Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-10-13 09:58:43

LOGOUT.hu

TP-LINK routerek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1951) ScomComputer válasza Mtbsrác (#1950) üzenetére


ScomComputer
veterán

Kicsit olvass vissza, lehet neked nem segít, de nekem is ez volt és ez (#1930) okozta..
;) :K

(#1952) Mtbsrác válasza ScomComputer (#1951) üzenetére


Mtbsrác
senior tag

Hát konkrétan semmit se segített mert olyan beállításokat én nem is találtam az egészben :R Még olyan menüponthoz hasonló akármim sincs a routerben. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1953) ScomComputer válasza Mtbsrác (#1952) üzenetére


ScomComputer
veterán

Ez a dd-wrt fm, nekem ha ezek be vannak pipálva akkor olyan hibáim vannak mint amit te is írtál....de ha nincs bepipálva semmi gond, sajnálom hogy nem tudtam vele segíteni...
:R

(#1954) Mtbsrác válasza ScomComputer (#1953) üzenetére


Mtbsrác
senior tag

Köcce azért, bár nemtom mi az a dd-wrt de ilyen menüt nemtaláltam benne, de ha leírod melyik pont alatt van megnézhetem de az egész rendszerét átnézted de nemigen találtam hozzá hasonlót. Sőt wi-fi beállítást is párat találtam minthogy, wifineve láthatólegyen meg ki-be kapcsolás, erőség vmi csomagok száma ill. ilyen apróságok. :D

(#1955) ludla


ludla
őstag

Sziasztok! Melyik firmware frissítés kell a készülékre ha ezek a hátoldalán lévő adatok? :R
TP-Link WR542G Ver:6.6
FCC ID: TE7WR542GV2

Jelenlegi Firmware Version:
4.0.1 Build 081021 Rel.48660n
Hardware Version:
WR541G/542G v4 08118989

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1956) trance89 válasza ludla (#1955) üzenetére


trance89
őstag

a legutolsó fw van rajta ami 2008 októberi és már nem is lesz újabb

(#1957) ludla válasza trance89 (#1956) üzenetére


ludla
őstag

köszöntem :R

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1958) King Unique


King Unique
titán

Sziasztok!

TP-Link MR3220 V2 3.15.2 Build 130423 Rel.61823n (legújabb firmware) routerem van. Voltak, vannak vele gondok:

- jelerősség routertől 2 szobával arébb sokx gyenge 1-3 -as, pedig 5 dBi antennája van

- de fő gond, az sokxori korlátozott kapcsolat...

Ilyenkor van. hogy sokáig nem is jelenik meg a sárga kis felkiáltójeles háromszög, csak később, de net az nincs. Megoldást néha a router online felületén való újraindítás (reboot) jelent, de sokx manuálisan kell be-ki kapcsolni és akkor helyreáll.
Próbáltam több rendszeren Win7 /8 / 8.1, különböző LAN és WLAN driverekkel, de ugyanezt eljátssza mind3 alatt, illetve másik notebookon, mási - Intel - hálókártyával (Win7) alatt is.

Ezeknél ez vmi típushiba és alapból xar a TP-Link széria, esetleg más is tapasztalta, v más okozza a problémát (Atheros AR9285 hálókártya), esetleg egy OpenWRT firmware, v másik router megoldást jelenteni, netán erősebb antenna :F

[ Szerkesztve ]

(#1959) kali válasza King Unique (#1958) üzenetére


kali
legenda

szia,

az 5 dBi antenna csak egy dolog, de a kapcsolatot sok más tényező is befolyásolja, az ellenoldal milyensége, a környezeti tényezők (távolság, falak száma és milyensége...stb), illetve a beállítások is.
próbáld ki a kapcsolatot más/minden csatornán, hátha csak akadás van egy - vagy több - azonos - vagy szomszédos - csatornán forgalmazó idegen hálózattal.
maga a 2 szobányi távolság, és az abból adódó akadályok (falak...stb) is okozhatja, a wifi ilyen, így az sem biztos, hogy azonos ellenoldalakkal bármilyen más routerrel jobb lenne a helyzet.
amennyiben nagyobb terhelést kap a router, tehát sok (wifi) eszköz csatlakozik fel rá, vagy ha nem is sok, de az(ok)on megy húzós terhelés (torrent, vagy más hasonló adatforgalom), akkor az is okozhatja a problémát, mert a router nem valami erős hardveres kiépítésű.
amennyiben mimo képes (legalább 300-as) eszközök csatlakoznak fel a router által szórt hálózatra, úgy jelenthet némi javulást, ha szintén mimo képes, 300-as router adott, például tl-mr3420.

(#1960) trance89 válasza King Unique (#1958) üzenetére


trance89
őstag

mindenképpen érdemes tenned egy próbát openwrt-vel is mert lehet hogy csak a gyári firm szar, ez itt a legfrissebb gargoyle-pl kiadás ami szintén openwrt csak más felülettel (ami sokkal átláthatóbb mint az openwrt-s luci, főleg kezdőknek): [link]
ezt kell flashelned gyári fw alól:
gargoyle-1.6.0.3-ar71xx-tl-mr3220-v2-en-squashfs-factory.bin

(#1961) King Unique válasza kali (#1959) üzenetére


King Unique
titán

Igen pár fal, szekrénysorok vannak, de szerintem itt más lesz gond.
Másik routeres, wifis topikikban korábban futottam pár kört, de konkrét megoldást nem sikerült találni. Elvileg környező wifikkel nem akad össze, szomszéd, másik csatornán van (most gyenge a jel, de ált.69-8x dBi között mozog), illetve próbáltam váltogatni, fixre állítani (1), de egy idő után mindig előjött újra a probléma.

Torrent meg ilyenek elég ritkán mennek, ha nem, akkor is fen áll a hiba, ha ment, akkor volt, h "lecsapta" a wifit. Eszköz max 2 kapcsolódik rá (2 db noti), v még + 1 teló, de az ritkán.
Arról hallottan, h ha van 2 db router, akkor azok " fel tudják erősíteni egymást", meg vannak jelsokszorozók - repeater, de addig nem akarok venni, amíg nem tudom, a hiba pontos okát, pl. ez a "korlátozott kapcsolat".

:R

(#1960) trance89: nem is tudtam, h van ez a 3 . féle is, legyel nyelv, v mi a fene?. Ez csak egyfajta végső lehetőségként ajánlod, vagy konkrétan hozott javulást azoknak, aik enyémhez hasonló problémával küzdenek?
Gondolom, ha nem válik be, utána visszarakható a gyári firmware (legújabb mehet, v sorban) :F

:R

[ Szerkesztve ]

(#1962) kali válasza King Unique (#1961) üzenetére


kali
legenda

az a baj, hogy az inssider nem mindent mutat ki, pedig sok más dolog is beakaszthat, például más vezeték nélkül működő eszközök (egér, billentyűzet, 3d tv és szemüveg, és még lehetne sorolni...).
a két 6-os csatorna mellett nem szerencsés az 5-ös használata, lehetőség szerint a szomszédos értékeket is kerülni kell, a 6-osok mellett a 4+8 lenne a javasolt, ha két csatornát használ az eszközöd.
látatlanban a távolságra és a falakra - illetve egyéb akadályozó tényezőkre - tippelnék, hogy azok okozzák a problémát.
amennyiben van rá lehetőséged, kérj kölcsön másmilyen routert, és tegyél próbát azzal, hátha ad némi támpontot a változtatás.

(#1963) King Unique válasza kali (#1962) üzenetére


King Unique
titán

Más vezeték nélküli cucc akad elvétve lakásban, de ritkán van használva, most sincs áram alatt.
1+5 azt hittem 1-es csatorna :B , de volt rá példa fix 1 -esre volt állítva, aztán ideig, óráig volt csak jó.
Tesóm közvetlenül router melletti szobában van, nála 50-6x dBi jelerősség, max 5-ös jelszint és uezt csinálja (csak netezett, semmi torrent és hasonlók)...először azt hittem, csak az enyém xar távolság miatt, de átmentem és nála is korlátozott volt...
Szerintem ez router hibája lesz, v tévedek?
Kölcsönkérni most per pillanat nem tudok, de majd vmikor sort kerítek rá.
Illetve lehet jobb lenne egy másik routert (melyik TP-link mentes ettől a hibától?, v jelsokszorozót beszerezni.

(#1964) kali válasza King Unique (#1963) üzenetére


kali
legenda

a 150-es lite-n eszközök esetén - mimo hiányában - két csatorna kell a maximális sebességhez, ezért látsz 1+5 értékeket.
amennyiben 40 megahertz helyett 20 megahertz kerül beállításra, úgy csak egy csatorna lesz használatban, de a felére csökken a "kapcsolati" sebesség.
amennyiben több munkaállomással, és kevésbé problémás környezeti tényezők mellett (kevesebb fal, kisebb távolság...stb) is adódik a hiba, úgy reset és újrakonfig, firmware frissítése - ha van -, illetve kipróbálhatsz módosítottat is - ha rendelkezésre áll megfelelő -, és ha semmi sem segít, akkor próba másik routerrel.
nem mondom, hogy nagyon jó a tl-mr3220, de nem szélsőséges körülmények között működik azért, így nem is nevezném hibásnak, inkább vannak helyzetek, ahová már kevésnek bizonyul.
a tl-mr3420 már két antennával rendelkezik, 300-as és mimo képes, de adott előny csak akkor jelentkezik, ha az ellenoldal is legalább 300-as és mimo képes, ellenkező esetben nem, hardverileg (cpu és ram) pedig nem tér el, szóval a terhelést nem bírja jobban.
vannak jobb/erősebb hardveres kiépítésű routerek is, akár más gyártósak is, rászánt összeg kérdése csak minden.
a 3g/4g mobilinternet megosztása feltétel, vagy nem az, csak épp ilyen típus lett megvásárolva?

(#1965) gndz


gndz
újonc

Sziasztok! Segítségre volna szükségem... A történet a következő : vidanetnél köttettem 40 megás netet (kábel), előtte csak 20-as volt... vártam heteken keresztül, nem növelték meg a sávszélességemet, és mint kiderült a bibi az én routeremben van, mert a modemből közvetlenül elérhető a 40... amiről beszélünk, az egy TP-Link TL-WR542G. reseteltem is, újra beállítottam, MTU size 1492-re állítva, Unicast DHCP bepipálva, address lease time is 2880-ra van állítva, nincs IP QOS se semmi, de gyakorlatilag minden próbálkozásom ellenére nem jön át a megfelelő sávszélesség semmilyen eszközömre 40Mb/s-el, csak a felével... nem tudom hogy már mihez kezdjek, már firmware-t is frissitettem...

(#1966) kali válasza gndz (#1965) üzenetére


kali
legenda

szia,

a routerre kábelen vagy wifi útján csatlakozik az ellenoldali munkaállomás?
mert azz 54-es wifi g szabvány "mérhető" maximális sebessége jellemzően 20 megabit/sec, de jobb esetben is csak kicsivel több, nem a 40 megabit/sec, de még a 30 megabit/sec megy át rajta.
igaz, a tl-wr542g régi és hardveresen gyenge típus, így kábelen sem javasolt már 40 megabit/sec sebességű net alá, minimum a 700-as széria kellene, tl-wr741nd vagy tl-wr740n, ezek kábelen akár a 80-as netet is átviszik, illetve megfelelő ellenoldal, környezeti tényezők és beállítások esetén, wifi útján sem akadály a 40-es net.

(#1967) gndz válasza kali (#1966) üzenetére


gndz
újonc

Wifiről van szó, kábelen nem csatlakozik hozzá semmi..

(#1968) King Unique válasza kali (#1964) üzenetére


King Unique
titán

Nem féltétel, csak az adott üzletben volt vmi sima uilyen TP-.Link 3 dBi antennával, ezé meg 5 dBi + 3G/4G, ezért választottuk végül ezt, illetve cseréltük ki, mert legelőször egy LevelOne 150 Mbps 3 dBi router volt, de gyenge volt a jel...illetve boltban eladó erősködött, h minek 300-as router, bőven jó a 150-es is, csak hát ilyen mimo és egyéb dolgokat nem említett ő se...
Persze, ha tudom ezt, akkor hozzácsaptam volna még pár ezrest és veszek egy jobbat, mert vsz router, v a firmware táján nem az igazi vmi.

:R

(#1969) kali válasza gndz (#1967) üzenetére


kali
legenda

akkor az a hiba, az 54-es g szabványos hálózaton nem fog átmenni több, mint bő 20 megabit/sec, a 40 megabit/sec sebesség átviteléhez már legalább 150-es lite-n szabványos router és ellenoldal kell.
amennyiben a router által szórt hálózatra is csak g szabványos eszközök csatlakoznak fel, úgy azokat is cserélni kell, nem csak a routert, ha wifi útján a teljes netes sebességedet szeretnéd átvinni.
wifi kapcsolatnál a forgalom úgy tevődik össze, hogy a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak a forgalomban, mérésre viszont csak a hasznos adat kerül, innen az az 54 megabit/sec és a ~20 megabit/sec különbözete.

(#1970) gndz válasza kali (#1969) üzenetére


gndz
újonc

akkor azt hiszem jobb ha beszerzek egy új routert... :) nagyon szépen köszönöm a hasznos infót! további szép napot.

(#1971) Boha


Boha
aktív tag

Failed to apply IPsec configuration
Hiba után megfagy a router és csak újraindítás segít
Mit lehetne evvel kezdeni ? Vagy mi lehet a gond?

OBORZIL

(#1972) gban


gban
Közösségépítő

A router (TP-Link TL-R460) ezt dobja csak dynamic dns-re:

Hogyan tudok más szolgáltatót megadni?
Mert ugye a dyndns totál megszünteti az ingyyenes szolgáltatását, és így új után kell nézni.

Postázást nem vállalok.

(#1973) trance89 válasza gban (#1972) üzenetére


trance89
őstag

ilyenkor kell felrakni openwrt/gargoyle firmware-t

(#1974) grabber


grabber
addikt

Hello!

Feldobtam egy gargoyle FW-t a 941nd-re.Érdemes a QOS-t beállítani vagy csak gond van vele?

(#1975) gban válasza trance89 (#1973) üzenetére


gban
Közösségépítő

Ok, köszönöm, tudnál mutatni egyet a routeremhez?
Mindegy hogy ezt a featuret tartalmazza vagy sem.
Utánanézve, amihez van custom firmware, pl. egy Linksys, ez az opció azoknál a fw-eknél sem működik.

Postázást nem vállalok.

(#1976) trance89 válasza gban (#1975) üzenetére


trance89
őstag

Most nézem ehhez a routerhez nincs openwrt mert nagyon kicsi a flash memóriája, érdemes lenne beszerezned helyette mondjuk egy 740n/741n/nd-t, hardverileg mind2 ugyanaz, a "d" cserélhető antennás
a sima 740n fillérekből kijön

(#1977) gban válasza trance89 (#1976) üzenetére


gban
Közösségépítő

Közben találtam egy szolgáltatót (dnsdynamic.org, hasznos lehet sokaknak a dyndns "akciója" nyomán), ők adnak egy client progit, így nem kell a routernak tudnia a ddns-t.
Azért köszönöm.

Postázást nem vállalok.

(#1978) kukker01


kukker01
csendes tag

Sziasztok!
Egy ismerősömnek van egy TP-Link TL-WR740N-es routere, mely állítólag egyik napról a másikra elromlott. Az RJ45-ös lábaka mindet észleli, ha kihúzzuk, vagy bedugjuk (LED-ek világítanak), nem kezd folytonos restartba, nem indul el a wifi-je, nem indul el a webport, és a DHCP se ad címet (169.254.X.Y). Reset gomb hosszú megnyomására reagál, minden LED felvillan, látszólag minden rendben megy, de a jelenség nem változik. Kivezettem a soros portot, gondoltam teszek fel egy firmware-t, hátha az sérült meg, de felhasználói nevet, és jelszót kér. Kipróbáltam az összes admin/root/password combinációt, amit eszembe jutott, de nem enged be a router. Van esetleg valami tapasztalata/ötlete?

(#1979) kukker01 válasza kukker01 (#1978) üzenetére


kukker01
csendes tag

Ok megtaláltam, egyrészt akinek szüksége lenne rá: root/5up a belépéshez szükséges adat. De bootloaderbe a "tpl" nyomkodásával lehet jutni, és ott nem kell jelszó. Viszont a wifi bekapcsolásakor kernel panic-ot kapok - és teljesen kifagy az openwrt. Ennek hardveres, vagy software-es(driver) okai lehetnek, nem tudja valaki?

(#1980) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Sziasztok!

Azt hiszem sikerült hazavágnom a routerem. Egy TL-WR740N v2-ről van szó. Tegnap lekaptam a hivatalos oldalról a firmware-t, feltettem, de sehogy sem sikerült netet varázsolnom se kábelen, se vezeték nélkül, és mivel előtte a korábbi fw-vel, reset után sikerült, gondoltam az fw a rossz.
Kerestem egy 3rd fw-t, konkrétan dd-wrt-t tettem fel. Azóta van egy nyílt wifi hálózatom, amin lapos és htpc megy, de telefon nem, valamint ezt a login screent kapom, de sehogy nem tudok belépni, hogy konfiguráljam:

A routeren világít a lakat ikon, és a reset sem változtat semmin.

Valakinek valami ötlet?

Everybody lies.

(#1981) gban válasza Barthezz2 (#1980) üzenetére


gban
Közösségépítő

Próbáltad a gyári jelszót és az általad adottat is?
Valamint az üresen hagyva entert is?

Postázást nem vállalok.

(#1982) Barthezz2 válasza gban (#1981) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Mindent.

Gyárilag admin/admin, nem változtattam, ez nem jó, üresen hagyva se, találtam olyat, hogy a "root" lehet, de se -/root, se root/- se root/root nem jó, neten volt olyan, hogy ubnt, de azzal sem jó sehogy sem.. :(

Nincs valami külső app, hogy másik fw-t lehessen feltenni? Azt csak a router felületén lehet?

Everybody lies.

(#1983) gban válasza Barthezz2 (#1982) üzenetére


gban
Közösségépítő

The default login/password is root/admin
Ezt a párost próbáltad?

Postázást nem vállalok.

(#1984) Barthezz2 válasza gban (#1983) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Igen, semmi..

Everybody lies.

(#1985) gban válasza Barthezz2 (#1984) üzenetére


gban
Közösségépítő

Mondjuk az airos-nél én is ezt találtam:
User Name: ubnt
Password: ubnt

Próbálj 20 mp-es resetet, táppal és táp nmélkül is.

Postázást nem vállalok.

(#1986) Barthezz2 válasza gban (#1985) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Már párszor próbáltam, nem segít, táp nélkül is megnéztem, most visszakapcsolva a fogaskerék piktogramon kívül minden jel világít, és ugyan úgy, laposon van net, mobilon semmi(hálózat van, csatlakozik, csak nem megy), és ugyan úgy nem férek hozzá..

Mondjuk az az érdekes, hogy tegnap, mikor a gyári fw-t tettem fel, ugyan így jártam, ez az airOS cucc jött be, de aztán valahogy visszajött a régi felület, ott be tudtam lépni, csak épp bármit csináltam, net nem ment.

Most vagy az az fw volt szar, vagy én csináltam már akkor valamit rosszul, vagy nem tudom, mi van, de már kezdek agyvérzést kapni.. :(((

Nincs valami külső app vagy valami, amivel fw-t lehet cserélni?

Everybody lies.

(#1987) Barthezz2 válasza Barthezz2 (#1986) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Na, ha valaki ezt elmagyarázza, kap egy szóbeli csokit..

Sehogy nem sikerült belépnem, ezért hagytam a fenébe, adott volt egy nyitott hálózat, amiről a gépek mentek, csak ugye konfigurálni nem tudtam. Így hagytam, beléptem mindenhol erre, aztán már a routereket nézegettem webshop-ba.

Amit nem értettem viszont, hogy egyik mobil sem tudott netre menni. Látta a nyitott hálózatot, csatlakozni tudtam, de nem ment a net.
Most próbaképp beírtam a mobilom böngészőjébe, hogy 192.168.1.1, erre behoz egy oldalt, hogy adjam meg az új felhasználó/jelszó párost. Megadom, erre belép az admin felületbe. Mobilon :Y :C

Viszont, mobilon még mindig nem megy a net, és gépen még mindig nem tudok belépni a megadott adatokkal sem.. :F

Everybody lies.

(#1988) gban válasza Barthezz2 (#1987) üzenetére


gban
Közösségépítő

Szomszéd routerébe léptél be a mobilról :DDD
Viccet félretéve, ha a 198. stb-re behozta a a routert akkor csatlakoztál már rá wifin - ezek szerint csak a net nem megy wifin, de rálépni rátudsz a routerre?
Új user / password után mentettél, routert újraindítottad?

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#1989) Barthezz2 válasza gban (#1988) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Nem is lehetett mást, csak menteni, utána be is lépett mobilon a felületre. Gépen továbbra se.

Szóval itt tartok:
Alapba (reset után) van egy nyílt háló. Gépek látják, csatlakoznak, van net, de nem lép be admin felületre. Telefon látja, csatlakozik, nincs net, de belép adminra.
Ezután állítottam ezt-azt mobilról - > sehonnan semmi - > megint reset. Belépek újra mobilon, átállítom a WLAN beállításokat, minden gép látja az újat, megy a net(telefonon nem néztem) és gép is belép admin felületen. Adtam egy wpa2 titkosítást a hálózatnak, erre jelszót megadva se lép be sehonnan. Újabb reset.

Aztán most már nem vagyok otthon, majd éjjel folytatom..

Everybody lies.

(#1990) trance89 válasza Barthezz2 (#1989) üzenetére


trance89
őstag

1 valami biztos, hogy az a fw amit te felraktál rá még csak véletlenül sem a hivatalos gyári de még csak nem is dd-wrt
a gyári tp-link fw-ek mind így néznek ki: [link]
airos viszont csak ubiquity eszközökre van, te nem véletlenül másik routerre csatlakoztál?

[ Szerkesztve ]

(#1991) Barthezz2 válasza trance89 (#1990) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Tudom, hogy nem hivatalos, irtam fent, hogy az nem volt jó, azért tettem dd-t. És de, az, ha mobilon belépek, ott nem airos.
De érdekes. Mikrohullámú netem van, elvileg ők is routerrel osztják szét a netet, arra lépne fel a 192.168.1.1 címre, mikor madzaggal csatlakozok a saját routeremre? Azt hogy? Meg egy wifi hálózatot látok, arra csatlakozva a fenti ip-vel ha laptopról lépnék be a szolgáltató routerét adja be, ha mobilról meg az enyém? Miért vagy hogy?

Meg miért megy laposon és gépen a létrejött dd-wrt hálóra csatlakozva a net, és mobilon miért nem?

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#1992) LurkerSheik


LurkerSheik
senior tag

Sziasztok!

3G modem net megosztásra néztem ki két routert.

Egy TL-MR3420, ami alapból erre van kihegyezve nem kell mókolni.
Vagy egy TL-WDR3600, ami kis mókolással rábírható.
A jövőre nézve, melyikbe lenne érdemesebb befektetnem, kb még fél évig kell a 3G net megosztás.
Mennyire nehéz a 3600-ot 3G megosztásra képessé tenni?
Nem riadok tőle vissza, leírás stb, ha van állok elébe! :)
Más router?

Köszi,
ls

[ Szerkesztve ]

Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||

(#1993) Barthezz2 válasza Barthezz2 (#1991) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Feladom.. Az airos bejelentkezés rejtély, azon lépjünk túl. Ha megy a net, akkor a 192.168.1.1 címre az jön fel. Ha valamelyik eszköz felcsatlakozik a hálózatra(alapban a mobil, ha itt belépve átírom a router IP-t 192.168.1.100-ra pl, akkor meg a lapos, de akkor meg azon nem megy a net), de nincs net akkor meg a dd-wrt admin jön be a 192.168.1.1-re. Normálisan, hogy legyen admin felület, és net is mindenhol, nem tudom összehozni.
(OFF)De teljesen random, van, hogy fellépek mobillal, nincs net, megy az admin felület, de egyszer csak meg lehal az admin, és megjön a net, de 5 perccel később meg lehet, újra admin felület megy, net meg nem..(/OFF)

Ha visszateszem a gyári fw-t ami a tp-link oldalán van, akkor meg sehol nincs net, madzagon se, ennél régebbit(eddig nem ez volt fent) meg nem találok, pedig azzal ment..

Szerk.: Egyébként a dd-wrt konfignál a TP-Link-es WAN beállításoknál lévő Dynamic IP beállításnak melyik opció felel meg? Elvileg semmi belépési adatom nincs a nethez, csak bedugom és megy, és korábban a TP-Link szoftverében Automatic, vagy Dynamic IP volt megadva, úgy ment.

Egyeztettem a szolgáltatómmal, az eddigi automatikus PPPoE kapcsolódást(amit a boltban a routeren lévő fw boldogan használt) átállították kézi kapcsolatra, így pedig a TP-Link oldaláról leszedett frissebb fw-n manuálisan beállított PPPoE kapcsolattal már gond nélkül kapcsolódik.

Köszi mindenkinek az eddigi segítséget :R

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#1994) King Unique


King Unique
titán

Korábban kérdeztem itt [link] MR3220-as routerrel kapcsolatban, most az érdekelne, h ha más firmware-t rakok rá (openwrt), akkor ez képes nyomtató megosztására wifin USB portjába dugva, v ez a típus alapból nem :F

(#1995) King Unique válasza King Unique (#1994) üzenetére


King Unique
titán

Amúgy az MR3220 V2-höz nincs is openwrt, csak a V1-hez, ha jól nézem [link], akkor azt nem is lehetne rá felrakni :F

(#1996) trance89 válasza King Unique (#1995) üzenetére


trance89
őstag

gargoyle-pl van rá: http://eko.one.pl/
innen töltheted: http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitude_adjustment/ar71xx/
ugyanaz mint a sima gargoyle csak ezt folyamatosan frissítik (cca 2 hetente) és alapból 2 nyelvet tartalmaz (lengyel, angol), első indításkor válásztható

[ Szerkesztve ]

(#1997) King Unique válasza trance89 (#1996) üzenetére


King Unique
titán

Azt láttam, de ezek szerint, a sima openwrt, mivel csak V1-hez van, akkor fel sem rakható rá / nem is ajánlott :F
Nyomtató wifis megosztás ebben van, v menne vele, mert csak azért akarom kipróbálni, v azt a maga router korlátozza hardveresen?
:R

[ Szerkesztve ]

(#1998) trance89 válasza King Unique (#1997) üzenetére


trance89
őstag

a gargoyle is openwrt csak más a kezelőfelület, a fw nevében pedig ott a v2 szóval támogatott, miért ne lehetne felrakni?
tudtommal alapból nincs benne ilyen funkció de openwrt alatt szinte bármi megoldható, amúgy a sima openwrt-ben sincs benne alapból, mind2-re külön kell felvarázsolni
de rakd fel és kiderül hogy tudja e gyárilag

[ Szerkesztve ]

(#1999) King Unique válasza trance89 (#1998) üzenetére


King Unique
titán

Azt tudom, de én a "sima" openwrt-re gondoltam, mert azok közt nem V2-es.
Azt hittem ez a print server dolog magától a nyomtatótól függ, nem a firmware-től, de majd lehet kipróbálom.
Gyári firmware-t utána, ha mégse jönne openwrt, csak vissza kell pakolni, aztán kész, mehet vissza legújabb, v sorban??

(#2000) Claude Leon válasza King Unique (#1999) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Van már v2-re is ha alaposabban megnézed, csak ne az utolsó kiadásban keresd, hanem a trunk-ben
(szerintem a 12.09 idején még nem volt meg a vas, most innen nem tudom megnézni, hogy visszamenőlegesen betették-e az alá is)
Némi segítség

Print szerver egyértelműen firmware, mivel neki kell a protokoll szerinti közvetítést intézni a hálózat és printerport között, más kérdés, hogy a nyomtatón is múlik, hogy melyik protokollt ismeri.
Nem tudom, hogy alap openwrt-be specifikusan ehhez a típushoz beleigazították-e az usb és printszerver cuccokat, ha véletlenül hiányzik, akkor nem biztos, hogy találsz elég szabad helyet, hogy feltedd.
A trance89 mellékelte lengyel verzióban biztosan találsz printszervert.

Ha gyárira cserélnél vissza openwrt-t, arra figyelj, hogy ne (boot)-os file legyen, csak up.
(ahogy nézem, az a TL-MR3220_v2_120822 lesz)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.