Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Ott van. Ez azt jelenti, hogy a dropbear leszedte az scp-t is? Azon kivul csak a luci es az uhttpd repult.
Megtenned nekem hogy a buildedbol kimasolod az iptables konfigot? Ill. openwrt-nel nincs iptables-save, ekkor hogyan tudom elmenteni a tuzfalat? Az /etc/config/firewall-t szerkeszteni nincs kedvem
Initscript a megoldas?Koszonom!

-
sto1911
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Igen,
ahogy elnezem a .52-essel meg jo volt, de az ujabbakkal mar nem az.
OpenSSH SCP problema megoldva:
# ln -s /rom/usr/bin/scp /usr/sbin/scp
# ls -l /usr/sbin/scp
lrwxrwxrwx 1 root root 16 Apr 25 14:00 /usr/sbin/scp -> /rom/usr/bin/scpErdemes az /etc/rc.commonba belerakni, hogy rebootkor is ervenyesuljon.
[link], "scp(1) must be in the default PATH" -
sto1911
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Koszi! Nem mertem nekiesni ennek, ugy emlekszem regebben mar felment webrol is...

Viszont amire felfigyeltem, hogy a chrome neha nem jol tolti le a fajlokat, az md5 nem stimmelt a vinyon es a routeren, a vinyon masodjara a routeren megegyezot kaptam az fel is ment... Ez vajon mitol lehet? -
bod101
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Köszi a választ akkor felrakom ma, mert most áll a router tegnap úgy felbosszantott az állandó fagyással. Lucin keresztül mehet ugye? Itt a régi konfig metés nem lehet használni újra kell az egészet konfigolni ugye?
Köszi, az eddigi munkádat és a folytatást is
Most kezdem megunni a TP-Linket nagyon gondolkozom, hogy visszaviszem és visszakérem az árát és valami más stabil routert veszek
Ha Te nem készítetted volna a firmeket már megtettem volna. -
miroon
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Végül sikerült összehoznom pár órás szenvedéssel a webui-t is hozzá,illetve a konfigot. Eddig működik,már kb. 1 órája szedegetek vele,és sokkal jobb mint a transmission,én ajánlani tudom mindenkinek.
és mégegyszer köszönöm a segítséget!
A PtokaX-nak meg örülök. Remélem te nagyobb sikerrel jársz,mint The DJ.
-
ozz
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Alex köszönöm szépen, meg lett a hiba... az exploreres formázás! Furcsa is volt milyen gyorsan készlett, hát azért mert nem csinálta meg.
Halozati meghajtokent hasznalom, tökéletesen.
WIFI-n a gyari fw-nel 600-700KB/s -el masolt gép es usb hdd között most 3600KB/s.

A torrentezéshez is tudnál adni némi segitséget hogy ott mit kell bűvészkedni?

Az eddigieket már megtanultam köszönet érte
-
miroon
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hi.

A te builded van fent,abból is a legfrissebb.
Azért nem akarok transmissiont használni,mert megeszi szerencsétlen routerem. Legalábbis leakarok tölteni egy 2 gigás avi-t és szinte elérhetetlen a router,ssh-n is eléggé nyögve nyelőssen megy a bejelentkezés olyankor,illetve a transmission webes felülete szinte besem jön,ezért válaszottam az rTorrentet.
Azért nem az opkg update és opkg install rtorrent parancsal telepítettem,mert karbantartás volt az uw.hu szerverén és nem ment az owrt.uw.hu -s oldal.
A lighttpd fent van,be is van konfigolva,meg mostmár ezzel a két parancsal fel is ment az rTorrent. Hol érhetem el a webes felületét? vagy ezt külön kell telepíteni/konfigolni?

Amugy azért én is nagyon nagyon hálás lennék,ha lenne majd a routerre elöbb utóbb PtokaX,mert ez nekem is igazán jól jönne.

Üdv.
-
chros
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
"...elvileg visszatérhetünk a 2.6.39.4-es kernelre..."
Na, akkor ez lesz majd a kovetkezo, amit kiprobalok!
Lehet a neve ujabb beta is 
Es csak nyugodtan, raersz vele: ez a 2 nap teszt utan nekem is kell jocskan piheno
Elore is koszonjuk!(#25826) SteveBeard:
Holnap még csinálok egy próbát vele, transmission nélkül
Jo otlet, de mint mar beszeltuk, nem hiszem, hogy ez okozza ... Es lehet, hogy 1 nap nem lesz eleg a reboot-ig
(#25829) energiezolee:
Amire tökéletes a valós idejű grafikonod a firmware-edben
Ezzel csak ovatosan: a beta2 alatt neztem, hogy maga a grafikonkeszites atlag kb 16% CPU-t zabal
(A 'Connections' resz (4. ful) pedig 80%-ot!
)További tesztekben azt derítettem ki, hogy mindhárom firmware-el csak le, vagy feltölteni szabad egy időben, mert ha egyszerre a két művelet folyik nagyon felmegy a LOAD!!!
Ez is erdekes ... De igazabol nem a nagy load-dal van a gond (1.02.1-el is kb ennyi), hanem azzal, hogy ujraindul kozben!
Ha van kedved, hagyd fent a mostani 1.1-es firmware-t es hasznald a hetkoznapokban. Aztan majd jelezzunk, hogy ki hany napnal jar ... -
Johnsones
tag
válasz
vargalex
üzenetére
a subnettel egy gondom van, hogy pont úgy alakult az ipcímek kiadása, hogy a felső tartományt kellene tiltanom...
100-tól felfelélégyszi nézd meg, h mit rontottam el, mert nem fogadja el:
########################################
#Block URL on certain time for specified IP
#
URL_STRING=sample.com
LOCAL_IP= 192.168.1.100-192.168.1.200
TIME_START=10:00
TIME_END=16:00echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
iptables -I FORWARD iprange --src-range $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROP
########################################Blocking facebook.com from at time interval 10:00 - 16:00
iptables v1.4.10: Invalid rule number `iprange'
Try `iptables -h' or 'iptables --help' for more information.
Optimizing conntrack
Loading interfacesköszi

-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
szia!
Nálam a másolási sebességgel nincs gond, ahogy írtam Neked korábban is. Az 1.1 és a beta a terhelést nem bírja. Ha belenézel a videoba, amit küldtem, abban rögtön látod, hogy az 1.02 mit kapott és nem indult újra. Holnap visszateszem a betat, és megint megcsinálom a tesztet.
Öten használjuk a netet és nem szólhatok mindenkinek, hogy most ne másolj, mert filmet nézek.
Stabilitás szempontjából az 1.02 eddig a legjobb. Szerintem... A beta meg, meg csak beta
-
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Gondolhatod,hogy én mennyire örülök!

Neked is külön köszönöm szépen a segítséget!!!
Csak okozta, ugyanis már nem fogja, mert leformáztam
Egyenlőre marad üresen, mert nem áll szándékomban, külön telepíteni semmit,hisz annyira jó lett a firmware-od, hogy nincs szükség semmi egyébre!
-
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia
Bocsi, h csak most írok, csak meló van

Egyszerűsítettem a dolgokat
Na szóval fogtam egy mentést és az általad leírt fájlt módosítottam benne, azt rá flash-eltem, így nem mount-olta fel az sda2-őt, és minden egyéb beállításom megmaradt, továbbá kb 2 percig tartott az egész, illetve azonnal megjavult a samba!!!
Tehát rátrafáltam a probléma gyökerére
Bocsi, a szerénységemért, de annyira örülök, hogy kitaláltam mi a gond
Köszönöm szépen a segítségeket mindenkinek

-
Sátán44
addikt
-
-
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ja és egyáltalán nem módosítottam a samba config-ot!
Épp este raktam teljesen újra firm-et, és agogy be mount-oltam az mnt-t azonnal elérhetetlen lett az adott meghajtó amit beállítottam samba-ra, viszont előtte meg tudtam nyitni, az már más kérdés , hogy ugye üres volt,mert nem volt semmi fel mount-olva... -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi, erre: ps | grep nmbd | grep -v grep semmit nem ad ki

Kipróbálnám azt, hogy újraformáznám az sd2-őt,mert nem stimmel a méret a mount-olásnál ha megnézed a képet amit tegnap kiraktam... az egyiken 491 a másikon 494MB van!
Ez esetleg nem gond?Arra kérnék szépen egy parancsot, hogy csak azt formázza, és utána be is mount-olja.
Köszönöm szépen

Biztos, hogy hálózatiként sem ismeri fel, mert egy hd lejátszóval néztem és ott sem látta

-
Flaser
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Kösz a magyar nyelvű cikket Alex!
Közben kiderült, hogy miért nem sikerült eddig fölraknom. Aki a Trunk build-et használ akárcsak én (a Vargalex v. Backfire helyett, ) lehet, hogy szívni fog, úgy fest, hogy a lighttpd init script-jet nem veszi be a Trunk build-ek egy széles sora:
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=33324A webserver-t ekkor kézzel evvel a paranccsal indíthatjuk:
/usr/sbin/lighttpd -f /etc/lighttpd/lighttpd.conf -
The DJ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Annak nagyon örülnék, természetesen ha kell átküldöm a már leforgatott PtokaX-et is, de bármilyen egyéb iránymutatást is adhatok, mivel én már pár napja ezzel küzdök és még elég friss a dolog. Hátha több szem többet lát alapon sikerülne rájönni, hogy hol a probléma.

Az opendchub, (ami már elérhető csomagként openwrt-re) is jól működik és teszi a dolgát, de a konkurenseihez képest nagyon buta. Nem támogatja a lua scripteket és extra port hozzáadására sincs lehetőség. Ez a kettő pedig elég alap dolog manapság. Az igazi öröm a verlihub lenne, de annak neki se kezdtem, mert annyi függősége van... no meg kellene hozzá MySQL is és így már félő, hogy megenné a routert teljesen. Szóval, ha lenne egy működő PtokaX, akkor én már teljesen elégedett lennék.
-
paix
tag
válasz
vargalex
üzenetére
A csatornaváltások nem igazán segítenek. Néha elmegy 20 megáig a letöltés, de afölé nem mászik. Eddig a 4-es csatornán volt. A környéken lévő wifik pedig ezeken: 1, 6, 8, 11. Átraktam a 3-ra, majd 2-re, az eredmény ugyanaz.
Lehetséges az, hogy 8 méter + 2 fal ennyire befolyásolná az átviteli sebességet?Jel/zaj arány a routertől 0,5 méterre:
Signal / Noise: -34 dBm / -85 dBmés a problémás helyen:
Signal / Noise: -64 dBm / -86 dBmMég valami: a wifin csak n-képes eszközök vannak.
Szívesen felrakok egy másik firmware-t csak előbb abban szeretnék megbizonyosodni, hogy nem hardware-es hibáról van szó.
Szerk.:
A maximális adatátvitel egy dolog.. de: a nagy sebességingadozáson tud segíteni egy másik firmware? (Volt olyan, hogy másfél mega letöltési és 2 mega feltöltési sebességet mértem...)
Köszi!
-
gyalogbeka
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Azt észre is vettem és javítottam.
DE
lehet megfejtettem:Csak az olyan weboldalaknál működik amit előzőleg még nem néztem meg sosem.
tiltott sztringnek beállítottam a kecskemet majd az ibm szót, nem is engedi megnyitni egyiket sem.Konklúzió:
A webböngészők előzményéből először törölni kell amit tiltani akarok. -
gyalogbeka
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Így kell hogy menjen?
#
URL_STRING=facebook
LOCAL_IP=192.168.1.100
TIME_START=10:00
TIME_END=20:00echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri,Sat,Sun --timestart $TIME_START #--timestop $TIME_END -j DROP
######################################## -
gyalogbeka
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Úgy látszik akkor béna vagyok , mert nekem nem működik.
restart firewall , és restart router után sem
#
URL_STRING=facebook
LOCAL_IP=192.168.1.100
TIME_START=01:00
TIME_END=20:00
#
echo Blocking $URL_STRING from $LOCAL_IP at time interval $TIME_START - $TIME_END
iptables -I FORWARD -s $LOCAL_IP -m string --string $URL_STRING --algo bm -m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart $TIME_START --timestop $TIME_END -j DROP
######################################## -
bod101
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Mi a nagyobb terhelés ? T****nt annak számít? Nem irányitottam. Ha leirod hogyan kell megcsinálom még nagyon kezdő vagyok

A parancsok ezt adják vissza:
uptime
10:32:31 up 6:44, load average: 0.08, 0.03, 0.05free
total used free shared buffers
Mem: 29408 27820 1588 0 3784
-/+ buffers: 24036 5372
Swap: 0 0 0ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1508 S init
2 root 0 SW [kthreadd]
3 root 0 SW [ksoftirqd/0]
4 root 0 SW [kworker/0:0]
5 root 0 SW [kworker/u:0]
6 root 0 SW< [khelper]
7 root 0 SW [kworker/u:1]
49 root 0 SW [sync_supers]
51 root 0 SW [bdi-default]
53 root 0 SW< [kblockd]
81 root 0 SW [kswapd0]
130 root 0 SW [fsnotify_mark]
144 root 0 SW< [ath79-spi]
156 root 0 SW [mtdblock0]
161 root 0 SW [mtdblock1]
166 root 0 SW [mtdblock2]
171 root 0 SW [mtdblock3]
176 root 0 SW [mtdblock4]
181 root 0 SW [mtdblock5]
405 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd3]
430 root 0 SW [khubd]
457 root 1508 S init
494 root 0 SW< [cfg80211]
623 root 1512 S /sbin/syslogd -l 7 -C16
625 root 1496 S /sbin/klogd
627 root 844 S /sbin/hotplug2 --override --persistent --set-rules-f
734 root 0 SW [kworker/0:2]
1102 root 1360 S hostapd -P /var/run/wifi-phy0.pid -B /var/run/hostap
1795 root 1512 S /sbin/udhcpc -t 0 -i eth0.2 -b -p /var/run/dhcp-eth0
2082 root 1152 S /usr/sbin/dropbear -P /var/run/dropbear.1.pid -p 22
2089 root 9088 S /usr/bin/minidlna
2199 root 1576 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrt -x /cgi-bin -
2202 root 1060 S /usr/sbin/uhttpd -f -h /www_vargalex -r TP-Link -x /
2208 root 1016 S /usr/sbin/vsftpd
2265 nobody 940 S /usr/sbin/dnsmasq -K -D -y -Z -b -E -s lan -S /lan/
2277 root 3196 S /usr/sbin/smbd -D
2279 root 3284 S /usr/sbin/nmbd -D
2293 root 1504 S /usr/sbin/ntpd -n -p time.kfki.hu -p 0.openwrt.pool.
3289 root 2712 S {luci} /usr/bin/lua /www/cgi-bin/luci
3290 root 1504 S sh -c ps
3291 root 1500 R ps -
tobias40
veterán
-
The DJ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Azóta ennyi a fejlemény, mert a másik topikban is próbálnak azért segíteni: [link]
Tehát leforgattam az egész hóbelebancot újra a CXXFLAGS-hez adott -g kapcsolóval, de sokkal okosabb nem lettem ezután sem. A (no debugging symbols found) sorok eltűntek, de ezzel nem jutottam én speciel közelebb a megoldáshoz.
-
The DJ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
# ./ldd PtokaX
libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x773e2000)
libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x773c0000)
liblua.so.5.1.4 => /lib/liblua.so.5.1.4 (0x77385000)
librt.so.0 => /lib/librt.so.0 (0x77371000)
libstdc++.so.6 => /lib/libstdc++.so.6 (0x77334000)
libm.so.0 => /lib/libm.so.0 (0x7730f000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x772ec000)
libc.so.0 => /lib/libc.so.0 (0x77280000)
ld-uClibc.so.0 => /lib/ld-uClibc.so.0 (0x77408000)
libdl.so.0 => /lib/libdl.so.0 (0x7726c000)Ellenőriztem a fájlokat, ott vannak a lib mappában.
Viszont a gdb ilyet dob nekem:
Working directory /mnt/ptokax2.
(gdb) file PtokaX
Reading symbols from /mnt/ptokax2/PtokaX...(no debugging symbols found)...done.
(gdb) run
Starting program: /mnt/ptokax2/PtokaX
warning: no loadable sections found in added symbol-file /lib/ld-uClibc.so.0
(no debugging symbols found)
warning: Unable to find dynamic linker breakpoint function.
GDB will be unable to debug shared library initializers
and track explicitly loaded dynamic code.
warning: no loadable sections found in added symbol-file /lib/libpthread.so.0
warning: no loadable sections found in added symbol-file /lib/librt.so.0
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x00000000 in ?? ()
(gdb) -
The DJ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
A file parancs ezt mondja rá:
$ file ./PtokaX
./PtokaX: ELF 32-bit MSB executable, MIPS, MIPS32 rel2 version 1, dynamically linked (uses shared libs), with unknown capability 0x41000000 = 0xf676e75, with unknown capability 0x10000 = 0x70403, not strippedTehát elvileg ez oké, és életjeleket is mutat, mert a -h kapcsolóval kiírja a helpet, a -v kapcsolóra a verziószámot, a -c -re pedig hiányolja a nem megadott config dirt. (Ha megadom, akkor ugyanúgy segfault). A -d kapcsolóra szintén, ez futtatná daemonként a háttérben.
A gdb-t meg tudtam, hogy láttam valahol, megpróbálkozom vele, köszönöm.
-
Johnsones
tag
válasz
vargalex
üzenetére
szia,
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:583: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
stack traceback:
: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:583: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:230: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
hasonló gondom van nekem is.
Átnéztem a konfigokat, de semmit nem találtam. Ez nem azt jelenti, h nincs benne hiba...sőt.
Segítenél légyszi, hogy mit nézzek meg?
köszi
:R :R :R -
lasarus1988
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Amire nekem szükségem lenne:
-web felület (soha nem használtam linux-ot, unix-ot)
-WAN interface
-LAN interface
-WiFi
-Tűzfal (semmi komoly csak egy alap)
-printserver
-usb háttértár megosztásTulajdonképpen a 1043-as alapszoftver képességei + printserver + usb hdd megosztás
Alapvetően nem nyúlkálnék állandóan bele. Ha erre képes alapból a ddWRT vagy az említett openWRT build akkor nekem annyi elég is lenne.
Köszönöm
-
bod101
aktív tag
-
RufuszX
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
És nagyjából ez történik amikor save&apply-t nyomok.
-
RufuszX
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex
üzenetére
Egyébként simulator-ban megnézve akkor 130Mbps a max kiválasztható érték, ha a csatornaszélességet 20 MHz-en hagyod (ahogy várható is):
40 MHz-en (vagy auto-n) mindjárt más a helyzet:
De ez sajnos ígéreteddel ellentétben már nem fog kiderülni, lévén nem adtál screenshot-ot.
-
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hali!
Nem biztos, hogy neki mernék még állni Luci nélkül szenvedni vele. Ettől a parancssoros pötyögéstől ráz a hideg. Meg valószínű úgyis más megoldás lesz belőle.
Azért köszi, hogy foglalkoztál a dologgal.Annyit még meg tudnál mondani, hogy QoS-sel tudok-e sávszélességet korlátozni? (úgy, ahogy józan paraszti ésszel az ember sávszélességet korlátoz.) A netem 20Mb/s. Csináltam egy guest wifi elérést, ennek akarok 1Mb/s. A guest interface-t hozzáadtam a QoS-ban, beírtam az értékeket és engedélyeztem. Ezek után kb. fele sebességgel ment a net minden elérésen keresztül, még a guest-en is, és nagyon döcögött.
Üdv:
Jan -
nemdan
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ajjjjjj... nincs a környéken más nem kezdő vagyok már....InSSIDer-t meg legalább 3 éve használok szinte napi szinten mérésekre...Az a baj, hogy az openwrt mellett volt még annyi szabad hely a routerban, hogy felfért mellé még a gyári fw is..mivel hogy amúgy nem is lehetne csak simán visszaflashelni a gyári fw-t openwrt alól..

-
nemdan
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Dehogy jelent, ezt tegnap este 10 perc leforgása alatt megcsináltam, és éppen azért tettem vissza a gyári fw-t mert az openwrt nem engedett 130 Mbitnél nagyobb sebességet állítani..de most már a gyárival sem enged nagyobbat.. valami szemetett hagyott az openwrt... ha hazamentem melóból akkor megpróbálom tftp-vel meg puttyval kipucolni aztán úgy újra a gyárit...
-
ggaben1
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia
Biztos bennem van a hiba de nem értem ezt a https belépést. Ennek nem úgy kéne működnie hogy beírom a böngészőbe a dyndns címem majd kettőspont és a port száma?
Mert én így próbálom:
sajátcím.ath.cx:443
de semmi reakció.
Az ftp-t és az ssh-t is simán elérem de ez a luci nem akar összejönni.Előre is köszi.
Üdv
Gaben -
-
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hali!
Eljutottam odáig, hogy beizzítsam a QSS gombot.
Engedélyeztem a 10-qssbutton és az 50-startservices scriptet.
A Log-ban sasolva láttam, hogy jól működik, de mikor a kódot olvasgattam levágtam, hogy az USB LED-et le kellene kapcsolnia (persze csak ha az aktivitást mutatja, mert ha pl. a timer van beállítva a LED-re, akkor hiába oltja le, úgyis újra bekapcsolja a timer).Na szóval. Rájöttem, hogy azért nem kapcsolja le, mert hibásan van megadva a brightness elérési útja.
Ez van a 10-qssbutton-ban:
echo 0 > /sys/devices/platform/leds-gpio/leds/tl-wr1043nd\:green\:usb/brightnessÉs erre javítottam ki:
echo 0 > /sys/devices/platform/leds-gpio/leds/tp-link:green:usb/brightnessMost már rendesen műxik, én meg örülök

(Akkor most lehúzom a winyót, és particionálok ezerrel
)Üdv: Jan
-
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hali!
Windows intézőből és Total Commanderből próbáltam.
Most pedig azt csináltam, hogy létrehoztam újra az ftp nevű felhasználót pontosan ugyanazokkal a beállításokkal, mint a most működő ftp1.
Beírtam a vsftpd.users file-ba is, és természetesen Login incorrect.
Még azt megcsináltam, hogy átírtam a userID-t 55-ről 57-re, hátha az nem tetszik neki, de nem.
Megpróbáltam telefonról belépni Opera böngészővel (nincs rajta wifi), és ugyanaz a helyzet. ftp1 műxik, ftp nem.Ezután manuálisan Midnight Commanderrel SSH-n keresztül mind a 4 fileban (passwd, group, shadow, vsftpd.users) átírtam az ftp-t ftp2-re. Nem lepődtem meg, amikor láttam működni...
Üdv:
Jan -
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Hali!
A userlist_deny=NO értékét még életemben soha nem állítottam át

Íme a beállítások és a vsftpd.users tartalma:
(A jelzett sort már a legvégén raktam be, ehhez a témához semmi köze)
Group: (áttettem az ftp1 usert az ftp csoportba, de nem volt rá nyomós okom, csak logikusabb volt ott. Előtte persze próbáltam a user groupban is)

passwd:
(A 2thdd usert a samba eléréséhez hoztam létre sikerrel)
És végül a shadow:

Temészetesen utolsó lépésként mindig a vsftpd.users-ben átírtam az éppen aktuális felhasználót.
Mielőtt kitanultam, hogy hogyan lehet felhasználót létrehozni, sokat görcsöltem, hogy be tudjak lépni, de sikertelenül.Végülis mindegy, a lényeg, hogy sikerült.
Köszi a választ
, üdv:
Jan -
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Kedves Alex!
Tudom, hogy képtelenség minden kérdésre válaszolni, de mivel reggel óta itt seggelek a gép előtt, kénytelen-kelletlen magam oldottam meg a problémát. Lehet, hogy tudni fogod, hogy mi volt a gond, de nekem minden esetre érdekes volt.
Írtam, hogy nem tudok ftp-n belépni jelszóval, mondván, hogy Login incorrect.
Megoldásom:
deluser ftp
(mivel törölte az ftp groupot is
addgroup -g 55 ftp
adduser -h /kezdőkönyvtár -G ftp -u 55 -H ftp1
Megadtam kétszer a jelszót, és láss csodát! Műxik.
Ezután töröltem ezt is, és újra létrehoztam az ftp nevű usert, és asszed működött?!
Na erre varjál gombot.
És mivel a 8081-es porton működő kis progidat is átírtam, ezért azt is tudom most használni.Akinek ilyen gondja van, annak remélem tudtam segíteni, ha nem világos valami, akkor keressetek meg.
A második kérdésemet feltenném még egyszer, hátha tudsz/tudtok segíteni.
A 1043nd antennáit lehet-e úgy használni, hogy egyet kivezetek a tetőre hogy kommunikáljon egy másik routerrel, a másik kettő pedig lent szórja a netet. Persze nem csak beállításra gondoltam, hanem arra, hogy fog-e működni így, vagy pedig az antennák összedolgoznak, és ha különmunkára fogom az egyiket, akkor trutyi lesz az egész.
Az meg hogy ezt hogy állítom be, az még egy érdekes dolog lesz. Szerintem az is lesz 1-2 nap seggelés
Köszi, és Üdv:
Jan -
droidtech
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
köszöntem, ezt jó tudni, nem néztem szét a kt. szerkezetben

Steve, kösz, éppen begépeltem az egész miskulanciát, amikor megláttam Alex postját is
megoldódott, bár még mindig nem értem, az a config miért nem volt jó, ami volt előtte, innen szedtem az eredeti leírásból. -
droidtech
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
linuxom van (lásd screenshot, ami mutatja az smbtree válaszát is), így a parancs nem hiszem, hogy menne

android alól sem érem el a megosztást.igen, valamit variáltam, gondoltam, menni fog ez, így nem ugyanaz a file-ok tartalma. megtennéd, hogy bedobod ide az eredetieket? örök hála

-
koozoo
csendes tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sziasztok! Szia!
Amikor azt montam, hogy kívülről akkor úgy értettem, hogy (W7/64bit) vezetékes hálókártya adapter letilt, USB WiFi adapter bedug , csatlakoz szomszéd wifi /(kaptam engedélyt), és úgy csatlakoztam, tehát szerintem kint vagyok a saját hálóból. Eredeti kédés 25429. -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Én csak saját tapasztalatlanságból adódó hibámra utaltam , más is elkövetheti ugyanezt.
Mikor a beállításokat csináltam, beállítottam a belső hálón az FTP elérést. Minden ok.
Gondoltam beállítom a kívülről való elérést is , ne akkor kelljen kínlódni vele, mikor szükségem lenne rá. Létrehoztam a no-ip-s címet, mindent beállítottam, kipróbálom, nem megy. Balga fejemmel azt hittem, ha így csinálom, akkor az olyan mintha kívülről próbálkoznék.
Ez pont olyan user error, mint a Luciba való belépéskor a https helyett csak http-t írtam.
De látom, más kezdővel is előfordul...
-
gerokrisz
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Az az érdekes, hogy így speed test-en, TS-en, és játékokban is olyan 2-3ms-el kisebb lett a pingem.
A múltkori openwrt nem tetszett. Sokkal inkább az előtte lévő DD WRT.
A DD-WRT ről mi a véleményed? Arra is lehet valahogy OpenWRT csomagokat tenni?
Vagy ha linkelsz egy jó OpenWRT-t akkor felteszem rá azt, és kipróbálom. -
chros
őstag
válasz
vargalex
üzenetére
Azaz: nem megoldas ...

Mert amit SteveBeard (#25420) javasoltal, ott a net hozzaferest tiltod, de kozben a LAN-on garazdalkodhat ...(#25421) gerokrisz:
Ez valszeg a gyari firmware hibaja, ezzel nem hiszem, hogy tudsz majd barmit is kezdeni.
Marad a rendszeres reboot, vagy vargalex build vissza ...
-
-
gerokrisz
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia.
WinServer-t telepítettem, és véletlenül rossz ip-t adtam meg DNS és DHCP-nek, és összekeveredett. Utána csak statikus Ip-re állítva tudtam rámenni a routerre, és ssh-n rátettem a gyári szoftvert.
Jelenleg van net, de nincs webes felület, meg nem villog a SYS led. (Később tudom csak restartolni)
-
sto1911
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Semmi erdemleges nincs a logban, csak ilyenek: daemon.warn dnsmasq-dhcp[2540]: DHCP packet received on eth0.2 which has no address
Ugy nez ki viszont, hogy mobilneten meg megy, tehat a helyi halon akad meg valamiert. De akkor a ddwrt miert nem?

@(#25406) Kris87: csak netezni szeretnek, nincsenek nagy igenyeim

Ki kellene probalni egy alap owrt, talan azzal jo lenne

-
sto1911
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Beallitom ugye az ssh tunnelt, elkezdem hasznalni. Megy egy-ket percig, majd nem tolt be semmit a bongeszo. Kozben a hatterben ugye nyitva marad a putty ablak, de mar nem tudok irni bele, nem reagal semmire
Masik putty sessionnel meg be tudok jelentkezni, de a a bongeszo arra nem reagal. -
Callmaster
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia,
Az eddig megnevezett "modem+router" az egy Thomson TG585V7-es.
A 842ND-ről nem lehet a modemet pingetni és nincs rajta internet. Viszont este bekötöttem 1 másik modemet amin keresztűl már le tudtam tölteni a LUCI-t , persze internetet még mindíg nem oszt a 842-es, de legalább van GUI és lehet Packokat telepíteni.
Ergó a Thomson volt a ludas. Köztudott hogy a Thomson-s ADSL modemek eléggé le vannak védve(tűzfal, Port Forward szinte lehetetlen vele)
Megnéztem a Thomsonon és a 842-nek a 192.168.1.64-s IP-t osztotta ki DHCP-vel.
Hiába próbáltam átállítani Statikusra( tartományban az első soron következő szabadot adja ilyenkor) akkor sem volt jó.
Gondolom az Openwrt-ben kéne beállítani valamit hogy a Thomsonnal is működjön, hiszen a gyári Firmware-el nem volt ilyen gondom.
Valahogy majdcsak rájövök hogyan tudom használni a Thomsonnal a 842-öt.U.i
agyon rendes vagy hogy ennyit segítesz nekem, köszönöm szépen
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Initscript a megoldas?

.

agyon rendes vagy hogy ennyit segítesz nekem, köszönöm szépen