Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Kerni62
üzenetére
Annyi hibajelenség van nálad, hogy csodálkoznék, ha az megoldaná.
Én első körben gyári visszaállítással próbálkoznék. Hátha segít...
Aztán ha azzal nem jutsz semmire, akkor egy FW újratelepítés lenne ajánlott. Úgy látom Telegram -on v269 az utolsó FW, amiből van IMG. Mindenképp az kellene, az OTA szerintem nem sokat ér a te esetedben.
Persze ha nem szeretnél ezzel szórakozni, akkor szerviz. Lehet, hogy amúgy is ez lesz a vége, de ezeket én kipróbálnám előtte.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Az tökre egyértelmű, hogy egyéb hiba is okozhatja ezt. Sajnos...
Csak megjegyeztem, hogy hasonló problémákat a HDMI CEC, illetve külső eszköz is csinálhat. Hátha valakinek segít.
Valamiért nálam csak droidnál voltak ilyen gondok, és ahogy említettem nem csak TCL -nél. Tehát lehetséges, hogy más hiba is random előfordulhat droidon, ami hasonló hibajelenséggel jár.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
A HDMI CEC -nél lehetnek anomáliák. Nem megfelelő működés miatt. Vagy TV, vagy külső eszköz oldalon. Vagy mindkettőnél.
Pl. éjszakai frissítés kereséskor a külső eszköz bekapcsolhatja a TV -t. Nem túl kellemes, ha mondjuk mellette alszol. Volt már nekem is ilyen élményem.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Nekem főleg droidon voltak random bekapcsolások. Nem csak TCL -en, hanem pl. Sony -n is. Más OS -en nem találkoztam még ilyennel. Minden esetben a HDMI CEC, illetve külső eszköz okozta.
Persze lehet ehhez semmi köze. Nem ismerem a CoreELEC -et. Csak gondoltam megemlítem, mert lehet nem mindenkinél a TCL szoftvere(?) okoz ilyen, vagy ehhez hasonló problémát.
Mondjuk a bekapcsolási probléma már egészen más téma. Ilyen nekem még nem volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Több mint valószínű, hogy igen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Körben a sarkok felé, illetve a széleken szokott lenni. De nem mindegy mennyire látszik. Normális esetben, normális tartalomnál nem igazán kellene. Vagy csak kicsit.
Szerk.:
Egyébként C805 -ből nálam 2 is volt, mindegyikkel jó tapasztalatom volt ezen a téren. A technológiához képest egész egységes a panel. Már amennyire lehet.Viszont minél többet nézed, annál jobban fogod látni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Trk.Adam87
üzenetére
Dobsz be egy képet róla, amin nagyjából valósághűen látszik? Egyébként egyik mini LED sem lesz teljesen homogén. Illetve a többi sem. Ez a technológia hátránya. Vignettálás meg nagyjából normális. Attól függ milyen mértékű.
Kb. az OLED van, ami normális homogenitást tud produkálni. Abból is inkább a QD OLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
barnabas25
üzenetére
Nekem 65 colosban volt. Annyiban tér el a 43 -tól (nyilván a mérete mellett), hogy jobb hangja. Szerintem teljesen jó TV ebben a kategóriában. Csak az enyém gyári hibás volt, így ment vissza.
Betekintési szög nem túl jó, de ebben a kategóriában ez mondható normálisnak VA panelnél. Csak akkor érdekes, ha nem elsősorban, nagyjából szemből nézi valaki a TV -t.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
barnabas25
üzenetére
C655 nem fér bele? Kicsivel drágább, de jobb választás, és arra már tudsz érvényesíteni 5 év garanciát Telekomos vásárlásnál. Amit itt kell regisztrálni.
Szerintem nagyon megéri inkább azt választani.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Stealth
üzenetére
Bár néha eléggé be vannak lassulva, de lehet(?) tényleg jobban jár az eMAG -gal. Normál esetben én nem vonnám be a kereskedőt a garanciális ügyintézésbe, felesleges plusz harmadik fél. De TCL esetében, visszaolvasva az eddigieket, elég vegyes képet mutat a garanciális ügyintézés.
Kimennek, elviszik, helyszínen javítanak, Posta futár. Sokszor inkább az utóbbi.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007
üzenetére
Jó dolog amúgy egy AVR. Nyilván akkor, ha tud 4K 120Hz -et is. De azért erre alapozni egy TV -t, szerintem elhibázott ötlet.
A konzol pedig egy elég népszerű gaming, elpattant belőle pár darab. Sokan mentek át PC -ről is az utóbbi években. Inkább vettek két konzolt. Az meg kifejezetten TV előtt, kanapén döglő, kontrolleres használatra van kitalálva. Mégha vannak is kivételek.
De mindegy, ez van. Legalább már tudom, hogy TCL -nél mit kell nézni, ha gamingre venném.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Mondjuk az 50C805 is néha úgy van árazva, meg annyira ritka rá az akció, hogy többször annyiba került, vagy drágább volt, mint az 55C805.
Egyébként OLED -nél pont nagyobb lett a kínálat kisebb méretekben. Csak hát ezek közül sem árulják mindegyiket minden régióban. 48B4, 42C4, 48C4, 42S90D, 48S90D. Persze ez már megint más árkategória. Meg ezek monitor-TV -ként is népszerűek.
Szerk.:
Jah meg ott van még a 48OLED718, 48OLED769, 42A90, és a 48A90 is, ami még kapható.
Többinél szépen lassan kikopik. Illetve van, csak szintén nem mindenhol, és/vagy általában magasabb árkategóriában. Pl. 50QN90D.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
LG C vagy Samsung S90 szériára elég sűrűn van kuponozás. Szóval azt általában simán el lehet hozni a TCL mini LED árán. Vagy akár olcsóbban is.
Persze TCL -nél is vannak azért akciók, de nagyjából egy vonalon futnak. Legtöbbször.
Gondolkoztam, sőt használtam is abban a kategóriában mini LED -et, de számomra nem ér fel az OLED -del. Így annyira nem érzem versenyképesnek. Persze ha sűrűn menne rajta normál TV adás, illetve sokkal nagyobb fényerő kellene, akkor máshogy gondolnám.
Kíváncsi vagyok mi lesz, ha a TCL is beszáll az OLED bizniszbe. Ki tudja mikor és mi lesz ebből... De ott azért jobb support kell, mert ahogy észrevettem (lehet tévesen?), sokkal érzékenyebbek rá az emberek. Garanciális, szoftveres tekintetben. Illetve hardverben is, például a fenti témában.
Szerk.:
Nah ezt nem is néztem.
Az sem rossz. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
+ mikrofon:
C845 -re emlékeztem. C805 most is van otthon, azon is tudom, hogy így van. C725 -re és C728 -ra egyáltalán nem emlékeztem.Akkor úgy tűnik egy időben így volt, aztán úgy, aztán most megint van olyan modell, aminél visszatértek ehhez a megoldáshoz.

Szerk.:
Nem tudom milyen költség lehet 4 db legalább 4K 120Hz port. Úgy értem, hogy ezt mennyire kell más komponenssel is megtámogatni. Tényleg nem vágom.De azért 855 -nél már simán bele lehetett volna tenni. Az már magasabb kategóriával versenyez, ott meg már bőven vannak ilyen modellek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
mikrofon
üzenetére
Más márkánál, amit eddig láttam (igaz, nem ebben a kategóriában), minden bemenet tudott legalább 4K 120Hz -et. Tehát ez nem téma, mert tök mindegy hova köti az ember. Úgy tűnik low budget -ben be kell érni ezzel.
Arra viszont nem lehet alapozni, hogy aki már két gaming eszközt használ, az tuti vesz AVR -t is. Mert ez jellemzően konzolos topikokban sem téma, ahova "kell" a 4K 120Hz.
Ez akkor lenne tök jó, ha mindenki, vagy az emberek többsége használna AVR -t, de ez nem igaz.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető
üzenetére
Ez így elég gáz, mert ha kell valakinek az eARC/ARC, akkor gyakorlatilag egy eszközt tud csak csatlakoztatatni, ami 120 vagy 144 Hz. Tényleg nagyon hülyén van megoldva...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Vitték tovább a "hagyományt", mert többek között C805 -nél is így van megoldva. Vannak hülye megoldások, az biztos.
CI nyílás alá vagy fölé nem raknék semmilyen csatlakozót. Főleg nem olyat, ami fontos lehet... pl. eARC/ARC.
Szerk.:
Bár nyilván ezeket nem húzkodod állandóan, de akkor sem túl ideális kialakítás. -
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető
üzenetére
Elvileg így kellene lennie. A konzol vagy PC mehet az első 2 HDMI valamelyikére, ott nincs eARC/ARC. Ha mindkettő van, akkor az konzolnak elég a 4K/120Hz bemenet. Meg amúgy is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
faölelgető
üzenetére
Elvileg nem a 4K/144Hz és a 4K/120Hz bemeneten van a felhasználói kézikönyv szerint. De ezt így szokták csinálni. Gondolom a tiéd is így néz ki, nem?

-
ρσгτσ
addikt
Nem tudom milyen promóció volt akkor. Nincs erről valamilyen anyagod? Esetleg nem kellett hozzá regisztrálni? Vagy valami papír, szerződés, amiben erről írnak?
Mert a mostani úgy fut, hogy a vevőnek kellett a vásárlás után regisztrálni egy erre a célra készített weboldalon.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bbubby00
üzenetére
Érdemes személyesen is megnézni, de szerintem nagyon meggyőző lesz a különbség a C655 és a C805 között. Hangban én jobbnak érzem a C655 -öt, aminek meg is van az oka. De neked ez úgysem számít, mert nem a TV hangszóróit fogod használni.
Szerintem ez pont olyan eset, amikor a méret nem annyira fontos tényező. De tényleg fontos az, hogy ez személyesen megnézve is egyértelmű legyen számodra. Hiszen a döntés a tiéd, és nem minden nap költ el az ember ennyi pénzt.
-
ρσгτσ
addikt
"Az 5 év garancia promócióban kizárólag az alábbi partnereinktől vásárolt készülékek
vesznek részt: Magyar Telekom, Alza, One "Sikerült végre átírni a promóciós szabályokat. Végre nem Voda, hanem One.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bbubby00
üzenetére
Ha jól látom az edge LED volt, így jobb választás. Illetve ha minden igaz szintén VA paneles. Nem tudom a betekintési szöge milyen volt, de e tekintetben a C655 nem túl jó. Bár ez sem feltétlen számít mindenkinél.
Én erre a felhasználásra inkább C805 -öt választanám, ha belefér a büdzsébe. Akkora ugrás lesz, hogy nem fogod sajnálni a plusz pénzt.
TV műsornál túl nagy jelentősége nem lesz a két TV közötti különbségnek. Nem mondom, hogy nem lesz, de nem is óriási. Viszont máshol, anyagtól függően jól észrevehető.
Szerk.:
Illetve TCL -nél szerintem ajánlott az online vásárlás. Ha valamilyen szoftveres, vagy más egyéb anomália, probléma van, akkor egyszerűbb az elállás. -
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Amikor én asztali állványt vettem, akkor olyat néztem, amin van kábelvezető vagy bújtató. Szerintem hasznos dolog, mert nem lógicsálnak itt-ott a kábelek. Meg van olyan is, ami forgatható, de nyilván arra nem mindenkinek van szüksége. Pl. Hama.
Ami kérdés jelen esetben, hogy mennyire emeli meg a TV -t. Nem néztem végig az összes kereskedőt, de nem láttam méretezéseket. Egyébként nem tűnik rossznak.
Szerk.:
Bár ezeken általában magasabban van a TV, de szerintem jobb ezt előre tisztázni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
TCL -nél elég random módon működnek a frissítések. Így lehet, hogy neked most jött, másnak meg fent van már 2-3 hónapja. Vagy az is lehet, hogy itt az fórumon csak neked jött.
Az a tiszta, ha leírod melyik verzió érkezett.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dzoli73
üzenetére
PC -n nem nagyon van HDMI CEC. Ritka, mint a fehér holló. Pl. mini PC -nél lehet vele találkozni, és ott még BIOS -ból is állítható.
Vagy adapter, ahogy Celtic írta a másik topikban, ahol hasonló volt a téma. Bár nem tudom ezzel a bekapcsolás működik -e vagy sem. Erre talán valaki más válaszol.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
st6969
üzenetére
Ami utángyártott, beszerezhető Aliról, az pont annyira kattog, mint a gyári. Sőt, nagyjából annyi különbség van köztük, hogy nincs az elemfedél alatt TCL logó. Legalábbis amit eddig rendeltem, az mind olyan volt.
Előző generációs távirányító kevésbé kattogós. Többnyire, mert abból sajnos van hangosabb, meg halkabb típus is.
Minőségben szerintem nagyjából ugyanaz. Mindegy, hogy gyári vagy utángyártott. Sőt... megkockáztatom, hogy tökre ugyanaz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Szerintem mindegyik jó TV, csak más felhasználói igényeket, illetve más pénztárcát szolgálnak ki. Feljebb Gendi83 kérdezte ezt a két TV -t, azért jöttek ezek a válaszok.
Ha nem lenne pénzem drágább TV -re, vagy jellemzően csak TV adásokat néznék, akkor én már a C655 -tel is boldog lennék.
Sőt, anno nálam is ez volt a terv, normál TV adásokra rendeltem, csak a hozzám érkező TV gyári hibás volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
st6969
üzenetére
Inkább mikroszálas törlőt használj. Egy nedvesebbet, de nem kell tocsognia, aztán egy szárazat, amivel foltmentesre törlöd a kijelzőt.
Ennél komolyabb csak akkor kell, ha tényleg komolyabb a szennyeződés is. Vagy ha foltosra lett "tisztítva" a kijelző.
Szerk.:
Egyébként normál tisztításhoz elég egy száraz mikroszálas is. Ha nem makacsabb a folt, akkor a gyerektől származó ujjlenyomatokat is leszedi. -
ρσгτσ
addikt
válasz
eisento
üzenetére
Én vettem már több fajtát is, TCL távirányítóból is, de nekem még soha nem volt ilyen. Nem tudom miért esik szét nálatok. Sűrű az elemcsere? Vagy valaki a családban ezzel szokott szórakozni, hogy szétcsúsztatja, aztán kikopik? Mert alapvetően elég masszívan tart még évek múlva is.
Nem mondom, hogy nem lehet rossz a távirányító, de 2 -ből 2 ilyen problémával, az elég rossz arány.
Egyébként az új fajta TCL távirányító is jó a TV -hez. Az nem "hátlapos", csak sima elemfedél van rajta.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
zeon.hu
üzenetére
A v122 az utolsó. Így ha az van fent, akkor nincs újabb. Tavaly szeptemberi build.
Ha nem az van fent, és a TV nem találja, akkor lehet próbálkozni a régióváltással és úgy keresni. Vagy fel tudod rakni, ha Telegram -ról letöltöd.
De ha nincs különösebb gondod, akkor annyira nem fontos frissíteni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Millerzsolti
üzenetére
Telegram -on a TCL Android TV Updates csatornáról leszeded a legutóbbi P655 FW -t, ami IMG verzió, és telepíted. Nem 100%, de nagy valószínűséggel segíteni fog.
Úgy látom ez a v122.
OTA és IMG telepítés folyamata.
Ebből neked az utóbbi kell.Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor szerviz.
Szerk.:
Persze előtte megpróbálhatsz egy 10+ másodperces áramtalanítást, kis eséllyel az is segíthet. -
ρσгτσ
addikt
Amúgy a Partum Usluge D.O.O. intézi a promót a TCL -nek, ami egy horvát cég. De valószínű több országban is jelen vannak képviselettel, ügyfélszolgálattal, vagy ügyintézőkkel. Így nem kizárt az sem, hogy más országból jött az üzenet.
Ezekben az országokban aktív a promóció:

-
ρσгτσ
addikt
válasz
rocco021
üzenetére
Írd meg nekik, hogy Vodafone már nem létezik. One a jogutódja. Január 1. óta senki nem tud vásárolni a Vodafone -nál. Kérjenek le cégkivonatot.
Szerk.:
De amúgy ezt tudniuk kellene. Nagyjából kizártnak tartom, hogy a Voda nem értesítette őket a változásról. Amikor még Voda volt, tehát tavaly. -
ρσгτσ
addikt
válasz
detroitrw
üzenetére
Ahogy feljebb azonosították desolator -nak a projektazonosító alapján, ez gyakorlatilag egy C645. Csak valószínű más lokalizációból érkezett, ahol ez (volt) a neve: C635A. Ami létezik is egy gyorskeresés alapján.
Meg ugye ott a TV hátoldalán, illetve valószínű a dobozon is.
Mélyebben most nem nagyon van időm kutakodni, de látom, hogy több helyen is említik ezt a típust.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
detroitrw
üzenetére
Ha a számlán a típus és az SN stimmel, akkor igazából rendben van. A TV -n és valószínűnek tartom, hogy dobozon is jól látszik.
Hogy szoftveresen minek azonosítja, az már a TCL hülyesége. De a szoftver nem a TCL erőssége.
Mert amúgy (gondolom) papíron is egy C635A -t vett.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
detroitrw
üzenetére
Igen, és valószínű pont ezért azonosítja C645 -nek. Mert az, vagy nagyjából az. Mivel Auchan vásárlás, így az is lehet, hogy más lokalizációból származik a TV.
Kínai márkák, így a TCL is időnként kavar típuszámokkal. Az eMAG -nál is felbukkannak olyan típusok, amit itthon más nem nagyon árul. Vagy árul, de más néven. Mert más lokalizációból származik.
-
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
flash-
üzenetére
Valószínű van különbség két dobozból kivett TV között, de nálam C725 -nél nagyon helytelenek voltak a színek. Játszottam vele egy darabig, mire jobb lett. Nyilván a hiteles, pontos, utólagos kalibrációt meg sem közelítette az én beallításom, de a gyári érték nálam kifejezetten rossz volt.
Olyan műsornál nagyon feltűnő, mint például a Bogyó és Babóca, Peppa malac. Jellemzően ilyenek mentek rajta, úgyhogy hamar észrevettem.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
droti25
üzenetére
Olasz, angol, francia régiókra érdemes átállítani, és úgy frissítést keresni. Vagy marad a manuális frissítés Telegram -ról.
Viszont ha így is minden rendben működik, akkor nem feltétlen fontos frissíteni. Szerintem...
fauv:
v420 óta nincs újabb FW. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
De én nem azt írtam, hogy vegyen soundbart. Hanem azt, hogy a különbözetből kijön olyan belépő soundbar, aminek jobb lesz hangja, mint a két fenti TV bármelyikének. Tehát ha lenne rá igény, akkor azon az áron jobbat kap, mint amit egy sima TV nyújt.
Elsősorban egyébként azért írtam, hogy szerintem felesleges lenne a C765, mert leginkább normál TV adás megy majd rajta. C805 pedig lehet gyengébb, de szintén jó mini LED. Tehát képminőségre nem lehet panasz. És a hangja sem rossz, csak nem olyan, mint a C765 -nek.
Persze az is egy szempont, hogy hangban tényleg jobb a C765, és akinek ez fontos, de nem akar plusz eszközt a TV mellé, az vegye a jobbik TV -t.
-
ρσгτσ
addikt
Képminőségben van különbség a 2 TV között, de ehhez megfelelő anyagot is kell nézni, hogy legyen jelentősége. Normál TV adásra, heti 2 Netflix -re szerintem a C805 is bőven elég. Főleg, ha utóbbiból nem a legnagyobb előfizetésed van.
Hangban szintén van különbség, de az nem ér plusz 30-40 ezret. Annyiért veszel egy belépő soundbart, ami bőven jobb hangminőséget fog nyújtani bármelyik említett TV -nél.
Szóval a C765 jobb TV, de erre a felhasználásra a C805 is óriási ugrás lesz.
Kalibráltatni szakemberrel lehet. Pl. Vhiktor foglalkozik ezzel, ha igény lenne rá. De lehet venni tőle kalibrált beállításokat is. Nyilván utóbbi nem helyettesíti a rendes kalibrálást, de valószínű jobb lesz, mint a gyári állapot.
Egyébként szerintem dobozból kivéve sem tragédia a C805, de érdemes beruházni legalább egy kisebb összeget, hogy kicsit pontosabb legyen a megjelenítés.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Szerintem inkább 43C655. Jobb TV. Nem sokkal drágább, és arra érvényesíthető az 5 év garancia is, ha megfelelő helyen veszed.
-
ρσгτσ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Hisense 50E76GQ Gamer QLED Smart LED Televízió, 126 cm, 4K Ultra HD
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 55QNED80T3A 2024 - 4K Ultra HD, QNED okos TV 23 hó garanciával.
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A kábelrendezés egy plusz dolog, amit meg lehet oldani más módon is, ha az állvány nem teljesen alkalmas erre.
Ez ilyen, de szerintem elfogadható.