Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirKero
őstag
válasz #82903040 #6951 üzenetére
A szervizes azt mondta,hogy ők csak a saját tesztprogramjuknak hisznek de amikor beolvastam neki,hogy mit írt ki a HDD Sentinel azt mondta erre simán cserélik.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
kokyt
senior tag
Én is az oldalon regisztráltam. A levél mellé a garanciajegyet csatoltam szkennelve, pdf-ben. Németül írtam a .de végződés miatt de angol automata üzenetet kaptam Ebben megköszönték, kaptam egy ticket számot, és ígéretet arra, hogy hamarosan jelentkeznek. Két órára rá kaptam még két emailt az egyikben a regisztrálási adatokat küldték vissza, a másikban pedig, hogy ellenőrizték, elfogadták és a következő pár napban megtörténik az adatbázisba való felvétel.
[ Szerkesztve ]
-
kavarc
aktív tag
Szia kokyt!
Köszi a választ. A gondom csak az, hogy nem kaptam "garancialevelet". Pontosabban egy fecni kaptam, ami az áll, hogy 2 év garancia van a laptopra és melyik honlapon kell regisztrálni. Ez gáz?
Azt hiszem elküldöm nekik a számlát, remélem az is elég lesz, ha nem akkor meg nemtom mivan. Hívjam fel a kerekedőt? Őszintén szólva az előző Toshibámhoz sem kaptam külön garancia-levelet, csak simán beregisztráltam neten. -
kokyt
senior tag
Garancialevél alatt a jótállási papírt értettem. Nekem nem "gyári" papír volt, hanem szerintem a HPR Hungary forma nyomtatványa. Szerepelt rajta az eladó cég pecsétje, a szériaszám a típus meg a vásárlás dátuma. Ezek az adatok fontosak a megerősítéshez, nekem meg csak ez volt meg egy szállítólevél, úgyhogy ezt küldtem el. De szerintem más papír is jó, ha te azzal tudod bizonyítani, hogy akkor, ott és azt gépet vetted meg.
-
brotherlui
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Tecra S5-ös gépem és valahogy eltűnt róla az a funkció, hogy az "Fn" gomb lenyomásakor a kijelzőn fekete négyzetekben a különböző funkciók piktogramjai tájékoztattak, hogy melyik billentyűvel együtt lenyomva, mi fog történni. És a zoom-olás (Fn plusz szóköz) sem műkszik. Egyébként a funkciók rendben működnek (hangerő, képernyő fényerő állítás stb.) Valószínűleg a Vista újratelepítése óta nem megy, de nem figyeltem. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Üdv.
-
kavarc
aktív tag
válasz brotherlui #6957 üzenetére
Szia!
Szerintem a választ a kérdésedre Pierre75 #6903-as hozzászólásában találod
Idézem:
Value Added Package felelős az FN működéséért.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz brotherlui #6957 üzenetére
A flash cards support utility kell, ez teszi ki konkrétan azokat a kis négyzeteket az fn gomb lenyomására.
-
chef69
tag
Sziasztok!
Notivásárlás előtt állok, a Toshiba Satellite L505-111 -et ajánlották nekem. Itt több embernek is van, vélemények is jók róla, csak azt írjátok, nem kifejezetten gammer masina. Ilyen árkategóriában tudnátok esetleg "gammerebb" gépet ajánlani? Fontos az is, hogy HDMI csati legyen rajta.
Előre is köszi! -
vagabor
aktív tag
szia!
"gémerebb" akkor lesz egy noti ha jo vga-val rendelkezik, ugyanis az az elsődleges szempont ha játszani akarsz. Az l505 alkalmas játékok futtatására is, de ha nem elég az a konfig akkor már nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni.E felett ugyanis már a dell xps van 4670es karival, az meg nagyon sok pénz. Szerintem ezen érték kategória felett már nem nagyon érdemes csak azért súlyos százezreket kiadni hogy játszani tudj, én sem vettem volna az l505-nél drágább gépet, még ha jobb felszereltségű akkor sem. Nagy felbontáson high részletesség melletti játékra inkább asztalit tartok ésszerűbbnek.ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
vagabor
aktív tag
sziasztok, l505-111 tulajokat kérdezném, mit tippelnek meddig melegedne a vga üresjáratban ha a venti 5 percenként nem hűtené vissza? Én úgy 65öt simán tippelnék..
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
Beldar
tag
én reggeltem a toshiba.hu-n a gépemet, kiírta, hogy sikeres regisztráció.
utána nem írta, hogy ezzel mire lettem jogosult, meddig érvényes a garancia, még egy email visszaigazolást sem küldtek, valamit nem ártana tudnom... -
vagabor
aktív tag
szia!
szerintem te is abba a hibába estél hogy nem az ikonra való kattintással regelted először a géped. Új gépeket először vagy azzal vagy a tempron keresztül kell regelni.ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
alfa147
tag
Sziasztok, tegnap megvolt az első "észlelt" kékhalálom a toshibán. Kernel-Power 41 (63) netezés közben összeomlott, kék képernyő és kikapcsolt. Keresgélek a google-ban, de gondoltam írok ide is. Az eseménynaplóm szerint volt már kettő 3 hónappal ezelőtt, azért írtam hogy "észlelt". Mehet a találgatás mi okozhatja? Valakinek volt ilyen problémája? Rakjam újra a rendszert? win7 32bit 6.1.7600 gép A300 1NO 8hónapos
-
Beldar
tag
válasz vagabor #6966 üzenetére
szia! én egy A300-29K-t vettem, nem volt rajta oprendszer, így ikon sem
én raktam rá x64-es win7-et, semmi segédprogram-lemezt nem kaptam hozzá, egyedül egy win7 64 bites driver cd-t, amit a bolt adott. arról telepítettem az illesztőket.
vajon mit lehet még tenni, utána tudok nézni vhol, h most mi is van a regisztrációmmal? -
s_
tag
Sziasztok,
A héten én is erősítem majd a toshiba a500-asok táborát és a következő lenne a kérdésem.
Ugyebár alapból előretelepített win7el adják és olvastam itt hogy a fent lévő programmal kell majd regisztrálnom a notit hogy garanciális legyen, ugye? tehát nem a weblapjukon.
A másik kérdésem meg az lenne hogy, gond nélkül formázhatom majd a gépet pár nap múlva ha zavarna a partíció felosztás és rárakhatok egy win7et? És az utolsó kérésem pedig az lenne hogy, valaki írja már le légyszi hogy milyen fontosabb drivereket kell majd letöltenem a toshiba weblapról hogy zökkenő mentesen menjen majd a rendszer egy formatálás után. köszi a válaszokat -
vagabor
aktív tag
helo
én a helyedben nem bántanám a particiokat, nem sok értelme. A gépek általában két particioval kerülnek ki, az enyém is egy c és egy d-vel jött meg. Nekem az bőven jó. Valamint a vinyóra telepített rendszerhelyreállítás is elveszik, meg talán még a gariban is benne van hogy nem szabad. A helyedben én nem tenném. Ha két particioval kapod a géped akkor inkább ne tedd, ha eggyel, akkor is jól fontold meg..ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
vagabor
aktív tag
ha tempro kiírja akkor még a hivatalos oldalnon érdemes leellenőrizni a biztonság kedvéért. ha megvannak akkor tovább ne foglalkozz vele.
ASUS TUF GAMING B650-PLUS, AMD Ryzen 7 7800X3D, DeepCool AK620 Zero Dark, CORSAIR VENGEANCE DDR5 RAM 32GB (2x16GB) 6000MHz, ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti, Cooler Master MWE 750, Fractal Design Core 3000, LG UltraGear 27GR75Q 27" IPS QHD 165Hz
-
s_
tag
válasz vagabor #6973 üzenetére
szia,
már ne is haragudj, de nekem van egy jól bevált rendszerezésem, C-n winfos és egyéb dolgok, D-n meg a munkáim és nekem eddig se volt szükségem és szerintem most se lesz a rendszer helyreállításra, mert minek? próbálj meggyőzni és akkor fent hagyom a gari vesztésnek meg mi köze a rendszer helyreállító partícióhoz? ilyet még nem hallottam, ami szerintem elég hülyeség lenne, mert nem véletlenül vannak fent a driverek a gyártó weblapján, de majd valami szaki azért remélem felvilágosít. -
bandita125
csendes tag
Sziasztok!
Következő lenne a kérédsem.Van nekem egy Toshiba Satellite L40 18W PSL4CE Laptopom
X3100 videokarival, kilehet cserélni ebbe a tipusba egy valamilyen jobb nagyobb ATi v. nVidia -ra?Kb mennyi lehet az ára ennek a notinak használtan kitünő állapotban 250GB WD Scorpio vinyoval 2GB Samusng DDRII Rammal Azonos márkájú (gyári Samsung667)? -
bandita125
csendes tag
Még1 Van ez a CD\DVD Acoustic Silencer mire jó ez a program csndesebbé teszi a meghajtót egyáltalán ér valamit az L40-18W nél?
-
vagabor
aktív tag
én is azt mondta ha egy particio van akkor érdmes elgondolkozni a particionáláson egyébként értelmetlen. a garis dolog meg csak egy kósza felvetés volt.amugy meg a te géped lesz, ugy kavarsz be neki ahogy kedved tartja
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
A garanciához némi információ:
Én egy előretelepített Win7 x64-el kaptam a gépet, amit interneten regisztráltam be. Igazából ennek is működnie kell(ene), mert a laptophoz kapott leírásokban ez is szerepel. Ellenben én az új tulajoknak azt ajánlanám, hogy amennyiben előretelepített oprendszer van akkor mindenképen a gépen lévő ikont használják a garancia reggeléséhez. Értelemszerűen, ha nincs oprendszer, akkor marad az internetes lehetőség.
Én neten regeltem mind az "alap", mind a kiterjesztett garanciát (vásároltam egy 2ről 3évesre kiterjesztett "dobozos" garit). Az történt, hogy amikor a neten unit details oldalon v. a support oldalon unit details alatt vagy a Temproban néztem a gépem, akkor ott nem volt reisztrálva maga a laptop sem, így a garancia/garanciák sem. Ellenben, ha a Szolgáltatások/Jótállási szint emelése menü alatt kérdeztem le az infókat (itt nem csak szériaszámot, hanem regelt emailcímet és vásárlás napját is meg kell adni), akkor frankón látszott minden. Engem viszont idegesített, hogy a regelés után egy hónappal sem látszott a gari a többi adatbázisban, megkontaktáltam a Toshibát. Először egy magyar címre írtam - azt kell mondjam "természetesen" nem kaptam választ. Aztán kokyt ajánlott egy "közponi" emailcímet, ahol kaptam egy ticket nr-t, és azonnal foglalkoztam a problémámmal. Kb 2 nap alatt meg is oldották, mára már látszik mind a normál, mind a kiterjesztett garanciám az összes adatbázisban. Tehát, ha valakinek ilyen jellegű problémája van, akkor bátran írjon erre a címre: pop.vpo@toshiba-tro.de angolul vagy németül, írja le pontosan mi a gondja és mellékeljen egy számlát vagy garjegyet.Partícionállás:
Nekem személy szerint jobban tetszett a Toshiba régebbi megoldása, amikor volt a disk elején egy 1,5GB-os rejtett paríció, ami tárolta a HDD recoveryhez szükséges adatokat. Ma úgy néz ki, hogy kapok két 240GB-os partíciót, ahol a második -látható- partíció tartalmazza a recovery adatokat. Nekem ez több okból sem tetszik; egyrészt nincs szükségem 240gigás rendszerpartícióra, másrészt közel sem "bolodbiztos" megoldás, hogy láthatóvá teszik a visszaállítási adatokat. Továbbá így még nehezebb az ember saját szája íze szerint partícionálni a disket.s_ : a disket gond nélkül formázhatod, nem vész el a garancia, viszont a HDD recovery-t természetesen elfelejtheted. Ha a géphez kapott W7 lemezt, v az általad készített helyreállító W7 lemezt használod, akkor minden partíció törlődik a laptopról és visszaállítás után ugyanazok a felosztások maradnak, mint a gyári beállításkor -> factory reset. A helyreállítás talán azért értelmes dolog, mert így van egy jogtiszta aktivált Win7-ed és nem kell szórakozni a driverek kiválogatásával, letöltésével, telepítésével...
-
Chaser
legenda
válasz bandita125 #6977 üzenetére
Nem lehet benne vga-t cserélni.
L500-1PU -ról van vkinek tapasztalata?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
-
cortez29
csendes tag
-
Chaser
legenda
Ha számla nélkül veszek toshiba gépet akkor a későbbiekben tudok venni még garkiterjesztést? És meddig lehet ezt venni? Gyártási ideje a gépnek 2009.12.21., legalábbis innentől él a gar a toshiba garancia checken lekérdezve a serial szerint, 2 évig. Regisztrálva nincs. Ha regisztrálok az jár valami előnnyel, vagy az feltétele is a későbbi -remélhetőleg csak feltételes- meghibásodás ügyintézésének is?
szerk: Visszaolvasva annyi értelme lenne a reg-nek, hogy nem gyártástól indul a gar, hanem amikor megvásárolták? De ezt meg igazolni kellene valamivel ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
T. Almeida
senior tag
Üdv,
A Toshiba Qosmio X500-ast lehet kapni "konzervatívabb" burkolattal is, vagy csak fekete-piros kombóban? KÖszi. Nekem nagyon tetszik a fekete-piros, a főnököm szerint viszont túl "hivalkodó"...tulajdonképpen igaza van.[ Szerkesztve ]
-
gaben23
csendes tag
Sziasztok egy kis segitséget kérnék!Toshiba Satellite L30 mien Core duo vagy core 2 duo procit használ max..Azaz mi a legnagyobb amit elbír?Szeretném kicserélni az 1.73 Cerkát benne.
-
sz.9
tag
Sziasztok!
Akkus kérdésem lenne, szeretném a tapasztalatotokat kérni.
Van egy 1 hónapos Toshiba P300-225 (2,4Ghz 4Gb 17" ) gépem. Akku rendesen megformázva már több mint 10X töltöttem. Az a problémám, hogy, ha feltöltöm az akkut )+ egy kis csepptöltést is kap) és pár napig nem használom, akkor indításkor 90% vagy 5 nap után pl 85%-ról indul a gép. Mi a franc zabál ennyit, ha ki van kapcsolva(nem hibernál, leállítom rendesen)?Kipróbáltam, egy hétre félretettem a feltöltött akkut és a bakapcsoláskor 97%-ot mutatott amire felállt gép (ez kb normális az elején meghúzhatja az akkut a win belövése) tehát az akkunak nincs baja, viszont ez a sok veszteség zavar.
Mik a tapasztalataitok esetleg mit tanácsoltok, mit tegyek? Sokallom ezt az energoavesztést.
Üdv!
Az a baaaj...
-
vargapeeti
tag
Sziasztok Kedved Forumozók!
Ma vettem egy l500-1ge típusú laptopot. Viszont van egy problémám. Istenért se tudok rá windows 7-et telepíteni ( gyárilag nincs rajta OS ). Probálkoztem többféle verzióval de semmi. A windows telepítésénél 20 %-nál kiír egy hibaüzenetet hogy a fájl sérült és nem tudja tovább folytatni a telepítést. És mindegyik verziónál ezt csinálja...
Esetleg megoldást tudna v.ki mondani? Bios ... vagy szervíz...
Üdv és köszönöm a segítséget!
-
Chaser
legenda
válasz vargapeeti #6992 üzenetére
Memóriatesztet futtattál?
-
Chaser
legenda
válasz vargapeeti #6994 üzenetére
Pl memtest 86 bootolható lemezről, ha lerántasz egy livelinuxot jó eséllyel abban is van, de mintha win7-ben is lenne.
-
padika11
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írom-e. Toshiba Satellite Pro L300-22p gépem van. A videólejátszással van problémám. 625x352 felbontású avi videókkal az csinálja amikor teljes képernyős módban nézem, hogy a gyors mozgásoknál a kép vízszintes csíkok mentén megtörik. Nagyon idegesítő tud lenni. A 720p-s vidi is néhol beszaggat, miközben a proci 20%-on megy. Ennyire gagyi lenne ez az intel vidikártya?[ Szerkesztve ]
Art is the affirmation of life. - Alfred Stieglitz
-
aktív tag
Sziasztok! Van egy Satellite L40-es notim. Xp fut rajta már régóta, de szeretném a Win7-et kipróbálni. Drivereket már beszereztem a Toshiba honlapjáról. Amihez nem volt 7-es driver ahhoz jó a Vistás? A Win 7 telepítésnél is probléma a sata driver vagy itt már nem lényeg? Bios-t kell frissíteni vagy jó a régi amin az XP megy? Ha kell frissíteni és mégis az XP-t akarom majd használni akkor mi a megoldás? Ezekben a kérdésekben kérnék segítséget.
-
IveyBaby
tag
Üdv.
Toshiba Satellite L40-14F-et szeretnénk kétantennás TP-Link WR841ND routerral otthoni internethez csatlakoztatni, de ezt a hibaüzenetet kapjuk:
"A Windows nem talált tanúsítványt, amellyel be tudná jelentkeztetni a hálózatba TP-LINK_C8A546"
Mit kellene átállítani, hogy működjön a dolog? OS: XP Prof.Előre is köszi!
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok,
ide irok hátha tudtok valamit... Toshiba l30-m101 féle remekmű a következő tüneteket produkálja:
- bekapcsoláskor folyamatosan pittyeg/csipog ahogy tetszik mjad többször gomb lenoymásra továbbmegy, de magától talán a világ végéig is folytatná.. mitől lehet ze? találkoztatok már ilyennel?
Köszi a válaszokat!
Üdv. Tomi
-
-
hori36
csendes tag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne , hogy van egy Toshiba Satellite A300-as laptopom és azt írják róla h 4gb memóri setén 2 gb hypermemory áll rendelkezésre ezt h lehet beállítani vagy ettöl jobban mennek majd rajta a játékok. Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mini PC
- Revolut
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- HP Pavilion GAMING15-RYZEN 5-15.6"FHD,IPS-16G DDR4-256G SSD-GTX1050+Radeon Vega8-szuper Akku-Olcsón!
- Lenovo Legion gamer laptop
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell Latutide E5440 i5 4310U, 16GB RAM, 240gb ssd -vel eladó!
- Lenovo IdeaPad 1 15IGL7 15.6", 4 GB RAM, 128 GB SSD eladó! Új, bontatlan, 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest