Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-13 09:58:43

LOGOUT.hu

TP-LINK routerek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6596) SP4C3 válasza Fecogame (#6595) üzenetére


SP4C3
veterán

"A KPMG etikus hackere a router Ping néven ismert funkcióját használta ki ahhoz, hogy átvegye az irányítást az eszköz felett. A Ping a hálózati hiba ellenőrzésére használható funkció, aminek egyik mozzanataként a felhasználó egy webes felületen megad egy IP-címet, hogy ellenőrizni tudja az eszközök közötti kapcsolatot. Csakhogy a védelmet megkerülve az IP cím rubrikába nemcsak IP-címet, hanem kártékony kódot is be lehetett írni."

Ha már van hozzáférés a diagnosztikai oldalhoz, akkor már úgyis bentvan a hacker a routerben. Igen, lehet parancsokat adni a routernek egy rublikában, ahova kártékony programsort is lehet írni. Megint feltalálták a csőben a lyukat és katalogizált biztonsági problémaként vették fel. Kamuszenzáció.

„A most letölthető frissítés nélkül az eszköz firmware-e nem validálja az így beérkező adatot, ezért a kártékony kód lefut” – magyarázza a támadást Matek Kamilló. „Ezáltal észrevétlenül hozzáférést lehet szerezni az eszköz operációs rendszeréhez és az összes, kizárólag a gyártónak elérhető funkcióhoz is. Ez azt jelenti, hogy illetéktelenek akár a teljes hálózati forgalmat is rögzíthetik, ideértve a routeren keresztül folytatott videóchateket, vagy akár a bankszámla forgalom adatait is.”
F@sza, tehát egy gyengusz procis routerrel megpróbálnak adatod rögzíteni (instant fel fog tűnni a usernek, hogy le van halva a hálózat és lassú, mint a tetű..) Ráadaásul amit így "be tudnak fogni" adat az cryptelve van, tehát csak katyvaszt fognak látni, azt valahogy vissza kellene nekik fejteni, hogy videó és bankkártya adat legyen belőle, amihez röpke többezer évig kellene járatniuk egy gépet. Tehát továbbra is nonsense...

[ Szerkesztve ]

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.