Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz Boxer001 #101 üzenetére
Hali
E 10-est hátul csak dobfékkel szerelték gyárilag,úgyhogy elég macerás lenne átalakítani.
A darálásra meg egy tipp, az enyéim is enyhén "daráltak",fékdob levétel és egy alapos tisztítás segített. Annyira jól "zár" a fékdob, hogy a fékpor nem tud kijönni.[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
mcmike
őstag
Gondolom ha a rádiót le szeretném cserélni mondjuk egy CD/MP3-as fejegységre, akkor buktam a műszerfalon lévő gombokat + LCD kijelzőt...
jól gondolom?
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Satan_Claus
őstag
Itt olvasgass, elvileg létezik gyári beépítő keret, 10-30 rongy között.
[ Szerkesztve ]
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
mcmike
őstag
Maga a rádió egység szabvány méret, sztem beépítő keret sem kell. Asszem...
DE: a fejegységen (ami maga a rádió, és ahova a kazettát lehet berakni) egy darab gomb sincs, az összes fent az LCD kijelző mellett van. Az LCD-n osztozkodik a rádió, és a "fedélzeti computer".
A toyota fórumon azt olvastam, h fejegység cserekor: maga a fed. computer kijelzése megmarad (hőfok, fogyasztás), de a műszerfalba épített rádió vezérlő gombokat / hangerőszabályzót / kijelző egy részét (LCD-n amit a rádió megjelenít) elfelejthetem...
Most azon gondolkodom, h megéri-e nekem barmoltatni. Bár az biztos h jobban szólna + MP3-akat is hallgathatnék...
-
Satan_Claus
őstag
Csak fejcsere lenne, vagy komolyabb cucc is kerül bele? Szerintem meg kell kérdezni a szakit, hogy később (eladáskor) vissza lehet-e csinálni. Ha igen, akkor én cserélnék (főleg, ha nem kell keret meg semmi, hanem a sima csere működik; és nincs cd-player, csak magnó).
Védd az állatokat! Egyél embert.
-
Omni
aktív tag
Én vettem egy kazetta adaptert. Nem az 1500 Forintos Hamát, hanem 5000ért Sonyt. Szépen is szólt, de csak egyszer. Kivettem, másnap újból használnám, de a magnó csak tekeri. Többet valahogy nem ismeri fel.. Sima kazettát viszont vígan játszik..
Egy Ford magnó meg gond nélkül használja a Sonyt. Eléggé megszívtam, lehet hogy a Hamával simán menne.
-
McCann
tag
Toyota Rulez!
Supra MKIII Rulez!A legszebb autó, komolyan!
Soros hathengeres motor, 24 szeleppel, meg egy szimpatikus feltöltővel...
241 ló a hátsó keréken!A kasztni formája gyönyörű, a beltér kényelmes, a motort az előbb részleteztem...
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
mcmike
őstag
válasz Satan_Claus #108 üzenetére
Hát csak fejcsere lenne, semmi komolyabb. max még talán a 4 gyári hangszóró cseréje jobb minőségre. De azok is csak ugyanarra a mértre. Olyan szép gyári állapotban van az autó, h semmilyen barkács dolgot nem akarok rajta. Ehhez ragaszkodom...
-
mcmike
őstag
Igen ezen én is gondolkodtam, de egy ilyen soha nem adja vissza az igazi CD/MP3 fejegység feeling-et... Meg olyan macerás is talán: kilóg egy AUX kábel, arra rá mondjuk egy CD-s MP3 lejátszó.
1. Azt hova teszem? Lóg valahol?
2. Mindíg lehet aksit tölteni a lejátszóba...Így tényleg nem kéne a gyárihoz nyúlni, de sztem hosszabb távon kényelmetlenebb, és a beltérre is rosszabb hatással lenne (ide oda raknám, madzagot tépném).
Asszem valamikor elmegyek a Surányi-ba és megkérdezem milyen lehetőségek vannak. Majd annak függvényében döntök...
-
Omni
aktív tag
Cd playerrel tényleg gáz lenne, azonban nekem egy memórás mp3 lejátszóm van, akkora mint egy ceruza elem, a váltó elé tenném, van ott egy kis mélyedés. Mondjuk így is elég macerás, de csak alkalmankét használnám.
Ezt a modszert azért választottam, mert azt olvastam, hogy ha a gyári rádiót kiiktatod, akkor lőttek a fedcompnak is. Kíváncsi vagyok Surányi mit mond..
-
mcmike
őstag
Neked már a 2002 utáni gömbölyített verzió van? Mert azokban igen, ha a rádió ki van iktatva akkor nincs fedélzeti computer... De az enyémre azt írták h az megmarad...
Legalábbis Toyota fórumon ezt olvastam...
Sztem Surányi erről nem tud nyilatkozni, max. egy szakszervíz.
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Vettem 2200HUF-ért Vivanco kazetta adaptert, így még talán egyszerűbb is Pendrive-ról...
Olyan szépen nem szól mint egy normális fejegység (mondjuk ez egyértelmű ), de elfogadható ideiglenes megoldásként.Köszi a tippet...
[ Szerkesztve ]
-
-
mcmike
őstag
Hát látod ezek jó kérdések...
Őszintén szólva még nem használtam annyit, h ezek érdekeltek volna. Így meg sem néztem őket. Be lehet nyomni a hangerőszabályzó gombot? Ezt sem tudtam...
Gondolom az útmutató semmit nem ír ezekről, ezért kérdezed. Majd kipróbálom...
UI: Ilyen h PAUSE sztem magnós autórádiók esetében nagyon ritka, szinte fölös. Mert: ha kikapod a kazit, akkor ugyanott marad (Last memory function ), vagy talán az input váltóval (ha van egyáltalán, mert erre sem emlékszem) megáll a lejátszás akkor és ott?
-
mcmike
őstag
Nem tud valaki Service Manual-t a neten (vagy máshonnan) 2000-es TOYOTA Corolla 1.4 VVT-i-hez? Hálás lennék...
-
Omni
aktív tag
-
Boxer001
veterán
Up a topicnak.
Esik a hó...nincs garázs, és amit "beígértem" a kocsinak, nem tettem még meg. Nevezetesen ilyen letakaró ponyvát akarok rá venni, és legalább úgy beállni az udvarra. Franc egye meg, hogy nem tettem meg tegnap. Úgy gondoltam, hogy most már lerakom a kocsit, nem járok már azzal melóba, ne essen rá semmi, eleget kapott. Erre most hó. Sebaj, tavaszig kibírja takaróval , utána majd a szülőknél fog fedett helyen pihenni, ha nem lesz szolgálatban. -
gtrain
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, azért megkérdezem: szeretném elvinni a Toyota Corollámat (98-as, öt ajtós) 135 000 km-es szervízbe. Hova vigyem? Pesti vagyok a 15. kerületből. Jó volna ha nem kerülne durván sokba és nem kéne a világ végére mennem.
Másik kérdésem. Igen koszosak és sajnos már nem tisztíthatóak a világos ülés kárpitok. Szívem szerint kicserélném őket. Szintén számítana az ár és nem szeretnék valami egyszerű üléshuzatot sem rátenni.
Köszönettel veszem, ha valamiben kapok tőletek segítséget!
-
xcbiker
addikt
Üdv!
A 2002-2003-as 1.4-es Corolláknak van valami típushibájuk, amivel számolni kell, ha veszek egyet használtan?[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Satan_Claus
őstag
Sógoromnak volt ilyen. Kicsit eszi az olajat (VVTi), meg amikor eladta, rá 2 hétre ellopták.
Ja, meg 140 felett a jobb oldali tükörnél sípolt a levegőVédd az állatokat! Egyél embert.
-
Omni
aktív tag
Jó kérdés. Engem is ez fogalakoztat Valaki megírhatná..
A légszűrőt megtaláltam, kb egy porszivón is ilyen nehéz cserélni Nem cseréltem ki mert alig szürkés. /vagy ha már kicsit szürkés a színe, akkor cserélni kell?/
Megkérdeztem mennyi a 105 ezres, köztes ellenőrzés. Egy helyen látatlanban 50e körüli összeget mondtak, kicsit megszédültem a hallatán. Állitólag az egyik szíjat a kettőből cserélik.
Másik helyen pedig 20e-120e közé taksálták. Mondjuk inkább ide vinném. Olajcsere, szűrő csere, eddig 20e.Továbbá levegő szűrő, pollenszűrő, fékfolyadék, váltó olaj, gyertyák, fékbetétek ellenőrzése, szükség esetén csere...
[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Ja a légszűrő az nem téma, annál egyszerűbb nincs. Az olajat + olajszűrőt én magam cseréltem: Castrol Magnatec 10W-40 / 4L + olajszűrő (Japán): ez volt együtt 7000Ft. Haverom vette, neki vmi 30%-os kedvezménye van UNIX-nál... A többi dolgot is ő szerzi majd be nekem.
Hallottam ilyan verziókat pollenszűrőre:
- szélvédő előtti, ablaktörlő alatti fekete műanyagot kell levenni, az alatt van (ez az egyszerűbbik eset)
- az utastérből érhető csak el a műszerfal mögé bújtatva (Satan_Claus, lehet h neked lesz igazad )A benzinszűrő biztos egyszerűbb lesz, a pollenre pedig ha megvan a végleges megoldás akkor majd beírom ide...
-
Boxer001
veterán
Reggelre leamortizálta valami rohadék a szeretett Toyotánkat. Ilyen napot se kívánok senkinek.
-
Carpio
tag
Sziasztok!
Vettem ma egy Corollát 1998-as 1,3 benzines. Megbízható forrásból került hozzám 140ekm van benne. Mi az amire figyeljek? Vmit ki kell benne cserélni első nekifutásból (a folyadékokon kívül)?
Köszi
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
Carpio
tag
Szervízkönyv az nincs. De mindegy, szervízkönyvet ma már lehet készíteni.
Van még egy probléma: a műszerfal nagyon nem tetszik nekem /nincs benne fordulatszámmérő csak hatalmas vízhőfok és üzemanyag szint mérő/, szeretném kicserélni fordulatszámmérősre. Erre van lehetőség? Ha van akkor hol, mennyiért?
-
-
Boxer001
veterán
Gyönyörű nap. Arra ébredünk, hogy kint a ház előtt a kocsink jobb oldala szarrá húzva, piros autó volt, a visszapillantóját itt hagyta, jobb első kerékbe is belecsattant (sőt apósjelölt kisbuszának a lökhárítóját is megnyomta rendesen az a faszkalap, vihetjük szerelőhöz, gondolom fényezés...áhh. Rendőröket kihívtuk, jegyzőkönyv, de hát semmit se érünk vele. Boldog Karácsonyt. Nagyon magam alatt vagyok
Még mindig nem akarom elhinni, nagy nehezen végre lett egy autónk, erre ez...és még csak annyi szerencsénk sincs, hogy biztosítózzunk, nem akarom elhinni... -
lsc
nagyúr
válasz Boxer001 #141 üzenetére
Hali
Ezek szerint "Boxiné" a nejed? Amit Ő írt már olvastam , részvétem. Sajnos sok ilyen bunkó van , egyre több esetről hallok én is . A múltkor az asszony is rámtelefonált , hogy összetörte a kocsit / egymás mögötti parkolóban megkoccolt egy Xarát / , odamentem megkerestük a tulajt , kitöltöttük a papírokat , ennyi .A biztosító fél év múlva küldött egy levelet , ha befizetjük a kárösszeget /30e körül volt/ , akkor nem csökkentik a bonust . Nem fizettünk /azért van a biztosító/ , a bónuszt azóta sem csesztették . Annak a parasztnak is ennyi lett volna.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
-
lsc
nagyúr
Hali
Csak azért kérdeztem , mert az én kocsimat /Corolla 1.3 ,94/ mikor 4 éve vettem , volt hozzá vezetett és mint kiderült igaz szervízkönyv. Egy normális műhelyben , ahol nem így szerzik a munkát átnézetheted ,ill. írtad ,hogy megbízható forrásból van a kocsi , akkor elméletileg vezérmű cuccot cseréltek . Eredeti toyota fagyállót 60 ezrenként v. 3 évente kell cserélni, gyertyákat 40 ezrenként ,légszűrőt 20 ezrenként kell cserélni.
Az élet kegyetlen .
-
Boxer001
veterán
Sajnos nem tudjuk, hogy milyen autó lehetett, a rendőrök magukkal vitték a tükröt, az tuti mondjuk, hogy valami régebbi típus lehet. Ma már többször körbejártuk a terepet, de eddig hiába, tű a szénakazalban...Itt van egy elég nagy lakóövezet, nagyon sokan laknak ott...talán felbukkan.
lsc
Még nem a nejem, de az lesz.
Köszönöm az együttérzéseteket, jól esik. Egyelőre nem tudom, hogy mikor fogom "lenyelni" ezt az egészet, de nem mostanság lesz.
Szerencsétlen gép balra hord, a hangja se a régi. Remélem nem húzós tételek következnek, még ott a külső is. -
gtrain
csendes tag
nekem a pollenszűrő a kesztyűtartó alatt van, iszonyatosan nehéz kicserélni.
-
Carpio
tag
Sziasztok!
Két napja van nálam egy 98as 1,3 Corolla. Gázadáskor és alapjáraton érdekes, kávédarálós hangja van (nekem az 5-6 literes amcsi autókat idézi). Ha a kuplungot benyomom, akkor a hang megszűnik, szinte hangtalan az autó. Az a kérdésem, hogy ez a normális, "gyári" hangja vagy valami nem kóser?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest