- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
Aktív témák
-
Integra
titán
t400s
volt szerencsém közel 2 órát tesztelni.
röviden: absz kell, akarom, fantasztikus masina
még rövidebben: nincsen rá pénzemmár első ránézésre, távolról látszik, hogy nem egy egyszerű cucc.
tipikus thinkpad design, de ez most mégis más lett, úgy, hogy nem tudja letagadni sem hogy thinkpad..
az egész méltóságteljes, nagyon komoly, semennyire sem akar divatozni, távol áll tőle minden kivagyiság és magamutogatás, ami az apple-re és az apple-hez hasonló cuccokra jellemző. szinte már pofátlanul elüt a megszokottól. a nagy csindarattát meghagyja másoknak, diszkréten meghúzódik háttérben és csöndben, magában mosolyog a konkurenciára, ami amúgy azt hiszem nincsen.. ha valaki érti amit mondok, szereti ezt a fajta stílust, életfilozófiát, annak ez lesz a befutó és semmi más, a többieknek meg mekbúkot, oszt jónapot, öröm é bódottá.a borítása az a fekete, enyhén szürkés, finoman plüssös borítás, ami az x301-en is figyel. két fémzsanér, a bal oldal mellett pár led és piktogram. bal alul fekete lenovo felirat, alig venni észre jobb oldalt a thinkpad logo. én itt a lenovo feliratot elhagytam volna a thinkpad név erősítése miatt, úgy még hangsúlyosabb lenne. talán lehagyják róla, az alján úgyis ott van a lenovo, meg hogy made in china..
érdekes, hogy a fedlap kávájának függőleges merevítése teljesen elmaradt, egyedül a felső vízszintes káva hajlása maradt meg, ami amúgy nagyon stabilan fog bele a váz elejébe. összehajtva sem érzem, hogy nyeklene, masszívan egymásba illeszkedik a két rész. biztos vagyok benne, hogy ha az oldalsó káva is hajlított lenne, akkor még masszívabb lenne, de azon gondolkodtam hogy a mindennapos használat mellett vajon kell e egy ilyen csúcs notesznél, ami nincsen 2kg sem és a súlycsökkentés nagyon fontos volt, hogy ez legyen a leglegleg. szóval szerintem belefér, tényleg masszív így is. picit azért bánom is, mert nekem nem törne le a kezem ha 2kg lenne és az oldalsó káván is ott lenne a hajlás. a fedlap amúgy meghajlítható, senki ne várja a régi zártszelvény hegesztett style cuccot, ez a spéci magnézium ötövözetes rollcage azért nem az. de érezni, hogy amire kell, azt biztos profin fogja tenni sok éven át. szóval én emiatt a legkevésbé sem aggódom.
a káva felső részében ott egy 2mpixeles kamera, és rögtön ott van mellette a klavi világítás, ami enyhén kékes, xenonos árnyalatú led. emlékszem, a régi r modellekben még sárgásabb volt. ez valahogy hűvösebb. nem zavaró a klavin, de annyiból jobb, hogy klavin a feliratok kontrasztosabbak mint a sárgás fénnyel voltak. a kamera/világítás együttestől jobbra és balra is szimmetrikusan ott a két mikrofon, ugyanis sztereo hangszórós a cucc, voip-ra is kihegyezték.
és úgy érzem ez az egyik legfontosabb újítása a mostani modellekhez képest, hogy absz felsőkategóriás csúcs notesz, de ráfeküdtek a multimédiára is. végre.. talán rájöttek, hogy msn, skype de egy rohadt lcd tv is simán belefér, főleg, hogy nonsense, hogy valaki ilyen gépet ne használjon már privát célokra, ami meg egyértelműen multimédia inkább otthon..
szóval zsír. ez látszik a klavin is, a felső szekción, ahol dedikált, ledes mute gombot kapott a hangerő és a mikrofon. a hangerő szabályozók is rendben vannak, finom, nagyon határozott a lenyomásuk, a ledek nem égetik ki a szemet, halvány narancssárgák. nem zavaró.
a megnagyobbított esc és del istenkirályság, nem is értem, hogy eddig miért nem ilyen volt. fn funckók mind ki vannak osztva, szokásosan előhívhatók, kikapcsolhatók, minden ott van a helyén, pontosan felszitázva a gombokra. az insert gomb a del-től balra található. hirtelen azt hittem nincsen, az meg tökönszúrás lenne a total commander miatt, de ott van, egy picit valszeg szokni kéne.
a klavi rések szinte nincsenek. nagyon határozott a leütési pont, tudod, hogy leütöttél egy gombot vagy csak rányomtál de nem lett leütési parancs! hangja is van a klavinak, engem nem zavar, inkább segít, mert nagy az eltérés a sikeresen leütött gomb hangja és a csak lenyomtam gomb hangja között.
nyomkodtam körbe ezt a csodavázat és semmi nyeklés, semmi süllyedés, ráhelyezed a csuklótámaszra a kezed és gépelsz és sehol semmi benyomódást nem vettem észre.
az új touchpad szerintem nagyon jó lett. nagyon gyorsan megszokni a felületét, és szerintem sokkal jobb használni is mint a hagyományosat!! a multi touch működik, zoom be és ki, jobbra és balra scroll is megy, de scrollozni lehet klasszikus egy ujjal is, ha a pad jobb vagy alsó részén húzod végig az ujjad, ahol amúgy emiatt egy "barázdasor" ki van hagyva. természetesen az ultranav teljesen szabadon konfigolható érzékenységre és parancsra.pontosan nem tudom elmondani, hogy a csatolók hol vannak, de ami feltűnt: bal oldalt 1usb meg csak a fejhallgató bemenet, 5in1 card reader, aztán minden hátul, mert jobb oldalt a wifi manuális kapcsoloja van elől, aztán a dvd-rw és kész. hátul viszont displayport, egy e-sata/usb kombó, még egy usb, az ethernet, a másik végében a táp meg a d-sub. express card slot nem volt ezen.
szép a két oldali hangszórórács, és meglepően erősen tud szólni és tisztán. noteszhoz mérten. ok, ne várjunk tőle bose hangot, de bőven elég. amúgy meg hifire kell dugni..a led-es kijelző bika, asszem samsung gyártja. amúgy ez absz standard szerintem, bár lehet hogy egy kontrasztosabb panelt raktak bele a mostaniaknál, jó volt ránézni nagyon. és tényleg erős a fénye! maxon nem is érdemes használni, mert szétküldi a szemet.
cpu: sp9600 6mb l2 cahce-sel, ehhez van egy 128gigás toshiba ssd, 4giga ddr 1066-os ram.. mindenféle wifi, a/b/n, 3g hsdpa modem, kékfog, meg ami létezik még, az benne van.
mit mondjak, borzalmasan erős, egyszerűen nem lehet normális használat mellett kifektetni, nyitottam rá 40-50 ablakot, wordöt, media player, letöltés, flash, kutyafüle.. és mindemellett nincsen zaj. ha odahajolsz a klavihoz, akkor hallod, hogy halkan zümmög a venti, de normális környezeti zajok mellett a büdös életben nem hallod, hogy hangja van. bámulatos.
az egész gép ahogy van, egy kis csoda, és kézbe véve az az érzésed, hogy mindjárt ketté töröd, annyira filligrán a méretéhez képest. amit amúgy szerintem lehetetlen megtenni. egyszerűen megkell szokni, hogy bizony ezt lehet ütni-vágni, használni kell és nem lesz baja.irtó jó vas, nagyon kéne..
könnyen lehet, hogy veszek inkább most egy használt valamit és kivárom a 2010 q1-et, mert egész egyszerűen akkora a különbség a most futó t széria meg e között, hogy egyszerűen nem akarózik a mostani t-ből venni még csúcsmodellt sem..
Aktív témák
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256 GB SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest