- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- azbest: Type-c 2x HDMI, USB3, PD töltés 4in1 dongle
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
equilibrius1
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nemrégiben vettem egy 3600as routert, és a következő problémával szembesültem: (Gyári firmware-t használok)
A routerre dugott Samsung külső vinyó sajátossága, hogy x idő elteltével, ha nincs aktivitás, lekapcsolja magát. Ilyenkor azokon a gépeken, ahol elvileg elérném a tartalmakat mediaszerver kapcsolódással, kiürül a megosztás, eltűnik a mediaszerverben megosztott összes mappa, mintha unmountoltam volna a hálózati eszközt. Megoldható, hogy a router "felélessze a vinyót" DLNA kapcsolódás esetén?
Továbbá bosszantó hiba, hogy futó média server esetén bár a Samsung LCD TV-m látja, hogy a TPlink nevű eszközön DLNA megosztás van, és a megosztott fájlok és mappák is tallózhatóak, a TV nem képes lejátszani a fájlokat, helyette " nem támogatott médiaformátum" hibával kidob minden fájltipus esetén. (Ugyanez a helyzet a wifin keresztül kapcsolódó allshare klienset használó tabletnél is) A fájlok terészetesen a vinyó direktbe tv-re kötése esetén ill. pc-ról allshare mediaszerverrel továbbítva vígan működnek.Az lenne a kérdésem, hogy ezek a "problémák" sajátosságai-e a routernek/gyári firmware-nek, vagyis nem is fogja tudni a rákötött USB-s vinyóról DLNA-n TV-re kitolni a médiafájlokat, vagy csak elmulasztottam valamilyen beállítást?
A Vargalex féle build telepítésével megoldódnak-e ezek a problémák? Sajnos nem ismerem a minidlna-t és az egyéb klienseket, amelyeket az openwrt-re lehet rakni!
Mivel egyáltalán nem rendelkezem semmilyen linuxos alapismerettel, a forumban adott tippek a telepítéshez szintén nehezen értelmezhetők számomra, ezzel kapcsolatban a következőkben kérem a hozzáértők segítségét:
Jól értem, hogy a router gyári kezelőfelületén a firmware frissítés menüpontban lehet beolvasni a letöltött custom bin filet, és onnan egy kattintással felmegy a custom fw?
Az Open wrt elindulása után a "LuCi" kezelőfelületen vissza is lehet állítani a gyári firmware-t, tehát optimális esetben nem kell bűvészkedni parancssorban?
Vargalex oldalán olvastam, hogy ellenőrizzük a checksumot, azonban fogalmam sincs, hogy mit mivel kell összevetni (a letölthető md5sum filenak még kiterjesztése sincs)
A gyártói legfrissebb firmware esetében akkor most kell-e megvagdosni a bin filet factory reset előtt, vagy mehet luciból közvetlenül, módosítás nélkül?
Az NTFS fájlrendszerben formázott, és 98%ra teletöltött vinyót egy kattintással lehet mountolni, vagy formázni szükséges előtte extre? Szükséges egyénileg szkriptet írni az automountra?
Ha mindeközben valami félrecsúszik és brickelem a routert, akkor gyári gari ugrik?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OLCSÓBB 09.11.!!! HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest