Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodwill
tag
válasz trl_master #7800 üzenetére
nekem 15-ös monitorral kell cucc... ha van valami alkalmi vétel. ekkora monitorn kifolyik a szemem az értékbecsléseknél... egyébként jó ajánlatnak tűnik, egyébként már megbízunk a samsungban? mióta? jött látott győzött?
[ Szerkesztve ]
Milyen lehet egy vakon repülni? Olyan mint egy hülyén halni meg?!
-
mageha
csendes tag
Sziasztok nekem van egy TOSHIBA P300-20H Hartman/Karsdon laptopom
eladó ha valakit érdekel! 3 gomb kipattant,visszatehető csak nem merem nehogy eltörjem!TOSHIBA szervizet felhivtam azt mondták 850+áfa/gomb+szerviz ami kb 5000FTnál megáll összesen.
na de a gépről:pianínó lakk fekete külsö és belsö megjelenés
17" kijelzö (pixelhiba mentes)
2.17GHZ dual core2-es proci
2GB RAM
250GB HDD
DVD iró (8 lemez lett vele megírva kb)
Hartman/Karsdon 2.0-ás hangrendszerrel (beépítve!)
beépitett WEBCAMERA (1.3 megapixel)
wifi
HDMI csatlakozó
4 USB
1 mikró USB
kártyaolvasószova ha valakit érdekel írjon várom az ajánlatokat!aki jó árat kínál annak visszaírok!!! (50 ezer az alapára gondoltam de aki 100000FT ad érte az viheti is lehet küldeni a licitet! eredeti ára 224EZER
[ Szerkesztve ]
"Amit nem akarsz magadnak, azt ne tedd soha mással"
-
Dan-szan
senior tag
Nem tudom összehozni kékfogat a telefonommal! Már kínlódok itt vele egy ideje de nem találom azt a kódot hova kell bepötyizni vagy hol adja meg! Tosi a300-1no és nokia 5230 a páros, valaki nyissa meg az utat előttem,kösz.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Jazz
veterán
Hali
Toshiba l500 1XR laptop kapcsán: Wtf?? Oprendszer nélküli, de legalább egy DVD-t adhattak volna hozzá driverekkel, web kamera, wifi....hogy kapcsolom be hol vannak ezek? Wifi-t állítólag valamilyen funkció gombal lehetne kapcsolni, de nem látok változást. Hol tudom ezt követni hogy most van e wifi vagy nincs? Kapcsolgatom de az a hülye lámpa folyamatsoan világít, és nincs egyértelmű visszajelzés hogy most on vagy off, semmit nem látok, és ez nem is kapcsoló csak egy funkció gomb ugye. Win 7 van, ott meg nincsen kategorizálva csak hálózat meg nem hálózat!!!!!!!!
Azt írták innen szedjem le a drivereket, de nem működik, csak pörög az a k.va betöltés gomb: [link]
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
törölt tag
-
Jazz
veterán
válasz #82903040 #7806 üzenetére
Folyamat sárgán világít ha ki kapcsolom ha nem, és nincs wifi eszközelőben sem látja! Wifi-hez is külön driver kell? 8000 hsz van könyörgöm, továbbá amiről nem tudsz azt hogy keresd??? így is már órák óta szívok ezzel. hogy a mi abaj a toshibával? veszel egy több száz k-s gépet és egy rohadt dvd-t nem tudnak mellékelni, úgy kell összevadászni mindent a netről?! Legalább a felhasználói kézikönyvbe vagy mibe írhattak volna hogy: semmi nincs a géphez, semmi nem fog működni, vadássz össze mindent, jó szórakozást! Ehelyett: első pont: "a webkamera használtaáhóz nyissa meg a start menü toshiba web kamera programot...."
Na, az amásik link működött. Talált: 126 utilityt. Ez mind kell?? egyesével leszedni és felkarni az összeset? Eco utility config free, bulletin board....ezek mik? (egyébként ez az első laptopom, ezért is sz*ok szerintem, nekem ez mind új)[ Szerkesztve ]
free your mind
-
benvolio
őstag
Amit Ózon belinkelt oldalt és kitöltöd a kért adatokat a gépedről és op.rendszert akkor nem add be olyan sok "találatot" a letöltendő programokról. Ha valamelyikből mégis több egyforma lenne akkor tedd fel a frissebbet. Én se értettem hozzá semmit amúgy és összejött.
Szerk: amiket letöltöttél tedd majd egy külön mappába, hogy a későbbiekben meglegyen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor vegyük sorba:
"Folyamat sárgán világít ha ki kapcsolom ha nem, és nincs wifi eszközelőben sem látja! "
W7 fel szokta ismerni a wifit, ha mégsem, akkor kell driver hozzá, mint mindenhez.
Ki és bekapcsolni nem tudod, ugyanis ahhoz kell a VAP és a Flash Cards support utility! Csak ezek felrakása után működik az fn+..." 8000 hsz van könyörgöm, továbbá amiről nem tudsz azt hogy keresd???"
Csak 10, azaz 10 hsz-t kellett volna visszaolvasni. Amúgy meg keresővel+kulcsszavakkal...
"így is már órák óta szívok ezzel. hogy a mi abaj a toshibával? veszel egy több száz k-s gépet és egy rohadt dvd-t nem tudnak mellékelni, úgy kell összevadászni mindent a netről?! Legalább a felhasználói kézikönyvbe vagy mibe írhattak volna hogy: semmi nincs a géphez, semmi nem fog működni, vadássz össze mindent, jó szórakozást! Ehelyett: első pont: "a webkamera használtaáhóz nyissa meg a start menü toshiba web kamera programot...."
Nincs semmi baj a Toshival. Igen, netről kell leszedni a drivereket. Köztudott, hogy a Toshi nem ad dvd-t.
Meg ne haragudj, de ha te egy gép telepítését a kézikönyv olvasgatásával kezded, akkor jobb lenne keresni egy hozzáértőbbet..."Talált: 126 utilityt. Ez mind kell?? egyesével leszedni és felkarni az összeset? Eco utility config free, bulletin board....ezek mik?"
w7 64bit-hez 34 db magyar nyelvű találat van! A normális működéshez csak pár darab kell (azok, amiket w7 nem ismer fel), de van sok olyan ami user függő (akarod-e használni vagy sem).
-
Demolator
tag
Hali,
Toshiba Satellite L650D-146
Toshiba Satellite L650-148
véleményeket szeretnék kérni érdemes-e és megéri a több zsét az intel proci?
A reklám helye
-
Jazz
veterán
válasz benvolio #7809 üzenetére
Nah, látom te érted a helyzetet. mint írtam igen, azt az oldalt már én is megtaláltam.
Ózon: azt viszont nem értem hogy mit keversz és mit próbálsz belemagyarázni a helyzetbe! Ezt a kézikönyves marhaságot hol álmodtad meg? Ekkorát ne ferdítsél már. ezt írtam: "veszel egy több száz k-s gépet és egy rohadt dvd-t nem tudnak mellékelni, úgy kell összevadászni mindent a netről?! Legalább a felhasználói kézikönyvbe vagy mibe írhattak volna hogy: semmi nincs a géphez, semmi nem fog működni, vadássz össze mindent, jó szórakozást!" Millió gépet hálózatot cisco-t rendszert építettem telepítettem...úgy hogy ezt a témát itt le is zárhatjuk. Meg megint ez a kereső kötekedés: amiről nem tudsz arra hogy keresel? De Próbáld megérteni hogy mi a szitu, és ne a csomót keresd.
Nem kell védened a toshibát, hisz én is ilyet vettem én választottam ki, én jártam utána, ha nem lenne jó nem ezt vettem volna. Remélem nem veszed személyes srétésnek hogy nem ajnározom ennek ellenére, és nyilván meg van az oka annak is hogy miért nincs bódottá. Nem, nem köztudott hogy nem ad ki a toshiba, különben nem berhálok a win7-ben azzal hogy keresem a nemlétező funkciókat, meg agyalok hogy wtf! van "hm. lehet hogy van egy rejtett flash memória, csak előkéne csalogatni és onnan települnek az utilityk, vagy a nagykernél lenyúlták a telepítő dvd-t vagy. vagy vagy...") Toshiba oldalán kínlódok, nagy nehezen eljutok valahoval a szövevényes rendszerükön keresztül, ahol meg hiába kilkk download driver, halott oldal... Emelett próbálom az ismeretlen laptop funkciót előhozni (első notebook) az ismeretlen win7 64 bit-ben (vista win7-et eddig sikeresen kizártam az életemből) úgy, hogy valahogy az über felhasználó barát használhatltanalt átállítani emberi átlátható op rendszerré (kb. mint egy office 2003 vs. csoport mánáiás 2007 az is egy őrület) közben keresztkötésű kábelen próblom a 32 bit-es xp-mel valahogy összekötni őket (wifi híján) (ugye ez ismerős, még két azonos xp-n is azonos workgroup-ban, egyszerű file megosztás, nincs jelszó, és ha megszakadsz sem látják egymást hálózatban, noha pingelni tökéletesn tudják egymást), mellette a százeszredik progit vadászni win7-re stb stb stb. Szóval feszülség van. De akárhogy is, thx a help-et.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Demolator #7813 üzenetére
Ha nem kapok már 1XR-t akkor 146 lett volna a következő választás. 148-nak integrált grafikus imitáló egysége van, only osztott memóriával, szerintem felejtős. Még ha nem is tervezel 3D-ben, vagy játszasz, akkor is normál videókártyás verziót vennék saját memóriával. Lásd, már egy "egyszerű" op rednszer is tele van 3D-s feature-ökkel.
Az hogy ez az D kiterjesztés mit jelent, így fejlből most nem vágom, de a sima D nélküli 146 az i3 procis.
Úgy hogy szerintem L650-146, vagy L500-1XR. Utóbbinak az oldalsó elemei (usb, kártya olvasó...) értelmeesebben van elhelyezve mint 650, továbbá a home end pgae up...gombok normál 3x2 sor-ban vannak elrendezve, ellendem L650-nél egy sorban (teljesen feleselgesen mert ugan úgy elfértek volna mint L500-nál). Emellett L500 szürke billentyűzet, praktikusabb, jobban látható ha nagy ritkán is, de a sötétben rá kell nézned... L500 L650 Amit így utólag észrevettem, hogy minkét toshibánál az alsó venti szívó nyálása pont ott van ahol a térded ha ölbe rakod ("error") és a táp kábel meg jobb oldalt jön ki ami zavarhatja az egeret. De nincs tökéletes gép, ők ezt választották kötelező termékpolitikai "hátránynak", ezeken túlmenően best buy.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
benvolio
őstag
Csak azt nem értem ha ennyire értesz a gépekhez akkor miért nem megy a laptopod életre keltése. Én teljesen sötéten letöltöttem kb.24 drivert az xp-hez és minden működik zsírul. Azt hiszem itt csak egyszer kérdeztem én is a wifi kapcsolóról, de aztán megtaláltam a HWsetup-ba, mert én hülye kikapcsoltam valamiért és nem emlékeztem hol.
-
törölt tag
LOL
"Millió gépet hálózatot cisco-t rendszert építettem telepítettem..."
Ennek fényében nem értem a problémádat, én közel nem vagyok annyira vérprofi mindt te, de nem okozott gondot egy noti telepítése sem. (pedig volt már jó párral dolgom)Nem, nem köztudott hogy nem ad ki a toshiba"
Neked!"én jártam utána" "
Ezek szerint nem elég alaposan. Anno mikor én kerestem gépet, nem sok utánjárás kellett, hogy kiderüljön nincs DVD a Toshik-hoz.
Amúgy a linkelt videóból kiderül, hogy mit adnak a géphez.[ Szerkesztve ]
-
-
benvolio
őstag
Én ezeket tettem fel, de lehet, hogy valami kimaradt a listából /de csak ismétlem, hogy én sem tudtam konkrétan némelyik mire jó de ott volt hát feltettem. Nem kiröhögni engem csak segíteni próbálok./
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz benvolio #7825 üzenetére
Eszemben sincs, én nem az a fajta vagyok...mint egyesek akik látják hogy a másik szív és ideges, de azért még csesztetik egy kicsit segítség helyett.
Amúgy jól tetted, de sok választásod nem is nagyon volt. Nekem annyi a probléma hogy ahogy egy xp-t is úgy teszek fel hogy perfect legyen (telepítés után kismillió turkálás és állítás a registryben, szolgáltatásokban...win átállítás must be program installáls...) ugyan ezt akarom win7-el is, csak hát ez tök idegen.
Amúgy jópár helyen kérdeztem hogy win7, új laptop mi a teendő...de semmi válasz nem jött, csak hogy: felteszed és örülsz. Úgy látszik még sem, és beigazolódott a félelmem.free your mind
-
Jazz
veterán
2010-ben így kell leszenvedni egy wifi drivert egy laptophoz?? típus (már eleve megadtad a full pontos típust) -> kereső 34 talált illszető program [link] -> wifi (kezdenél örülni, de nem) -> [link] majd itt jön a móka -> [link] -> If you do not know which Wireless LAN Adapter model is installed in your Notebook, please refer to the "How to identify an unknown device (e.g. Wireless LAN module)?" document from our Wireless LAN Knowledge Base. -> How to identify an unknown device (e.g. Wireless LAN module)? ... Ez mi??? Ez egy Microsoft Toshiba Összesküvés, tuti. Ez elképesztő. Ja és a nagy finálé! [link]
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
"Vendor"Nos, a 10 lépéses Vendor Device-t végig játszva, megtudtam hogy ilyen Realtek RTL8191SE wireless LAN 802.11N PCI-E NIC a wifi lan kártya, és most már leszedhető az előző hsz.-em 4-es számú link-jében mellékelt wifi adatbázisból!!! Áááááááááá Ez botrány!
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz benvolio #7833 üzenetére
Sima ügy. Hát nem egyszerű? Amúgy most hallottam hogy ez notebook körökben bevett szokás, Fujitsu-nál 5x driver van 1 eszközhöz, "találd ki melyik játékkal" egybefűzve.
Ezzel a vendor-os eljárással amúgy sikeresen beazonosítottam egy másik Pci eszközt is, neve: Intel Management Engine Interface (MEI). Viszont van egy harmadik eszköz is, ott már nincsen Vendor és Device szám, kódja:
ACPI\TOS1900\2&DABA3FF&1
Gondolom ez valami eco energy safe hardware-es tool kit szabályzó bizgenytyű lehet.Az itt talált 34 driver közül [link] adatok: [link] Volt egy pár ami nem teljesen világos. Modem Driver Conexant és Toshiba, ez nyilván a beépített modem verziójú lapophoz van (ha van ilyen 1XR-ből ) Registry patch-ből két féle is van, 1.1 és N/a, kiadási dátum megegyezik, leírás: Storage Configuration Patch . No melyiket szeressem.
Továbbá a blur tooth stack: Ez megint egy aranyos kis oldalra dobott [link] (érted, halál pontos konfig adatot megadsz, még a gyártási számot is, és még is: 1.: feljánlja a bloo tooth-ot (ami nincs 1XR-ben) 2.: abból is ezer verziót.
Na de amiért felhoztam: nekem van egy külső bloo tooth csatlakozóm ami eddig sehogy sem akart komptailbilitásba kerülni egy régi BT telóval (hirhedt Nokia Pc Suite, gondolom most sokakban éles fájadolom hasít ) De gondolom minden ami itt van, az csak beépített toshiba bluetooth-okra vonatkozik, és veéltlenül sem működne együtt a widdcom-os BT-ommal (igen, widdcom driver nem megy vele) )Tanakodtam miért csak 2 USB van a Toshibán...hmm. Mondjuk sejthető hogy üzleti megfontolásból, de aztán találam ezt: starter kit: bal alul ott van a kis aranyos. Egy külső USB elosztó. "Vedd meg"
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
benvolio
őstag
De szerintem az nem számít, mert ugyanúgy használható "normál" usb-ként. Ráadásul mikor esata-s külső vinyót kerestem csak 1 db-ot találtam amihez gyárilag adnak usb/esata kombó kábelt. A többit meg két kábellel lehet használni, de azt nem akartam. Igy maradtam az egy kábeles usb-s vinyónál. Nálam fontos volt, hogy ne Y legyen, mert a két egymás mellettibe be van dugva az egér és a modem és így csak azaz egy marad. Nem akartam hosszabbító/elosztót használni. De azért van egy a táskámba ha netán kellene. /biztos ami biztos/
-
BanNor
csendes tag
Heló!
Viszonylag kezdő vagyok notebook vásárlás terén, azonban rászántam magam a vásárlásra, most venni fogok egyet, csak nem tudom hogy hol kezdjem a keresést, és hogy mit érdemes nézni, úgyhogy egy kis segítségre lenne szükségem!
A gép az alapvetőnek mondható műveletek mellett (Office, Net - Youtube, DVD írás stb.) leginkább kisebb gépigényű játékok futtatására kéne...
A notira kb. 200 ezret szánnék. Azt mondták nekem, hogy Magyarországon HP-t, Lenovo-t, Dell-t és Toshiba-t érdemes venni, mert megbízhatóak és magyar szervizük van. Ez igaz?
Szóval jelenleg milyen gépet ajánlotok, hogy azért játszani is lehessen rajta kisebb teljesítményű játékokkal is? (COD 2, Need for speed carbon, shift pl.)
Valamint mi az ami megemlítendő laptop vásárláskor? Mit kell figyelembe venni, ami a hardver részét illeti? (pl. jobb 2 GB DDR3-as RAM, vagy jobb 4GB DDR2-es, meg ilyesmi dolgok...)
Köszi! HA PRIVÁTBAN VÁLASZOLNÁTOK, AZT NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM!
-
benvolio
őstag
Külső HDD-be két fajtát szoktak árulni. Az egyikhez egy sima miniusb-usb kábel van, ezen megkapja a tápot is a vinyo, a másik fajtához meg Y kábel van, amikor egy miniusb és két usb csati van, azaz mindkettőt be kell dugni a gépbe, mert az egyiken kapja az áramot. És mint írtam nálam most csak az a 3. usb port van szabadon amire a külső vinyót egy kábellel rá tudom dugni. Ha Y kábeles lenne akkor kéne a hosszabbító/elosztó, hogy működjön is. Remélem érthetően írtam. Nálam ez szempont volt mikor külső vinyót kerestem.
-
Jazz
veterán
-
ququry
csendes tag
Sziasztok
Van egy Toshiba l300-20l laptopom egyik napról a másikra minden előjel nélkül nem indul.
Ki vettem a HDD asztaliban teszteltem OK.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Mit érdemes megnézni a gépen?“Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész.”
-
beci
őstag
Sziasztok.
Ma kapom meg a Toshiba Satellite c650d-10e laptopomat.
Kérdés.Win7-et fogok rá felrakni,leszedi magától a szükséges drivereket hozzá,vagy külön kell felrakni?Ha külön,akkor honnan tudnám leszedni hozzá?Köszönöm.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Jazz
veterán
válasz hétalvó #7844 üzenetére
Ha csak a hardware erre külön nem akalmas akkor hiába a progi. Egyébként valószínűleg azért (is) van így megoldva, mert a hőátadás-hőelvonás idő. Ha szép lassan pörögne fel a venti, már rég forrna a proci mire a hőelvonás a procit is "eléri".
Továbbá meg ehhez egy szabályozó elektronika is kéne, holtpontokkal, felfutási görbével, mindennel...(így olcsóbb volt nekik, no meg termék marketing. a drágább verziók már lehet tudnak ilyet)Toshiba színbeállítás:
- Ti ezt hogy oldottátok meg? (Tosi l500-1XR) Ugye hozzáadott softweare nincs. Hardware-es kijelző kalibrálás nincs (mint egy asztali tft monitoron)
Maradt a win7-beni színprofil választás, illetve a Calatys Contrl Centeren a színbeállításoknál a manuális állatgítás.De: Csak addig marad meg a beállítás, amíg el nem indítok egy direct x alkalmazást, pl. egy játékot. A játékban már nem lesznek érvényesek a beállított színek, és abból kilépve, már win-ben sem lesznek az előzőleg beállított értékek. Minden Default-ra esik vissza, és lehet újra nyomkodni a színbeállításoknál hogy "alkalmaz".
Ez elég nagy baj, mert alapértelmezettem baromira hidegek a színek, és akármilyen szép a Tosi kijelzője, játékok alatt nem tudom élvezni a színeket, plussz még utána minden egyes kilépéskor apply-olhatom a színbeállítást, hogy legalább a win-ben tudjam élvezni.Nektek ez hogy néz ki? Vagy csak nálam ilyen? Ötlet? thx
free your mind
-
Jazz
veterán
Látom nem vagyok egyedül a problémámmal
[link]Hi -
I have only had my Satellite L500 for week. I have a problem with the images on the laptop having a blue cast. I have calibrated the colour and get it perfect only for it to reset when the computer is turned off and restarted. Tried it several times with no luck.
Can anyone help?Hi.... I have googled the colour calibration resetting problem and it appears to be a problem between Windows 7 and the software put on by the manufacturer which resets the colour calibration during the start up process.
The solutions on the internet are very specific to each manufacturer and nobody mentions how to resolve this problem with a Toshiba....
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Lenovo Thinkpad T480 (i7/mx150/16gb/512gb,LTE)
- HP Victus 16 IPS LED 16" 144Hz R5 5600H RTX 3050 4GB 32GB DDR4
- Dell 90W usb C Type eredeti, új töltő - 20V - 4,5A
- HP Zbook Studio G3 Intel Core i7-6820HQ, 32Gb ram, 512 Gb SSD, Win10 Munkához és játékhoz is!
- Toshiba Satellite L50-B (128GB SSD,8GB DDR3L RAM WIN1064BIT
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest