Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koshmar
addikt
válasz EmberXY #36001 üzenetére
Viszont a légkondi árammal megy, amihez pl. gázerőműben termelték az áramot, annak hatalmas az ökológiai lábnyoma, viszont a fának 0, mert élete során nagyjából annyi oxigént termelt, mint amennyi CO2-t az elégetése során.
Szóval szégyelld magadot.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz koshmar #36003 üzenetére
Valótlant hazudsz.
A fa élete során ha minden igaz, Co2-ből és vízből O2-t és szőlőcukrot csinál, ez egy hasznos dolog, amit a fa kivágásával megszakítasz. Az oxigént elhasználod, a szőlőcukorral felcukrozod a cefrédet, majd ezután a fa elégetésével CO2 szabadul fel, ezzel szennyezed a környezetedet. Tulajdonképpen kizsákmányolod a természetet. Vagy valami ilyesmi.
Az áram nem csak gázerőműből jön, jöhet akár napenergiából vagy atomenergiából is, amiknek az ökológiai lábnyoma nem nagyobb mint a tiéd.
Légkondival eddig a legnagyobb napi fogyasztásom télen volt, 10 kWh, ebben benne volt az egyéb fogyasztásom is. Ennyiből ha megoldható a fűtésem, az se érdekelne, ha konkrétan téged égetnének el a generátor hajtásához.
Nem beszélve a praktikumról, mert nem kell begyújtani, fát hasogatni, hideg lakásra hazajönni, füstöt kiszellőztetni, kormolni. Ha van áram...KROK640: megtakarítások... a legmagasabb villanyszámlám 11 ezer volt, ezen már mit lehet spórolni?
A többi fogyasztáson igen...De most nagyon szégyenlem magamtot, főleg azért, mert te is alátámasztottad, hogy több oxigént termelt a fa, mint ami Co2-t kiad, és mégis kivágják... A Co2 megy az üvegházhatásra, az oxigént meg koshmar már rég elégette energiaital ivás közben.
Bár lehet, hogy ez sem igaz...
6 CO2 + 6 H2O = C6H12O6 + 6 O2
Ha ez a fotoszintézis, hol van a több oxigén?[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
koshmar
addikt
válasz EmberXY #36006 üzenetére
Jöhetne, az igaz, de kötve hiszem, hogy a te városodban van atomenergia, a napelem télen pedig echte nem használható.
Aki jól csinálja, a kályha nem füstöl (nekem pl soha), szóval sosem kell emiatt szellőztetnem. Sajnálom, hogy neked nem ment ilyen jól, jó órabérèrt taníthatlak.
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
EmberXY
veterán
válasz koshmar #36007 üzenetére
Ezek szerint csak Pakson van atomenergiával előállított áram? Vezetékeken keresztül sem jut el máshová?
Az ország több mint 50 %-ának biztosítja az áramot, lehet, hogy 1-2 elektron hozzám is eljut belőle."Sajnálom, hogy neked nem ment ilyen jól, jó órabérèrt taníthatlak."
Én is tudtam fával fűteni, még nyers akáccal is, régebben sokat leveleztünk is ezzel kapcsolatban. Azóta viszont eltelt néhány év, és az előrehaladás jegyében ezt a fűtési módot és a korábbi életmódot magam mögött hagytam. Elvégre ezért dolgozik az ember, hogy valahogy előrébb jusson, és amit nem szeret, azt idővel le / ki tudja váltani. Nem a környezetvédelem volt a fő szempont, magasról leszarom, hogy az emberiség +/- 1000 éves perióduson belül hol irtja ki magát, viszont annál többet számít, hogy a szabadidőmet a saját tetszésem szerint tudjam kihasználni, ebbe valamiért nem illik bele a favágás, begyújtás, a kályha pakolása, stb. Haladni kell a korral, na. Sajnálom, hogy neked nem megy ilyen jól, jó órabérért taníthatlak.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
Koshmar : Tegnap nálatok is volt vihar?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #36014 üzenetére
Én azt hiszem az eddig általam átélt legnagyobb viharhoz volt szerencsém.
Este 20:30 körül kezdtek a jelek jelentkezni, baljós, szinte apokalyptikus fellegek gyülekeztek, nagyon hamar félelmetes sötét félhomály ereszkedett le, erős szél támadt fel, és a távolban folyamatos villogás kezdődött.
20:40kor kikapcsoltam a gépet, bár még akkor is úgy tűnt, hogy elkerülhet minket a hosszú viharlánc, de jobbnak láttam óvatosnak lenni.
20:50-re egyértelmű volt, hogy jól döntöttem. Majd nem csak Szoboszló felől de északi irányból és Debrecen felől is jöttek a villámok, végül már felettem is, majd délről is. Mindez erős viharos széllel és esővel járt, viszont szerencsére északi szél volt, így nem ázott be a tetőm
A szél is csak a kukát borította fel, ettől még nem volt népünnepély
Békéscsaba magasságában folyamatosan gyártódtak a viharok és futószalagon jöttek felénk, igazából le sem csengett az előző jött a következő... nagyon Karibi élmény volt.
Rengeteg felhő villám volt benne, de ami lecsapott eléggé durva volt, hatalmas vörös, fehér, kék villámokat láttam, némelyik még szikrázott is.
Gyakori volt, hogy stroboszkóp, majd stormshadow rakéta becsapódása a közelbe. Gyakran megremegtek az ablakaim is, akkorákat csapott valahová. Volt olyan, hogy vagy 2 percig folyamatosan morajlott és villogott. Mindeközben legalább 10mm eső leesett néha vízfüggönyként omlott le ránk, néha csak szemelkélés volt, de ez is órákig tartott.
Hajnal 1:30kor még volt, hogy majd leestem az ágyról, olyanokat csapott.
Végül nem tudom pontosan mikor fejeződött be, de hajnal 2:10 körül még dörgött és villogott itt (a radar szerint 3 és 4 között tűnt el), ami egy 20:40-es kezdéshez nézve, legalább 6,5 órás vihart jelentett, ezzel közel megtriplázva, a 2007-es csúcstartó 2,5 órás vihart.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Fogalmatok sincs milyen nehéz néha rollnak lenni ...
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #36028 üzenetére
Én idehaza, bulgárt, majd oroszt. De nekem a görög, amit a Neos-Marmaras-i piacon lehetett venni, jobban bejött. A ciprusit még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
somogyib
őstag
válasz RandomName #36029 üzenetére
Ti miről beszéltek?
-
RandomName
senior tag
válasz somogyib #36030 üzenetére
Az nagyjából megvan, hogy a napraforgóolajhoz a hámozott szotyit préselik ki?
És visszamarad egy kevés olajtartalmú pogácsa.
Na, balkánék/mediterránék ezt úgy csinálják, hogy a különböző napra, dió, mandula, napraforgó, kesu, stb olajos magvak sajtolás utáni pogácsáit összetörik, felütik kis cukorral/mézzel/kakaóporral/csokival/lekvárral, és újra sajtolják. És ez a Halva (országtól függően Halwa) nevű édesség.Szerk.: Sosem tudtam, hogy Erdély mediterrán, vagy balkán lenne, de ott is van halva. [link] Viszont tökre más.
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #36029 üzenetére
Na én meg azokat nem kóstoltam még.
ha Cipruson jársz, ne hagyd ki. A loukoumades és a soutzoukost se hagyd ki.Én jobb szeretem a sós kajákat, ajálani tudom a mixed meze-t, souvla/souvlakit, sheftalia és a halloumi is remek (A halloumi-t lehet itthon is kapni, mivel az csak egy sajtféle, amit grillezve érdemes fogyasztani).
A koupepia viszint annyira nem nyerte el a tetszsemetInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #36032 üzenetére
Van pedig, ott is ettem már Halva-t
-
RandomName
senior tag
Nemrég végig vittem a Planet of Lana-t, XBox-on, keresni kellene valami hasonló logikai platformert, mert ettől nagyon kedvem lett ehhez a műfajhoz.
A Hue-t kezdtem el, de az a fényekkel való játék miatt valamennyire logikai, de inkább egy idő után már kb ritmus game lett belőle... Ugrás->színváltás->ugrás->színváltás.... Szóval amúgy nem rossz, meg az alapötlet baromi jó, de pont ebben a formában pont el tudom engedni."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #36033 üzenetére
És akkor a kefalotyri meg mi? Ha grillezed, vagy vékony olajon sütöd, akkor olyan kérget kap, mintha rántott sajt lenne. A keménysajtsága miatt van egy tipikus íze, de így baromi jó. Ajánlok hozzá sült paprikát (ami olyan mint a kápia, csak olyan olyan zöld, mint a hegyes erős) vékony olajban sütve, pici borecettel, és a legéttermibb gyantásborral. Hja, meg azzal a félédes kenyérrel.
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #36036 üzenetére
Az görög és nem Ciprusi.
Bonyolult ez ám, mert Ciprus fele görögül bezsél, és görögnek mondja magát, majd a következő pillanatban simán kijelenti, hogy ő nem görög hanem Ciprusi ... (most figyel) görög ciprióta.
A félédes kenyér meg pocsék...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
somogyib
őstag
Még csak szerda. Csomó munka. A f.szomba!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- OLED TV topic
- Háztartási gépek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs