- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #5668 üzenetére
Az az érdekes, hogy nekem a fent említett settings oldalon nem jelenik meg a power-on-security opció, mintha a gép nem támogatná, ami ugye vicc (T61). BIOSban nézegettem, ott sincs kikapcsolva semmi. Enrollmentnél sem szerepel az ujjak fölött a második sor power-on ujjlenyomat. CSS-t leszedtem, mert nem kell, akkor se. Fura.
-
_Lacos_
tag
válasz
Shadowfax #5653 üzenetére
Ez tűnik nekem is gynúsnak, mert ha 2008. áprilisában lejárt a 3 éves garija, akkor 2005-ben kellett volna gyártaniuk, ez meg elvileg egy 8 hónapos gép. Az nem lehet, h Mo.-ra nem érvényes a garanciája? Öcsém T42-jére "This product has a special bid three year limited warranty."-t ír, erre meg "This product has a three year limited warranty". Ebben a doksiban írja, h mi a limited warranty. A szériaszámot tartalmazó címke érintetlennek tűnik a gép alján.
-
atee
őstag
válasz
Shadowfax #5588 üzenetére
Az én gépem! ThinkPad T60 2007-7KG
T7400(2.16GHz), 1GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 15in 1400x1050 LCD, 128MB ATI Radeon X1400, CDRW/DVDRW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 9c Li-Ion batt, WinXP Pro
+ 1 giga ramA t61 es külsőleg ránézésre teljesen megegyezik vele?
Ami miatt esetleg ezt lecserélném az egy kicsit combosabb vga.
Minden egyéb paraméterében bőven megállja a helyét. Még újnak is árulhatnák szerintem. -
gecsoz
aktív tag
válasz
Shadowfax #5526 üzenetére
Szijaaaa (itt is)
Igazából a T61 -et is sokan szidták és temették, aztán ott is kiderült, hogy csak a régi névhez ragaszkodó begyepesedett emberek hisztijéről van szó, szóval nem félek a T400 -al kapcsolatos ilyen jellegű hírektől sem.
A gép munkára kell, úgyhogy az esetek 99% -ban úgyis az Intel vga -t használnám.. és mivel nem videot szerkesztek nekem a 64GB -os SSD is bőven elég.. most egy 40GB -is HDD van a T41 -emben, és a harmada üres..
Az SSD fura egy dolog. Sokan mondják, hogy nem elég bejáratott technológia, nem lehet tudni meddig bírja, meg ilyenek.. de igazából én bízok abban, hogy ami egy IBM/Lenovo gépbe bekerül, azzal szerintem nem lehet gond.
Feladta nekem nagyon a leckét a Lenovo.. már megvolt, hogy melyik T61 -et rendeljük meg erre bejött a T400, meg leljebb ment az X300 ára, és most szenvedhetek itt, hogy mit vegyek
-
Gabcsika
tag
válasz
Shadowfax #5496 üzenetére
Köszi az infót és a linket. Már kapható. :-)
Nekem kifejezetten tetszik, mert nagy tudású gép, és nem 15" vagy még nagyobb inches, hanem 14.1"-es.
Kérdés: megoldható-e szerinted egy olyan, hogy ne 5200 fordulatos vinyóval kérje az ember, hanem 7200-essel vagy ez hogy működik, ami van az van? -
Pompi
nagyúr
válasz
Shadowfax #5476 üzenetére
Bocs a linkért, nemtudtam, hogy ennyire utána akarsz nézni, a lényeget meg én is leírtam.
Akkor ezt egyelőre hanyagolom, nézelődök még itthon egy darabig, félő, hogy nem lesz már használtan olyan X31 ami nekem megfelelne. Tudom, hogy használt cuccok, tudom, hogy ilyenkor kompromisszumot kell az embernek vállalni, de engem zavarnak a kopások ez van, tudom én vagyok ilyen téren aberrált
-
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #5435 üzenetére
Itt a dátum is. Ismerősöm jár ki évente 4x - 5x, ott üzletben vette.
-
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #5433 üzenetére
Azért, mert legalább 5 helyen írják rajta, hogy Lenovo, tőlük lett véve, a garanciát ők adják(1).
Az OK, hogy a Li-ion cellák állva/ülve/használva/nemhasználva vesztik a maximális kapacitásukat, na de ennyire? (végülis Szingapúr nem a +5 fokos évi középhőmérsékletéről híres, meg amennyivel olcsóbb az Usanka árától, inkább hallgassak)(1) még nem olvastam az apróbetűs részt, hogy ilyen eset érett-e garanciális cserére
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #5423 üzenetére
Gondolod nem próbáltam meg?
A szokásos görény stílus: telefonban letagadja magát, más néven mutatkozik be, satöbbi. Mindezt az ország másik feléből. 9k miatt pedig sajnos nem éri meg a nagyobb fáradságot, és ezt ő is tudja szerintem. Bár volna kedvem elhelyezni pár lila foltot a szeme alatt. Végső esetben pár ezret vissza lehet hozni ha eladom a procit, meg az alsó burkolati elemet ami a lappal jött, a gépet magát is szét lehet bontani alkatrésznek, de a cél nem ez, hanem egy működő gép. És a szomorú helyzet az, hogy a Vaterán sem tudok garantáltan működő lapot venni, kipróbálásra semmi sansz.
szerk.:
tototos: Ezt nem értem egészen
Van maga a zsanér, ami egyrészt alul rá van csavarozva a gép alsó részére, másrészt fölül bele van csavarozva a fedél belsejébe. Ahhoz hogy ezeket a csavarokat ellenőrizd, le kell szedned vagy a kijelző burkolatát, és/vagy az alsó rész burkolatát. Zöld?
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #5396 üzenetére
Már válaszolt is a biosiras.hu
A helyzet felemás. Azt írja, hogy CRC chip csere lesz, ami vagy segít, vagy sem. Ha nem javul meg akkor nem kerül semmibe, ha megjavul akkor az ára 15k.
Akkor most az a kérdésem a topik tisztelt közönségéhez: Szerintetek megér 15k-t egy T20 (14" XGA, 850 MHz P3, 192 MB SD, 6x DVD-ROM) ???
Y.
-
Zomby8
tag
válasz
Shadowfax #5409 üzenetére
Hat igen parat mar lattam eloben. Nem rossz gep a T500-as (teljesitmenyben nagyon jo) de sajnos az igazi hirnevet a billentyuzettel egy kicsit tonkretettek... Nem rossz - jobb mint egy atlagos laptop klaviatura, de valahogy a tamasztasa az anyaga es az egesz erzese nem az igazi. A kijelzo fedele nagyon profi, teljesen massziv, ezzel szemben maga a gephaz kicsit muanyagos, nehol recseg egy kicsit es benyomodik. Nem szidni akarom, de valahogy pl. egy T42 jobban ossze volt rakva. Amugy minden foldi joval megrakva is lehet kapni (az enyem kicsit alap modell) - mondjuk a ledes kijelzore en is kivancsi lennek. Osszessegeben egy tizes skalan 7-8 korul adnek neki, de majd ido mulva kiderul, hogy hogyan is muzsikal.
-
Tim82
félisten
válasz
Shadowfax #5401 üzenetére
Ezt mondd meg néhány apróhirdetőnek is (nem PH!), akik szerint nem.
Ha a ThinkWiki-ből indulunk ki, akkor ezt is javítani kellene ott.
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #5390 üzenetére
Ez tök komoly?! Nem értem én ezt, hogy a manóba van az hogy képtelenek ezeket a problémákat megoldani? Hány éve is kerültek elő először ezek a jelenségek? Tényleg már csak az hiányzik hogy kinyögjék valamelyik fórumon hogy az X500-ba nem szabad akármilyen külső eszközt dugni mert elromlik a 2.0 usb.
Egy hete sincs hogy az R60 helyét átvette nálam egy T61, és föl sem merült bennem hogy ezek még egyáltalán előfordulhatnak. Szerencsére eddig minden alkatrészem kussol, remélem így is marad.Van viszont két valódibb gondom, megoldás nélkül:
#1: #3983-ra (fix 50 Hz) nincs valakinek ötlete? Villog az a fránya kép
#2: Van egy öreg, patinásra kopott, de fizikailag jó állapotú T20-am. Szegény BIOS checksum erroros, nem jut el a bootolásig. A Lenovo support oldalakon szégyenszemre alaplapcserét emlegetnek, holott ez elvileg egy "sima" bios flasheléssel orvosolható lenne, nem? Valami ősöreg külföldi maszek oldalon vállaltak is javítást, de az rég elavult, és szemmel láthatóan akkor is vastagon megkérték az árát.
Van rá sansz hogy valahol valaki ügyesen és rentábilis áron meg tudja ezt oldani?Y.
-
Csedit
aktív tag
válasz
Shadowfax #5165 üzenetére
Feltettem, megnéztem, az alaplapra rev 3-at ír, a proci foglalata 479 mPGA. És egy T2400 Yonah proci van benne.
Tényleg csak elméleti a kérdés, hogy mekkora a legnagyobb ami beletehető.
Az ismerősömnek van egy core2 duo procija T8000 széria, pontosan nem tudom mekkora, talán 2 ghz. Azzal merjünk-e próbálkozni? -
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #5154 üzenetére
Talán akkor így ok?
A manual update lépéseit követtem... -
kerlas
tag
válasz
Shadowfax #5149 üzenetére
Ez tuti, mert akkor kicsit összekeveredtem, nézegettem a Western Digital honlapját, és ott a mobilwinyók két kategóriára vannak osztva: With free-fall sensor / Without free-fall sensor, ez akkor most hasonló szolgáltatást takar mint az Active Protection, csak itt a winyóba van a szenzor, és saját programmal (gondolom) olyan notikba is működik, amikbe nincs mozgásérzékelő?
-
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #5046 üzenetére
Ahogy ígértem, itt az újabb fotó a kis drágáimról: [My ThinkPad Family 2]
Alsó sor balról jobbra: ThinkPad 220, 701C, X20, T43
Középső sor balról jobbra: 360PE, 365XD, 365E, 765D, 370C
Hátsó sor balról jobbra: 345C, 760L, 340, 755C.Rajtuk kívül van még 3 hibás gép szétszedve: 350, 365XD, 560Z.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
Shadowfax #4955 üzenetére
Köszi a választ!!
azt nem tudtam h eBay-ről is van vám...
T és R széria között mekkora a különbség és ez leginkább miben nyílvánul meg? Melyiket lenne érdemesebb választani?
Mekkora az IBM/Lenovo notik TFT-jének színhűsége? van lehetőség a kalibrálásra? (photosop miatt számomra ez fontos
)
-
amargo
addikt
válasz
Shadowfax #4934 üzenetére
Szia Köszi, de már letettem róla, elsőnek jó 5let volt.. aztán bele gondolom a műszaki paramétereibe és nekem karcsú lenne, kedvesemnek már vettem.. bár akár Neki még jó lehetne.. lecserélni a nagy dögöt(R52)
Csak most még a visszavonással vannak gondjaim..
Szerk:
Egy barátom nemsokára vesz egy X300 már bejegyeztem felé, hogy ha megvette, akkor megyek és megtapogatom, csak egy kérdése volt felém, amit én nem tudok, hogy GSM-es verzióját lehet itthon kapni?
-
szmissz
senior tag
válasz
Shadowfax #4753 üzenetére
Mellesleg nem tudom hová tenni ezt a vizsgáztatást... valószínűleg Lenovo logó lehet már a gépeden és nem tetszik, hogy negatívat írtam róla... pedig ezzel senkit nem akartam megbántani.
szerk: És tudom, hogy Thinkpad szakértő vagy, biztos volt vagy 34 IBM logós géped és lesz még legalább ennyi Lenovós.
-
válasz
Shadowfax #4655 üzenetére
Könyörgöm, egy Thinkpad ne nyomódjon már be basszus. Olyan übergagyi hatása van. Vagy ez Thinkpad esetében fícsőr, csak a többi notinál gagyi?
Itt a cégnél van vagy 300 noti, javarészt régi Thinkpadek, egyet sem láttam még megtörve, pedig értékesítők is vannak bőven, ők hurcolásszák...
Igen, a minőségérzet a fejben alakul ki, de számomra ez már olyan szintű minőségi romlás, amit egy felsőkategóriás notebook-családtól nem néz jó szemmel az ember.
Ezzel együtt jómagam is Thinkpad rajongó vagyok, nagy álmom egy x61s. Majd egyszer...
Szerk
mdk1: Shadowfax megadta a választ a kérdésedre
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- HP Chromebook 14a-na0006nl :Intel Pentium Silver/8GB/128GB eMMC/14"HD LED/Chrome OS
- HP Elite Dragonfly G2: i7-1165G7/16GB/512GB NVMe SSD/13"3 FHD,IPS,TOUCH/Win11 pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest