV, a bárányhimlővel megspékelve)
    Covid után maradt egy kis tinnitus mindkét fülben, a jobb fülemben jelentős halláscsökkenés, ízületi fájdalmak, visszatérően torokfájás, enyhült, de még van némi húsundor, megváltozott íz-, szagérzékelés, hagymaundor és egyértelműen a szerencsésebbek közé tartozom családilag, barátikörileg a longosok között.

Ja és ezt is írtam már többször, de ismétlem: rengeteg tünetmentesen, vagy nagyon minimális tünetekkel áteső ismerősöm van, aki egyébként többszörösen krónikus beteg, kifejezetten kövér, nagyon rosszul táplálkozik, nem sportol - külön külön ezek valamelyike, vagy akár az összes együtt. Az elferdített feltételezés alapján nekik mind kampó lett volna. (de legalább a nagyobb részüknek)
    Nekik még szag-, ízérzékelési anomália sem volt/van, tehát egészségesebbek lacánál is.

És akkor erről még eszembe jutott, hogy a BlackV által hozott "mi számoltunk jól" statisztikát elfogadom egyfajta szilárd hipotézisnek, azonban a "többségében idős, krónikus beteg" hunyt el és az a tény, hogy az ismerőseim (és azok ismerősei) körében valahogy a fiatal és egészségesebbek maradtak ki a napi statból - ahogy arra korábban finoman utalt a mentős fórumtárs is - ez így, ebben a formában alkalmas volt vsz. a konteók és a realitás tagadásának növelésére és így közvetett módon a halálozások számát is növel(het)te.

Hirtelen ennyi.

https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés