Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/
    nagyúr

Arról nem is beszélve hogy sajnos az emberek nagy része le sem védi a telefonját vagy az app-ot még ujjlenyomattal sem (más kérdés hogy ez nagy butaság). Akkor meg azonnal tudnak küldeni pénzt róla illetéktelenek akárhova, további megerősítés nélkül. Most jelenleg nem látom hogy annyira hülyebiztos lenne ez, de valoszinű csak nem találom pl. hol lehet bejelenteni ahol azonnal letiltják vagy felfüggesztik az accountot pedig biztos van valami módja ugy mint a bankkártya esetében.
    Használom egy ideje a TW-t de ebbe most gondoltam bele mert nagyobb összeget terveztem utalni.

Látom nem érted. Röviden a lényeg: ha olyan eset fordul elő hogy illetéktelen hozzáférhet a bankszámládhoz, bankkártyádhoz (bank és Transferwise) azonnal fel kell venni velük a kapcsolatot és bejelenteni, a bejelentés után történő pénzmozgás nem a te hibád lesz, így garantált az hogy visszakapod.
    Feltétel az hogy te mindent elkövettél hogy az illetéktelen hozzáférés ne történjen meg.
    Ha nincs kétlépcsős védelmed, nem használod a technikai eszközök védelmi lehetőségeit, hozzáférhetővé teszed a belépési információkat, akkor ne várd már el hogy a Transferwise, vagy bármely pénzügyi szolgáltató védjen már meg.

Írtam hogy nagyon hipotetikus a kérdésed (jó betűcserém is volt de ez a helyes most) így én nem mennék bele az ezen agyalásba. Én nem tárolom el a pénzügyi szolgáltatáshoz az információkat mobilon, számítógépen csak az agyamban, használom a 2 lépcsős azonosítást és a telefon védelmi rendszerét és nem hagyom ellopni sem.
    Ha ezután összeakadok egy olyan szituációval hogy elköltik a számlámon lévő pénzt, aminek az esélye 0-val egyenlő, az bizony nem az én problémám, mert minden megtettem az illetéktelen hozzáférés ellen.

A kapcsolat felvétel történhet az általad elérhető módon, csak a meg kell adni a Tagsági számot. Telefon, e-mail, Facebook az hogy mikor foglalkoznak az üggyel az értesítés elküldése után az más dolog, de eleget tettél annak hogy jelezted, bár ha az általad említett állapotban van a védelem akkor azt nem fogják feltörni.

Ha elutalod azalatt a rövid idő alatt ne lopasd el a telefonodat amíg a számlán van a pénz, bár leírtam hogy miként vagy védve.
    Az elérhetőségi információk meg ott a weboldalon, belépés után még a tagsági számodat is mutatják pl a telefonszámoknál.

Új hozzászólás Aktív témák