- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zeg
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Arra akarsz célozni, hogy bizonyos toyota motorok gyárilag hibásak és széthullanak? Ezen esetben kérek motórkódot vagy valami olyan azonosítójegyet, amivel egyértelműen be tudom azonosítani az autót

(a kiszemelt folyamatosan vezetett magyar toyota szervizkönyves, naná hogy utánamegyek vásárlás előtt, a papír sokmindent elbír, no meg egy komplett szerelőcsapat fogja átnézni autódiagnosztikástul, mindenestül vétel előtt
)
Ezzel az olajmizériával meg üzemanyagmizériával igen mellélőttél nálam, nyílván nem a falusi traktorszerelőhöz menne teszkós olajcserére, ahogy a jelenlegi is kibírt bontás nélkül 300ezrest, pedig gondolhatod hogy a 4800-as fordulatszám(folyamatos pályázás, nyáron klimával) sem a rövidtávú városi hidegmenet nem tesz jót a nagykasztniba bújtatott ezerkettes benyás motornak.
Természetesen utánanéztem az autórádiós dolognak, igazából nem vesztek vele semmi létszükségeset(ahogyan az opelnél sem, legfeljebb a villamosságist ráuszítom a dologra), ha megveszem a toyotát, megy bele kerettel a 2din-es egység
-
zeg
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Brutális, 69ezer kilométer van benne
Az előző tragacsom a jobbféle olajakat kapta(Castrol), 10ezer kilométerenként cserélve olaj(üzemanyag, olaj, levegő szűrővel együtt), hiába volt a láncos germán 'sosemkopel' motor, 300ezres után kellett a felújítás(az alsó, sok gyűrűből álló gyűrű szétnyilt a mocsoktól, a dugattyú vezetése már nem volt tökéletes, ezért csörgött indításkor, így szét kellet borítani, meg akkor már vezérléscsere blabla. Majd valaki szerelő pontosítja a leírásom, ha valakinek szúrja a szemét), szóval ez a vigyázni kell a motorra dolog elég viccesen hangzik számomra, főleg mivel kizárólag shell vpower-rel vagy a racing változattal megy a négykerekűm[/, mégis tengernyi pénzt öntöttem bele egy strapabíróságból ismert tucatmotorba, amit a korzától kezdve az agiláig pakoltak opelék.OFF] -
-
psycroptic
őstag
válasz
neduddki
üzenetére

Köszi az infókat! Olajcsere óta beletettünk ~5.000Km-t és kb. 0,5dl-t elfogyasztott, tehát ezrenként megiszik egy decit az pedig a könyve és a szerelők szerint is elfogadható/normál működésre utal. Eneos olaj van benne és kb. ugyanolyan szép színe van most is, mint amikor beleöntöttük. Nem feketetedik/sötétedik. -
válasz
neduddki
üzenetére
Megoldódott, úgy tűnik kellett 2 óra a wdnegyvennek, de nem hagyott nyugodni a dolog kimentem rápróbáltam és kis akadás után elfordult! Toltam még neki a szívószál feltéttel egy jó adagot remélem nem lesz ilyen újabb öt évig.
A kormányzár nekem is eszembe jutott de nem az volt a baj.
Üdv, csüllög -
shiNIN
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Nem a felszereltség a fő (a szín sokkal, sokkal fontosabb
), de az is egy szempont lehet a sok közül. Mondom, fogalmam sincs, mi a különbség köztük.
ABS és klíma úgyse lesz benne, nem szokott, ahogy néztem a felhozatalt. Nem baj. Motorból ABS-eset vennénk, főleg a páromnak, mert ő azt szokta meg, autónál valószínűleg kevésbé fontos, s amúgysem tudunk mit tenni, ha nincs, nincs.Annak a legfőbb baja, hogy nem magánember árulja
Egy nyeppernél nem működik az emberismeretem és alkudni is más, gondolom. -
Satan_Claus
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Ezt talaltam Avensis forumon:
Az 5. fokozat unevezett szinkron kapcsolója az erőteljes, vagy egyáltalán a használattól megkopott és gázadáskor lecsuszik a hajtott fogaskerékről. javítás modja váltó le-fel, szét- össze, szinkron kapcsoló csere
Mennyi lehet a mutatvany

mod: ilyen is van:
Üdv mindenkinek!
Tudna valaki abban segíteni,hogy ha az 5. sebességet gázadáskor kidobja mit kell cserélni az 5. sebességnél pontosan,mert kaptam egy árajánlatot 170 ezer lenne csak az alkatrész ami tartalmazza az 5. kereket,5.szinkrongyűrűt,5.szinkron agyat,5. kapcsoló gyűrűt. Lehet ezen valamit spórolni? De ha még hozzá tesszük az 5. kerék párját amit ajánlanak akkor az + 35e.
Korábban CDEFG írta,hogy szinkron gyűrűt kell cserélni, elég csak azt?
Közel 30 bontót megkérdeztem és sehol nincs váltó.
Előre is köszönöm,ha tud valaki segíteni.

-
-
Satan_Claus
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Itt vagyok, itt vagyok, csak most Nemetfoldon melozok reggeltol estig

2500km alatt 7.2 atlaggal kozlekedtem, nem ritkan 170 felett is

nemsoka elerek a 309.000-hez amugy, a kuplung mar szarakszik kicsit megen, es mintha az olaj is fogyogatna (attertem 10w60rol 5w30 castrol edge-re)
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
HI!
na kicsit elhuztuk, de ma megrendeltem a 4liter Sustinat a szilkerben /fel liter van meg a fojjeony felbol h anagyon hianyolja akkor ratolrtom:- )/ vegul is 11Mm-et ment el az olaj, sajna ennek mar a dielektroom allandoja nem kesz merve, de qva kivancis lennek
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
HI!
"Kicsivel több, mint négy és fél milliós alapárával autós léptékben fillérekkel drágább dízel testvérénél. A Toyota marketingesei kihangsúlyozták, mindezt visszahozza a fenntartási költségekben, hisz kuplung, nagynyomású befecskendezőrendszer, turbó és sok más potenciális hibaforrás hiányában sokkal megbízhatóbbnak igérkezik a dízeleknél, vagy alap benzineseknél." bof
udv
neduddki
-
psycroptic
őstag
-
psycroptic
őstag
válasz
neduddki
üzenetére
Nem. Hanem erre gondolok ami közvetlen indítás után hallható pár másodpercig, mintha valami zörögne/kopogna/verődne valamiben.
Olajat nem tudom, mert még csak egy hete van meg az autó és még nem tudtam átnézetni szerelővel. Szerviz-könyve nincs meg. Csongrád megyében vagyok közel a Békés megyei határhoz Tótkomlóstól 7 km-re.
Mondjuk érdekes, hogy melegen jobban kihallatszik, mint hidegen.
-
Bibby
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Tekergető nincs, a fentebbi lett a megfejtés. Vagyis egy módban van a halványítás, amit a fényszóró bekapcsolására tesz meg automatikusan (és ezt lehet kikapcsolni, mert nappal a halványat le sem lehet olvasni).
De én átolvastam a használatit és erre baromira nem emlékszem, pedig elég fontos funkció.
Jól eldugták. -
Bibby
addikt
válasz
neduddki
üzenetére
Nem az sem az. Most bogarászom a toyota fórumot.
"ha bekapcsolja a lámpát, a km órát a "ODO" állásba rakja és megnyomja, és lenyomva tartja a gombot, amivel a napi számlálót állítja, akkor át fog állni a háttérvilágítás a legerősebb állásra. Vissza ugyanez..."
Viszont ez alapján ha bekapcsolom a lámpát tényleg halványulnia kellene automatikusan. Na de ezt most ki fogom próbálni.
-
aphra2
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Keveset fordítgattad a kulcsot
,.... szomszédunk hasonló gondnál nem sz@rozott a 10 éves nissan micra-nál , egy nagy piros csengőgomb a kormányoszlop alá nem látható helyre,, és már volt is öninditó , tiszta sportkocsi feeling , a fene se fog kiadni 10 ezreket egy kapcsolóért , legalább nehezebben tudják beindítani a tolvajok , mondta büszkén 
-
dzsambo
tag
válasz
neduddki
üzenetére
Köszi srácok. Azt el felejtettem írni, hogy már tél vége óta kicsit nehezen indul /2xra/
Szóval gondoltam, hogy gyertya vagy aksi probléma lesz csak azt nem gondoltam hogy
ilyen gyorsan. 2 nap alatt merült le ilyen szintre. Holnap kiszedem és megnézem a korát
azt majd kiderül. Még egyszer köszi -
unclefucka
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Aszongya:
"A 4A széria közvetlen elődje a 3A, ez egy 1500 köbcentis dupla vezérműtengelyes motor, amit az AE70 kasztnikódú hátsókerekes Corollákba raktak elsősorban, és szintén 1983-ban mutattak be. Volt az A szériának egytengelyes 1.3-as és 1.8-as kiadása is (2A és 7A), a 4A szériát azonban a dupla tengelyes 4A-GE 1600 köbcentis kiadása fémjelzi. Egyes hírek szerint a Lotusnak része volt a fejlesztésben, egy közös könnyű sportkocsi reményében, ami a Lotus kiadásában középmotoros hátsókerék hajtású lett volna, de valami miatt ez nem jött létre. A Toyota folytatta a fejlesztést...A többi már történelem."
Linket raktam az előző hsz. be.A Cosworth BDA utolsó kiadása 1980-ban jelent meg, lásd: itt. A Toyota pedig 1983-ban jött elő a 4A-GE -vel.
Idővonal szerint így stimmelnie kell.Licenszelésről közvetlenül nincs szó sehol, de ez a "politikailag korrekt" megnevezése az ellopták-nak

A C20NE Opel motort is lenyúlták, és nem csak a japók.
-
unclefucka
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Hi!
Köszi, hogy próbáltál segíteni.
De a válaszod nem teljesen helytálló. 
Egy másik fórumon is feltettem a kérdést és ott egy kicsivel megnyugtatóbb választ kaptam.
A Lotus Cortinában lévő Cosworth BDA motort a japók licenszelték és továbbfejlesztve a Yamahával kiadták 4A-GE néven. Úgyhogy a két motor a fő egységeket tekintve ugyanaz.
A Lotus egyébként is szoros együttműködésben van a Toyotával.Bővebben itt lehet olvasni a dologról.
Jó olvasgatást mindenkinek.
Üdv.: M
-
Drizzt
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
Azt nézem, hogy a fogyasztásra hatással van-e, ha használom a klímát. A klíma megvalósítása nem tudom olyan-e, mint ahogy írod, vagy más elven működik, de egy biztos: beállítom digitálisan a megfelelő hőmérsékletet, aztán elvileg arra hűti/fűti a kocsit. Viszont amikor már felfűtötte, akkor is megy még picit, ilyenkor most kikapcsolom, hátha számít valamit.
A klíma beállítója ilyen, mint ezen középen: kép.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
Nem emlékszem már, de hirtelenjében ilyet tudok mutatni: Corolla 1.6 vvt-i, 4 seb. automata
Országúton 6.4-et nem tudom merre álmodták.
Van az a beépített mérő, az asszem legjobb esetben 8.5-t mutatott. A tíz amit írtam az méréssel történt, 39x kilómétert tettem meg, s 38.x litert kellett tankolni a teletankhoz. Előtte is az volt.Érdekel a dolog, habár az izzók azóta tökéletesen elvannak, de ártani nem árt egy mérés.
-
neduddki
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
HI!
na tuleptumk a 89Mm-en kozben sikerult a 3 utolso tankolast begyjteni 8.5, 9.22, 7.92 [l/100km] az utlso fele falu hiddeg mostor a masik fele nemcsakfalu meleg motor.
A Carian tuaja issaviszi Sanyihoz a joszagit, jhobb is lesz az.
kerdezi, hogy 8Mm huzus pajjan />140/ lekuldott 1 liter 10w-40 az sok? jaaaaaaaa:- )udv
neduddki
-
Drizzt
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
Igenis! A közeljövőben elviszem valahova. Na, napi kaland: falnak nekitolattam mélygaqrázsban, a mellettem álló kocsit néztem, hogy van-e hely mellette. Gondoltam, hogy van mögöttem is hely, mert még a másik kocsi eleje alig ért mellém. De nem volt. Mindegy, mivel annyira lassan centiztem hátra, még a festék se pergett le. Azért még egy tanulság: lehet a melletted álló sokkal rövidebb, mint hinnéd.

-
Drizzt
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
Valami Aerotechet, eléggé budget árú volt, de azért nem tűnik rossznak. Hondás autoalkatrész kereskedő régi ismerősöm javasolta, fel is rakták. 600+750 volt a két lapát. Ha meg valamiért mégse lenne jó, akkor meg ennyi pénz tanulópénznek se sok. A régitől csak jobb lehet, azzal már ha töröltem egyet, olyan csíkos lett, hogy egy hétig nem láttam.
Másik: klíma eléggé bűzös tud lenni, néha picit kénes szag jön belőle(záptojásra picit emlékeztető). Ki kellene valahol pucoltatni? Vagy mit érdemes vele kezdeni? Ha klíma ki van kapcsolva, akkor nincsen bűz. Illatosító most egyáltalán nincs a kocsiban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én kivárok türelemmel. 

Az előző tragacsom a jobbféle olajakat kapta(Castrol), 10ezer kilométerenként cserélve olaj(üzemanyag, olaj, levegő szűrővel együtt), hiába volt a láncos germán 'sosemkopel' motor, 300ezres után kellett a felújítás(az alsó, sok gyűrűből álló gyűrű szétnyilt a mocsoktól, a dugattyú vezetése már nem volt tökéletes, ezért csörgött indításkor, így szét kellet borítani, meg akkor már vezérléscsere blabla. Majd valaki szerelő pontosítja a leírásom, ha valakinek szúrja a szemét), szóval ez a vigyázni kell a motorra dolog elég viccesen hangzik számomra, főleg mivel kizárólag shell vpower-rel vagy a racing változattal megy a négykerekűm[/, mégis tengernyi pénzt öntöttem bele egy strapabíróságból ismert tucatmotorba, amit a korzától kezdve az agiláig pakoltak opelék.OFF]
.

Jól eldugták.

,.... szomszédunk hasonló gondnál nem sz@rozott a 10 éves nissan micra-nál , egy nagy piros csengőgomb a kormányoszlop alá nem látható helyre,, és már volt is öninditó , tiszta sportkocsi feeling , a fene se fog kiadni 10 ezreket egy kapcsolóért , legalább nehezebben tudják beindítani a tolvajok , mondta büszkén
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

[/TROLL]